Reacties voor: TouchFire iPad-toetsenbord: vooral handig voor blind typen

De TouchFire voor iPad is verkrijgbaar voor 50 dollar. Dit siliconentoetsenbordje maakt het mogelijk om blind te typen op de iPad, waardoor je makkelijker lange stukken typt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 6 reacties

  1. “mensen die niet gewend zijn aan blindtypen, hebben weinig aan het ding”

    Dat lijkt me logisch want als je niet of nauwelijks kunt blindtypen moet je sowieso naar je toetsenbord kijken.

    Wat me in het filmpje opvalt is dat je naar het scherm moet kijken om letters met diakritische tekens te selecteren (û, ö) en bij een gewoon toetsenbord kun je die letters meestal wèl blindelings typen. Het lijkt me daarom niet zo’n nuttig hulpmiddel bij talen die veel van de soort tekens gebruiken (hoewel ze daar waarschijnlijk andere toetsenborden hebben).

    In het Nederlands gebruiken we die tekens gelukkig weinig, en daarnaast is het flexibel en zo te zien licht toetsenbord, wat je van een bluetooth toetsenbord niet kunt zeggen, dus het lijkt me een handig product. Ik vind het echter wel nogal prijzig.

  2. Wat mij opvalt aan die kickstarter projecten, is dat de producten best duur vindt. Persoonlijk vindt 50euro voor een passsief toetsenbord wel veel geld namelijk. Wellicht dat je betaalt voor de originaliteit, maar aan de andere kant is de prijs vergelijkbaar met een echt bluetooth keyboard

  3. als eerste is het nooit een vervanger geweest voor een keybord, het touchscreen van de ipad heeft nou eenmaal deze beperkingen.

    je zal het moeten zien als een hulpmiddel die het gebruik van de touchscreen toetsenbord (absoluut) makkelijker maakt.

    durf niet te zeggen dat men als niet Kickstarter (Backer) de comments mag lezen. zowel positieve als ook enige kritische opmerkingen zijn hierin terug te lezen:
    http://www.kickstarter.com/projects/740785012/touchfire-the-screen-top-keyboard-for-ipad/comments

  4. Deze reactie typ ik op mijn net ontvangen Touchfire. Ik kan helemaal niet blind typen, maar Touchfire is zo doorzichtig dat dit ook helemaal niet hoeft. Hoe zit het met letters zoals é en ë? Of í en ü? Die gaan makkelijk omdat deze letters op de bovenste rij staan, maar het lukt me niet om een á of ä te typen zonder de Touchfire weg te klappen, wat overigens heel makkelijk gaat. Het grote voordeel is dat je de Touchfire altijd meteen beschikbaar hebt en dat het mij nu veel minder vaak gebeurt dat ik de verkeerde toetsen aansla. Voorlopig een blijver.

  5. @Hillechien: Een aanvulling. Mijn vraag op kickstarter werd prompt beantwoord. Je kan gewoon over de Touchfire heen swipen en na verloop van tijd moet dat makkelijker gaan.
    Dus: á ä â à, het kan wel. Gelukkig komen ze in het Nederlands niet veel voor.

  6. Ik was een enthousiaste backer, ben dat eigenlijk nog steeds wel, maar er zijn dingen die ik jammer vind.
    – dat swipen lukt bij mij ook na een paar dagen niet soepel
    – het ‘opbergen’ tegen de flap van mijn smarcover is niet echt prettig. De magneetjes kukelen er steeds uit en trekken het dunne siliconenvelletje scheef. Ik druk nu alleen de strip boven vast, dan blijft het ook zitten maar als je je smartcover terugklapt om bijvoorbeeld iets te lezen, zit dat meegeklapte toetsenbordje wel een beetje in de weg.

    Maar: de communicatie met de makers verliep vanaf het begin prima. Ook ik kreeg snel antwoord op mijn vragen. Het adres waar het ding afgeleverd moest worden was gewijzigd, en die wijziging hebben ze keurig doorgevoerd.

    Het verbaast me dat er gezegd wordt dat de Touchfire vooral voor blindtikkers handig zou zijn. Ik typ (bijna) blind maar voor mij is het allergrootste voordeel dat ik niet meer steeds door een letter per ongeluk heel vluchtig even aan te raken, tikfouten maak.

    Ik vind het nog steeds een aanrader, vooral voor mensen met zwervende vingers, maar het is inderdaad duur. De pledgers moesten overigens 25 dollar verzendkosten betalen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.