Reacties voor: Top 10 ergernissen op de iPhone

Een overzicht van 10 veelvoorkomende ergernissen op de iPhone. Tien punten waarin gebruikers hun ongenoegen, problemen en hindernissen beschreven zien staan. Aan Apple de kans om om hier wat mee te doen en te luisteren naar haar klanten.
Lees het complete artikel → Top 10 ergernissen op de iPhone
Mike van Hoenselaar - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 143 reacties

  1. Maar gelukkig kunnen we er wel mee bellen! w00t!

  2. 11. iTunes nodig om muziek etc. op de telefoon te zetten.

  3. Het niet kunnen zien van hoeveelheid tekens in SMS. Gelukkig is er BiteSMS! 😉

  4. Origineel geplaatst door Qwerty
    11. iTunes nodig om muziek etc. op de telefoon te zetten.

    Die staat wat mij betreft met stip in de top 10…..

  5. Aan geen enkel van deze punten erger ik me nauwelijks. Ik kan er wel ergere bedenken, wat te denken van het automatisch refreshen van pagina als je switcht tussen pagia’s in safari. valt dit op te lossen eigenlijk?

  6. 12. Geen smsteller

  7. Niet gewoon een liedje uit de iPod functie kunnen selecteren als ringtone.

  8. De iphone is een consumenten gsm dus een speelding zakelijk stelt het niks voor dan moet je toch bij RIM/symbian of WM zijn dus zoals altijd er is voor elk wat wils en het perfecte toestel bestaat nog steeds niet . Android misschien ??

  9. @Marcel: iringer downloaden

  10. Alle bovenstaande punten heb ik geen ergernis over. Wat ik wel wil is een startknop in m’n beginscherm om bleutooth en wifi aan en uit te zetten. (zonder m’n phone te jailbreaken)

  11. Punt 6 is al je je iPhone gejailbreakt hebt makkelijk op te lossen door iFile uit Cydia te installeren. Dit is eigenlijk Finder voor de iPhone, met eigenlijk alle functies die je zou verwachten, inclusief het e-mailen van alle bestanden.

  12. Een betere agenda. Hier heeft Apple nog niets aan verbeterd. Een week overzicht zou al mooi zijn. Als de agenda eens goed aangepakt zou worden dan kan de iPhone/iPod een goede PDA Worden

  13. Origineel geplaatst door Request
    12. Geen smsteller

    Mocht je een JB uitgevoerd hebben, dan is iRealSMS je antwoord. Fantastische en uitgebreide app met SMS karakter-teller :).

  14. @TK:
    Ik bedoel het hele liedje en niet alleen 30 seconden ervan.
    Het zou sowieso vele male makkelijker zijn als je gewoon via het iPhone OS een liedje kan kiezen uit je iPod en hem dan als ringtone/wekker te kunnen gebruiken.
    In plaats van hem eerst helemaal in te hoeven korten.

    Nou weet ik dat er voor de wekker apps zijn die hetzelfde kunnen, maar die moet je wel aan laten staan en een nachtje zo’n app aan laten staan vreet batterij.

  15. Ik vind het behoorlijk lastig dat je een gesprek niet kan weigeren op je iphone. Volgens mij kan je daar toch een simpele oplossing voor vinden??? Gewoon een rode slider boven de groene voor opnemen, maar dan de andere kant op….
    Ook zou ik het handig vinden als er via iTunes of iets dergelijks, je applicaties kan ordenen ipv elke keer alle icoontjes te moeten slepen (ik heb 5 icoontjes ipv 4 en dat crashed regelmatig)

  16. Onderweg muziek en podcasts downloaden is helemaal top geregeld vind ik!

    Alleen jammer dat je maar tot een bepaald aantal MB podcasts kan downloaden (ivm hoog data gebruik op het netwerk) Je kan ze namelijk wel afspelen (dit verbruikt hetzelfde aantal MB toch?).

    Verder is het wel jammer dat je wél podcasts kan weggooien vanaf je Iphone maar dat dit niet met muziek kan.

  17. het niet kunnen bekijken van de meeste filmpje op internetsite’s vind ik zwaar irritand trouwens

  18. Ik weet niet of het aan T-Mobile te wijten is of aan de iPhone 3GS maar er zijn in Nederland tientallen personen -waaronder ik- die geen MMS kunnen verzenden, wel ontvangen. Ook zijn er geen instel mogelijkheden bij Instellingen > Algemeen > Netwerk en werken allerlei SMS en internetoplossingen niet. Uiteraard heb ik de nieuwste OS 3.0.1 en iTunes ge-installeerd.
    Een MMS die werkt zou geweldig zijn . . . . . .

  19. @iPhoneclub,

    Punt 4 slaat nergens op. Ik maak al een aantal jaar gebruik van contactgroepen. Dit kun je zowel op de Mac als op de Pc instellen. Even syncen en je hebt contact-groepen op je iPhone.

  20. leuk zo safari zonder ,…… FLASH!!! aargg ergenis nummer 1 hoor

  21. Origineel geplaatst door Mercbenz
    Ik vind het behoorlijk lastig dat je een gesprek niet kan weigeren op je iphone. Volgens mij kan je daar toch een simpele oplossing voor vinden??? Gewoon een rode slider boven de groene voor opnemen, maar dan de andere kant op….

    Dat is idd ook heel irritant. Ik moet vaak een gesprek weigeren, en enkel om die reden staat mijn phone meestal op trillen (wat trouwens al een tijdje niet meer werkt)

  22. 11. De vele hardware fouten. Ik had nog maar twee dagen de 3GS of hij moest binnen voor reparatie wegens te zwakke trilfunctie. Mijn 3G liet het na 6 maanden afweten: ik kon niet meer bellen of gebeld worden.

  23. @Mercbenz:
    Je kan je gesprek weigeren door 2 keer snel op de stand-by button te drukken.
    Als je 1 maal drukt op de stand-by button zal de ringtone uitgaan maar gaat de telefoon nogsteeds over. Bij 2 keer weiger je het gesprek.

  24. @Mercbenz: Als ze u bellen gewoon de knop vanboven indrukken.

    Eén maal drukken gaat hij op stil voor dat gesprek, twee keer is weigeren en gaat hij naar de voicemail.

  25. Ik heb wel groepen in mijn contacten…

  26. Ergernissen die heb ik nog wel een paar ondanks dat dit de fijnste telefoon is die ik ooit ghad heb.
    1. Flash vanaf t begin al afwezig 🙁
    2. Sinds 3.0 werkt mijn autoradiokabel niet goed meer waardoor hij soms stopt met geluid uit zenden.
    3. Bleutooth audiostreaming stottert nog wel s.
    4. Ladrn van de webpaginas, wanneer je aan t scrollen bnt, ben je in een keer weer bovenaan wanneer de aite klaar is met laden.
    5. Auto reloading van websites.
    Voor de rest erger ik me niet aan heel veel dingen. T blijft een superapperaat!

  27. Spam folder in Mail zou handig zijn, waarbij je alles in 1x kunt selecteren, en de berichten die er per ongeluk in zijn gekomen deselecteren. Ik zit soms tegen 70 mailtjes aan te kijken op 1 dag…

  28. @Mercbenz:
    Je kunt een gesprek weigeren door twee keer op de uitknop boven op je iPhone te drukken als je gebeld wordt. Als je één keer drukt dan gaat je iPhone nog wel over maar stil.

  29. @mercbenz

    Je kan eenvoudig een gesprek weigeren je moet twee keer op de lock knop drukken en voilla het inkomende gesprek word gedeclined.

  30. Origineel geplaatst door TK
    De iphone is een consumenten gsm dus een speelding zakelijk stelt het niks voor dan moet je toch bij RIM/symbian of WM zijn dus zoals altijd er is voor elk wat wils en het perfecte toestel bestaat nog steeds niet . Android misschien ??

    Onzin, ik gebruik hem zakelijk, en dat werkt heerlijk.
    Wat jij bedoelt is dat de meeste zakelijke gebruikers vast zitten aan het systeem wat hun baas ze oplegd, en dan kan een ander toestel handiger zijn.

    Maar een iPhone zakelijk gebruiken werkt perfect.

  31. @mercbenz

    Je kan eenvoudig een gesprek weigeren.
    je moet twee keer op de lock knop drukken en voilla het inkomende gesprek word gedeclined.

  32. Het zal er wel door komen doordat ik een Mac gebruiker ben en dus programma’s als iTunes, Mail, Adresboek en iCal op mn iMac heb en een MobileMe account heb, maar de enige ergenis die ik heb is dat standaardapplicaties niet verborgen kunnen worden.

    Verder 1 opmerking over achtergrondprocessen, ik heb eerder een Windows Mobile telefoon gehad, bij die telefoon was het altijd om de zoveel tijd (meerdere keren per dag) kijken welke processen er nog lopen aangezien dat vaak de batterij leegtrekt, bij mij kwam het regelmatig voor dat er nog 10 programma’s aan waren en dan is de batterij binnen een uurtje leeg. Ik kan de keuze van Apple daarom wel begrijpen.

  33. Haha… als ik de reacties lees zijn er wel meer dan 10 ergernissen. Wat mij betreft komt er een top 100!

    Bestandsformaat beperking
    Het moeten gebruiken van iTunes
    Geen Flash (of wat dan ook ondersteuning)
    Geen bestandssysteem voor meerdere apps (excel in e-mail downloaden en bewerken in app X)
    Geen fatsoenlijke app organizer (maar slepen op de iphone)
    Slechte agenda (geen week bv)
    Geen handige gemiste dingen op lockscreen optie
    Karakter teller voor sms
    ….
    pff

    Maar ik ben wel redelijk blij hoor… zijn gewoon tips voor iPhone OS 3.5

  34. @mercbenz

    Je kan eenvoudig een gesprek weigeren.
    Eerste keer lock knop is de beltoon of trillen uitzetten. je moet twee keer op de lock knop drukken en voilla het inkomende gesprek word gedeclined.

  35. Roteren van scherm is niet uit te zetten. Heel irritant als je op je zij liggend dingen wilt doen.

    Bekijken van meerdere Inboxen is erg vervelend; het kost me ZES keer drukken voor ik van het laatste nieuwe bericht in de ene inbox naar het eerste nieuwe in de andere box kom. Terwijl dat toch de meest voorkomende taak is lijkt me.

  36. A) een iphone zakelijk gebruiken is echt no-go. Het ziet er toch niet uit bij een klant, zo’n speeltelefoontje.
    B) een kleiner formaat, veel te groot. Op een nokia 5800 is het beeldscherm groot genoeg, heerlijke telefoon.

    Pluspunt: super sync met .me

  37. Oh ja… er kunnen geen mappen aangemaakt worden in email. heel irri!

  38. Heb ook niet echt last van deze ergenissen, van mij mag de beveiliging wel wat opgeschroeft worden, een extra toegangscode op je berichten of bestanden of iets dergelijks. 1x toegangscode invoeren en je zit overal :p

    En over gesprek weigeren, ik heb altijd een rood en groen knopje als ik gebeld wordt. Kan hem altijd weigeren zonder een lock knopje in te hoeven drukken 🙂

    En het is ook jammer dat je standaardbeltonen en melodietjes hebt voor alles. Je kan geen eigen liedje instellen als wekker ofzo, best jammer 😛

  39. @Mercbenz:

    Kan wel.

    1x powerbutton= stil
    2x = gesprek weigeren

  40. Tjezus ik denk dat hij nu wel weet hoe hij een gesprek moet weigeren mensen! Irritant vind ik dat als ik deze site aan het lezen ben en ik ver beneden zit en ik de iPhone al dan niet perongeluk kantel hij helemaal naar boven gaat!! IRRITANT!! Andere sites geen last van!
    Verder kun je van elke telefoon wel een lijstje maken, iPhone is super en wordt steeds beter! Mis verder nietecht heel erg iets ofzo, maar tuurlijk kunnen sommige dingen net ff iets beter! Bluetooth etc makkelijker aan en uitzetten zou wel handig zijn

  41. Ik ben het bijna helemaal eens met deze top 10, alleen mis ik een betere camera nog. Deze had van mij wel op puntje 6 mogen staan. Ik vind dat je voor het bedrag van de iphone toch wel een fatsoenlijke camera mag verwachten. Ook vind ik het lcd scherm zeer matig.

  42. Als Apple video recorder een offficeel ap zou maken samen met bosspref en winterboard . Dan ben ik al verkocht.

  43. Er wordt nogal doorgezaagd op de mail app, daarnaast een beetje minor comments in mijn ogen.
    De exclusiviteit is wel een doodzonde, ik ga gewoon simpelweg niet naar T-mobile. Daardoor wordt ik gedowngen hem in het grijze gebied te kopen en dan kom ik uit bij telefoons van T-Mobile die ik MOET jailbreaken om een unlock uit te voeren.

    Verder zou het leuk zijn wanneer we de remote wipe en locate my iphone functies als service kregen van Apple en niet in combinatie met een Mobile-me account moet kopen.

    @Yussi:

    Video recording zal nooit in de appstore verschijnen voor de 1st gen en 3G. Apple wil echt geen filmpjes met max. 15 fps op youtube hebben staan van een “iPhone”.
    Dat is niet echt representatief voor het merk namelijk.

  44. Ä°k heb echt behoefte aan drag and drop… Geen iTunes op de PC please.

  45. Hahaha… Leuk al die reacties, ik kan wel zien dat ik dus een amateur ben!

    Bedankt @ iedereen!!!

  46. Hmmm… Op flash na is er voor bijna elke ergenis wel een oplossing uit de appstore of na de jailbreak via cydia. Het sleutelen en ontdekken van oplossingen hoort een beetje bij de iphone en vinden ik en veel kennissen juist leuk om te doen. Tips wisselen we uit en zijn zo blij als een kind als het werkt. Tja, je moet dit wel als een soort hobby kunnen zien natuurlijk…

  47. Zou iemand mij alsjeblieft kunnen helpen een beetje op weg te komen met de iPhone?

    Ik heb al veel informatie op internet gelezen maar toch kan ik nergens gratis muziek vinden in Itunes en kan ik geen muziek vanaf mijn pc rechtstreeks op de iPhone zetten?

    Wie o Wie kan mij even helpen?

    GR. Moniek

  48. De technologie om alle punten die genoemd worden te verbeteren is er maar de batterij duur is nog het frootste struikelblok en bovendien kan ik me wel inleven in de situatie van Apple inleven we zijn nu alweer bezig met de 3de generatie en ze hebben in korte tijd een groot aandeel behaald in de mobiele telefoon sector als alle punten erop zouden zitten wie zou er dan een nieuwe kopen als bijvoorbeeld alleen hetuiterlijk wordt veranderd.

    En om te reageren naar alle mensen die een hekel hebben aan Itunes.
    Tip 1 Koop een mac daar draait het veiloos op. Windows blijft K*T wat dat betreft.
    Tip 2 Koop een andere telefoon want Apple gooit Itunes er nooit uit en zal het dus ook nooit toestaan muziek op een andere manier te synce

    Het is wel *** dat T-mobile alleen recht heeft in NL maarja Belgie ligt om de hoek dus ja probleem opgelost

    Goeie spullen kosten gewoon geld en als je voor een dubbeltje op de eerste rang wil lijken te zitten dan koop je toch gewoon een IMITATIE telefoon dan kan je je pas lekker ergeren

  49. @Moniek:
    Je kan gewoon via download programmatjes muziek downloaden, en in
    je itunes bibliotheek slepen. Of cd’s importeren. Je zit niet vast aan muziek uit de Apple Store.

  50. Ach de iPhone heeft zijn + en – punten en er is nog een hoop te verbeteren. Maar het grootste gemis is wel flash.

    Je kan heel makkelijk je eigen ringtones maken in iTunes .. gewoon ff googlen… Voor sms tones heb ik nog geen oplossing.

  51. favorieten in de dialer staan niet op alfabetische volgorde

  52. @Jason

    Ik heb geen bibiotheek 8-)…

  53. Met Supreme S kun je mooi via de Instellingen alle standaard apps (+Cydia apps) verbergen. Lekker makkelijk en zonder respring.

  54. @Chris:

    Tip 1 is geen optie. Nog meer beperkingen.
    Tip 2 zal ik onthouden.

  55. Sh!t wat kunnen mensen toch klagen!!!
    Als je de iPhone nix vindt ga dan lekker terug naar die rommel van Microsoft of andere gms makers!!!

  56. Ik gebruik mijn iPhone perfect op zakelijk vlak maar er is zeker nog ruimte voor verbetering. Voor mij een supertelefoon als mac gebruiker. Probeer maar eens een ander merk mooi te syncen of te laten praten met een mac. Trekt op geen fluit. En dan maar afgeven op Apple die zich tenminste netjes probeert aan te passen.

  57. @wildcart: Er werd gevraagd in het artikel wat jij nog mist aan de iPhone.
    Dat je iets mist betekend niet gelijk dat je de hele iPhone meteen troep vindt……

  58. Wat ik zelf heel erg mis:

    volwaardige bluetooth functie om foto’s naar een andere mobiel te kunnen sturen. Blijft lullig om te zeggen dat de iPhone dit niet kan hahaha

    Flash! Er zijn websites genoeg die ik grasg zou willen bezoeken, maar ja dat gaat niet he.

    Standaard icoontjes verwijderen/verbergen!
    Weg met aandelen!

    In bed surfen en smsen blijft irri met die auto rotate :-p

    Dat was t wel zo’n beetje 😉

  59. ik erger mij het meeste aan het feit dat een groep-sms wordt aanzien als een mms, en ook werkelijk verstuurd wordt als een mms! Wat een lompe fout van Apple!

  60. @Dromedaris:

    Heb ‘t ff getest, bij mij niet meer na de 3.01 patch 🙂

  61. @Roy:

    Rotation inhibitor uit cydia is jouw oplossing 😉

  62. Die nummer 5 laat ook wel duidelijk zien met wat voor publiek we te maken hebben daar :X
    Omdat Gmail zo nodig haar eigen manier van werken moet hebben en de standaard IMAP dingen niet doet (het verschil labels vs folders bijv.) is ineens de schuld van de iPhone…wat een kromme debiele denkwijze houdt men er daar op na zeg.
    Leuk dat je beleg op je brood kunt doen maar als ik dan bij de bakker kom melden dat het beleg niet lekker is dan zal die vent me ook raar aankijken en/of keihard uitlachen en me goedendag wensen.

    Punt 5 hoort dus niet in de lijst thuis, Gmail problemen zijn Gmail problemen en hebben geen enkele relatie met de iPhone of welk ander mailclient dan ook. Gmail is namelijk de enige die mails bij elkaar groepeert tot een gesprek. Sommige mailclients doen iets soortgelijks maar gaan niet zo ver als Gmail dat doet. Dit is overigens iets wat je met een korte zoekactie ook gewoon kunt vinden, publiek bekent dus. Inmiddels begint Gmail ook zo langzamerhand van die labels af te stappen.

    Punt 9 klopt niet geheel: Apple ondersteund wel degelijk achtergrondprocessen maar beperkt dat alleen tot haar eigen software. Wat men onder punt 9 wil is dat dit ook beschikbaar komt voor 3rd party software. Gezien de accuduur is dat weer geen wenselijke situatie.

    Die accuduur is trouwens iets wat iedere smartphone op dit moment als probleem heeft. Komt door de vele features en de gebruikte hardware (wifi, gps..niet bepaald technieken die energiezuinig zijn) maar ook doordat mensen nog hun oude Nokia van 10 jaar geleden zijn gewend die ze 1x in de week hoefden op te laden. Daar mogen fabrikanten nu echt iets aan gaan doen wil men verder innoveren op smartphone gebied!

    Overigens ook handig dat je bestanden vanuit de filemanager en data in bijv. het adresboek via bluetooth en mail kunt versturen ipv alleen mail/sms/mms.

  63. @Nms:

    Na lang wikken en wegen, artikelen lezen etc
    toch maar besloten om geen Jailbreak uit te voeren,
    maar bedankt voor de tip 😉

  64. Wat is er nu mis met iTunes. Je weet als je een iphone koopt dat deze via iTunes loopt.

    En nu klagen dat je iTunes moet gebruiken.

    Koop een benzine auto en klaag dat je geen diesel kan tanken

  65. Origineel geplaatst door Rien Van Husen
    Wat is er nu mis met iTunes. Je weet als je een iphone koopt dat deze via iTunes loopt.En nu klagen dat je iTunes moet gebruiken.

    Als er zoveel min punten zijn, waarom koop je dan een iphone…

  66. Nog ff over volwaardig bluetooth, zit net te bedenken.
    Apple wil natuurlijk niet dat we dan muziek en dergelijke gaan uitwisselen,
    maar voorheen had ik een Nokia N95 met volwaardig bluetooth en als ik daarmee bijv een MP3 of ringtone wou versturen kon dat niet vanwege rechten.
    Foto’s en andere “eigen” dingen gingen probleemloos.
    Dus ik denk dat Apple gewoon een soort “rights managament” moet inbouwen en bluetooth dan gewoon open zetten 🙂

  67. @fred:

    Kan me wel voorstellen dat mensen door de hype en het gelikte uiterlijk van de iPhone besluiten een iPhone aan te schaffen en daarna merken dat een aantal dingen die ze gewend waren opeens niet meer kunnen.

    Ikzelf was eerst superblij met m’n iPhone, wauw wat een mogelijkheden!!
    Totdat ik tegen een aantal beperkingen opliep.
    Voor een aantal dingen blijkt er dan wel een oplossing te zijn en voor een aantal dingen helaas niet.
    Maar inmiddels al aan gewend en vind het niet zo erg meer.
    Toch blijven er bij elk toestel, iPhone of niet, alijd verbeterpunten mogelijk.
    Hoe tevreden je ook bent over je toestel.
    En daar mag gerust over gediscussieerd worden 🙂

  68. Punt 4, over de contactgroepen:
    Ik heb ze gewoon hoor. Via Adresboek op Mac OS kun je ze maken.
    Dus, dat puntje kan geschrapt worden hoor! 😀

    ho! Zie net dat jullie dt al hebben staan.
    Maar dan nog: dan kruip je toch even achter je Pc of iMac?!

  69. Origineel geplaatst door fred
    Origineel geplaatst door Rien Van HusenWat is er nu mis met iTunes. Je weet als je een iphone koopt dat deze via iTunes loopt.En nu klagen dat je iTunes moet gebruiken.Als er zoveel min punten zijn, waarom koop je dan een iphone…

    Wat bedoel je ik klaag niet maar lees hier alleen maar wat er allemaal mis.

    Laat ze een Samsung/Nokia of iets dergelijks kopen en daar op het forum zeuren wat er mis mee is.

  70. @Mercbenz:
    twee keer op de aan knop drukken, dan word je gesprek geweigerd.

  71. Na de update 3.01 blijkt de app. Rock your Phone en MyWi van de Iphone verdwenen. Wifi werd toch echt voor $9.99 aangekocht maat Apple lijkt het noodzakelijk te vinden deze te deleten tijdens de update.

  72. Ik vind het vooral irritant in bed, dan lig ik altijd schuin natuurlijk en dan gaat heel de iPhone mee (van portrait, naar landscape, van landscape naar portrait etc.). pfff 😛

    En flash, dat mis ik ook nog pff 😛

  73. Ik heb altijd het probleem dat ik tijdens het typen de shift aanraak ipv de letter Z.. Maar dat ligt aan mezelf, niet aan de iphone 😛

  74. @Rob van Krieken:

    was Mywi wel een officiële app? Niet jailbreak?
    Als het jailbreak is is het logisch dat hij verdwenen is. Kwestie van opnieuw downloaden dus.

  75. aub aub aub mensen van apple waarom hebben we geen SMS-afleverbericht? Dat is al zo oud als de weg naar Rome maar toch zit het niet op de Iphone! 🙁

  76. Is het nu bij niemand bekend dat Itunes niet de enige manier is om muziek op je Iphone te krijgen???

    http://www.makeuseof.com/tag/6-ways-to-sync-music-to-your-iphone-without-itunes/

  77. @bazooka:

    Jaaahh die mis ik ook nog! 🙂

  78. Als je in je adresboek groepen maakt,staan ze ook op je iPhone, dus je kan wel wat doen.. T is iets meer werk! Maar je kan wel groepen aanmaken..

  79. Origineel geplaatst door ButcherJF
    Origineel geplaatst door Qwerty11. iTunes nodig om muziek etc. op de telefoon te zetten.

    Die staat wat mij betreft met stip in de top 10…..

    Ideale situatie:
    Je gebruikt gewoon voortaan een mac.

    Oplossing:
    zet al je achtergrond processen uit (anti virus etc.) tijdens het gebruiken van iTunes.

  80. Ik snap echt niet waarom mensen klagen over iTunes. Ik snap dat net zoals bij de iPhone er altijd punten zijn die verbeterd kunnen worden. Maar is er ooit een phone maker geweeest die een beter sync software packet heeft gemaakt voor zijn telefoons?

  81. ActiveSync is toch wel een redelijk flexibele oplossing! Of gewoon de mogelijkheid om je foon op de PC aan te sluiten en gewoon je muziek er naar toe te slepen.

    Verder heb ik mijn iPhone weg gedaan, puur vanwege de dekking van T-Mobile. Als ze het vrij geven voor alle netwerken, ben ik weer terug! 🙂

  82. Ik zou het handig vinden wanneer er standaard een aanvulwoordenboek op de iPhone zit. Zo eentje die meteen werkt ipv dat je ‘m zelf de woorden moet leren.
    Een letter/leestekenteller bij het smsen is ook erg handig.
    Bluetooth waarmee ik bestanden naar anderen kan verzenden is ook praktisch. Wel zonder zo’n rechtenbeperkingsgeval erop want je kunt nu ook illegaal gedownload spul op je iPhone zetten.
    Maar dit zijn dingen die ik op mijn eerdere telefoons al had en Apple kennende zal dit er volgend jaar wel bijzitten zodat ze elk jaar weer een boel nieuwe features kunnen aankondigen.
    Ik ben overigens wel tevreden over mijn iPhone.

  83. Origineel geplaatst door HeijtInk
    Ik snap echt niet waarom mensen klagen over iTunes. Ik snap dat net zoals bij de iPhone er altijd punten zijn die verbeterd kunnen worden. Maar is er ooit een phone maker geweeest die een beter sync software packet heeft gemaakt voor zijn telefoons?

    Vind iTunes opzich wel prima werken op een Mac, maar toch vind ik het dat je gebonden bent aan 1 Mac/PC een stuk minder.
    De vrijheid om gewoon je iPhone er in te pluggen en media overzetten heb je simpelweg niet (Althans zonder tweaks en/of jailbreak!). Dit vind ik persoonlijk stuk minder. Ik maak gebruik van een laptop en een computer.

    Daarnaast vind ik een ergenis dat je de iPhone met slechts 1 provider in Nederland kan kopen. Iedereen heeft zijn eigen wensen en voorkeuren. Persoonlijk heb ik weinig tot geen ervaring met T-Mobile, hoor in mijn omgeving verschillende verhalen, van minder goed tot zelfs zeer goed. Maar de gebondenheid aan een provider vind ik een van de grootste ergernissen plus daarbij behorend de simlock. Ik begrijp het wel vanuit Apple’s en T-Mobile’s oogpunt, het stukje exclusief is toch net wat specialer.

    En het uithoudingsvermogen van de batterij mag een stuk beter. Ik bedoel kijk eens naar welke functie’s erop zitten, dan moet je dit ook kunne matchen met een batterij die hiervoor geoptimaliseerd is. Een van de reden dat ik zo min mogelijk gebruik maak van bijv. GPS komt door de batterij.
    Wat ik nog meer zou toejuichen is verwisselbare batterijen maar goed dat zie ik never nooit gebeuren.

    Overal gezien is de iPhone een toptoestel. Maar het zou nog beter kunnen zijn zonder spectaculaire toevoeging van functies!!

  84. geen achtergrond processen halo de oplossing is er al. push ooit aan gedacht lijkt me veel beter dan achtergrond want verbruikt veel minder geheugen.

  85. Wat ik jammer vind is dat je voor sms geen aparte ringtone kan instellen. Of weet iemand een oplossing?

  86. Ergernis 1 is de exclusiviteit, geen vrije keuze van provider. Toch triest als je een iPhone wil hebben je persee naar tmobile moet. Nu heb ik dit ook maar gedaan en jahoor zoals verwacht nergens 3G in mijn woonplaats. Van te voren gekeken of er wel dekking op de dekkingskaart was, volgens het kaartje wel maar in de praktijk is de 3G diep triest. Jammer dat je niet overal volledig van je iPhone gebruik kan maken.

    2 ergernis/nice to have is het koppelen van 2 Exchange servers, bv werk en prive.

  87. Backgrounder net geïnstalleerd geweldig! app.

    Is er een website waar problemen op een rijtje staan en eventueel ook de oplossingen al dan niet via Cydia??

  88. Wat mij verbaast is dat niemand de mogelijkheid mist om zelf via een desktop-applicatie de applicatie-iconen op de iPhone logisch te kunnen rangschikken cq rubriceren.

  89. @bazooka:

    EINDELIJK iemand die t ook al opvalt. Ik zit iedereen z’n bericht te lezen en eindelijk zie ik ‘m staan: plain old delivery reports.

    Hoe kan je nou zeker weten wanneer je vriendin vreemd gaat en haar tel stond uit en hij weer aan ging? 😉
    Of dat je je baas toch echt wel gesmst hebt omdat je te laat komt?
    Of dat je ‘n zakelijke afspraak hebt en dat je een sms stuurt maar de partner ontvangt zogenaamd niets?

    Bewijzen! Dat zijn de afleverrapporten. Kleine feature. Ik heb het geprobeerd middels een code die door de provider geaccepteerd zou worden, zoals #N voor het bericht, maar bij T-mobile kreeg ik ‘n n00b aan de lijn die 3x moest navragen en volgens hem werkt het niet bij hen.

  90. @qwerty:
    Een gesprek weigeren kan heel eenvoudig door de aan en uit knop in te drukken bij een binnen komend gesprek (rechtsboven).
    Grtz,
    John

  91. Origineel geplaatst door Chris
    En om te reageren naar alle mensen die een hekel hebben aan Itunes.
    Tip 1 Koop een mac daar draait het veiloos op. Windows blijft K*T wat dat betreft.

    Typische apple fanboy reply weer. iTunes werkt vloeiend op een mac, maar op windows is het bagger. Dat ligt niet aan Windows, maar aan apple die geen fatsoenlijke windows versie kan leveren.

    Wat ik nog mis:
    – optie om de iphone met _elke_ itunes (andere pc’s) te syncen, zonder te hoeven authoriseren.
    – overgebleven sms karakters. Dit zat al op m’n pocketline swing uit ’99 en in 2008/2009 mis je het ineens..wtf?!
    – Telefoon profielen. Ook zo iets wat al jaaaaaaaren op elke mobiel mogelijk is, zelfs op die dingen van de kermis. Kom je met een super apparaat op de markt, kan je alleen stil of niet stil doen en that’s it…fail
    – agenda waar je zelf de tijd + datum van je afspraken en alarm precies kan instellen. En dan bedoel ik zoiets als “3 dagen van te voren om 19:43” ipv alleen 5,10,15 minuten, 1 uur, 2uur en 1 dag van te voren als alarm opties. Wat een giller…of toch niet.
    – Als je safari had afgesloten met geen pagina’s open dan krijg je de eerste keer dat je safari zelf opstart (via icoontje) altijd je bladwijzers te zien.

  92. Yep, helemaal mee eens. Een maat van mij heeft voor de Android een app gedownload waarmee hij in één scherm alle communicatielijntjes aan of uit kan zetten (dus wifi, bluetooth, 3G…). Nu moet je op de iPhone nog verschillende schermen openen om een voor een alles uit of aan te zetten.

    Origineel geplaatst door Macmeggel
    Alle bovenstaande punten heb ik geen ergernis over. Wat ik wel wil is een startknop in m’n beginscherm om bleutooth en wifi aan en uit te zetten. (zonder m’n phone te jailbreaken)

  93. Dit zijn wel punten die van mij; ‘echt’ verbeterd mogen worden:

    1. Bluetooth transfer (Bestanden, foto’s, muziek) Elke mobiel kan dat 🙁
    2. Sms teller
    3. Muziek kunnen instellen als ringtone, wekker etc.
    4. Geen 30 seconden ringtone bullshit.
    5. Week aangeving in iPhone agenda (zoals week 10, week 11 etc.)
    6. Contact groepen maken.
    7. Mail uitbreiding (Zoals Gmail, yahoo, hotmail etc.)

  94. hoe krijg ik foto’s van uit de fotobiliotheek weer op mijn computer?? ik zie steeds alleen de foto’s die gemaakt zijn met de 1phone. Die gaan keurig naar de computer. maar heb per ongeluk een helemal van de computer gehaalt en die staat nu op mijn iphone. Moet weer naar de computer..

    ik zie nergens een handleiding voor dit soort foto’s

  95. herken punt 2, 3, 6 & 7 inderdaad

  96. @erik:

    Thanks man ;).. Maar ik bedoelde eigenlijk Agenda in de IPhone. Ik heb het ook in me reactie veranderd

  97. 11. Trillen EN ringtone tegelijk aan kunnen zetten.
    12. Sneller scrollen naar het einde op lange webpaginas zoals deze.
    13. MP3 rechtstreeks als ringtone toewijzen.
    14. SMS-Tones!!!

  98. Ik mis een ledje op dat ding, voor gemiste sms/gesprek/voicemail. En zo’n scherm waar je alle communicatielijntjes in 1x aan en uit kan zetten zit standaard in wm 6: Com manager. Retehandig.

    Ik heb meer met WM6 dan de iPhone. De laatste is wel weer handig als MP3/videospeler met twitterfunctionaliteit. Maar veel meer doe ik er niet mee. Heb nog steeds m’n HTC TyTN II in gebruik.

  99. geen teller voor het aantal tekens in je sms, plus je kan niet instellen dat je afleveringsrapporten wilt krijgen voor verzonden smsen…

  100. Ben waarschijnlijk de enige die last heeft van de slider als je de telefoon aanneemt met een hand (links).
    De afstand van links naar rechts is voor mij veel te groot, ik moet eerst de iphone anders vastpakken.
    Zou dan ook graag een verstelbare slider willen, zodat je ook kunt unlocken met 1 of 2 cm verschuiving i.p.v. de 4 cm die standaard is.
    Verder is de beperking op achtergrondprocessen, hoewel begrijpelijk, zeer vervelend. b.v. navigatie is eigenlijk zinloos op de iphone als die onderbroken wordt door een telefoontje. Apple zou hier iets op moeten bedenken zoals een soort preffered suplier systeem met uitzonderingen voor dit soort apps.

  101. met 10 en 6 ben ik het niet eens;

    10. Je kunt ook gewoon de stock applicatie op een apart tablad ergens achterin zetten. Als Apple het zou toelaten om die standaard apps te deleten, zou er wel een zooitje kunnen ontstaan. Hoe moet je ze bijvoorbeeld opnieuw downloaden als je ze kwijt bent? mensen die de App Store niet gebruiken zouden dan wel eens problemen kunnen hebben. Bovendien is er met Stocks echt niet zo veel mis..

    6. Kan je niet nu al een mail met een bijlage gewoon doorsturen? dat je het niet kunt aanpassen begrijp ik, Apple gaat niet opeens iWork voor de iPhone uitbrengen bijv. en er zijn hier wel wat 3rd party apps voor.

  102. @Igor Quint:

    Apple zou ook gewoon een optie bij de instellingen kunnen toevoegen waarin je de weergave van de individuele apps aan en uit kunt zetten. Wil je ze dan ooit weer terug is t zo gefixt.

  103. @Request: gelukkig is er bitesms

  104. Dat je op lange webpagina’s (zoals deze) niet in 1X naar beneden kan springen. Een soort ctrl-end zeg maar. Mega-irritant.

    Of dat autofill met webformulieren (zoals inloggen op kpn hotspots) de helft vd tijd niet werkt. Zeer irritant.

  105. De iPhone zou moeten onthouden in welke taal ik SMS met een bepaalde persoon. Nu blijf ik switchen van Frans, Engels, Duits, Nedeerlands en Italiaans…

  106. @ppl: Gmail labels zijn via IMAP folders knul 🙂

    Waar het hier over gaat is de onwijs super natuurlijk overkomende threaded view van gmail.

    Ik heb gewoon de Google app toegevoegd aan m’n docking bar en lees m’n mail gewoon via gmail online. Nu nog push support op de google app voor nieuwe mail of agenda stuff en klaar zijn we.

  107. Jullie sturen deze informatie ook neem ik aan naar apple?

    http://www.apple.com/feedback/iphone.html

    Want alleen hier klagen heeft geen zin. Laat het Apple weten dat je sommige zaken niet ok vind!

  108. Zoals eerder te lezen is iTunes toch wel de meest grote iPhone ergernis.

  109. mijn nummer 1 ergernis is jullie. Voor elke verbetering die ik hier lees ( behalve flash) is allang een oplossing.

  110. @Koen: Koen, bedankt voor je waardevolle reactie. Maar als je goed gelezen had zijn het niet onze ergernissen. Verder worden er oplossingen aangedragen om de ergernis te verhelpen of gedeeltelijk op te lossen. Deze zijn niet leidend, er zullen er genoeg zijn die anders opgelost kunnen worden.

    Als jij van mening bent dat voor alle ergernissen een oplossing is dan horen we die graag. Ik neem aan dat je die dan ook best wil delen met de community. Zo heeft iedereen er wat aan.

    Verder zeg je dat er oplossingen zijn op verbeteringen. Dat zou dus betekenen dat je oplossingen weet op de oplossingen die hier aangedragen worden. Wij zijn heel erg benieuwd naar deze oplossingen.

  111. Zit er in safari voor de iphone een zoekfunctie?
    Soms kom je via google op een forum oid en zie daar je info dan maar eens te vinden op een pagina van 600 kantjes.

  112. @Mike van Hoenselaar:

    Ik heb het hier natuurlijk niet over de ”Top 10 ergernissen op de iPhone” die jullie schrijven, maar de comments die erop volgen.

    En verbetering moet natuurlijk ergernis zijn.

  113. @Koen: AH ok, dat is niet geheel duidelijk met het woord jullie ;).

    Verder blijf ik zeggen, deel je kennis van je oplossingen. Er zijn genoeg mensen die de ergernis nog steeds hebben en kunnen dus geholpen worden door een oplossing van jou.

  114. Wat te denken van de Send button en Clear button in Skype en sms? Die zitten te dicht bij elkaar!
    (levert soms vervelende situaties op!)

  115. IK mis ook nog:
    1. Verschillende profielen (luid, stil, tril ja/nee,…)
    2. Teller aantal tekens in een sms
    3. Wekker met Muziek

  116. kan iemand me uitleggen hoe je gsmnummers kan kopiëren??

    Groetjes saul

  117. Zeer slechte ontvangst / beschikbaarheid van 3G, of ligt dat echt alleen aan T-mobile?

  118. 1. geen muziek als wekker.
    2. batterij
    3. slechte 3G ontvangst
    4. via de slider unlocken als er een geprek binnenkomt doet het niet altijd (normaal perfect, tenzij ik gebeld word)
    5. A2DP besturing, zodat ik nummer kan skippen etc via bluetooth. echt irritant
    6. geen los toetsenbord mogelijk. ik zou direct zo’n klein bluetooth keyboard kopen ik daarmee zou kunnen typen op de iphone.

  119. @Mercbenz:

    Je kunt het gesprek weigeren door op de knop bovenop de Iphone te drukken 😉

  120. WEKKER met muziek> wake tunes FREE

  121. Ik heb er ook nog wel een.
    Gekochte apps voor iphone worden met itunes gesynchroniseerd.
    Maar wat doet itunes…Die zet het op je c-schijf. En laat nou de mogelijkheid ontbreken om zelf een andere locatie te kiezen.
    Dus wordt men gedwongen de C-schijf te belasten met bestanden die ook nog flink groot zijn vaak.
    Ook wel een flink verbeterpunt niet?

  122. Dat is niet zo. Je kunt zelf kiezen waar je muziek (en dus applicaties) wilt opslaan. Klik in het iTunes menu op voorkeuren en dan op geavanceerd. Standaard slaat iTunes inderdaad wel je muziek op in Macintosh HD\Gebruikers\Gebruiker\Muziek (soortgelijk voor Windows)

  123. ik wil gewoon een ‘clickwheel’ op de iphone, net als een ipod!

  124. Simpele, maar zeer nuttige aanpassingen:
    1) Character counter bij SMS
    2) Roteren maar 1 kant op (zodat je liggend met je telefoon kunt werken)
    3) Twee keer op Home klikken om alle stroombesparende opties te kunnen bereiken (Wifi, 3G, GPS, Push, Notificaties, scherm helderheid)
    4) Beltoon en trilstand uit als de iPhone op z’n kop ligt (vergaderstand), optioneel een klein klikje

  125. @ Yannick e.a.: En het is ook jammer dat je standaardbeltonen en melodietjes hebt voor alles. Je kan geen eigen liedje instellen als wekker ofzo, best jammer

    Dit kan dus wel. Eerst in iTunes een ringtone aanmaken en syncen met je iPhone. Deze persoonlijke ringtone zal dan gewoon bij je ringtone’s onder de wekkerfunctie verschijnen. Het is beperkter dan wat jij misschien wel bedoelt (op je iPhone zelf uit de muzieklijsten nummers selecteren) maar het kan dus wel.

  126. Waarom is er geen optie dat je aan kan zette dat als je een sms ontvangt dat er gewoon in je scherm staat 1 sms ontvangen, waarom moet gelijk de naam staan van de persoon. Toen iphone net uitkwam was het wel zo ik wil toch graag wat prive vooral omdat ik meerdere vrouwen heb whahaha

  127. Apple doet weinig tot niets met feedback…anders waren al deze zaken allang opgelost.
    Ze zijn allang bekend dus er had allang wat aan gedaan kunnen worden.

  128. – iTunes nodig is drama
    – de zeer matige kwaliteit van de gps chip
    – niet kunnen Skypen via 3G (is werkelijk onbegrijpelijk dat Apple, die hier niets over te zeggen heeft, die blokkeert).
    – achtergrond processen (maar hopelijk dan wel een betere oplossing dan die van MS want die doen het naadje…)
    Verder hou ik van m’n iPhone 🙂

  129. Wat ook heel irritant is , waneer je een filmpje aan het terug kijken bent , je je iphone niet moet bewegen anders verspringt hij heeel de tijd. van landscape naar verti.

  130. @ TK,,

    Iringer is idd een goeie oplossing voor het maken van je eigen beltoon,, heb verschillende keren hier opmerkingen zien staan over “maar 30 sec”
    Wie laat zn telefoon of wekker nou een halve minuut overgaan… Pas daarna begint t deuntje weer opnieuw… Lijkt me vrij onwaarschijnlijk…
    Anyway Thx voor de tip voor mij werkt t prima!!

    Verdere ergernissen zijn toch idd wel Flash ondersteuners en een Sms (tekens) teller… Heb een tijdje SMS counter gehad.. Om toch te checken of T-Mobile niet keihard oplicht… Helaas telt die alleen het aantal complete smsjes… En die bestaan nog wel is uit meer dan 1 smsje als je naar t aantal tekens kijkt…
    Leuk om te kijken wie jou het meest smst en omgedraaid maar om je provider te checken of je sms bundel in de gaten te houden kom je niet ver…

  131. Ik snap de klachten op de Mail.app niet.
    Ik heb al mijn mail boxen ingesteld. Wanner je op de accounts pagina bent kan je met het ronde pijltje,
    alle inboxen laden.

    SMS counter, als je provider niet geloof dan zou ik ook een counter willen voor het bellen en UMTS gebruik.

    Itunes draait op windows net zo soepel als op een mac, misschien een nieuwe PC kopen.

    Het enige wat ik mis zijn de weken in de agenda.
    maar dit heb ik opgelost door ze in outlook te zetten en te syncen.

  132. @Marcel:

    wat je moet doen is op garageband (apple) een liedje
    inporteren en dan opslagen als ringtone.
    die ringtone kun je importeren op je iphone!

  133. Origineel geplaatst door HeijtInk
    Origineel geplaatst door ButcherJFOrigineel geplaatst door Qwerty11. iTunes nodig om muziek etc. op de telefoon te zetten.Die staat wat mij betreft met stip in de top 10…..Ideale situatie:
    Je gebruikt gewoon voortaan een mac.Oplossing:
    zet al je achtergrond processen uit (anti virus etc.) tijdens het gebruiken van iTunes.

    Of je gebruikt een betere pc, geen problemen met iTunes op mijn pc, werkt even goed als op mijn mac

  134. De speaker zit op een onhandige plaats. Niet alleen word het geluid de verkeerde kant op gestuurd als je naar het scherm kijkt, tijdens het gamen of het kijken van een film zit je er altijd met je hand/vinger voor, waardoor het geluid geblokkeerd wordt. Een speaker aan de voorzijde zou veel logischer zijn.

    Een ander klein hardware probleempje is dat de headphone jack ingang niet afgesloten kan worden. Een dagje strand is levensgevaarlijk!

  135. Muziek selecteren voor de wekker.

  136. @ButcherJF: probeer een imtoo ipod to computer transfer werkt ook met iphone !

  137. @CengizMan:

    Origineel geplaatst door CengizMan
    Ä°k heb echt behoefte aan drag and drop… Geen iTunes op de PC please.

    Juist PC Bij mij op me Imac 1 woord: IDEAAL.
    Itunes op pc is traag en vermoeiend werken

  138. @dirk: Het blijft iTunes. Zware overkill, blijft zaken doen die-ie niet moet doen, te weinig controle erover. Yikes.

  139. @A. Iedema:
    Klopt wat je zegt op je windows pc
    Maar op osx vind ik het wel ideaal. en overzichtelijk en zeer vloeiend….

  140. @qwerty:
    Gewoon op het aan/uit knopje boven op de iPhone duwen en het gesprek is weg

  141. De grootste ergernis van de iPhone…is iTunes.
    Wat een echt baggerproduct. Je kunt zelf echt helemaal niets. Kom je op een andere pc, mag je helemaal niets, probeert-ie doorlopend de iPhone eerst te erasen. Kan niet eens een filmpje op de iphone zetten die ik thuis niet kon converteren.
    Muziek moet je met een ander programma eerst van je iphone afhalen want dat mag niet van itunes.
    etc etc etc
    Echt walgelijk.
    Typisch Apple.

    Bagger. Dictatoriaal.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.