Reacties voor: TomTom GO Mobile wordt TomTom Navigation: vernieuwde app met CarPlay

TomTom GO Mobile krijgt binnenkort een update. De vernieuwde app met de naam TomTom GO Navigation krijgt meer handige functies en ondersteuning voor CarPlay. De app introduceert ook een nieuw verdienmodel.

Reacties: 42 reacties

  1. Ik rijd niet veel, maar áls ik rijd… dan met TomTom. Wat mij betreft veruit de beste navigatie-app beschikbaar. Ben erg nieuwsgierig naar de nieuwe app!

  2. Als deze kaarten en aangegeven snelheden etc net zo “kloppen” als op de losse Tom Toms, sla ik over.

  3. De hoogdagen van Tomtom liggen al weer ver achter ons wat mij betreft. Vroeger de navigatie-app bij uitstek. Nu kunnen ze simpelweg de concurrentie niet volgen, heel dikwijls verouderde kaarten en gegevens. Tot twee jaar terug reed ik altijd op sneeuwvakantie met Tomtom, nu steeds met Waze. Tomtom heeft me ooit eens in de steek gelaten op een col die afgesloten was door de sneeuw, waardoor ik 180km moest rondrijden. Waze was hier direct van op de hoogte.

  4. Ik heb de nieuwe versie getest met CarPlay. Meerdere malen aangegeven dat de vertragingsinformatie (in de iPhone de rechterbalk) ontbreekt in CarPlay. Daar hebben ze niets mee gedaan. Als dat niet terugkomt dan switch ik definitief naar Google maps. Jammer.

  5. Ik vind het een fantastische app ben zeer tevreden! ik heb alle navigatiekasten van TomTom van mijn motor gehaald en auto en rij inmiddels met deze app! Ik vindt het geweldig echter altijd ruimte voor verbetering!

    Ik ben het eens met de mensen boven me, dat ze wat uitgebreider mogen worden want inmiddels rij ik met TomTom en daarbij met Flitsmeister en die waarschuwt mij bijvoorbeeld met een stilstaand voertuig op de rijbaan of vluchtstrook erg prettig! Nu moet TomTom completer worden!

  6. Als ik navigeer dan is dat altijd met TOMTOM. Soms gebruik het voor mijn werk als buschauffeur. Dan wil
    Ik ook de meest betrouwbare/duidelijke navigatie. En dat is voor mij nog steeds TOMTOM. En betaal er graag ook voor.

  7. Ik rijd tegenwoordig met Flitsmeister, bevalt me eerlijk gezegd zeer goed.

    Vroeger was TomTom mij echt heilig maar nu, beetje achterhaald en verouderd.

  8. Gebruik voor de grap een keer mavic earth app. Gratis navigatie die beter werkt dan Tomtom. Daarnaast ook nog file en flits informatie.

  9. @Jeroen: zolang Waze nog niet in één keer de route naar Val Thorens kan berekenen (je krijgt steeds ‘server time out’) blijf ik bij TomTom.
    En ja, ik heb ook feature requests voor TomTom:
    – Betere maximum snelheid weergave.
    – herstellen deeplink vanuit Week Calendar
    – trajectcontrole Utrecht – Amsterdam niet als één traject weergeven, maar als de drie afzonderlijke trajecten die het in werkelijkheid zijn (doet Flitsmeister wél goed)

  10. Ik hoop dat nu eindelijk na jaren wachten het mogelijk zal zijn om te synchroniseren met TomTom MyDrive zodat je je eigen routes kunt rijden. Deze functie is bij de Android versie al heel lang beschikbaar, zo ook het kunnen aanpassen van de menu volgorde en kleur settings. Het al vaak aan TomTom gevraagd wanneer dit beschikbaar zou komen in de iOS versie maar TomTom is nooit concreet met het geven van antwoorden helaas.

  11. Tomtom is bij uitstek de beste navigatie app voor mij. Deze verbeteringen zijn zeer welkom. Nu nog aanpassingen in de vorm van POI’s die je kunt googlen daar heb ik nu google of google maps voor nodig. Verder mis ik Mapshare in de app. Meer mobiele flitsers zoals in Flitsmeister (zoek de samenwerking zou ik zeggen).
    Het gemakkelijk invoeren van adressen zou ook wenselijk zijn. Je moet nu steeds het volledige adres invoeren, een typo kan dus niet. Dan vind hij niks.
    Hiernaast sneller opstarten v.d. app zou ook erg wenselijk zijn. Helaas te weinig updates. Dit is dan sinds enkele jaren weer een grote update, maar het lag al zeker 1,5 jaar stil.

    Bij problemen geven ze niet thuis. Het telefoonnnummer is afgeschaft en via andere manieren is het onmogelijk om contact te leggen. Niet echt vriendelijk naar klanten toe!

    Buiten bovenstaande is het een goede app.

  12. Ik moet zeggen dat ik van Tom Tom erg tevreden ben. Vooral hun omleidingen wanneer er files zijn, werken spectaculair goed. Laatste keer waren we een uur eerder thuis dan de anderen (van onze terugrit uit Oostenrijk). Soms kom je dan wel eens in de meest afgelegen dorpjes van Duitsland terecht, maar alles is beter dan stilstaan.

  13. Ik heb nog maar een dikke maand geleden een TomTom GO Mobile, 1 Year Unlimited Navigation verkeers abbo gekocht. Dit is dan voor niets geweest? Kan ik nog efns gaan betalen voor jaar abbo 😟

  14. @Onno: Naar Val Thorens wordt probleemloos berekend.
    Volgens mij worden zelfs routes tot aan 3000 km nu zonder problemen berekend.

  15. Ben zo blij nog met mijn tt europa van voor de go. Mapshares werken nog steeds uitsteken en haal dus de laatste wijzigingen toch nog wel binnen. Éénmalig betaald werelds.

  16. Origineel geplaatst door Biscuit
    Ben zo blij nog met mijn tt europa van voor de go. Mapshares werken nog steeds uitsteken en haal dus de laatste wijzigingen toch nog wel binnen. Éénmalig betaald werelds.

    Dat dus. En waar TomTom van de Lifetime Map Updates is overgestapt op een irritant – nu nog irritanter met maandelijkse kosten 🤦‍♂️ – abo-model, zijn de autofabrikanten juist overgegaan op levenslang gratis updates, dus tegen de tijd dat de superieure ‘oude’ app echt te oude kaarten heeft, heeft m’n volgende auto zelf actuele navi en kaarten…

    TomTom is zo echt zijn eigen graf aan ‘t graven door trouwe klanten weg te jagen met een waardeloze app en niet nagekomen toezeggingen rond de oude, terwijl de alternatieven alleen maar meer en beter worden.

    De 75 gratis km zullen we wel missen – als kiespijn, was natuurlijk een lachertje omdat je ook de weg terug nog moet vinden was dat effectief maar 37,5 zielige kilometertjes per maand 🙄

  17. Eenmaal per jaar haal ik een oude Android telefoon tevoorschijn om een aantal weken te navigeren met TomTom Go. Perfecte app voor een roadtrip, omdat je in mydrive al je routes van te voren kan maken. Echter werkt mydrive na jaren van loze beloftes nog steeds niet samen met de iOS app…

    Hopelijk is dit met het verschijnen van de nieuwe app nu dan wel een keer het geval! Anders geef ik TomTom echt geen kans meer.

  18. Dat zou fijn zijn, dan kan je dus als je op vakantie gaat een “maandje” voor een x bedrag gebruik maken van de app i.p.v. een heel systeem te kopen. Ik fiets namelijk naar het werk en gebruik buiten de vakantie om weinig navigatie.

  19. Origineel geplaatst door Paul
    Ik heb de nieuwe versie getest met CarPlay. Meerdere malen aangegeven dat de vertragingsinformatie (in de iPhone de rechterbalk) ontbreekt in CarPlay. Daar hebben ze niets mee gedaan. Als dat niet terugkomt dan switch ik definitief naar Google maps. Jammer.

    Dat is helaas nog onmogelijk op dit moment. Beperking door Apple.

  20. De kosten blijven gelijk dus ik snap de zeurneuzen hier niet. Waarom zouden ze hun product gratis moeten aanbieden? Ik heb alle navigatie geprobeerd en Tomtom blijft mijn favoriet. Ik hoop dat ze Carplay op een goede manier implementeren met iets meer medewerking van Apple. Ook voor de andere ontwikkelaars.

    Tomtom moet wel snel werken aan software waar je multiplatform routes zelf kunt maken en versturen naar je iphone/android. Nu werkt dat niet naar mobiele telefoons.

  21. Ik gebruik Apple Kaarten ism CarPlay. Dit werkt gewoon het fijnste.

  22. Origineel geplaatst door Rick
    Tomtom moet wel snel werken aan software waar je multiplatform routes zelf kunt maken en versturen naar je iphone/android. Nu werkt dat niet naar mobiele telefoons.

    Dat is dus het probleem. Op Android werkt het al jaren… Ik maak ieder jaar een roadtrip en dan maak ik vooraf mijn routes in mydrive in de hoop dat er tegen de tijd dat ik ga een update komt waarop iOS myroutes ondersteunt. Maar ieder jaar moet ik helaas met mn 6 jaar oude Android op pad die dit wel gewoon ondersteunt…

  23. Origineel geplaatst door Rick
    Tomtom moet wel snel werken aan software waar je multiplatform routes zelf kunt maken en versturen naar je iphone/android. Nu werkt dat niet naar mobiele telefoons.

    Dat is dus het probleem. Op Android werkt het al jaren… Ik maak ieder jaar een roadtrip en dan maak ik vooraf mijn routes in mydrive in de hoop dat er tegen de tijd dat ik ga een update komt waarop iOS myroutes ondersteunt. Maar ieder jaar moet ik helaas met mn 6 jaar oude Android op pad die dit wel gewoon ondersteunt…

  24. @Festijn: Je reeds aangeschafte abbo kan je meenemen naar de nieuwe app. Dit staat ook in het artikel.

  25. Sluit mij aan bij de meeste referenties Tom Tom is niet meer bij de tijd ik ben er wel klaar mee

  26. Ik heb ooit hun app gekocht voor 40,- ofzo. En gebruik deze nog steeds enkele keren per jaar.
    Ik zij wel gek zijn om een nieuwe app te kopen. Google Maps werkt anders ook prima

  27. Deze verliep m’n abo van de afgelopen 3 jaar. TomTom gebruiker van het eerste uur. Dus installeerde ik Waze…. en gelijk stond ik stil op de snelweg achter een ongeluk dat al enkele uren voor een afsluiting zorgde. Is met TomTom nog niet eerder gebeurd. Oftewel, ik ga m’n abo toch maar weer verlengen.

  28. Origineel geplaatst door Rick
    De kosten blijven gelijk dus ik snap de zeurneuzen hier niet. Waarom zouden ze hun product gratis moeten aanbieden? Ik heb alle navigatie geprobeerd en Tomtom blijft mijn favoriet. Ik hoop dat ze Carplay op een goede manier implementeren met iets meer medewerking van Apple. Ook voor de andere ontwikkelaars.

    Als je een premium prijs vraagt moet je ook op dat niveau zitten met je software en je dienstverlening. Dat is wat TomTom gewoon niet doet. Ja de interface was altijd erg goed en duidelijk. Maar nu doen andere apps dat beter voor minder geld.

    Bugs die je rapporteert aan TomTom worden niet opgelost. Support is waardeloos! Na een update moet je opnieuw inloggen. De kaarten zijn enorm groot qua bestandsformaat en downloaden gaat enorm traag. Ja dat is een probleem, want updates moet je ook downloaden.

    Ik had 3 jaar “gratis” premium nadat de oude apps waren uitgefaseerd. Onlangs was die verlopen en heb de hele app van mn telefoon gegooid!

    Navigeren met Flistmeister gaat nu zelfs beter dan tomtom Go. Ik heb zelf vrijwillig premium gekocht zodat ik geen reclame krijg.

    Oud medewerkers vertellen dat ze een hele bak met legacy software hebben draaien daar bij TomTom. Dat merk je, ook in de nieuwere apps en hardware; legacy software met een nieuwe interface als je geluk hebt. Het is ergens wel jammer, maar we kunnen er vanuit gaan dat we binnenkort het faillissement van TomTom in het nieuws gaan zien.

  29. @Stefano: Ben dan wel benieuwd hoe je routes rijd op de motor. In tegenstelling tot de Android versie kan de app nog steeds geen MyDrive routes synchroniseren. Ook de nieuwe app lijkt dat niet te kunnen.

  30. Origineel geplaatst door James
    Gebruik voor de grap een keer mavic earth app. Gratis navigatie die beter werkt dan Tomtom. Daarnaast ook nog file en flits informatie.

    Magic Earth, inderdaad. Prima navigatie, maar file- en verkeersinfo (ongeluk oid) loopt soms wel een half uur achter (en soms zelfs meer dan een half uur). Wat dat betreft is TT of Waze een heel stuk accurater.

  31. Grappig dat aan de ene kant hier gebruikers zijn die erg tevreden zijn (waaronder ik) en aan de andere kant niet. Ik rij nu 3 jaar met TomTom go. Altijd goede verkeersinfo. Vorig jaar de boot naar goteborg net gehaald dankzij TomTom hoorde op de boot dat veel mensen het niet gehaald hadden door de enorme files bij Hamburg. Heb ook waze geprobeerd vindt het maar erg onrustig. Google maps is aardig maar is Niet zo overzichtelijk. Dat TomTom al anderhalf jaar geen updates uitbrengt irriteert mij wel. Het is niet van deze tijd dat je met major releases komt. Gewoon iteratief kleine updates uitbrengen daarmee hou je je klanten ook mee tevreden. En als je features belooft doe dat dan ook. Ze kunnen bij TomTom nog wel veel leren van de concurrentie.

  32. Ben benieuwd wat de “gloednieuwe” TomTom brengt, ben ook wel fan eigenlijk, als het echt weer innoverend is en super navigeert met alle toeters en bellen, ben ik best bereid om er voor te betalen.

  33. @Onno: server timeout is geloof ik te voorkomen door aan te vinken dat je de juiste vignettes hebt bij instellingen.

  34. TomTom? Oh ja die van die kastjes uit de vorige eeuw! Waren heel goed toen

  35. Al jaren trouwe gebruiker van TomTom Go (de Android versie). Stelt me simpelweg nooit voor verrassingen. Altijd betrouwbare verkeersinformatie en omleidingen indien nodig. En wat ook bijzonder prettig is: reclamevrij. Dat kun je (zeker in de toekomst) niet van Waze en Maps zeggen. Ik betaal erg graag voor betrouwbare verkeersinformatie en altijd up to date kaartmateriaal.

  36. Origineel geplaatst door Herman
    Deze verliep m’n abo van de afgelopen 3 jaar. TomTom gebruiker van het eerste uur. Dus installeerde ik Waze…. en gelijk stond ik stil op de snelweg achter een ongeluk dat al enkele uren voor een afsluiting zorgde. Is met TomTom nog niet eerder gebeurd. Oftewel, ik ga m’n abo toch maar weer verlengen.

    Dan heb je een keertje pech gehad. Om na 1 keer meteen vergaande conclusies te trekken…. Normaliter gaat Waze hier perfect mee om.

  37. Sinds TomTom en half jaar gelden de Carplay boot heeft gemist ben ik naar Waze overgestapt. Ik heb even Google Mast gebruikt maar geef de voorkeur toch aan Waze. I WAS groot TomTom fan en heb diverse kastjes gehad voor ik op de Apps overstapte. Bij de overstap naar de laatste TomTom (Go) App vond ik het al een achteruitgang, de App daarvoor was beter; enfin, sinds ik Waze gebruik ben ik wel genezen. Als ik het gratis een maandje kan testen wil ik het wel proberen; ik geef niet zomaar geld uit voor een nieuwe TomTom App. Waze luistert gewoon waar je heen wilt; moet ik TomTom nog zien doen.

  38. Als groot fan van Waze moet ik zeggen dat in deze test Waze er niet heel goed uitkomt: Hier wint TomTom het van Waze en Google Maps.

  39. Origineel geplaatst door James
    Gebruik voor de grap een keer magic earth app. Gratis navigatie die beter werkt dan Tomtom. Daarnaast ook nog file en flits informatie.

    Die Magic Earth app is inderdaad interessant. Net even wat actuele data van andere apps zitten vergelijken. Scheelt wel iets maar voor een gratis app die nauwelijks wordt gebruikt in Nederland (dan valt er weinig te crowdsourcen…) knap gedaan. Mobiele flitsers zie ik er niet in staan. De grotere incidenten lijken er wel in te zitten. Ik ga hem eens testen.

    Mocht TomTom nog voor Vaderdag lanceren dan vraag ik een abonnementje aan mijn kinderen 😉 Vroeger veel plezier gehad met die app. Sinds mijn abonnement afliep navigeer ik met Waze.

  40. Origineel geplaatst door Phantom
    Als deze kaarten en aangegeven snelheden etc net zo “kloppen” als op de losse Tom Toms, sla ik over.

    De snelheden op Tomtom zijn de echte snelheden!
    De klok in de auto wijkt af, z’n 10% boven de 100km/peruur

  41. Ik zie zojuist in de TomTom app dat de abonnementskeuze slechts bestaat uit een maandabonnement van €5,99. Dat is wel erg duur. Kan iemand mij vertellen hoe het nu zit?

  42. Had een proefperiode van een maand (als bestaande gebruiker), jammer dat je verplicht bent na die maand te betalen en anders de hele TomTom app (met basis functionaliteiten) niet meer te gebruiken is.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.