Reacties voor: TomTom GO nu ook verkrijgbaar met relatief goedkoop jaarabonnement

De TomTom GO navigatie-app kreeg eerder dit jaar een grote update, met een nieuw verdienmodel waarbij je per maand moet betalen. Wie dat te duur vindt kan nu ook kiezen voor een iets goedkoper jaarabonnement.
Daniel Vischjager -

Reacties: 26 reacties

  1. Super app. Tot nu toe ook de beste bij mijn weten. En voor dit bedrag per jaar kan je echt geen bult vallen.

  2. Ik vraag mij echt af hoe ze dit model nog kunnen volhouden met concurrenten die gratis zijn zoals Waze, Google en Apple. Tevens komen ze ook erg goed uit de testen.

  3. Waarom zou je betalen voor een navigatieapp terwijl er hele goede, en misschien wel betere, gratis te verkrijgen zijn zoals Waze?

  4. Waze is een top applicatie echter in handen van een grote data-reus Google. Er zijn mensen die dat niet fijn vinden. Aangezien je betaald via delen van je locatie.

  5. @Martijn: leg uit wat je bedoeld met betalen voor delen van je locatie dit is toch gewoon kosteloos heb nog nooit wat betaald bij Waze

  6. Als je in land bent waar dataroaming niet vanuit je bundel gaat en heel veel geld kost. Dan is een offline navigatie app handiger.

  7. Het lijkt er op dat door de prijswijzig het bestaande abonnement ook verlengd is. Ik had hem lopen tot 2021 is nu 2022 geworden

  8. Het hoeft je enkel van A naar B te begeleiden.

    Dus apple kaarten voldoet voor mij prima, geen ervaring met andere apps.

    Wat fijn is aan apple Kaarten, het feit dat hij je alert houdt op afslagen middels je apple Apple Watch⌚️.

    Subtiele klopjes op je pols zijn echt ideaal!

  9. Dit vind ik een acceptabel bedrag. Voor ietsje meer dan een 1 euro per maand heb je de beste kaarten dienst. Ik ga het nu gelijk verlengen.

  10. Heel fijn! Dit is toch wel de app met de beste file informatie en de meest logische routes. Bij die andere apps word ik toch vaak over routes in wijken met veel drempels enzo gestuurd, dat doet Tomtom niet, die kijkt ook naar de echte reistijden van eerdere routes op het traject van andere reizigers. Ook fijn dat je offline kaarten hebt en de flitsers zitten er ook bij.

  11. Origineel geplaatst door Sander
    @Martijn: leg uit wat je bedoeld met betalen voor delen van je locatie dit is toch gewoon kosteloos heb nog nooit wat betaald bij Waze

    Hij bedoelt dat Waze geld verdient met de data die hun gebruikers delen met het bedrijf achter Waze, Google. Dat wordt doorverkocht aan de hoogste bieder. Hoe meer data je hebt (locatie en adresboek via Waze, likes via Facebook/Instagram en bijvoorbeeld clicks via krantenwebsites) hoe meer je mensen kan sturen door ze bijvoorbeeld te targeten met gerichte reclame. Maar het kan ook gebruikt worden om verkiezingen te beïnvloeden.
    Hoe meer data, hoe meer macht.

  12. @Sander: Dat “betalen” is dus bij Waze niet met Euro’s maar met je locatie gegevens. Elke keer als je Waze gebruikt weet Google dus exact waar je bent. Met die data kunnen hele verregaande en commercieel interessante analyses worden gemaakt, die Google weer kan gebruiken voor direct advertising of om te verkopen aan andere partijen.
    Ik persoonlijk zit daar absoluut niet op te wachten. Privacy is een van de redenen dat ik een iPhone gebruik. Dus ook geen Waze op mijn iPhone.

  13. Het abonnement wordt wel met een jaar verlengd na afloop van een jaar tenzij je het annuleert voor de einddatum. Dit is wel een min punt. Had liever dat het stopte en zelf kon verlengen. Heb liever zelf de controle over dit soort dingen.

  14. Apple gebruikt Tom Tom toch in hun maps hier in Benelux .

  15. Origineel geplaatst door Bollie
    Waarom zou je betalen voor een navigatieapp terwijl er hele goede, en misschien wel betere, gratis te verkrijgen zijn zoals Waze?

    Vergeet niet; “gratis” betekend wel dat je al je data deelt. Als iets gratis is, ben jij het product.

  16. De navigatie in mijn Renault gebruikt TomTom-kaarten. Voor veel geld heb ik een update gekocht, blijkt de benodigde app TomTom Home om deze over te zetten niet te werken met MacOS Catalina. Belachelijk! TomTom heeft voor mij echt afgedaan.

  17. Beste Navigatie app die er is. Offline, dus geen data verbruik (voor je kaarten). Ik gebruik de app iedere dag omdat het de beste file info heeft.

  18. @Frank: zet je dat toch uit dat locatie Delen zie het hele probleem
    Niet meer is gewoon uit te zetten maar goed ff verder kijken is moeilijk 😉

  19. Ik heb er ooit 50,- voor betaald en laat die mooi staan.
    Voor die 3x per jaar dat ik t gebruik vind in t ‘weer’ moeten investeren onzin.
    Zeker idd met GoogleMaps

  20. Origineel geplaatst door P4Z
    Ik vraag mij echt af hoe ze dit model nog kunnen volhouden met concurrenten die gratis zijn zoals Waze, Google en Apple. Tevens komen ze ook erg goed uit de testen.

    Gratis is een illusie. Zoals andere lezers hier terecht opmerken: je data (en dat is veel en gaat verder dan enkel je locatie) wordt verkocht aan partijen die je niet kent, en waarvan je niet weet wat ze met jouw data doen.
    Dat is ook zo wanneer je andere services van Google gebruikt. Terwijl je makkelijk DuckDuckGo kunt selecteren in je voorkeuren van Safari, of startpage.com. Kan zo nog lang doorgaan.

    Eens kijken naar ‘The Great Hack’ op Netflix is ook al een goed begin.

    Waze heeft veel voordelen en is erg goed. Heeft alleen 1 nadeel, en die weegt heel zwaar door.
    Dus ook geen Waze voor mij.

  21. Origineel geplaatst door Sander
    @Frank: zet je dat toch uit dat locatie Delen zie het hele probleem

    Niet meer is gewoon uit te zetten maar goed ff verder kijken is moeilijk 😉

    Ja, en vanaf het moment dat je connectie maakt met een Wi-Fi-netwerk, dan deel je weer je locatie via het IP-adres. Daarna is het maar een kwestie van de puntjes verbinden.

  22. Waze verkoopt je gegevens aan het meest biedende bedrijf, TomTom verkocht je gegevens aan overheden zodat die wisten waar ze moesten flitsen.
    Mijn keuze was vlug gemaakt toen ze naar een abonnement formule zijn overgegaan. Ik was vroeger nochtans een trouwe TT gebruiken.

  23. Ik gebruikt zowel apple maps als Flitsmeister de noodzaak van een betaalde app is er niet meer.

  24. Ik ben gestopt met TomTom Go. Uit protest:

    – Ik kan nog steeds geen routes inladen. Android app kan dat al jaren
    – Abonnement loopt via Apple. Tot voor kort kon dit nog via TomTom zelf, kan nu niet meer delen met gezin.

  25. Origineel geplaatst door Leo van Der Meer
    Ik gebruikt zowel apple maps als Flitsmeister de noodzaak van een betaalde app is er niet meer.

    Vorig jaar naar huis gereden vanuit Oostenrijk met TomTom. De andere gezinnen reden met standaard autonavigatiesystemen.
    TomTom reed ons netjes langs de files door met griezelige nauwkeurigheid. Resultaat: wij waren met ons autootje (wij met een lichte Skoda, de rest reed met Audi) anderhalf uur vroeger thuis.

    Dat is mij toch die paar Euro’s waard. Uiteraard doet Waze hetzelfde. Maar ondertussen weten we waar die gratis vandaan komt hè.

  26. Origineel geplaatst door Diederik
    TomTom verkocht je gegevens aan overheden zodat die wisten waar ze moesten flitsen.

    Flauwekul. Waarom zou TT dat doen ? Wel verkoopt Rijkswaterstaat gegevens van de weg aan TT en andere partijen zoals de ANWB

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.