Reacties voor: iOS 9 uitgelicht: iPhone voorspelt waar je op het scherm gaat tikken

iOS 9 weet waar je op het scherm gaat tikken, nog voordat je dit hebt gedaan. Handig, want apps kunnen hierdoor alvast op de achtergrond de juiste informatie laden dankzij een techniek met de naam Touch Prediction.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 9 reacties

  1. Apple innoveert niet meer hoor…neeeeee

  2. Ik zag dat er in instellingen een nieuwe functie is op een video dat je in instellingen kan zoeken

  3. Origineel geplaatst door houtjes
    Apple innoveert niet meer hoor…neeeeee

    Apple blijkt soms nog wel in staat om bescheiden te zijn. Het is niet altijd meteen duidelijk wat nieuwe systeemfuncties doen, maar op termijn profiteert Apple daar altijd van.

  4. Hartstikke leuk en innovatief, maar ik denk dat dit zo’n functie wordt die hoog eindigt in de ‘hoe kun je je batterij sparen’-lijstjes.

  5. @Siep: Dat ligt er maar aan hoe nauwkeurig het kan voorspellen. Hoe nauwkeuriger het is, hoe minder “false calculations”. Zodat het in weze weinig verschil uitmaakt.

  6. Zou het kunnen dat ze de front camera gebruiken?

  7. Had apple niet 2 jaar geleden een patent aangevraagd op een scherm met een soort camera sensortjes erin verwerkt?

  8. Origineel geplaatst door Ronald: Zou het kunnen dat ze de front camera gebruiken?

    Nou ik denk dat het meer zit in forms dat als je alle velden hebt ingevuld, je zeer waarschijnlijk op de knop “next” of “gereed” gaat drukken.

  9. Ik kom net bij WWDC vandaan waar dit toevallig net officieel is aangekondigd in een praatje genaamd “Advanced Touch input on iOS”! Niet alleen touch prediction is nieuw, maar ook touch coalescing. Het praatje staat nog niet online, maar zal er denk ik zsm wel staan.

    Touch coalescing is afhankelijk van een hardware feature die vooralsnog alleen in de iPad Air 2 zit. De iPad Air 2 kan stiekem namelijk op 120hz touches registreren, 2x zo snel dus als dat het ‘t scherm kan bijwerken (60hz). Dit wil zeggen dat je in je app dus de “coalesced touches” op kunt vragen, oftewel de tussen-de-frames-door-touches waardoor bijvoorbeeld teken-apps nauwkeurigere lijnen kunnen tekenen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.