Reacties voor: Touché voor de Mac laat iedereen de nieuwe Touch Bar uitproberen

Wil je de nieuwe Touch Bar graag uitproberen, maar heb je niet de beschikking over zo'n nieuwe Mac? Met de gratis app Touché kun je een virtuele versie van de Touch Bar op je eigen Mac gebruiken, zodat je een indruk krijgt van de werking van de Touch Bar.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 10 reacties

  1. Het zou nog mooier zijn als nieuwe Mac gebruikers een nieuwe Mac zouden kunnen uitproberen voor een tijdje. Ik heb nog nooit met een Mac gewerkt maar voel me er wel steeds meer tot aangetrokken, met name omdat alle apparatuur zo mooi samenwerkt. Maar om nu > 3000 euro uit te geven aan een Macbook Pro, om met een OS te werken die ik niet ken en bijna alles nieuw is vind ik nogal wat.

    Wat als het niet klikt, wat als het voor mij niet werkt? Dan is het nogal een duur experiment. Als het wel werkt, en m’n workflow wordt soepeler door de (wat mijn verwachting ook is van zo’n overstap) dan is het de investering zeker waard.

    Eigenlijk zou Apple een soort constructie moeten maken dat je zo’n Macbook Pro een kwartaal kunt leasen / huren met de optie tot kopen. Bij aanschaf gaat (een deel van) de huur van het aankoopbedrag af en bij geen aanschaf ben je alleen het bedrag van die 3 maanden proberen kwijt.

  2. Werkt langs geen kanten…

  3. @Eduard: Tweedehands Mac kopen, uitproberen. Bevalt het, dan kan je kiezen om hem te houden of opnieuw te verkopen. In een paar maanden worden ze echt niet veel minder waard…

  4. ff Googlen. Zijn ook bedrijven die Mac(Books) verhuren.

  5. @Eduard: Als je (alleen) bang bent dat macOS je misschien niet bevalt, bedenk dan dat je dankzij BootCamp altijd nog Windows op een Mac kunt installeren als het ècht helemaal niet bevalt.

    De kosten daarvan zijn te verwaarlozen op de prijs van een MacBook Pro.
    Op die manier is het nooit weggegooid geld … (itt huurkosten en eventuele boete/afkoopsom bij voortijdig afbreken van een langer lopende huurovereenkomst)

  6. In aanzet leuk, werkt even en application crash met foutrapport. Gaat er weer af.

  7. @Eduard: het voordeel van macbook’s is dat ze nagenoeg altijd snel blijven werken en niet zo snel in waarde dalen als een normale laptop en/of pc.
    Dat eerste valt tegenwoordig wel mee trouwens met de ssd’s.
    Maar een van mijn eerste MacBooks (2007 ofzo) bleef het tot het einde (2012) perfect doen, en die had gewoon een hdd.

    Het is zeker even wennen als je er nog nooit mee gewerkt heb, maar persoonlijk vind ik het heerlijk werken.
    Heb er zelf nog wel een mid range laptop naast staan voor games en dergelijke.
    Maar gebruik je het voor werk, of grafische toepassingen dan is het echt een ideaal ding.

    Uiteraard is het ook wat je zelf lekkerder vind werken wat de doorslag geeft(oftewel je eigen mening).

  8. Once you go Mac, you never go back.

    Gewoon doen, Apple gebruikers zijn zeer tevreden.

  9. Origineel geplaatst door iFreek
    Once you go Mac, you never go back.

    Gewoon doen, Apple gebruikers zijn zeer tevreden.

    Nou dat klopt niet helemaal.
    Heb mijn MacBook pro 4 jaar gehad en staat nu te koop.
    Alhoewel ik een iPhone, iPad, tv en watch heb ben ik toch terug gegaan naar een Windows laptop voor wat ik er mee doe is dat meer dan voldoende. Voor mij geen MacBook weer. Voor de prijs van een MacBook koop ik 3 laptop met Windows, mijn vrouw heeft een Samsung laptop en die draait al 5 jaar als een zonnetje.
    Het is ieder zijn eigen, de een heeft liever een MacBook en de andere een Windows.

  10. Eduard, een Mac(Book) kun je juist wel een tijdje uitproberen zonder verplicht te zijn hem te houden. Standaard geeft Apple je 14 dagen na ontvangst van het apparaat te tijd om hem te retourneren vanwege wat voor reden dan ook. De enige vereiste is dat hij niet beschadigd is geraakt (daar heb je een verzekering van bijv. je creditcard voor.

    Om het nog mooier te maken hanteert Apple tijdens de feestdagen een extra lange retourtermijn. Volgens mij is die al ingegaan en mag je hem dan terugbrengen tot 14 dagen na kerstmis. Dik anderhalve maand gratis uitproberen dus! Ik weet dat dit in ieder geval in de VS al gestart is maar op de website kun je vast vinden hoe het in Nederland zit. Veel plezier ermee alvast!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.