Reacties voor: Touch ID omzeilen kan, maar gewone gebruiker heeft weinig te vrezen

Touch ID kan omzeild worden, dat is al bewezen. Maar het is niet zo eenvoudig als de Chaos Computer Club beweert, zegt een beveiligingsexpert. Als gewone gebruiker heb je weinig te vrezen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 23 reacties

  1. ..Goedemorgen Gonny.. Klasse artikel! Thumbs up!!

  2. Apple verzekerde ons dat Touch id NIET te omzeilen zou zijn…….!!!

  3. Origineel geplaatst door APPLEHARRY
    Apple verzekerde ons dat Touch id NIET te omzeilen zou zijn…….!!!

    Beste appleharry: alles is te hacken en iedere beveiliging is te omzeilen, het is alleen een kwestie van motivatie en tijd.

    Ik vind dat Apple een schitterende oplossing neergezet heeft voor zijn gebruikers. Ik ben benieuwd wat de reactie van de concurrentie gaat worden. Ik zit te wachten tot de 5s zijn weg naar de Nederlandse winkels vind, dan ga ik er zeker 1 kopen.

  4. Met genoeg tijd kan je ook ale combo’s proberen van een standaard 4 digit passcode…

    Vind dit zo slecht nog niet

  5. Dichtbij het slachtoffer komen voor een vingerafdruk…?
    Wat dacht hè van de telefoon zelf? Vol vingers…

    Precies wat ik al dacht: alles valt te hacken, maar inderdaad of het de moeite waard is?
    Much ado about nothing…
    Leuk geschreven!

    Oh ja! Over dat opslaan van de afdruk…

    Zolang Apple zorgt dat de afdruk eigenlijk nooit bij hen komt, wordt opgeslagen, lijkt me het geen probleem. Immers, de afdruk is en blijft in het bezit van de gebruiker: via de iPhone die van de gebruiker is…
    Maar ja, iCloud…dat is technisch gezien opslag op een server van Apple…tenzij die afdruk wordt overgeslagen bij het opslaan. Van de andere kant: als alles nu ook mag (een foto waar je ook heel veel mee kan), waarom dan een afdruk?

    Lastig. Lastig.

  6. Het is net als met de beveiliging van je huis: maak het de dieven zo lastig mogelijk zodat inbrekers “naar de buren gaan”.
    Deze hack uitvoeren op de iPhone kost 30 uur. Daarmee is Apple er dus in geslaagd om het zo lastig te maken dat de inbrekers “naar de buren gaan”. De beveiliging is dus goed genoeg.

  7. Op Tweakers.net word hier ook al flink over gediscusieerd. Sommige spraken er niet al te best over, maar vergeten het punt waarom Apple met TouchID is begonnen. Namelijk een gebruiksvriendelijke vervanger voor de pincode. Aangezien er nog steeds veel gebruikers hun smartphone niet hebben beveiligd of juist met een te simpele pincode, is dit een ideale manier. Snel en simpel. Dat het te hacken is, ja dat is te verwachten aangezien alles valt te hacken. Maar kan je het zo moeilijk mogelijk maken dat het nog de moeite waard is om te hacken… Daar is Apple is mijn ogen wel in geslaagd. Ook zijn sommige bang dat hun vingerafdruk terecht komt bij bijvoorbeeld de NSA. Mag ik zeggen bullshit! als eerste is er nog geen bewijs dat Apple toch tegen eigenzeggen de data opslaan/doorspelen. Daarnaast heeft de NSA of je eigen overheid zeer waarschijnlijk al je vinger afdruk doormiddel van Passport/ ID kaart, of de verplichte vingerafdruk bij VS airport. Ja oke, prima, maar door te hacken van mijn TouchID kunnen ze bij mijn persoonlijke gegevens… En als je dan vraagt of ze gebruik maken van iCloud of Dropbox etc, zeggen ze doodleuk ja. Dan helpt een super beveiliging op je iPhone ook niet meer, aangezien de NSA toch al meekijkt op de servers. En daar hebben ze geen toegang tot je iPhone voor nodig! Dus het is weer een storm in een glas water.

  8. Mooi artikel…

    Ik vind dit zeuren, omdat je moet zeuren! Er staat nergens dat je VERPLICHT bent om de touch-id te gebruiken. Wil je het niet gebruiken, dan zet je het toch uit of anders koop je een andere telefoon.

    Wat kunnen sommigen toch slecht met veranderingen omgaan. Ik weet nog dat de eerste iPhone een gadget werd genoemd en men het onzin vond en als je nu een eenvoudige Nokia hebt ben je raar. Geloof me, over 2/3 jaar lacht iedereen je uit als je nog een “simpele pincode” gebruikt.

    Mensen, stop met klagen en help mee om de techniek te verbeteren. Geef positieve feedback, daar kunnen we wat mee!

  9. De vingerafdruk wordt zelfs niet op de telefoon opgeslagen,
    enkel een mathematische versleutelde versie, en enkel op de A7 chip zelf …
    Een 4 digit pin code is in een publieke plaats gemakkelijk mee te lezen …
    Touch ID is vele malen veiliger.

  10. Nog niemand gedacht dat je één van je 10 vingers kan gebruiken, dus ALS je een vingerafdruk VINDT, kan het zelfs nog de verkeerde zijn, je kan bv je pink gebruiken van je linkerhand… Dit maakt het quasi onmogelijk om een gestolen telefoon te kraken!

    Origineel geplaatst door APPLEHARRY
    Apple verzekerde ons dat Touch id NIET te omzeilen zou zijn…….!!!

    niet te HACKEN, omzeilen kan je al altijd met vingerafdrukscanners, maar het vergt inderdaad veel apparatuur en tijd

    Origineel geplaatst door Ronald
    Het is net als met de beveiliging van je huis: maak het de dieven zo lastig mogelijk zodat inbrekers “naar de buren gaan”. Deze hack uitvoeren op de iPhone kost 30 uur. Daarmee is Apple er dus in geslaagd om het zo lastig te maken dat de inbrekers “naar de buren gaan”. De beveiliging is dus goed genoeg.

    30 uur met de JUISTE vinger ! Die info heb je niet als je het met een ‘vreemde’ telefoon doet

  11. Wat ik me afvraag is. Je hebt 10 vingers (+andere ledematen die je blijkbaar ook kunt gebruiken ) als 1 vingerafdruk namaken je 30 uur kost, en de kans op slagen je minimaal 10 vingers nodig hebt, is het toch bijna onmogelijk?

  12. Vingers op de die op de telefoon staan? Kijk eens goed hier haal je echt geen bruikbare afdruk af, of je moet je telefoon elke 5 minuten helemaal schoonpoetsen.

  13. Het is wel kans van 1 op 10 ja qua vingers maar hoeveel procent zal zijn rechterduim gaan instellen. Ik denk dat die percentage vrij hoog zal liggen.

  14. 1. Er zijn volgens mij weinig vingerafdrukscanners die 100% beveiliging kunnen garanderen. De techniek is niet ver genoeg. Met 99 komma nogwat % overeenkomstigheid van de vinger mag je door. Dus per definitie is er een kans dat de verschillende personen worden toegelaten daar waar dat niet juist is. Ook bij de precious iphone. Hoef je niet eens trucen voor uit te halen. De technologie is faalbaar.

    2. Als er maar genoeg interessante informatie op een iphone staat kan het wel zeker interessant zijn om de besproken methode te gebruiken. De kosten-baten analyse is zo gemaakt. Dus niet al te gemakkelijk wegwuiven.

    Daarbij, volgens mij is hacken via internet van een iphone misschien wel iets handiger? Maar die vraag kan de NSA vast goed beantwoorden als ervaringsdeskundige.

    Wel jammer is dat iedere zwakke plek van de iPhone / Apple meteen weer in de mantel der liefde wordt bedekt. En dat zeg ik als iemand met 5 iphones, 2 macbooks en 3 ipads.

    Het is gewoon niet veilig en vrij makkelijk te omzeilen. Dat kan zeer vervelende gevolgen hebben.

  15. @Bas: Inderdaad.
    Als je ziet wat je nodig hebt:
    – secondenlijm of vingerafdrukpoeder (of grafietpoeder wat makkelijk te maken is met potlood en schuurpapier.
    – camera of scanner. Veel multifunctionals kunnen deze resolutie aan.
    – vingerafdruktape. Gewone transparante dozensluittape zal ook wel werken.
    – laserprinter
    – overheadsheet voor laserprinter
    – houtlijm of latex.

    De nieuwe methode gebruikt fotogevoelig printmateriaal. Als electronicus heb ik daar ook alles voor in huis. 🙂 Eens proberen op een dag als ik de 5S binnen heb.

  16. Als mijn iPhone gestolen wordt is het eerste wat ik doe remote locken. Knappe jongen die sneller is met het kopieren van mijn vingerafdruk.

    Tip voor de bange mensen: voeg alleen je ringvinger toe aan je Touch ID. Daarmee bestuur je de iPhone toch nooit, dus 99,9% kans dat ze het niet binnen 5 pogingen lukt aangezien ze een verkeerde vinger hebben “gekopieerd”.

    En voor de nog bangere mensen: Koop een iPhone 5c.

    OPGELOST! BAM!

  17. Denk maar niet dat TouchID enkel gemaakt is voor je eigen gebruiksvriendelijkheid (unlock van telefoon en aankopen doen,…)
    Laat je niets wijsmaken betreft beveiliging, er is gewoon geen beveiliging. Het duurt niet lang vooraleer je volledig getracked wordt door de NSA…
    Het is al erg genoeg dat Apple toestemming geeft aan de politie om je telefoon volledig te controleren, wifi, foto’s, camera, enz..
    Artikel

  18. Origineel geplaatst door SUPER REMIE
    Als mijn iPhone gestolen wordt is het eerste wat ik doe remote locken

    Als de gebruiker airplane mode opzet, kun je zelfs niet gebruik maken van remote control! LoL

  19. @Sjaakie: Je hebt gelijk, daarom heb ik het bedieningspaneel ook uit staan in het toegangsscherm. 😉

  20. De grote vraag is of er een reëele kans is dat een dief een bruikbare vingerafdruk van je iPhone af kan halen. Een vinger gebruiken waarmee je je iPhone nooit vasthoudt (bijv. de ringvinger of pink van je andere hand) sluit dit al sowieso uit.

    Het inscannen van een daadwerkelijke vinger geloven we nu wel, dit is iets wat in de praktijk gewoon niet zal gebeuren.
    Laat die hack club dit nu eerst eens lukken op jouw of mijn iPhone, zonder dat ze mijn vinger in mogen scannen, dan praten we verder. 😉

  21. Origineel geplaatst door dlo:

    Beste appleharry: alles is te hacken en iedere beveiliging is te omzeilen, het is alleen een kwestie van motivatie en tijd.

    Ik vind dat Apple een schitterende oplossing neergezet heeft voor zijn gebruikers. Ik ben benieuwd wat de reactie van de concurrentie gaat worden. Ik zit te wachten tot de 5s zijn weg naar de Nederlandse winkels vind, dan ga ik er zeker 1 kopen.

    Ja maar Apple beweerde dat TouchID toch ook de onderliggende lagen van de vinger bekijkt? Dus het kopiëren en scannen van alleen je vingerafdruk zou eigenlijk dan geen toegang moeten geven.

  22. Ik kom veel in aanraking met “normale” gebruikers die niet zo’n Nerd zijn als ik. Wat ik dagelijks tegenkom is dat mensen geen of een hele simpele code (bijv. 1234 of een geboortedatum) gebruiken. Er zou misschien eens onderzoek gedaan moeten worden naar hoeveel procent van de gebruikers hun iPhone werkelijk heeft beveiligd.

    Voor ongeveer 50% van mijn klanten is een Touch-ID scanner dus een grote vooruitgang omdat ze voorheen helemaal geen beveiliging gebruikten.

  23. Even ter aanvulling: er is geen scan van de vinger gebruikt, maar een hoge resolutie foto van een vingerafdruk op een glazen oppervlak (dat zou het glas van de iPhone kunnen zijn).

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.