Reacties voor: Bekijk de trailer van deze Newton-documentaire

Love Notes to Newton
De Newton wordt de meest succesvolle mislukking van Apple genoemd. Deze handheld computer was de voorloper van de iPad en werkte met handschriftherkenning. In de nieuwe documentaire 'Love Notes to Newton' ontdek je meer over dit bijzondere apparaat uit de historie van Apple.
Lees het complete artikel → Bekijk de trailer van deze Newton-documentaire

Reacties: 3 reacties

  1. Grappig, dus er zijn mensen die nog een Newton hebben en gebruiken?

  2. Origineel geplaatst door Digilike
    Grappig, dus er zijn mensen die nog een Newton hebben en gebruiken?

    Hebben doe ik wel, maar de laatste keer dat hij is opgestart is al een mooie tijd geleden!

  3. Ik had de Newton MessagePad 2100; de laatste versie. Een geweldig ding, die mijn vrouw en ik van half 1998 tot eind 1999 meenamen op een reis door Latijns-Amerika.
    Ik had er een apart toetsenbord bij dat je met een kabeltje kon aansluiten. Hij had 2 pcmcia-poorten: in de ene had ik een 32mb(!) geheugenkaart, in de andere een modem.
    Anderhalf jaar lang hebben we met het ding nauw contact met het thuisfront gehad via e-mail: we vroegen dan bij hotels (in Mexico, Guatemala, Honduras, Nicaragua, etc.) of we hem even aan mochten sluiten op de telefoonlijn. Dat mocht bijna altijd, en tegen lokale telefoonkosten: men had geen idee wat we deden. Met het nodige gepiep en gekraak stuurden en ontvingen we dan tientallen e-mails en ontvingen we weer- en nieuwsberichten uit de omgeving en Nederland. Ik schreef al m’n mails met het pennetje en de handschriftherkenning van de Newton: dat de Palm Pilot een betere handschriftherkenning zou hebben, zoals in dit artikel gesuggereerd wordt, klopt niet. De Newton leerde je éigen handschrift kennen; bij de Palm moest je de tekens van de Palm aanleren. Dat was dus helemaal geen ‘handschriftherkenning’.
    Mijn vrouw tikte overigens met het pennetje alle mailtjes op het uitstekende onscreen toetsenbordje.
    Omdat het een bijzonder apparaat was, en dus diefstalgevoelig, droegen we hem in een nylon draagtas met een de buitenkant klittenband. Het andere gedeelte van het klittenband maakten we onderaan de tafel in hotels vast met punaises. Als we de omgeving gingen verkennen, plakten we de Newton onder de tafel vast: geen dief of schoonmaakster zou hem daar ooit zoeken.

    Terug in Nederland heb ik het steeds schaarser wordende apparaat begin 2000 nog voor fl.2200,- kunnen verkopen aan een enquêtebureau: de Newton was nog steeds immens populair voor het afnemen van enquêtes.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.