Reacties voor: Topdesigner Samsung beweert ontwerpen Apple niet te kopiëren

Een van de topontwerpers van Samsung, Lee Minyouk, heeft fel op de beschuldigen gereageerd dat het Zuid-Koreaanse bedrijf ontwerpen van Apple zou stelen. Wel geeft de designer toe dat hij niet niet zo goed is als Apple-ontwerper Jonathan Ive.
Bert van Doorn -

Reacties: 30 reacties

  1. Dan heeft die gast geen inspiratie, tunnelvisie mIsschien

  2. Beter goed gekopieerd dan slecht bedacht

  3. Nee hoor, het lijkt helemaal niet op elkaar. En anders heeft ie toevallig hetzelfde design gemaakt… En z’n neus groeit ook!

  4. Natuurlijk niet, net zoals mannen nooit vreemd gaan, drinkt de alcoholist niet stiekem, jokken we nooit en hebben we vroeger nooit iets weggehaald…natuurlijk heeft hij nooit gekopieerd.

  5. Het kan zijn dat hij duizenden schetsen heeft gemaakt. Maar de directie hem uiteindelijk heeft gedwongen een iPhone clone te laten maken.

  6. Wel grappig dat hij zegt dat producten van Apple er beter uit zien dan van Samsung

  7. Ik zie het ook niet hoor, Apple ziet spoken. Alleen de apps, met het dock, het vierkante toestel, de plek van de speaker, en de home button lijken maar op de iPhone. Al de rest is totaal anders!

  8. En om zich helemaal te onderscheiden, hebben ze hun woordbeeld op de voorkant gedrukt;-)

  9. klinkt als een kleuter die een snoepje gestolen heeft maar tegen mama zegt dat het echt niet zo is… terwijl het bewijs om zijn mond zit…

  10. Er staat immers Samsung op en geen Apple! Ies heel anders!

  11. Ja hoor. En ik ben sinterklaas. Iedereen ziet toch dat de software als 2 druppels water op elkaar lijken.

  12. nee het lijkt er niet op hoor!!! het heeft alleen wel even veel apps op een pagina, ze hebben ook dat bolletjes idee op welke pagina je zit en dan ook nog de plek van de telefoonapp en hij is ook nog groen, heeft ook een homeknop op de zelfde locatie en dat ding boven(speaker ofzo) lijkt er totaal niet op

  13. De iphone lijkt inderdaad verdomd veel op de samsung.

  14. Dat is dan 1 tegen de rest van de wereld (uitgezonderd de Android fanboys)

  15. Nee dat is pure toeval dat het als twee druppels water op elkaar lijkt.
    “Hebben jullie ook zo’n interface Apple? Nou wat toevallig, wij ook!”
    Beter goed gejat dat slecht verzonnen.

  16. Alsof een designer van een bedrijf dit zomaar zou mogen roepen. Beetje ongeloofwaardig bericht dit.

  17. Oke. Ze lijken wel aardig op elkaar, maar argumenten als de speaker en home button zitten op de zelfde plek. Ja jongens dat is logisch. Dat is de meest logische plek dat je ze daar plaatst.

  18. Lol als je ze zo naast elkaar houdt.
    lijkt de samsung galaxy wel een chinese kopie.

  19. Ik heb hier een duidelijk andere mening over. Mijn Apple 4s vind ik een stuk design, duidelijk herkenbaar en fraai.(heb ook een Galaxy S2 gehad) functioneel logisch in gebruik en goed op de telefoon afgestemde software!!

    De Galaxy is ook een smartphone, maar meer niet.

    Een ferrari heeft ook 2 deuren, 4 wielen en een stuur, maar er zal toch geen mens zeggen dat het ontwerp van de Hyundai coupe gestolen is van Ferrari?

  20. De man die nieuwe ontwerp gemaakt bij Samsung had vast een iPhone gekocht

  21. Op zichzelf kan het zo zijn dat ontwerpen naar elkaar toekomen. Vaak is een bepaald ontwerp gewoon logisch. Maar Samsungs designmeneer maakt zich er wel heel makkelijk vanaf. Ik heb veel schetsen gemaakt dus heb ik het zelf bedacht. Als iemand een Jeep-achtig model moet tekenen doe je dat adhv het beeld wat in je hoofd zit. Maar dat is wel een Jeep!

  22. Maar heeft hij gezworen dat hij echt niet stiekem van Apple heeft afgekeken? Anders is ie misschien gewoon een stoute jokkebrok en dat mag niet 😉

    Wat een kul zeg. Dat hij duizend schetsen heeft gemaakt zegt werkelijk niets. Hij heeft de iPhone niet 1 op 1 willen kopiëren, maar heeft als opdracht van Samsung ongetwijfeld gekregen om een telefoon te maken die veel op de iPhone lijkt, maar er net genoeg van afwijkt.

    Dit wordt binnen alle branches al decennia gedaan. De A-merken investeren in een nieuwe markt en opvallende ontwerpen en de volgers profiteren hier binnen de marges van de wet zo optimaal mogelijk van (hiermee niet aangevend trouwens dat Samsung hardware-matig geen topmerk is)

  23. Bah mensen, kijk verder dan Apple, zij hebben toch echt hun ontwerp vel dik vet gestolen van de LG prada die in 2007 op de markt kwam. Ook revhthoekig, het scherm en de achterkant zitten ook ietsje “hoger/whatever” dan het grijze randje, de speaker was ook mooi samengevoegd en hier komt het beste argument van alle, er zat ook een homeknop op die in het midden zat.

  24. Zei Vanilla Ice ook…

  25. Hij heeft iphone na gemaakt en paar dingen aangepast zodat er verschillen tussen komen

  26. “Hmm.. Nu heb ik honderden prototypes liggen.. Die allemaal op de iPhone lijken. Welke kan ik doorontwikkelen als vlaggenschip om te proberen ermee weg te komen?

  27. Daarom koop ik nooit meer iets van Samsung, laatste was de Wave 525 en dat was de iPhone met een kleiner scherm…
    Samsung is gerunt door een stelletje jankers die zelf niets kunnen bedenken. Punt, dit artikel maakt het duidelijk.

  28. Ik vind eerlijk gezegd dat jullie best wel zielig bezig zijn, zoals ik eerder heb gezegd heeft Apple het design van de iphone veel harder afgekeken van de LG Prada dan Samsung doet van apple.
    Maar dat gaat er zeker niet in bij jullie, niks mis met het verdedigen van je merk maar dan moet je er wel voor zorgen dat je ook echt gelijk hebt.

  29. Ik denk eerlijk gezegd dat het meer een kwestie is van functionaliteit en logica! Hoe anders kan je een touchphone er uit laten zien als je het ook nog bruikbaar wil houden? Ik denk dat je dan allemaal uiteindelijk uit komt op een ontwerp à la iPhone/galaxy/Ipad etc…

    Het onderscheid moet meer gezocht worden op het vlak van onderhuidse techniek, gebruikte materialen en duurzaamheid.

    Ik heb zelf een iPhone 4S, daar heb ik zelf voor gekozen op basis van ervaring (3GS/Ipad) en smaak, maar als iemand anders liever Samsung of wat dan ook heeft is dat toch geen probleem?

  30. Inderdaad de prada heeft ook veel overeenkomsten. Knoppen structuur en besturingssysteem is echter totaal anders. Verder is het heel knap dat hij duizenden schetsen kan maken en dan nog op zo’n model uitkomen. Het is vrij simpel, je weet gewoon dat het basis model waar alle smarthphones op lijken het goed doet. Als je dan een ander ontwerp gaat maken ben je niet verzekerd van goede verkopen dus je moet als samsung zijnde minimaal 1 model hebben wat lijkt op de iphone om te concurreren met de iphone.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.