Reacties voor: Touchscreen van BlackBerry Storm werkt met één grote knop

De BlackBerry Storm is de eerste BlackBerry met volledig touchscreen. Maar de gebruikte technologie is nogal apart: één grote knop achter het scherm die de aanrakingen afwikkelt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 38 reacties

  1. Mooie (goedkope) oplossing als het ook goed werkt natuurlijk.

  2. Lol, had dit soort berichten al gehoord ja…

  3. Dan zeg ik het toch… Het is een slecht apparaat.

  4. oftewel niet kopen 😛

  5. apart joh dat het via 1 knopje gebeurd

  6. …anders.

    Hahaha 😛

  7. Ik snap niet waarom hiet zo negatief op gereageerd wordt.
    Als het gewoon goed werkt moet je je niet druk maken over de onderliggende techniek.
    Het lijkt mij wel een goedkopere oplossing, dus dat zou ik dan weer wel terug willen zien in de prijs van apparaat.
    Maar dit betekent niet dat dit apparaat “minder” is….

    En zo apart is het niet. Zie het maar net als bij een joystick daar kun je ook goed meten hoever het pookje bewogen wordt en waar dus de vinger zich bevindt t.o.v. de as van de stick.
    Multi-touch lijkt me onmogelijk op deze manier. Zit er multi-touch op?

  8. Nu maar zien of deze blackberry storm gaat lopen. (A)

  9. Als ik aan een blackberry-gebruiker denk, dan denk ik aan Jan-Peter Balkenende. En zo’n man moet gewoon een echte klik voelen. En verder geen onzinnige apps.

  10. “anders”, mooi geformuleerd 😉

    Heb al een review gelezen, waarin staat dat je vingers er ‘vermoeid’ van worden (van al dat “geklik”).

  11. Haha! Vodafone heeft toch een jaar alleenrecht op dat ding? Te grappig, zo’n flutding. Betekent gelijkertijd dat het scherm niet van glas is. Zonde.

  12. Het is toch bedoeld voor een meer ‘fysieke ervaring’? Dat je feedback krijgt wanneer je op een link klinkt o.i.d.?

  13. Goedkope oplossing wordt hier gezegd?
    Nou, hij is toch behoorlijk prijzig.

  14. Dit is toch iPhoneclub.nl? Waarom hebben we het dan over de BlackBerry Storm?
    Nou snap ik wel dat dit misschien een iPhone-killer is maar dit artikel heeft totaal geen nieuwswaarde wat betreft de iPhone, beetje jammer. De toon van het bericht lokt ook negatieve reacties uit.

  15. Origineel geplaatst door Jeroen
    Goedkope oplossing wordt hier gezegd?
    Nou, hij is toch behoorlijk prijzig.

    hoe prijzig is prijzig:p

  16. Ik vind dat klikken juist waardeloos. Daarom heb ik een iPhone gekocht: alleen de home knop klikt. Anderzijds, het scherm van de Storm is nog ouderwets van plastik: wat dachten ze daar bij RIM? En geen WiFi? Ik dacht dat ze een grapje maakte…

  17. @zeph:
    ja…

    zou je voortaan dit soort berichten achterwege kunnen laten?

  18. Origineel geplaatst door kasper
    @zeph:
    ja…

    zou je voortaan dit soort berichten achterwege kunnen laten?

    Tuurlijk, no problem…als je even wilt onderbouwen waarom.

    Ik neem aan dat iPhoneclub.nl ook openstaat voor de mening van haar bezoekers en kritiek. Dat is wel zo sportief!

  19. We verkopen ‘m ook bij de Belcompany, vanmiddag even mee aan t spelen geweest. Vond het niet zoveel boeiends, wel moet ik zeggen dat de kwaliteit van het filmpje wat er standaard op staat (trailer van Babylon A.D.) er echt flitsend uitzag!

  20. Naah, vind het maar niks, t zal wel werken, maar het is
    een beetje sovjet techniek.
    Ben toch meer gecharmeerd van wat “state of the art”……..iPhone dus

  21. Jongens,

    Laten we nou eerlijk zijn, alle merken lopen achter de feiten aan van wat bij de iphone al heel normaal is. wat wil zeggen dat ze het allemaal wel willen maar vanwege patentrechten niet mogen 🙂

  22. Sommige hebben het hier over negatieve reacties.

    Ten eerste is het iemands mening.

    Ten tweede denk ik dat we zo positief zijn over de iPhone dat onze klanken over de blackberry daarmee vergeleken behoorlijk negatief klinken 😉

  23. Ik lees wat wisselende reacties over de Storm maar zeker niet al te negatief. Persoonlijk zal ik mijn iPhone er ook niet snel voor inleveren maar om het ding nu zomaar met de grond gelijk te maken vind ik ook onterecht.

    Vind het design mooi en het transparante menu ziet er goed uit. Moet eerlijk bekennen dat ik de Storm best wel ff zou willen testen. Denk dat de betere batterij-performace wel een pre is.

  24. heb je dat buigzame oled schermpje van Samsung al gezien?

    dat ziet er echt wel vet uit!

  25. ik vind de storm wel een strak dingetje en elke telefoon heeft zo z’n nadelen. Ook de iPhone, anders had iedereen ervoor gekozen, maar dr blijven altijd mensen die anders willen.

    Vroeger was ik al van ‘zo min mogelijk knoppen en simpel design’ de iPhone voldoet daar helemaal aan, maar al het andere dat aan dat statement voldoet vind ik ook wel mooi. Zo ook mijn beeldscherm en stereo-cd-speler ^^

  26. Origineel geplaatst door J00st
    Het is toch bedoeld voor een meer ‘fysieke ervaring’? Dat je feedback krijgt wanneer je op een link klinkt o.i.d.?

    Je krijgt een schok als je op een link klikt:p

  27. In ieder geval vindt de iPhone interface navolging.
    Altijd weer jammer om te zien hoe goed andere fabrikanten kijken naar het succes van een ander.
    (Denk aan Microsoft…)

  28. Origineel geplaatst door iPhoneclub (JP)
    Als laatste: de toon van het artikel kan niet negatief worden genoemd. Er staat namelijk geen negatief woord over de Storm in, alleen dat de werking anders is dan we verwacht hadden.

    Niet helemaal waar: als je in het eerste gedeelte dit schrijft: “Waarmee we natuurlijk helemaal niet wilen zeggen dat de BlackBerry Storm een slecht apparaat is. Hij is alleen… anders.” dan is dit absoluut dubbelzinnig bedoeld. Helemaal niet erg als je de iPhone beter vindt. Misschien is ‘ie ook wel gewoon beter, maar dan niet van die puntjes neerzetten en dan zeggen dat je er niets mee bedoeld. Heb dan ballen en niet zo schijnheilig…

  29. ging het hier nou om telefoons en techniek of om manier van posten ? ik ben ‘t ff kwijt

    moet dit in de comments omdat een mailtje naar de poster niet genoeg is ? Levert het laten meelezen van jou mening over de manier van posten meer voldoening ?

    kortom, gaaf apparaat, maar na gebruik van de 2g en 3g (met de bijbehorende “problemen”) hoef ik nooit meer een ander toestel, hoe mooi en inventief ook….

    ps: dit is naar niemand een directe aanval !!

  30. Blackberry is anders wel een heel stuk betrouwbaarder in hetgeen een telefoon voor gemaakt is. Namelijk gesprekken ontvangen. Ik zelf en vele anderen klagen steen en been over de gemiste gesprekken op de iphone. Dat hij voicemail geeft als je gewoon bereikbaar bent. Laat staan als de batterij met z’n laatste 20% bezig is.
    Ik vind de interface, gebruiksgemak en design van de iphone iedere andere telefoon overtreffen, maar uiteindelijk moet apple wel met een model komen die gewoon berouwbaar is qua bereikbaarheid, anders ga ik toch een blackberry halen.

  31. Ik ben waarschijnlijk één van de weinigen hier zonder iPhone, maar bekijk de site dagelijks. Ik vind alle ontwikkelingen interessant en ben bezig met een soort zoektocht naar het voor mij ideale toestel. In dat licht begrijp ik niet helemaal de soms wat emotioneel geladen reacties. Ook de ontwikkelingen bij Blackberry zijn interessant en als er een markt voor is heeft het bestaansrecht. Overigens ben ik het eens met WvB22, de opmerking ‘Hij is alleen anders’ is duidelijk cynisch bedoeld, dus niet doen alsof het een volledig objectief stuk is.

    Verder sluit ik me helemaal aan bij de woorden van Dambuster. Zolang de iPhone nog niet 95% betrouwbaar is al zakelijk toestel, hou ik het bij mijn Nokia E71 (symbian, saaie interface, maar oerdegelijk) in combinatie met een iPod Touch voor de fun.

  32. Ach, de iPhone blijft er leuk uitzien en de multi touchscreen scherm is leuk. Daarmee is alles wel zo beetje opgenoemd. Het ding heeft een slechte accuduur, slechte wifi en umts/gprs ontvangst en basisfunctionaliteit doet onder van de andere (goedkopere) telefoons. Belabberde Calendar functie.

    En als ZZPer leef ik toch zo beetje van de Calendar functie in mijn telefoon.

  33. haha lutser-touch screen

  34. Ik ben sinds een paar maanden overgeschakeld van mijn iPhone naar een Blackberry Bold. Dit ding kan alles wat een iPhone kan en meer (wat wel belangrijk is als je werk afhangt van email e.d.).
    Natuurlijk mist de Bold een (multi)touchscreen. Maar ik was dat touchgedoe meer dan beu.
    En hoewel de hardware heel mooi is voor het oog, is het niet altijd even praktisch. En ik hoor nog steeds veel te veel klachten op software-gebied.
    Dus aan alle iPhone-fans, kom even van die hoge toren en doe je ogen open. De iPhone is leuk en aardig, maar zeker niet superieur t.o.v. andere mobiele apparaten!
    En af en toe mis ik mijn iPhone wel eens, maar dan enkel omdat de iPhone community er zo passievol over spreekt, niet puur omwille van de techniek.
    Ik wil de iPhone niet afkraken, maar ophemelen zoals de meeste van jullie, doe ik ook niet (meer)…

  35. Origineel geplaatst door CancunloverIk ben sinds een paar maanden overgeschakeld van mijn iPhone naar een Blackberry Bold. Dit ding kan alles wat een iPhone kan en meer (wat wel belangrijk is als je werk afhangt van email e.d.).
    Natuurlijk mist de Bold een (multi)touchscreen. Maar ik was dat touchgedoe meer dan beu.
    En hoewel de hardware heel mooi is voor het oog, is het niet altijd even praktisch. En ik hoor nog steeds veel te veel klachten op software-gebied.
    Dus aan alle iPhone-fans, kom even van die hoge toren en doe je ogen open. De iPhone is leuk en aardig, maar zeker niet superieur t.o.v. andere mobiele apparaten!
    En af en toe mis ik mijn iPhone wel eens, maar dan enkel omdat de iPhone community er zo passievol over spreekt, niet puur omwille van de techniek.
    Ik wil de iPhone niet afkraken, maar ophemelen zoals de meeste van jullie, doe ik ook niet (meer)…

    Ik ben zelf heel erg tevreden over de iPhone. Kort gesteld tot nu toe wel de fijnste smartphone (niet telefoon! Dat was mijn allereerste Nokia 🙂 ) die ik gehad heb. Maar soms word ik ook wel een heel erg moe van de iPhone community. Idd passievol maar af en toe ook wel heel erg kortzichtig. Als er een gebrek is of er mist een functie dan is dat plotseling juist goed :S en zo bedoeld. Af en toe zou je wel willen dat de oogkleppen afgaan. De iPhone is een prima telefoon maar er zijn er nog vele anderen. Ik heb vandaag de HTC Touch HD van een collega in mijn handen gehad. Echt een mooi apparaat! En net zo snel en gevoelig als de iPhone. Had ik niet snel verwacht van een WM telefoon.

  36. Nog even terugkomend op mijn eerdere post.

    Heb vandaag de Blackberry Storm in mijn handen gehad en er even mee gespeeld.

    Mwoa, ik vind het toch geen enkele vooruitgang. Het klikken op het touchscreen werkt vertragend en daar word ik kriebelig van.

    Ik druk bij de iphone nog wel eens de verkeerde letter in, nou bij de Blackberry Storm is dat niet anders. Hier dus ook geen verbeteringen.

    Wil je Blackberry dan is de Bold nog de beste.
    Helaas, de Storm zag er veel belovend uit.

    Dus ik blijf voorlopig qua interface en design bij de iPhone. Heb er een paar 3th party apps op gezet en heb hem nu helemaal naar mijn zin.

    Behalve dan zoals eerder gezegd laat de betrouwbaarheid nog wel eens te wensen over.

    En nu maar wachten op de opvolger van de huidige iphone.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.