Reacties voor: TomTom Go nu met gezinsabonnement [poll]

Maar je moet er wel extra voor betalen
TomTom biedt nu de mogelijkheid om de app te delen met andere leden uit het gezin. Daarvoor moet je wel een duurder abonnement afsluiten.
Lees het complete artikel → TomTom Go nu met gezinsabonnement [poll]

Reacties: 48 reacties

  1. Waarom zou je TomTom gebruiken voor mij zit in Google Maps alles wat ik nodig heb en gebruik.
    En daarbij zijn er ook andere gratis apps die heel goed zijn, ook voor in Europa.

    Nee ga er niet voor betalen ik zie het einde voor TomTom naderen.

  2. @Marco: Ik rij zelf geen auto maar in het algemeen kun je stellen dat jezelf het product bent, als iets gratis moet zijn. Iemand zal de kosten moeten opbrengen.
    Ook weer in het algemeen gesproken, ik betaal liever een bedrag om deze kosten te dekken zodat er – bijvoorbeeld – ook iets van mijn privacy gewaarborgd is.

  3. Enige wat ik mis is de accurate meldingen over de files van tomtom maar merk dat garmin bv ook flink vooruit gegaan op dit vlak.

    Heb geen reden om nog wat van tomtom wat af te nemen.

  4. Wist eerlijk gezegd niet dat het nog bestond als app.
    Worden zij niet de markt uitgebonjourd door Waze, Flitsmeister, Google en Apple?

  5. Origineel geplaatst door Marco
    Waarom zou je TomTom gebruiken voor mij zit in Google Maps alles wat ik nodig heb en gebruik.

    En daarbij zijn er ook andere gratis apps die heel goed zijn, ook voor in Europa.

    Nee ga er niet voor betalen ik zie het einde voor TomTom naderen.

    Laatst op “autovakantie” door Italië gereden. TomTom heeft mij beter geholpen dan Waze/Google maps.

    Is een prima app met zeer goede meldingen/flitsers.

  6. Ben helemaal tomrom klaar sinds ze wester europe map app zo maar afsluiten
    Klaar met tomtom

  7. Ik vind de TomTom app vele malen beter dan Google Maps. Meer precieze reistijden dan Google Maps. En goede omleidingen bij files, ongelukken en recente wegafsluitingen.

    En het belangrijkste, Google hoeftniet te weten waar ik allemaal naar toe ga. Google weet al meer dan genoeg van mij

  8. Ik gebruik TomTom als ik met vakantie ga. Ideaal dat je een abonnement voor een maand kan afsluiten. In NL gebruik ik Apple. Als Apple snelheidsindicatie zou toepassen zou ik alleen apple gebruiken. Ik zou Google nooit gebruiken omdat je daar betaalt met je data. Ik wil niet gevolgd worden.

  9. Ik gebruik TomTom om onderstaande redenen:
    – TomTom werkt altijd offline, het enige waarvoor het data nodig heeft is HD traffic en flitsmeldingen. Aangezien ik veel rijd en in een grensgebied woon zit ik vaak tijdens het rijden tussen netwerken in en dus zonder internet. Als je dan een omleiding tegenkomt ben je met Waze/Maps/etc gewoon klaar omdat de routeberekening in de cloud gebeurt terwijl dit bij TomTom on-device is.
    – HD Traffic werkt beter dan Waze/Maps/etc. Ik heb wekenlang dubbel gedraaid en TomTom was het meest nauwkeurig in de vertragingen.
    – TomTom stuurt me over normale routes waar Waze me bijvoorbeeld door een of andere shortcut met 12 verkeerslichten en via de voortuin van Tante Anne probeert te sturen om 1 seconde tijdswinst te krijgen.

    En verder heb ik geen moeite met het steunen van de lokale economie. Ik betaal liever €20 aan een Nederlands bedrijf dan €20 aan mijn privacy aan Google.

  10. Ondanks dat er veel gratis alternatieven zijn, gebruik ik tóch TomTom. De file informatie en alternatieve routes zijn veel beter dan van andere apps. Met name de historische data die ze inzetten helpt hierbij.

    Voorbeeld: als ik op maandagochtend om 08.00 uur van Eindhoven naar Waalwijk een route laat berekenen, kijkt TomTom naar andere maandagochtenden op dat tijdstip, op die route. En niet alleen mijn historie, maar ook van andere TomTom gebruikers die op de route reden op maandagochtend. Veel voorkomende vertragingen worden meegenomen in de berekening, al vóór ze ontstaan. Samen met de actuele situatie Kan dat het verschil zijn om via de A58 te rijden, of via de A2. Dat doen andere apps niet.

    En als ik voor de snelheid toch een keer een andere app gebruik (want bijvoorbeeld makkelijk om vanuit Google er naartoe te navigeren), valt het me op dat ik enorm vaak ‘de snelste’ route krijg, maar die uiteindelijk niet zo snel blijkt te zijn vanwege vele wegen met drempels die worden meegenomen, of drukke kruispunten. De vertraging van die drempels of verkeerslichten wordt niet meegenomen in de berekening, alleen de toegestane maximum snelheid. Daar is TomTom toch echt beter in, dankzij die historie die ze meenemen in de berekeningen.

  11. Ze draaien zichzelf hiermee de nek om, iedereen die nog een beetje bereidheid had om te betalen gaat dit nu helemaal niet meer doen. Gezinsdelen had gewoon mogelijk moeten zijn voor 12,99.
    Meeste ritten die je maakt zijn woon werk verkeer, die weet je wel uit je hoofd. Voor die vakantierit , of uitzondering zou delen handig zijn.
    Zeker omdat het verschil tussen de gratis apps en tomtom steek kleiner wordt. Ik neem soms een abonnement voor 1 maand voor op vakantie en daarna zet ik dit gelijk weer uit.
    Inmiddels is mobiele data in de EU ook niet zo duur meer.

  12. Ik zit dagelijks op de weg en ik vind tomtom nog steeds het beste kwa file meldingen het laten om rijden bij file.
    Het kaart materiaal is ook altijd up-to-date .
    Ik heb er graag een paar euro per jaar voor over.

  13. Er zijn maar weinig Apps die én goeie route-begeleiding geven én goed aangeven waar op snelheid gecontroleerd wordt. Eigenlijk blijven dan alleen Waze, Flitsmeister en TomTom over.
    Flitsmeister is het beste in aangeven hoe hard je mag/moet rijden, maar TomTom wint het alsnog voor mij door de handigste route te kiezen en bijna tot op de minuut te kunnen voorspellen hoe laat ik ergens aan ga komen.

  14. TomTom biedt gewoon de duidelijkste interface, de nauwkeurigste navigatie aanwijzingen en, voor mij het allerbelangrijkst, de prettigste navigatiestem. Als je daar eenmaal aan gewend bent, wil je niet anders meer. Dat is voor mij die 12,99 per jaar wel waard.

  15. Nooit echt fan geweest van TomTom. Toen Navigon (Garmin) stopte met hun app. heb ik wat alternatieven geprobeerd.

    Vind het geen probleem om voor apps te betalen als ze maar kwaliteit leveren en eerlijk zijn aangaande data en privacy. Bij gratis apps ben ik sceptisch, want bouwen van een app is niet gratis en als bedrijf heb je toch een winstoogmerk. Ik wil zo goed als mogelijk voorkomen dat mijn gegevens het product en verdienmodel van een bedrijf wordt.

    Uiteindelijk ben ik via een iCulture artikel op Magic Earth bij de app Magic Earth uitgekomen. Deze navigatie app bevalt mij uiteindelijk het beste. Vind het een prima app. met veel opties o.a. iPhone als Dashcam, Apple Watch en CarPlay ondersteuning . Vooral hun privacybeleid spreekt mij aan. Uiteraard blijft het de vraag of ze zich ook daadwerkelijk hun bewering houden, maar ik heb goede moed.

    Magic Earth is ook gratis, maar heeft ander business verdienmodel. Zeker weten doe je het echter nooit.

    Link naar iCulture review: Review: Magic Earth is een gratis (offline) navigatie-app mét CarPlay

  16. Ik gebruik al jaren met tevredenheid Waze. Ik heb TomTom even gebruikt met een free trail maar zag er geen grote voordelen in. Dus waarom zou ik gaan betalen

  17. Ik blijf keer op keer terugkomen bij TomTom na het uitproberen van andere (gratis) apps. Ik vind dan ook die paar euro voor een altijd up-to-date navigatie app een koopje.

  18. TomTom, via een los kastje ipv de app.

  19. Ik gebruik bijna geen navigatie. Af en toe op vakantie. Ik gebruik niets van google, dus ook geen google maps. Ik ga er wel van uit maar ben te lui om op te zoeken of de app van Tomtom offline gebruikt kan worden? Dus kaarten per regio ofzo downloaden?

  20. Ook ik heb diverse navigatie apps geprobeerd, en blijf erbij dat TomTom het beste is. Zeker qua stemmen. En snelle routes berekenen. Ook voor woon-werkverkeer.
    Ik kan kiezen uit 2 routes uit mijn woonplaats om naar het werk te rijden. 1 van de 2 heeft altijd wel vertraging. Dus ja ik start het altijd op, ook voor die 20km.
    Ideaal is ook dat je per land kan downloaden. Elke week update van kaarten, flitsers zit er ook in.
    Gebruik wel Flitsmeister ernaast.

  21. @Ronald-HD: Vrijwel alle moderne navigatie apps maken gebruik van actuele data van app gebruikers. Concurrerende apps nemen ook (actuele) data van elkaar af. TomTom verkoopt deze gewoon. Deze data wordt ook door verkeersdiensten gebruikt. Het filenieuws is dan ook mede gebaseerd op gecombineerde data van diverse navigatie apps. Al deze data wordt ook gebruikt om files te voorspellen, dat is dan ook zeker niet uniek voor TomTom.

  22. Toen ik nog veel reed… FY Corona!… gebruikte ik veel TomTom en vergeleek ook veel met Waze. TomTom vaak toch net iets preciezer…
    Beetje off-topic maar laatste tijd slurpt TomTom icm CarPlay m’n batterij leeg… krijg hem tijdens het rijden niet eens bijgeladen en telefoon (iPhone XS) wordt bloedheet 🥵
    Meer mensen hier last van… heb het ook al gemeld (zoals velen) bij TomTom maar nog niet opgelost…
    Misschien deze versie weer een poging wagen.

  23. In mijn wagen heb ik een navigatiesysteem, wat gratis door mijn garage wordt geupdate.

    Ik geef echter de voorkeur aan Navmii. Gebruik deze gratis app al vele jaren met veel plezier door heel Europa. Vind hem beter dan Google maps.

  24. Misschien gaat tomtom wel goed met onze privacy om, dat zou een goede reden zijn ze wel te gebruiken!

  25. Als het gaat om niet betalen met je data en om goede instructies dan is Apple Maps echt prima. Qua instructies kan het zich bijna meten aan tomtom. Mis alleen de snelheidsindicatie en flitspaal waarschuwingen (in combinatie met flitsmeister heb je dan helaas nog niet de snelheidsindicatie). Je kan ook flitsmeister aan laten staan en Apple maps overlay instructies volgen (dan mis je alleen de kaart). Ik was ooit betalende tomtom-gebruiker, maar de ontwikkelingen van die app gingen zo traag dat ik het somber voor ze inzie. Bepaalde bugs lossen ze niet op en de app neemt veel ruimte in beslag (kaarten downloaden gaat ook onmetelijk langzaam).
    @Onno, helaas vind ik flitsmeister best wel slecht qua navigatie-instructies (ben betalende gebruiker).
    @Japer de bugtracking van TomTom is werkelijk dramatisch! Als het niet werkt, ga er dan niet van uit dat ze het op korte termijn fixen.

    Ik mis nog een goede navigatie voor op de fiets, als mensen in de comments ervaringen hebben hoor ik het graag.

  26. Ik vindt het echt top wat ze eindelijk hebben gedaan. Mijn vrouw en ik betaalde allebei 12,99 dus net voor mezelf het gezinsabbo gekocht. Wat ik niet snap is hoe het nu gaat met de betaling aangezien het liep tot juni 2021. Mijn vrouw zit namelijk nu nog op haar oude abbo ipv het gezinsabbo.

    Zal denk ik na juni wel overgaan naar het gezinsabbo waarschijnlijk.

  27. Origineel geplaatst door F1WilliamsJeff
    Ik vindt het echt top wat ze eindelijk hebben gedaan. Mijn vrouw en ik betaalde allebei 12,99 dus net voor mezelf het gezinsabbo gekocht. Wat ik niet snap is hoe het nu gaat met de betaling aangezien het liep tot juni 2021. Mijn vrouw zit namelijk nu nog op haar oude abbo ipv het gezinsabbo.

    Zal denk ik na juni wel overgaan naar het gezinsabbo waarschijnlijk.

    Ik denk dat je het abo van je vrouw ook even op moet zeggen, anders lopen ze naast elkaar en betaal je dubbel. Ik kwam daar na drie maanden achter met het iCloud opslagabonnement.

  28. @Hees Daman: Helemaal mee eens.

  29. Ook voor bekende routes maak ik gebruik van TomTom ivm de precisie van HD traffic. Deze is erg nauwkeurig, waardoor je ontspannen rijdt omdat je weet hoe lang een eventuele vertraging duurt.
    Dat is die paar euro per maand zeker wel waard.

  30. Ik ben zeer te vreden over TomTom. Heb andere apps ook geprobeerd maar vind TomTom gewoon veel simpeler en nauwkeuriger. Betaal er dan ook graag voor. Die paar euros is voor mij gelukkig niet noemenswaardig.

  31. Waarom ik van TomTom pro ben afgestapt?

    Geen actuele meldingen van flitsers en ongevallen. Waze is veel actueler qua live data.

    In Zuid-Frankrijk was TomTom helemaal de weg kwijt.

    TomTom mist cruciale Bluetooth switch , keuze mogelijkheid om geluid (gesproken instructies) via “iPhone” of “Voertuig (Bluetooth)” in te stellen (Wat Waze weer perfect doet)

    Ik vind niet erg om te betalen voor een app maar dan verwacht ik ook bepaalde meerwaarde vs gratis alternatieven.

  32. Volvo Sensus Navigatie met ota updates. En op de motor een BMW Navigator VI.

  33. Sinds de TomTom go app altijd betaald, wat een top navigatie, geen gezeik met datagegevens als Google. Een uitvinder op het gebied van de beste kaarten, regelmatig een kleine update van een paar mb omdat er een rotonde is opgeleverd! Oja alternatieve routes tijdens files het scheelt bakken met tijd en geld en dat voor 1 euro per maand, voor Google Maps was iedereen bereid om 200 euro voor een TomTom uit te geven en nu te beroerd om voor 12,99 een abonnement af te sluiten. Schuif eens per maand een Twix minder naar binnen en je kan lekker genieten waar ook ter wereld😀

  34. TomTom is vooral goed met of-line kaarten. Dat heb je binnen Europa niet nodig, eens, maar wanneer je buiten de EU , of in gebieden komt waar mobiel internet niet vanzelfsprekend is, zou ik er voor betalen. Ik denk alleen niet dat voor TomTom een winstgevend businessmodel is.

  35. Origineel geplaatst door Marco
    Waarom zou je TomTom gebruiken voor mij zit in Google Maps alles wat ik nodig heb en gebruik.
    En daarbij zijn er ook andere gratis apps die heel goed zijn, ook voor in Europa.
    Nee ga er niet voor betalen ik zie het einde voor TomTom naderen.

    En jij dent dat Google gratis is?

  36. In een ver verleden ooi TomTom gebruikt, maar daarna snel overgestapt op Sygic. Maar sinds Apple Maps een beetje goed is wordt Sygic hier ook niet meer gebruikt.

    Wat ik wel veel gebruik is Scenic. Dit is navigatiesoftware voor op je iPhone, specifiek om zelf routes te maken met waypoints. (GPX’s). Deze gebruik ik wel veelvuldig om rond te toeren met de cabrio. Daarvoor zijn TomTom en Sygic niet geschikt omdat je met die zo snel en efficiënt mogelijk van A naar B gaat.

    Dus Apple Maps voor normale navigatie. Scenic voor het rond toeren.

  37. Ik vond TomTom altijd heel fijn, alleen krijg ik het met het geluid over de iPhone niet voor elkaar met TomTom. Toch maar gestopt met gebruik.

  38. Origineel geplaatst door L8
    Waarom ik van TomTom pro ben afgestapt?

    TomTom mist cruciale Bluetooth switch , keuze mogelijkheid om geluid (gesproken instructies) via “iPhone” of “Voertuig (Bluetooth)” in te stellen (Wat Waze weer perfect doet)

    TomTom biedt al geruime tijd de door jouw gevraagde “Bluetooth switch” aan.
    Jammergenoeg moet je, zodra hij weer verbinding met je auto maakt, opnieuw naar “iPhone” switchen.

    Druk in het startscherm op …Menu, vervolgens linksonder op het symbool (driehoekje met 3 cirkels) en selecteer iPhone.

  39. Welke app het fijnste werkt is persoonlijk, maar ik geef liever wat geld uit aan een app, dan dat Google continu over mijn schouder mee zit te kijken. En waar hebben we het over? 20 euro per jaar!

  40. Vind het niet erg om te betalen, TomTom Go is wat mij betreft de fijnste navigatie app. Echter baal ik er wel van de men blijkbaar wel tijd heeft om een gezins abonnement te introduceren maar de MyDrive integratie op de iPhone nog steeds niet beschikbaar is.

    Duurt al jaren en iedere keer worden er beloftes gedaan. Nu zou het tegen het einde van het 1e kwartaal 2021 beschikbaar komen. Gaat hard TomTom…. hoop dat jullie het nu eindelijk eens waarmaken!

  41. Waarom zou ik betalen voor een navigatie app terwijl er een legio gratis zijn die het zelfde kunnen? Binnen Europa gebruik ik Waze, daarbuiten Maps.me omdat deze ook gratis offline kaarten aanbieden.
    Krijg bij TomTom de indruk dat het vooral een hoop geldklopperij is van een (te) bekend merk.

  42. Origineel geplaatst door Fabian Spierings
    Waarom zou ik betalen voor een navigatie app terwijl er een legio gratis zijn die het zelfde kunnen? Binnen Europa gebruik ik Waze, daarbuiten Maps.me omdat deze ook gratis offline kaarten aanbieden.
    Krijg bij TomTom de indruk dat het vooral een hoop geldklopperij is van een (te) bekend merk.

    Het antwoord op je vraag (als dit een echte vraag was) staat vele malen benoemd hierboven. De ‘gratis’ apps betaal je niet met cash, maar met je gegevens. Als je daar geen moeite mee hebt, dan moet je vooral geen geld uitgeven aan een betaalde app. Ik betaal liever voor apps of het gebruik, als deze zorgvuldig met mijn gegevens om gaan. Die doe ik naast navigatie ook met mijn wachtwoordmanager, en productiviteitsapp. Voldoende ‘gratis’ alternatieven, waar je zelf het product bent.

  43. @eLBee: dan kun je toch niet echt praten van een Bluetooth switch als je die elke keer opnieuw moet instellen. Bijzonder dat TomTom die laatste instelling blijkbaar nog steeds niet vast kan houden. Maar wel bedankt voor het delen van deze workaround.

  44. @Jasper: Kan het zijn dat je nog een oude (niet up-to-date) versie van de app gebruikt? Bij een bepaalde versie was dit namelijk een probleem. Ik had er ook last van.

    Sinds een aantal updates zou dit verholpen moet zijn (bij mij in ieder geval wel).

  45. Ja ik betaal nog steeds voor tomtom. Sinds een half jaar een tesla model 3 dus giga scherm met navigatie maar op vreemde/lange routes onder dat scherm nog steeds de iphone met tom tom aan.
    Logischere navigatie, betere instructies, en fantastische file ontwijking en dat voor een euro per maand.

  46. Deze reactie van het TomTom-team op mijn vraag wil ik jullie niet onthouden…

    Titel: Omzetten individueel abonnement naar ‘Delen met gezin’-abonnement.

    Ik maak al ruim een decennium naar relatieve tevredenheid gebruik van TomTom.
    TomTom is altijd goed met z’n tijd meegegaan, soms zelfs vooruitstrevend.
    Het aanbieden van een ‘Delen met gezin’-abonnement is een mooie optie, iets waar wij als gezin veel gebruik van gaan maken.

    Echter, mijn jaarabonnement liep tot 20-05-2021, gisteren heb ik deze omgezet naar het ‘Delen met gezin’-abonnement.
    Nieuw abonnement loopt nu tot 13-03-2022, vindt er een gedeeltelijke restitutie van het oude abonnement plaats?
    Wij blijven Hollanders hè!

    Met vriendelijke groet,
    Lars.

    Reactie van de ontwikkelaar:

    Beste Lars, Heel erg bedankt voor de 5 sterren. We waarderen uw beoordeling. Als u ooit
    nog hulp nodig heeft bij het gebruik van de app, laat het ons dan gerust weten!

    Ik wens u een veilige tijd op de weg.

    ^Het TomTom-team

    EDIT 15/03/2021:
    Wat is dit voor een f…… standaard reactie van ^Het TomTom-team!
    Ik voel mij totaal niet serieus genomen!

  47. Ben al vanaf het begin Tomtom gebruiker, heeft me al het nodige geld en ergernis bespaard.
    Geen file en geen lange stukken omrijden.

    Iedereen moet voor zichzelf weten wat hij wil gebruiken, maar €13 per jaar te duur vinden snap ik niet als je een iPhone kan betalen moet dit toch ook geen onoverkomelijke kostenpost zijn.

    Maar zoals eerder al gezegd ben ik al Tomtom gebruiker vanaf het begin, en is daaruit automatisch mijn voorkeur door ontstaan.

    Maar don’t try to fix something thats not broken.
    Ik blijf lekker bij m’n Tomtometje.

  48. Je betaald wat maar daar krijg je ook wat voor. Heb nog steeds een TT kastje in de auto. Diverse ‘gratis’ apps sturen je soms via de vreemdste routes naar je bestemmingen (laat staan als ze omleidingen ondersteunen). File info is on point bij TT.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.