Reacties voor: Hoe traag laadt de batterij van de iPhone 7 Plus op?

De batterij van de iPhone 7 Plus heeft de reputatie dat het eindeloos duurt om op te laden. Klopt dat? En wat kun je doen als je toch snel de deur uit moet?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 28 reacties

  1. De accu van de iPhone 7 gaat wel lang mee vindt ik tot nu toe helemaal geen klachten

  2. Mijn iPhone SE heeft een uitstekende batterijduur. Hij laadt ook snel op inderdaad. Hoewel in dit artikel meteen genoemd wordt dat de capaciteit minder is, is het wel goed te realiseren dat hij ook véél minder capaciteit nodig heeft. Scherm is 4″ ipv 4,7″ of nog groter. Dat scheelt een hoop stroom…

  3. Origineel geplaatst door Faried
    De accu van de iPhone 7 gaat wel lang mee vindt ik tot nu toe helemaal geen klachten

    Vind ik ook! De batterij gaat echt vele malen langer mee dan de Iphone 6S. Het verschil met je al na 2 á 3 dagen gebruik

  4. Liever langzaam en veilig laden dan knallen…..! 🙂

    Mijn iPhone 6 Plus is net na 31 uur uit gegaan. En ik gebruik ‘m heel intensief. (behalve de paar uur dat ik ‘s nachts slaap). Meestal laad ik hem elke nacht rustig op. Prima toch.

  5. Heel jammer dat de snellader van Apple niet opgenomen is in de test. Verder goed

  6. Mijn iPhone 7 plus, vergeleken met mijn vorige iphone 6 plus (anderhalf jaar oud, maar zelfs Mah) laadt voor mijn gevoel een stuk trager op.

    Sterker nog. Mijn 6+ laadde met de snellader (12v) in iets meer dan 2uur van 0-100, maar met diezelfde lader en kabel doet mijn nieuwe 7 er meer dan 3uur over. Absurd.

    Wil gerust geloven dat de batterij van mijn iPhone 6+ Wat verouderd is, capaciteit verloren heeft.. Maar dit is wel heel erg.

    Gelukkig gaat ie geruime dag mee en is snachts pas opladen noodzakelijk (en soms overbodig)

  7. Ja, mijn iPhone 7 plus doet er ietsjes langer over om op te laden, maar zo dramatisch als hier omschreven……nee. En ik gebruik de meegeleverde lader. Staat idd tegenover dat hij ook weer langer mee gaat. Je hoort mij niet klagen. Verhoudingsgewijs wat ik verlies aan tijd met laden krijg ik in een langere gebruik ruimschoots gecompenseerd 😉

  8. Een lader van 1A of 2,1A maakt natuurlijk geen bal uit over de laadduur. De laadstroom wordt intern geregeld door de electronica van de iPhone 7. 1A of voor mijn part 10A lader maakt geen bal uit.

  9. Mis ik wat? Ik slaap langer dan 3 uur dus begrijp niet helemaal wat het probleem zou zijn voor het overgrote gedeelte van de gebruikers

  10. Origineel geplaatst door Fgeer
    Een lader van 1A of 2,1A maakt natuurlijk geen bal uit over de laadduur. De laadstroom wordt intern geregeld door de electronica van de iPhone 7. 1A of voor mijn part 10A lader maakt geen bal uit.

    Dus wel, gebruik maar eens een iPad lader scheelt enorm !
    Ik laad al zolang ik een iPhone heb (3G) altijd op met een iPad lader (yep ik was een early adaptor (no pun intended) en nooit geen problemen gehad, zelfs mij 3G doet nu nog dagen met een volle accu (gebruik hem dus nauwelijks) Maar mijn Oude 4 en 5s zijn nog dagelijks in gebruik (door mijn kinderen) zonder problemen met accucapaciteit …

  11. Mijn 7 plus gaat ruim de hele dag mee vaak zelfs nog 35 % over aan het einde van de dag. Ik vraag me eerder af of het slecht is om hem dan op de lader te doen of dat je beter kunt wachten tot hij onder de 20% is of zelfs leeg?

  12. @Fgeer: Natuurlijk maakt dat wel uit. Gebruik maar eens eens een 2.1

  13. Mijn iphone 7 plus laad ook veel langzamer op dan mijn oudere 6 plus…
    iphone 7 plus batterij gaat veel langer mee! Misschien omdat mijn 6plus gejailbreakt was.
    Gebruik de telefoon heel intensief heel de dag door, normaal moest ik mijn 6 plus om 15:00 aan de lader hangen van smorgens 6:30.
    Nu hou ik 70% over rond dezelfde tijd!

  14. het gaat inderdaad niet zo snel, ik was ook 3u kwijt van 6% naar vol met m’n 7 PLUS ik merk wel dat indien ik nog 20% heb het veel langer duurt voordat hij echt leeg is, dus dat is wel fijn.. super toestel de iPhone 7 PLUS

  15. Hebben jullie het laden geprobeerd tijdens vliegtuigmodus? Scheelt bij mij, met iPhone 6 en ipad air 2, aanzienlijk! iPhone 7 ook eens proberen. Een kwartiertje niet bereikbaar maar wel ruim 30% verder!

  16. Maar de accu gaat laaaaang mee ik sta 7uur sochtends op en het is nu 20:00 savonds mijn accu is 79% ook mijn Watch 2 doet het goed zelfde tijd op en is nu met anderhalf uur sport hardlopen met gps en half uur krachtraining zojuist op 68%
    Ben dik tevreden over mijn Apple vrienden!

  17. Ik laad mijn iPhone 7 iedere nacht op via de iPad oplader. Dat gaat gewoon snel. Ik let er niet echt op, maar heb niet echt de indruk dat het heel veel trager is dan mijn vorige iPhone 6. Het is in ieder geval fijn dat de accu wat langer mee gaat. Dan mag het ook wel wat langer duren voordat het weer helemaal opgeladen is.

  18. Origineel geplaatst door Jan
    Hebben jullie het laden geprobeerd tijdens vliegtuigmodus?

    Staat toch in het artikel 🙂

  19. Origineel geplaatst door Fgeer
    Een lader van 1A of 2,1A maakt natuurlijk geen bal uit over de laadduur. De laadstroom wordt intern geregeld door de electronica van de iPhone 7. 1A of voor mijn part 10A lader maakt geen bal uit.

    Je hebt blijkbaar niet al teveel kennis hierover.. Misschien volgende keer eerst even een artikel lezen, bijv. https://www.iculture.nl/tips/iphone-opladen-ipad-adapter/ 😉

  20. Ik haal mijn iPhone 7 plus om een 06:00 van de lader af. Ik ben een zeer intensive gebruiker. 2 gps vretende apps op de achtergrond en ik bel ongeveer 3 uurtjes in de ochtend. Tegen 13:00 uur is Mn iPhone meestal op 15%. En daarna kan ie weer bijna 3 uurtjes aan de lader. Pffffffff een snellaad functie zou voor mij echt ideaal zijn!

  21. Welke 2 gps apps heb je dan continu aanstaan?

  22. @JK: Uber en een andere taxi app

  23. Oplader in de auto?

  24. Mijn iPhone 6 hoef ik na 2 jaar nog steeds maar om de dag op te laden. Ideaal. En de 5 van mijn vrouw na 4 jaar elke avond. Dus netjes van Apple.

  25. Ah joh, dan ondersteunt Apple straks fast charging net een nieuw hip naampje bij de Apple 9 ofzo, en dan vindt de gehele fanbase het weer helemaal geweldig. Goeie marketing daar.

  26. Ik laad al 2 jaar mijn 6+ met een ipad oplader op en de batterij is nog steeds “gezond”. Zelfs met reserve batterij met 2A uitgang.

  27. Mijn mening is n snellader verkort de acu duur vergroot verhitting dus laat ik het mooi bij origineel.
    ‘s Nachts laad ik de iPhone gaat normaal als ik hem smorgens 07:00 van de lader af savonds 21:00 nog 30% mee.
    Dus kortom n snelader is niet goed voor accu.
    ik laat hem normaal op op originele lader heb je ook geenverhitte accu die je beeldscherm loshaalt.

  28. @Faried: hoe lang dan precies? Ik heb net de 7 plus en doe er precies een dag mee, van sochtends 8 tot savonds 11. Gebruik hem redelijk veel.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.