Reacties voor: Trage WiFi-verbinding na iOS 8-update: dit kun je doen

Gebruikers klagen over Wi-Fi-problemen na de update naar iOS 8.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 67 reacties

  1. Ik heb met mijn 5S juist merkbaar een betere wifi verbinding! De snelheid is gewoon het zelfde gebleven maar ik heb op meer plekken in het huis een goede verbinding. Tot voor kort had ik in de keuken en in een bepaalde hoek van de woonkamer geen verbinding. Nu wel!

  2. Precies het probleem wat ik ook heb! Had al lopen googelen of ik dit enige was???
    Gelukkig zijn er meer ik ga deze 2 oplossingen eens proberen bedankt !

  3. Ah. En ik maar denken dat het aan mij lag…

    In Safari trouwens ook nog een paar bugs ontdekt:
    – Bij het afspelen van online videos kan je niet doorscrollen tenzij je de video op beeldvullend zet.

    – Soms reageert het touchscreen niet zo lekker in Safari als je iets wilt delen of een nieuw tabblad wil openen. Maar dat laatste kan ook aan het WiFi probleem liggen.

  4. Het is niet alleen de traagheid van de verbinding, maar vaak ook dat de connectie zonder reden afbreekt en terugvalt op de 4G verbinding.

    Daarnaast ook een opvallende, na de IOS8 update werkt bluetooth ook niet meer correct. Zo werkt bijvoorbeeld het audioprofiel naar mijn auto niet meer.

  5. Puur het uitzetten van de locatie voor Wifi-netwerken werkte bij mij al. Scheelt dus dat je de bovenste (minder fijne) niet hoeft te doen.

  6. Hier zelfde probleem. 4G doet het zelfs soms beter dan wifi. Ik hoop dat Apple dit in de update heeft opgelost!

  7. Ook bij mij veel problemen met wifi sinds ios 8. op de 5 GHZ krijg ik helemaal geen verbinding. en als het al lukt, dan duurd het een eeuwigheid. ook de snelheid is ingezakt van 90MB naar 3MB. Ik vind het schande dat apple dit toelaat. Terug naar ios 7 lukt niet meer. dus nu zit ik er mooi mee.

  8. Zelfde probleem met men nieuwe iPhone 6. Netwerk instellingen hersteld en probleem opgelost. Eerst had ik bijna altijd en overal in huis 3G. Nu neemt hij de WiFi verbinding overal en heb ik zelfs verder bereik in de tuin als met mijn 5S 😉

  9. Hier ook het zelfde probleem. Soms wel hele goede ontvangst en soms weer niet. En dit op de zelfde plek!!

    Wist niet dat er een zoeker aanwezig was voor een WiFi-signaal. Deze heb ik nu wel gelijk uit gedaan, dat is weer batterij besparing. Want dat loopt bij mij weer sneller leeg. Ga er vanuit dat je hier verder geen hinder van ondervind als je dit uit zet?!

  10. Heb er ook veel problemen mee. Heb nu gps uitstaan voor wifi, kijken als het probleem is opgelost.

  11. Origineel geplaatst door Richard
    Puur het uitzetten van de locatie voor Wifi-netwerken werkte bij mij al. Scheelt dus dat je de bovenste (minder fijne) niet hoeft te doen.

    Hoe zet je die uit dan?

  12. Origineel geplaatst door marc
    Hoe zet je die uit dan?

    Wat dacht je van het artikel te lezen?

  13. De 2 mogenlijke oplossingen helpen niet op mijn 5S.Wachten op een fix dus.

  14. Ik heb serieus gewoon hetzelfde probleem sinds de upgrade naar iOS8. Toevallig net nog gebeld met KPN omdat ik eerst dacht dat het aan m’n modem of internetverbinding lag.. getest en was beter dan wat ik hoor te hebben (qua verbinding). Jammer dit Apple, hoop dat het gauw gefixed wordt, zwaar irritant dit!

  15. Hier ook last van, vroeg me al af of het aan mij zou liggen.. Last van op een iPhone 5 en iPad mini Retina, wifi komt van een nieuwste generatie AirPort extreme.

  16. Geen enkel probleem met wifi op mijn iPhone 5. Ook heb een veel beter batterij verbruik; gaat met normaal gebruik nu bijna 2 dagen mee. Ben tot nu toe heel tevreden met iOS 8.

  17. Bij mij ook vreselijk vertraagd heb een iphone 5s word er gek van blijft maar zoeken en laden laden laden

  18. Inderdaad ook last van een trage wifi verbinding, in apps en safari browsen..
    Ook bluetooth problemen met mijn carkit waar ik ook meerdere mensen over hoor.

    Best een slechte zaak, na beta’s en een GM en niet eens echt dat je zegt zoveel veranderingen in iOS 8 ten opzichte van iOS 7.. waardoor er nu zoveel problemen zijn wat gewoon normaal wel werkte.

    iPhone 5S en een iPad Mini 2.

  19. Heb op de ipad eea uitgezet van location service en het lijkt beter te gaan. Alleen de find my iPhone staat nu aan en wat andere kleine instellingen.

  20. Enige tijd geleden had ik op m’n imac de beta versie van osx yosemite geïnstalleerd. Echter van tijd tot tijd merkte ik dat ik geen WiFi verbinding meer had. Urenlang aan het zoeken geweest en alles gecontroleerd. De enige oplossing was destijds m’n Netgear router resetten.

    Na de zoveelste keer geen verbinding toen besloten de beta versie van Yosemite van mijn Mac af te gooien. => resultaat was dat de WiFi verbinding weer stabiel was.

    Nu na het updaten van mijn 5S naar iOS 8 heb ik te kampen met hetzelfde probleem en ook inderdaad een zeer traag werkende verbinding van tijd tot tijd. Ik ga deze tips zeker proberen maar ik vermoed toch dat er een ander probleem ten grondslag ligt!

  21. Heb geen problemen met de wifi verbinding. Wel loopt mijn batterij zienbaar sneller leeg als voor de ios8 update. Bij het niet voorhanden zijn van wifi slurpt de wifi de batterij leeg. Ik veronderstel dat dit te maken heeft door het constant zoeken naar wifinetwerken.
    Ik gebruik een iphone 5

  22. Probleem is dat je tientallen merken en honderden soorten routers hebt met allemaal verschillende firmware die wellicht nooit of nauwelijks is ge-update. Kan ook voor problemen zorgen.

    Ik ga binnenkort overstappen naar een 802.11AC router, zeker nu de iphone hiervoor geschikt voor is.

  23. Origineel geplaatst door maarten
    Precies het probleem wat ik ook heb! Had al lopen googelen of ik dit enige was???

    Dan ga nog eens “lopen googelen” maar dit keer op “MAC Address Randomizing”. Zoek dan op welk effect dat kan hebben op slecht ingestelde DHCP servers. Succes gewenst. 😉

  24. Hier Wifi problemen gehad op 2 iPads. Ik heb bij de Wifi-instellingen de DNS gewijzigd naar 8.8.8.8 en dat verhielp in elk geval mijn probleem.

  25. Als er een update uitkomt, kan je het beste gewoon wachten. Begrijp niet dat mensen met een goed werkende telefoon direct bij uitkomst als een malle gaan updaten. Bang om iets te missen wellicht? Waarom zo hebberig? Relax…

  26. @Mark: Ik had het prima gelezen!! Maar ik ging er vanuit dat er iets anders geschreven stond. Nu ik het terug lees merk ik dat de persoon, die dit schreef, de twee aanbevelingen en dan de bovenste niet hoeft te doen. Daaruit las ik eerst, gewoon alles daar boven :), snapt u?

    Richard zegt: Puur het uitzetten van de locatie voor Wifi-netwerken werkte bij mij al. Scheelt dus dat je de bovenste (minder fijne) niet hoeft te doen.

    Die zegt dus dat de het scheelt dat je de bovenste niet hoeft te doen. Dus hij doet iets anders dan in het artikel staat beschreven. Daarom vraag ik, wat doe je dan?? Maar dat is dus inmiddels opgelost met het nogmaals lezen van zijn bericht en goed te lezen 🙂

  27. @john: Waarom lukt het niet om naar IOS7.1.2 terug te gaan?
    Ik heb het gewoon terug gezet en draai weer een fijn en stabiel OS.

  28. @pommetje: Kreeg foutmelding dat hij niet kon controleren.
    Maar de bovenste fix lijkt op dit moment de oplossing.

  29. Ik heb hier een iPhone 5 iPhone 5c en een ipad Mimi met het zelfde probleem. Heel vaak het probleem om op een site te komen en games/apps die die opstarten. Facebook is daar door ook heel erg traag.
    Sta op het punt om weer terug te gaan naar 7. Maar krijg mijn iPhone 6 bijna binnen en dan zit ik weer met dat probleem.
    Erg jammer.

  30. @Monique: Een update is er natuurlijk niet voor niks. Die is er om te updaten. Jij geeft nu de schuld aan mensen die een officiele update van Apple installeren. De schuld ligt uiteraard bij apple zelf. En niet bij de consument.

  31. Whatsapp heeft net een bugfixes uitgebracht. voor ios 8 eindelijk werkt het weer normaal.

  32. Boven in huis dus last van sinds de dag dat iOs8 erop ging. Erg triest, stap je je bed in, gaat m’n iPad Air het bureau op en ga ik aan de slag met m’n oude iPad 1, want die heeft wel gewoon perfecte Wifi boven. Eerst de 2e oplossing maar eens proberen, vanavond weet ik het…

  33. Hier op 5s merk ik de vertraging vooral met whatsapp op wifi. Voorheen met ios 7 of gewoon op 4g worden berichten gelijk verstuurd maar sinds ios 8 heb ik steeds dat klokje een tijdje

  34. Probleem wifi met ios8 opgelost door de iPhone 5 een statisch ip adres toe te kennen in de instellingen met al bekend subnetmasker, router adres en DNS.

  35. Ik merk niks van deze problemen op iOS8:
    – iPad Retina
    – iPad Air
    – Time Capsule wifi router (het vorige, platte model)
    Ik heb zelfs beter bereik nu. Met 1 wifi ontvangst streepje kan ik nu prima internetten en video streamen waar ik eerst bij 1 wifi streepje nauwelijks een pagina kon laden.

  36. Origineel geplaatst door marc
    @Mark: Ik had het prima gelezen!! Maar ik ging er vanuit dat er iets anders geschreven stond. Nu ik het terug lees merk ik dat de persoon, die dit schreef, de twee aanbevelingen en dan de bovenste niet hoeft te doen. Daaruit las ik eerst, gewoon alles daar boven :), snapt u?
    Richard zegt: Puur het uitzetten van de locatie voor Wifi-netwerken werkte bij mij al. Scheelt dus dat je de bovenste (minder fijne) niet hoeft te doen.
    Die zegt dus dat de het scheelt dat je de bovenste niet hoeft te doen. Dus hij doet iets anders dan in het artikel staat beschreven. Daarom vraag ik, wat doe je dan?? Maar dat is dus inmiddels opgelost met het nogmaals lezen van zijn bericht en goed te lezen

    Ik doelde het de bovenste van de twee aangegeven opties.
    Sorry als het niet duidelijk genoeg was.

  37. @Richard: geeft niets man ;). Ik moest het gewoon even 2x lezen. Maar bedankt voor de info 😉

  38. Wifi problemen op:iPad 3 – apps updaten en airplayiPad mini retina – trage video’s en verlies van wifi, na Reset weer 5min wifi. Op beide iPhone 5 toestellen gaat het prima, alleen bij grote data verbindingen hapert het wel eens zoals bij FaceTime.

  39. Ik heb geen problemen met WiFi, maar wel met het verbinden met de carkit via Bluetooth.

  40. Dank voor de tip! Het uitschakelen van de locatiefuncties van de WiFi netwerken (optie 2) heeft tot gevolg dat ik weer Uitzending gemist via airplay op mijn tv kan zien. (iPad Air)
    Hoop dat het stand houdt….

  41. Reset netwerkinstellingen en opnieuw opstarten heeft voor mij bij zowel iPhone 5s als iPad Air alle problemen opgelost.

  42. Gelukkig dat er fora als deze zijn, heb me suf gezocht en begon ernstig aan mijn verstandelijke vermogens te twijfelen. Had inmiddels afgelopen alles al zo ongeveer gedaan wat ik aan tips kon vinden, Van uitzetten van WiFi, verbinding tot complete clean install, niets werkt en ik zit nog altijd op verbinding te wachten met de APP-store. Het rode getalletje in de APP-store vermeld inmiddels steeds meer applicaties die op een update wachten. Soms een melding dat ik het later nog maar eens moet proberen.
    Nu na alle reacties hier, maar even wachten op een update van apple zelf. Jammer, wel een beetje een gemiste kans voor het goed opleveren van een compleet nieuw besturingssysteem.

  43. Ik heb ook voortdurend last van heel traag internet en binnenladen van data – ook bij apps. Op mijn iPhone 5S. Had niet in de gaten dat dit met WiFi te maken kan hebben. Iedereen die ik ken (iPhones 4S en iPhones 5S) heeft last van erg trage werking van internet. Heel langzaam binnenladende websites etc. Ik heb optie 2 geprobeerd. Uitzetten van wifilocaties. Vraag: wat veranderd er daarmee aan je mogelijkheden? Optie 1 wacht ik nog even mee, anders moet ik overal de wachtwoorden weer instellen en dat is wel op zo’n 8 locaties.

  44. @Marrie: Weer een aanvulling: de eerder door mij beschreven verbetering (na locatiefuncties uitschakelen) hield geen stand.
    Dus toen ook de netwerkinstellingen hersteld.
    Nu lijkt alles met de airplay goed te gaan! Zelfs kan ik weer kiezen voor synchroon afspelen! Het live tv kijken in de Ziggo app lukt nu ook, via synchr. kijken komt het op het tv scherm.
    Nogmaals dank!
    Mijn probleem was wellicht meer een airplay probleem dan een wifi. Hoewel alles natuurlijk wel met elkaar te maken heeft.

  45. Ik merk zelf ook dat mijn WiFi verbinding verslechterd is!
    (iPhone 6 Plus)

  46. Verander je dns in 8.8.8.8

  47. Wifi problemen en ook het netwerk om te bellen beter nooit naar ios 8 geweest ga hem terug zetten trekt op niets meer problemen dan vroeger met mijn 5s nu pffff

  48. Update iOS 8.0.1 is nu beschikbaar, misschien zijn de internetproblemen dan verholpen.

  49. Herstel netwerk instellingen onder IOS 8.0.1 werkte bij mij op een 5s! WIFI probleem lijkt hiermee bij mij te zijn opgelost!

  50. Bij iOS8 (iPhone5s) heb ik diverse bugs gevonden:

    – als ik gebeld wordt duurt het zeer lang voordat in beeld komt wie er belt (beeld blijft gewoon zwart terwijl ringtone als hoorbaar is)

    – als ik ophang zie ik de tijd + contactgegevens beller door elkaar op het scherm

    – vanuit lockscherm camera openen lukt niet, dan krijg ik enkel de achtergrond foto te zien en geen camera

    iemand anders ook dergelijke bugs? zo ja zijn hier al oplossingen voor gevonden?

  51. Oh lekker…

    Uitschakelen van locatiefuncties via Instellingen > Privacy > Locatievoorzieningen > Systeem (helemaal onderaan de lijst) > Wi-Fi-netwerken. Dit lost voor een aantal mensen de problemen op.

    Na uitschakelen van WiFi netwerken kan ik dat menu niet opnieuw in. De instellingen app loopt dan muurvast. I’m not amused.

    Update: na reboot iPhone werkt het weer wel.

  52. En ik maar denken dat mijn router issue’s had. Ik had met de beta al problemen en dacht dat dit wel opgelost zou worden in de GM. Maar nu naar het resetten van de netwerk instellen, het uitzetten van de privacy instellingen, en een vast ip (ja alle 3) heb ik geen problemen meer 🙂

    Welke van de 3 het nu opgelost heeft weet ik niet, maar ik ben al lang blij dat ik weer normaal iets kan streamen op me telefoon.

  53. Ik heb sinds ios 8 dezelfde problemen wifi valt weg vooral op t GHz 5 netwerk …maar ook Apple tv doet t niet meer lekker als ik wil kijken valt hij telkens na een paar minuten uit en gaat de uitzending op m’n ipad verder wat te doen ?

  54. Zojuist update iOS 8.0.2 geïnstalleerd. Problemen zijn onveranderd: WIFI-netwerken in huis worden niet meer herkend, aanrakingen van het scherm werken supertraag en schermen van apps worden vreselijk langzaam opgebouwd, áls dat al gebeurt. Ook vallen toepassingen zonder aanraken van het scherm uit zichzelf helemaal uit. Start weer in het beginscherm dus. Een schande voor een bedrijf dat zich innovatief en vooruitstrevend vindt. (IPhone 4s met 9,1Gb beschikbaar en 3G-netwerk)

  55. Ipad 2 blijft zeer zeer traag met de laatste update naar 8.02
    Kan aub de ios 7 terug komen
    Apple doe hier aub iets aan.
    Van alles geprobeerd, opnieuw netwerk instellen, alle locatievoorz uitgezet, niets werkt.

  56. Na update 8.0.2 nog steeds wifi problemen met een pre N router signaal is laag en valt steeds weg. op een windows laptop op dezelfde plaats is signaal wel goed wat kan ik doen? Ik geef les en dat is zeer frustrerend als mijn IPAD steeds wegvalt. Wie heeft de oplossing?

  57. Alle oplossingen geprobeerd maar niets helpt op mijn iphone 6.
    WiFi verliest constant de verbinding met mijn router !
    Hoe kan dit nu echt opgelost worden ?

  58. Zelfde probleem met mijn wi fi verbinding op mijn i phone5s alle tips geprobeerd en alle updates gedaan niets werkt had vroeger geen last met ios 7 apple!!!!!!!!!!!

  59. Zeer handig artikel!

  60. Sinds update 8.02 heb ik ook een traag werkende ipad 2.
    Wat een flater van Apple.
    Apps die langzaam openen, bij openen worden je icoons eerst groot waarna ze gelijk de juiste grote krijgen.
    Internet is zo traag als dikke stront.
    De wifi ontvangst kan volgens mij ook beter.
    Begin steeds meer waarde te hechten aan mijn Samsung s4 telefoon. Op dit gebied voor mij nooit geen Apple (iPhone)

  61. Hier het zelfde probleem met mijn Pad4 met de WIFI verbinding, ook na de laatste updat geen verbetering.

  62. Na upgrade iOS 8.02 nog steeds problemen met internet. Na het opnieuw instellen van de netwerkinstellingen werkt het weer even goed. Maar na enige tijd is het weer precies hetzelfde. Irritant!

  63. Wat ben je allemaal kwijt als je de netwerkverbindingen herstelt?

  64. heel vaak geen WiFi , terwijl mijn vriendin heel veel WiFi netwerken op haar oudere telefoon ziet. Aan en uit zetten help ff maar daar heb ik toch niet zo’n dure tel voor gekocht? Pfff

  65. @Diana: Na service pack 8.1 is er bij mij wel verbetering in de WIFI verbinding, alleen in de trein had ik geen succes met de WIFI.

    Ook heb ik mijn AirPort router opnieuw geïnstalleerd.

    Je Netwerk kun je probleemloos opnieuw installeren, wel moet je, je paswoord opnieuw invoeren.

    Weet niet of dat je Icloud gebruikt, wel raadzaam als je de IPad of IPhone opnieuw naar fabrieksinstellingen wilt zetten!

  66. even een kleine opsomming na update tot 8.2:
    (had ik met 8.0 geen probleem)

    Sinds deze update werken mijn apparaten nog slechter dan de meest goedkope low-end alternatieven!

    Kom op apple! i start to lose patience.

    Ipad air
    – Wifi op ipad air werkt zo traag als dikke.., nou ja, traag..
    – Synchroon button voor airplay met apple tv op ipad is weg
    – Home screen blijft regelmatig hangen

    Iphone 5
    – Wifi traag
    -van iphone naar iphone bellen (beide ios 8.2) met bluetooth is onmogelijk… met en naar een oude nokia uit 2007, geen probleem…
    – Safari komt regelmatig met de pagina zoals die eruit zou zien op de iPhone 6 plus na 3 keer tab op homebutton, zodat het scherm verschuift voor one hand control… op de iphone 5? dat was niet de bedoeling volgens mij… vervolgens snapt hij dat niet het de bedoeling was.. maar blijft hij wel hangen. in drie dagen tijd nou al 5 keer meegemaakt.
    – home button 2x indrukken apps af te sluiten werkt regelmatig niet
    – en krijg ik ook nog in de apps die op de achtergrond stonden een oud schermpje te zien… erg vervelend als daar vertrouwelijk info op staat die al lang had afgesloten… en iemand die net met je meekijkt en dit ziet, precies diegene die het niet mag zien…

    Mac mini na update: series kijken op netflix is onmogelijk geworden, NL ziet blijft hangen en RTLXL heeft er ook al geen zin in…

    Eigenlijk vraag ik me af wat er tegenwoordig nog wel goed is aan de spullen die ik van apple gebruik…

    Vroeger wist ik dat ik te veel betaalde voor deze spullen… maar dat maakt niet uit, want het werkt en het werkte goed…
    Nu voel ik me echt een sukkel… te veel betalen voor spullen die niet eens werken…

    Serieus, mijn dure ipad air is nog trager dan een of andere cheap tablet van 70 euro…

  67. Kort gezegd, ik vind Safari verre van briljant in ios 8 en ook in Yosemite is niet super.
    Significant hebben andere browsers dan Safari, veel minder moeite met sneller laden! (op iPad en iMac)
    Op de iPad werkt bv de Mercury browser veel sneller.
    Safari was in de begintijd verre van gewild en lijkt nu ook weer af te zakken naar dat niveau naar mijn mening.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.