Reacties voor: TomTom voor iPhone krijgt update met nieuwe kaarten en multistop-routes

TomTom heeft een update gekregen naar 1.8 met nieuw kaartmateriaal en een nieuwe functie met meerdere tussenstops. Voor de eerste generatie iPhone en iPod touch is de app niet meer te updaten.

Reacties: 44 reacties

  1. Dan mogen 1e gen gebruikers hun ipa’s we gauw backuppen. Als ik eenmaal op ‘update’ heb geklikt, zijn de vorige versies van de ipa bestanden weg.
    Edit: in m’n prullenbak.

  2. Pff, het duurt een heletijd dat update. Had pas vorige week de tijd om hem te updaten naar 1.7 Misschien na de zomervakantie weer updaten.

  3. Ik vraag me alleen af waarom er een limitatie in zit van 5 tussenstops… meer hoeft toch geen probleem te zijn?

  4. Zijn aardige prijzen die ze vragen. €100,00 bij Garmin en 4 keer per jaar nieuwe kaarten van heel Europa

  5. @@rno: De updates van TomTom zijn gratis
    Dit zijn de prijzen als je het nog niet hebt gekocht

  6. Echt fijn dat de updates gratis zijn. Met het losse apparaat vragen ze tientallen euro’s voor een nieuwe kaart.

  7. Leuk.. Erg fijn.. Eerst een anderhalve maand terug de tomtom houder voor de ipod touch G1 pushen via deze site en daarna meteen de support staken. Erg fijn

  8. Zie ik het nou goed dat IC: ijsland er nu ook bij zit?

  9. Updates lijken bij TomTom meer op het binnenhalen van een complete nieuwe versie dan een werkelijke update. pc staat 4-6 uur te stomen! Erg storend.

  10. @hans:
    IC staat voor intensive care! TomTom gaat ons dus extra goed ondersteunen! 🙂

  11. Begrijp ik nu goed dat de flitsers standaard niet meer in de app zitten, maar dat je daar nu voor moet betalen? Kan me niet herinneren dat dat bij 1.7 ook zo was. Had namelijk altijd gewoon flitser waarschuwing. Of wordt er nu onderscheid gemaakt in de vaste flitspalen en de mobiele tijdelijke flits agenten? Als er nu voor de (vaste) flitslocaties betaald moet worden, ga ik toch maar weer naar sygic. Heeft nu net ook een update gehad, met alle flitsers en meer landen in de europe versie. En sygic gebruikt dezelfde tomtom kaarten.

  12. Multi-stop routes, eindelijk!

  13. Hopen dat Navigon gauw volgt 😉

    Heeft iemand ervaring met TomTom in Belgie?

    Ik was daar laatst met Navigon en werd over zandpaadjes en door weilanden gestuurd ( echte weilanden, niet de snelwegen die in Belgie ook op weilanden lijken). Daar viel Navigon toch wel een beetje door de mand aangezien het in NL altijd perfect werkt.

  14. Garmin heeft pas geleden Navigon gekocht, dus het kan alleen maar beter worden.

  15. Bij Navigon kun je toch allang een POI op de route toevoegen (oftwel een rustplaats op de route aan de route toevoegen)?

  16. Die multipoint routes geven mij voorlopig alleen maar problemen. Op mn iPhone4 met iOS5 beta2 bevriest het hele programma zodra ik die multipoint knop indruk. Moet het programma volledig afsluiten en opnieuw starten om het weer te kunnen gebruiken. Kan aan iOS5 liggen, het is niet het enige programma dat moeite heeft met de beta firmware.

  17. Origineel geplaatst door Peter
    Bij Navigon kun je toch allang een POI op de route toevoegen (oftwel een rustplaats op de route aan de route toevoegen)?

    En als je 2klanten hebt, chauffeur, bezorger, familie, lijkt mij geen poi

  18. Weet iemand hoe je de traffic uitbreiding kunt gebruiken zonder dat ie een route om een file heen planned? Ik wil alleen maar zien hoeveel file en waar het staat. Ik wil niet omgeleid worden.

  19. Origineel geplaatst door Ronald
    Begrijp ik nu goed dat de flitsers standaard niet meer in de app zitten, maar dat je daar nu voor moet betalen? Kan me niet herinneren dat dat bij 1.7 ook zo was. Had namelijk altijd gewoon flitser waarschuwing. Of wordt er nu onderscheid gemaakt in de vaste flitspalen en de mobiele tijdelijke flits agenten? Als er nu voor de (vaste) flitslocaties betaald moet worden, ga ik toch maar weer naar sygic. Heeft nu net ook een update gehad, met alle flitsers en meer landen in de europe versie. En sygic gebruikt dezelfde tomtom kaarten.

    nee hoor 🙂

    – Fixed Speed Cameras pre-installed and updated with every App release (Free) (1)
    – TomTom Speed Cameras (Available via in-App purchase)(1)

    dus je moet enkel de mobiele locatie waarshcuwingen kopen (wat vroeger ook al zo was vermoed ik)

  20. Origineel geplaatst door TomTomGebruiker
    Ik vraag me alleen af waarom er een limitatie in zit van 5 tussenstops… meer hoeft toch geen probleem te zijn?

    Google maar eens op handelaarsdilemma. Softwarematig worden de berekeningen heel snel heel zwaar aangezien de software geen logische korte route ziet.

  21. @mw: Hoezo voor de 1e gen? De houder was voor alle iPod’s, geen van de 4 heeft een GPS ontvanger. De limitaties voor de 1e gen heeft waarschijnlijk te maken met dat ze geen iOS 4 ondersteunen.

  22. @ruben: Dat is in dit geval in het geheel niet van toepassing. Het handelsreizigersprobleem betreft de optimalisatie (kortse route) tussen 5 gekoezen bestemmingen. In het geval van TomTom (of welke andere routeplanner dan ook) gaat het om het achtereenvolgens invoeren van een aantal tussenstops (tussen vertrek- en eindpunt) die ook in die specifieke volgorde gepland worden.

  23. @P5ycH0: bij mij geeft hij aan dat er een alternative snellere route is gevonden. Ik kan deze accepteren of weigeren. Dus TT geeft je de keuze (originel route of alternatief die x aantal minuten sneller is) Alleen dat sneller klopt niet altijd. Je word binnen door gestuurd, op mijn woon werk route hoofddorp-den haag is de file vaak sneller. Maar ik weet wel de vertraging. Prima in app purchase vind ik.

  24. Kaartupdates? Hopelijk recenter dan die van navigon! Die doet nl nog steeds oa. de A2 volgens 2004..

  25. Origineel geplaatst door Leon
    Kaartupdates? Hopelijk recenter dan die van navigon! Die doet nl nog steeds oa. de A2 volgens 2004..

    Nog steeds 120?…is bij tomtom ook nog steeds onveranderd.

  26. Ze zeggen altijddat het up to date kaarten zijn maar een straat in Lokeren is al jaren zone 70 maar staat al hele tijd als zone 90 vermeld! Hoe komt dit?

  27. P5ycH0 zei op 26 juni 2011 om 18:20
    Weet iemand hoe je de traffic uitbreiding kunt gebruiken zonder dat ie een route om een file heen planned? Ik wil alleen maar zien hoeveel file en waar het staat. Ik wil niet omgeleid worden.

    Je moet in menu, bekijk kaart selecteren, zoek de plek waarvan je wilt weten of er een file staat, druk op filesymbool links onder, hij gaat dan op donker met de files duidelijk zichtbaar in rood of geel!!!

  28. Dan heeft de gemeente een verkeerd bord geplaatst lol

  29. @ben: Je kunt die wijziging ook zelf doorgeven in de app en dan kunnen we allemaal profiteren dankzij Mapshare….

  30. Origineel geplaatst door ben
    Ze zeggen altijddat het up to date kaarten zijn maar een straat in Lokeren is al jaren zone 70 maar staat al hele tijd als zone 90 vermeld! Hoe komt dit?

    Omdat Lokeren al jaren tegenwerkt…!

  31. @Sven, @Peter: Navigon kan al jaren routes langs meerdere punten plannen. Niet door het achteraf invoeren van een extra POI op de route maar gewoon netjes vooraf, volgens mij onbeperkt.

    Voor het oplossen van het travelling salesman probleem zijn on-line genoeg tooltjes (gebaseerd op Google Maps) beschikbaar. Ideale combi als je bv. huizen gaat kijken.

  32. @dick swart: Pas in iOS5 kan je updates sturen; nu is het alleen nog mogelijk om een bijgewerkte applicatie in zijn geheel op te sturen.

    Vraag me trouwens wel al hoe het verschil tussen twee kaarten van 1.600 MB gaan berekenen.

  33. Kan iemand controleren of de N197 bij Beverwijk er eindelijk op staat? Die weg ligt er al twee jaar maar tot op heden niet te zien. 🙁

  34. Ik had indertijd op mn 3g toch maar een enorm zwakke gps ontvangst.

  35. @Sleurhutje: Kun je mij even mailen dan ga ik dat even uitzoeken. Dank!

    Groeten,
    Wouter Glaser TomTom

    Email wouter punt glaser apenstaart tomtom dot com

  36. benieuwd op mijn gps signaal weer naar behoren werkt. iPhone 3GS was bij mij al tijden onbruikbaar met TomTom. iPad 3G werkt daarintegen uitstekend.

  37. Origineel geplaatst door Laurens
    @ben: Je kunt die wijziging ook zelf doorgeven in de app en dan kunnen we allemaal profiteren dankzij Mapshare….

    Ik heb dit al een paar keer gedaan, maar die wijzigingen worden nooit doorgevoerd? ook al update ik via mapshare

  38. – Waarom maar 5 mulitstops? Meer kan toch geen probleem zijn?
    – Waarom duurt de update zo ellendig lang?
    – Europa 90 euro houder 100 euro jaarlijks flitsabo 30 euro jaarlijks verkeersabo 30 euro = 370 euro (!!!) na amper 3 jaar

  39. Origineel geplaatst door michel
    @P5ycH0: bij mij geeft hij aan dat er een alternative snellere route is gevonden. Ik kan deze accepteren of weigeren. Dus TT geeft je de keuze (originel route of alternatief die x aantal minuten sneller is) Alleen dat sneller klopt niet altijd. Je word binnen door gestuurd, op mijn woon werk route hoofddorp-den haag is de file vaak sneller. Maar ik weet wel de vertraging. Prima in app purchase vind ik.

    Klopt, dat werkt zo als je al een route hebt ingegeven. Maar als je een nieuwe route plant, gaat tomtom de file’s vermijden, en dat wil ik uit kunnen zetten.

  40. Origineel geplaatst door Sleurhutje
    Kan iemand controleren of de N197 bij Beverwijk er eindelijk op staat? Die weg ligt er al twee jaar maar tot op heden niet te zien.

    Die staat erop, ook al op de 1.7 versie overigens.
    Veel wegen staan er voor de openstelling reeds op.

  41. Bij mij zegt hij dat ik 1.8 al gedownload heb terwijl mijn ipa bestand 1.6 is. Iemand suggesties??

  42. Origineel geplaatst door Joël
    Bij mij zegt hij dat ik 1.8 al gedownload heb terwijl mijn ipa bestand 1.6 is. Iemand suggesties??

    Wellicht oudere versie verwijderen en dan opnieuw installeren. Ik zou dan wel weer voor het verwijderen mijn huidige bestand eerst even ergens opslaan. Moet op zich niet uitmaken daar het bekend is dat je de app al hebt gekocht, dus zou je hem zonder problemen opnieuw kunnen downloaden, maar zekerheid voor alles.

  43. @Neptune: Dit werkt wel. Bedankt voor de info

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.