Reacties voor: TomTom gaat op 22 september ‘toekomst van navigatie’ onthullen

TomTom gaat op 22 september de toekomst van navigatie aankondigen. Of de aankondiging iets te maken heeft met de TomTom Carkit voor de iPhone hebben ze niet bekendgemaakt, maar de kans zit erin.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 94 reacties

  1. Eindelijk wat concreets ik ben benieuwd!

  2. te laat 🙂 ze komen hun eigen beloftes niet na. Toch denk ik dat TT met een mooi product gaan komen. Met zo’n aankondiging ligt de lat hoog in ieder geval.

  3. Ik hoop dat de ‘toekomst van navigatie’ niet een anticlimax blijkt te zijn 🙂

  4. Origineel geplaatst door JeMo
    Eindelijk wat concreets

    Het is nog helemaal niet zeker dat het iets met de iPhone te maken heeft he? Want als je iets in de zomer belooft ga je het toch niet op de eerste dag van de herfst lanceren? Om gezeur te voorkomen lijkt me dat je het dan ook nog wel één dag naar voren kunt schuiven om alsnog aan je belofte te voldoen.

  5. “de toekomst van navigatie”: Augmented Reality op de IPhone navigatie van TomTom?? Of te wel: Live camera beeld van de weg met daarin geprojecteerd de pijlen die de richting aangeven, de flitspaal langs de weg rood gemarkeerd, etc.
    Of is dit pas de volgende “toekomst van navigatie…”

  6. Tsja….. sTomsTom probeert net als Apple de markt in zijn greep te houden. Gruwelijke zelfoverschatting! Apple lukt dat wel omdat het high-end produkten maakt, sTomsTom is een lachertje…. De meerderheid van de iphone bezitters heeft Navigon al gekocht…..

  7. Ach.. spannend… ze gaan een paar mb navigatiesoftware uitbrengen op de iPhone.

    TT er zijn er al een aantal voor U geweest !

  8. Dat het wat later komt zal wel te maken hebben met spraakgestuurde software….
    Ik vermoed dat je straks een adres kan roepen ipv typen, is een stuk veiliger onderweg.
    Alleen zou dan wel TomTom aan moeten staan, ben dan alleen wel beniewd hoe ze het voor elkaar krijgen aangezien je nu op de homebutton moet drukken om iemand met spraak te laten bellen.

  9. 22 september is de zomer…. 23 september is de herfst…. Maar ff om te zeggen…

  10. @Gonny van der Zwaag:
    Misschien is dat wel ‘de toekomst van navigatie’; dat je overal precies 1 dag te laat komt 😛

  11. Uhmm komt Augmented Reality dan ook niet live…?
    Zou wel heel erg veth zijn als ze nu opeens met een navigatie komen waar gebruik word gemaakt van AR!

  12. Origineel geplaatst door Pspklant
    22 september is de zomer…. 23 september is de herfst….

    Je hebt het over de astronomische herfst. Lees even het Wikipedia-artikel: “De conventie in Nederland en België dat de herfst op 21 september begint, is afgeleid van de algemene regel dat jaargetijden op de 21e beginnen.”

  13. Gutgut, ze willen gewoon op de Apple-tour met een hippe en gehypte presentatie. Als aandeelhouder zeg ik: geen geneuzel, gewoon snel in de app(le)store dat ding en redden (aan marktaandeel) wat er te redden valt.

    @Gonny van der Zwaag: Inderdaad, laten we hopen dat dit over de nieuwe TomTom HD XL One gaat, en dat TT voor iPhone vanmiddag al beschikbaar komt…

  14. FAIL !
    gewoon te laat, iedere potentiële koper is hoogstwaarschijnlijk al voor een van de concurrenten gegaan.

  15. Origineel geplaatst door macDreamy
    Tsja….. sTomsTom probeert net als Apple de markt in zijn greep te houden. Gruwelijke zelfoverschatting! Apple lukt dat wel omdat het high-end produkten maakt, sTomsTom is een lachertje…. De meerderheid van de iphone bezitters heeft Navigon al gekocht…..

    Knap dat jij weet dat de meerderheid al Navigon heeft aangeschaft.
    Wellicht een beetje “last” van projectie ?? 😉
    Oftewel dat je je eigen aanschaf projecteert op anderen ??

  16. Voor zover ik weet is het meestal de 21ste dat het seizoen veranderd? Dus zou de zomer van 21 juni tot 20 september zijn..

  17. @JV: Precies! Het gaat hier gewoon om een augmented reality-gedoe voor op je motor (zie plaatje) en die iPhone-applicatie komt gewoon over een weekje of twee, drie stilletjes in de App Store.

  18. Pindakaas! Ze hebben de grootste slag gemist. Misschien is er nog iets te sprokkellen, maar ik zeg: “u heeft uw bestemming bereikt, fail”

  19. Het is dan dus toch nog net zomer. De herfst begint 22 september 2009 pas ‘s avonds om 23:18u.

  20. Hmmm, jullie oordelen wel heel erg makkelijk dat het *dus* wel de iPhone-applicatie moet zijn. Ik ben daar niet zo zeker van. Ik denk dat het om iets anders gaat, iets met geavanceerde routeberekeningen of fileontwijking of zo.
    Wat de discussie over wel/niet herfst betreft: laten we het erop houden dat het in sommige delen van de wereld (waaronder mogelijk Nederland) dan nog steeds zomer is. Ik denk niet dat TomTom zo flauw is om nog net bij het wegtikken van de laatste zomerminuten de software te lanceren.

  21. Bummer. Ik had bij de opmerking ‘deze zomer’ toch echt gehoopt op ‘deze zomer’ en dan niet helemaal aan het einde of zelfs in het begin van de herfst.

    Ik heb over 3 dagen navigatiesoftware nodig (vakantie) en had graag een keuze willen kunnen maken tussen tomtom en navigon. Over navigon hoor ik hele wisselende ervaringen.

    Door de traagheid van tomtom geeft een deel van hun potentiele klanten straks twee keer zoveel geld uit aan navigatiesoftware voor de iPhone. Eerst 80 euro voor navigon of een andere merk om deze zomer door te komen en straks wellicht een vergelijkbaar bedrag voor tomtom…

  22. Nu alle andere navigatie geschiedenis hebben geschreven, maakt tomtom de toekomst.
    We wachten maar weer af.
    Straks heb ik toch mijn rijbewijs als tomtom uitkomt.

  23. @Gonny van der Zwaag:

    Komt dat plaatje uit de uitnodiging in kwestie? Dan heeft het inderdaad niets met de iPhone/touch te maken…

    Overigens: had Apple in september niet ook een of ander iPod-event? (zie hiero).

    Toevallig op de 22e dit jaar?

  24. we koesteren gewoon nog een beetje hoop Gonny 🙂

  25. Ach .. misschien gaan ze op de retro tour.. Een digitale stratenboek met digitale bladwijzer voor op de iPhone.

  26. Origineel geplaatst door JV
    Komt dat plaatje uit de uitnodiging in kwestie? Dan heeft het inderdaad niets met de iPhone/touch te maken…

    Nee, in de uitnodiging staan alleen de logo’s van TomTom en het PR-bureau. Ik heb een zo willekeurig mogelijk plaatje uitgekozen, om mensen niet op het idee te brengen dat het persé over de iPhone gaat.

    @Zwaul: Ah, met die insteek kan ik leven 😉

  27. revolutie zou zijn om van het al maar slechter wordende GPS satelieten netwerk af te kunnen geraken (amerika is niet geneigd om de budgetten op te hoesten om falende satelieten te vervangen – was in voorjaar nog een hot topic in internationaal nieuws) en dus een navigatie systeem te ontwikkelen dat op basis van bvb. triangulatie van Wifi, radio, … alsook op basis van beweging (draaien, … ) de naviagtie mogelijk maakt … alsook op slecht GPS signaal … zeg maar zeer inteligent omgaan met verschillende sensoren dus …

    Of het iPhone versie is of iets anders … (want iPhone heeft wel veel sensoren die samen zouden kunnen werken … maar kan dat toestelletje wel de benodigde performantie dan aan … )

    Over de andere navigatie software op iphone, de beperking is toch de relatief zwakke GPS ontvanger dat snel zijn signaal verliest in een klasieke wagen en vooral bij plots draaien en zo … ben op zoek naar één dat ook de kompas functie gebruikt en de GPS ontvanger beter aansturen …

  28. De promotie van Navigon loopt nog tot eind deze maand.
    Indien TomTom niet met de iPhone apllicatie komt voor het eind van deze maand dan koop ik Navigon.

    Denk dat ik dan lang genoeg gewacht heb ;-/

  29. Navigon? Niet voor mij! Ik hou niet van vogeltjesmerken. Ik wacht netjes op TomTom 🙂

  30. 1 April is wel heel erg laat dit jaar.

  31. Origineel geplaatst door Zwaul
    Uhmm komt Augmented Reality dan ook niet live…?
    Zou wel heel erg veth zijn als ze nu opeens met een navigatie komen waar gebruik word gemaakt van AR!

    Dat zou HEEEL gaaf zijn je TomTom in de houder tegen de raam en virtual layover over de camera video stream, ik ben benieuwd!

  32. Ik neig ook het woord “vapourware” te gaan gebruiken 🙂

  33. @Roy: vogeltjesmerk? Met navigon is niks mis, marktleider in duitsland. Laat TT eerst maar met iets komen..

  34. Ik blijf toch wachten op de navigatie van TT,
    Al zijn er straks meer artikelen geschreven en reacties hierop geplaatst dan er TT cradle’s komen in de winkels.

  35. Ik heb het plaatje bij het artikel nog iets nietszeggender gemaakt. Die motor bleek al erg oud.

    Misschien heeft TomTom gewoon het augmented reality-project AUGNAV van Robert Winters gekocht (filmpje).

  36. hoe leuk het idee ook is van augmented reality En navigatie….

    wordt er dan ook een extra accu in mijn auto gebouwd?

  37. @Rschilders:

    is T-Mobile ook niet marktleider in Duitsland? 😉 😛

  38. Marktleider van … wat ? de PDA markt ongeveer 5% van de totale navigatie markt geloof ik je gelijk, maar marktleider navigatie eeh denk t niet

  39. Gigantische misser om het “deze zomer” te lanceren. En vervolgens iedereen die nog even een navigatiesysteem wil kopen voor de vakantie mis te lopen haha.

  40. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    @JV: Precies! Het gaat hier gewoon om een augmented reality-gedoe voor op je motor (zie plaatje) en die iPhone-applicatie komt gewoon over een weekje of twee, drie stilletjes in de App Store.

    Ik denk het niet. TomTom gaat dit denk ik groots aanpakken. Ze moeten wel nu de concurrentie hun al ver voor is, omdat hun er zo lang mee wachten. Ze zullen waarschijnlijk ook de houder incl. de applicatie verkopen. Even een inwisselcode erbij, daar “toevallig” even geleden een apart onderdeel voor was gemaakt in de App Store.

  41. @Roy: Ja helaas voor de Duitsers wel. Maar die zijn niks gewend met al die bergen, die zijn gewend dat het signaal veel wegvalt. Wij hier in NL zijn wat betreft de Iphone overgeleverd aan het brakke netwerk van T-Mobile. Ik overigens niet, want ik heb een Belgische Iphone met Voda Sim. Perfekt. Nooit weggevallen signalen en zo.
    Maar dat heeft niets te maken met Navigon lijkt me, Roy.

    @Frank: TT gaat het groots aanpakken, ja met de prijzen zal je bedoelen!

  42. Origineel geplaatst door Jeroen
    “de toekomst van navigatie”: Augmented Reality op de IPhone navigatie van TomTom?? Of te wel: Live camera beeld van de weg met daarin geprojecteerd de pijlen die de richting aangeven, de flitspaal langs de weg rood gemarkeerd, etc.
    Of is dit pas de volgende “toekomst van navigatie…”

    Nou, dat word lekker batterij besparend dan.

  43. 22 September is op een dinsdag, zoals we weten doet Apple graag keynotes e.d. op dinsdag.

    Toeval? Ik denk het niet. Misschien dat Apple een keynote doet op de 22ste waarbij iPhone OS 3.1 geïntroduceerd wordt, waar net een feature in zit die TT nodig heeft. Misschien ver gezocht, maar dit lijkt mij de enigste logische reden waarom TT zo lang moet wachten met hun software uit te brengen.

  44. De toekomst van navigatie betekent voor TomTom vrij zeker dat er meer geld verdiend moet worden dan nu, anders komt het faillisement snel dichtbij. Maar ik blijf benieuwd wat TomTom nog uit de marketingkoker gaat gooien naast de verplichte dock met extra antenne…een soort abonnementje erbij? Voor niks gaat de zon op.

    Ondertussen met de 75 euro Navigon op vakantie geweest: PRIMA!

  45. Origineel geplaatst door Frank
    Even een inwisselcode erbij, daar “toevallig” even geleden een apart onderdeel voor was gemaakt in de App Store.

    Niks toevallig!

    (1) Die promocodes bestonden al veel langer.

    (2) Je denkt toch niet dat ze speciaal voor TT de Appstore/iTunes overhoop gaan gooien.

    Wat een zelfoverschatting!

  46. ach tomtom kan er ook nog wel bij op Iphone 32 🙂 dan heb ik 5 navigatie systemen 😉

  47. TomTom gaat de toekomst van navigatie onthullen? We krijgen 21 september dus slechts een soort preview van wat TomTom in de toekomst nog gaat maken? Weke toekomst? TomTom is nog niet eens in staat gebleken om de toekomst van navigatie op de iPhone helder aan te geven; laat staan dat ze de toekomst van de toekomst lekker concreet gaan maken… hahaha, sorry, maar ik wordt er erg melig van.

    Ik zit (nu) niet te wachten op bespiegelingen over wat er allemaal wel en niet mogelijk gaat worden in de toekomst. Ik wil graag een concrete release-datum, feature-overzicht en prijs voor TomTom op de iPhone en verder niets, maar zelfs dat schijnt nog steeds onmogelijk te zijn voor deze koffiedik kijkers.

    TomTom weet tot heden veel gratis publiciteit te genereren met 0,0 informatie en ik denk dat de media deze non-info moeten gaan negeren.

    Onderstussen wordt ik eigenlijk steeds blijer dat TomTom al maanden zo vreselijk vaag blijft en nog geen IPhone navigatie heeft uitgebracht, want het uitstekend werkende Navigon heb ik nu des te meer niet voor niets gekocht!

    Tja TomTom, jullie moeten nou echt eens met een killer-app komen want ik krijg hier de slappe lach van. Waar zijn die lui mee bezig!

  48. Ik moet gewoon van A naar B. Hoe vernieuwend kan navigatie zijn.

  49. Origineel geplaatst door gserban
    ach tomtom kan er ook nog wel bij op Iphone 32 dan heb ik 5 navigatie systemen

    Oei, ik heb er maar 3 (Navigon, Sygic, IGO). Welke heb jij dan ook nog?

    PS: iDa/Ripdev tel ik niet mee want dat is gewoon Sygic 0.1.

  50. ik vermoed dat het om gps-gestuurde hardware gaat dat aan te sluiten is op alles waar tomtom software (als een soort van systeem onafhankelijk) op kan draaien, dus alles is met die hardware om te toveren in een gps tomtom.

    nokia, htc, android, windows mobile, tom toms, alles.

    Ivan

  51. Het ligt zo voor de hand

    1 Apple doet belangrijke mededelingen op dinsdag
    2 TomTom praat op dinsdag over toekomst

    Dus, de aankondiging gaat zijn dat TomTom onder de Apple vlag komt. Koop maar vast aandelen!

    Hoe vind je dat voor speculatie…

  52. @Jeroen: dan zijn ze hier ook niet uniek in want blaupunkt heeft dit al een jaartje.,,

  53. Veel te laat.

    Ik heb gelijk bij het uitkomen Navigon gekocht en ben er erg blij mee.

    Wat ik en vele andere niet begrijpen is dat TOMTOM wel bij Apple mocht showen en dan bij het uitkomen van de OS3.0 niet eens klaar zijn voor een lancering van hun product.

  54. Origineel geplaatst door Erik Meinders
    Het ligt zo voor de hand1 Apple doet belangrijke mededelingen op dinsdag
    2 TomTom praat op dinsdag over toekomstDus, de aankondiging gaat zijn dat TomTom onder de Apple vlag komt. Koop maar vast aandelen!Hoe vind je dat voor speculatie…

    Je moet je huiswerk overdoen want op Dinsdag doet Apple alleen mededeling over nieuwe produkten en aankopen van dit soort worden nooit tevoren aangekondigd maar achteraf via een persbericht.

  55. Als we nu met zen allen, in plaats van te lullen en te gokkken hoe het nu precies zit met TomTom voor iPhone, naar TomTom stappen en ons eens goed enorm hard laten horen!!! Tot ze stand van zaken geven i.v.m.TomTom voor iPhone. Zoniet maken we antireclame voor de wereldpers.
    HiHiHi

  56. “De consument is de achteruitkijkspiegel van de toekomst”

  57. Wil de gezichten van de boe-roepers wel eens zien als ze straks TT op de iPhone zien.

    Blij dat ik niet in die andere navigatie apps ben getrapt: mijn TT Go brengt mij nog steeds prima overal naartoe.

    Succes straks met het doorverkopen van jullie iPhone Navigon en aanverwanten. En niet opeens je geld terugeisen hè: trappen ze niet meer in. Koop ik lekker TT – carkitje erbij: heerlijk. 🙂

  58. Origineel geplaatst door Jeroen
    “de toekomst van navigatie”: Augmented Reality op de IPhone navigatie van TomTom?? Of te wel: Live camera beeld van de weg met daarin geprojecteerd de pijlen die de richting aangeven, de flitspaal langs de weg rood gemarkeerd, etc.
    Of is dit pas de volgende “toekomst van navigatie…”

    Dat augmented reality bij je nav ziet er stoer uit maar het lijkt mij zwaar vervelend werken. je moet je iphone PRECIES goed vooruit richten zodat de camera goed staat dus tegelijkertijd staat het sherm van je iphone niet meer op jouw gericht. Elke keer als je gaat rijden moet je dat ding weer goed richten.. Het lijkt me een drama

  59. Origineel geplaatst door Milton
    Wil de gezichten van de boe-roepers wel eens zien als ze straks TT op de iPhone zien.Blij dat ik niet in die andere navigatie apps ben getrapt: mijn TT Go brengt mij nog steeds prima overal naartoe.Succes straks met het doorverkopen van jullie iPhone Navigon en aanverwanten. En niet opeens je geld terugeisen hè: trappen ze niet meer in. Koop ik lekker TT — carkitje erbij: heerlijk.

    wat doe jij nu bijdehand? Navigon brengt mij ook super van à naar b wat doet jou tt daar beter in dan?
    Heerlijk?? Wat ik heb nu met navigon is al heerlijk, waarom zou ik willen doorverkopen! Aub niet zulke onzin uitkramen, laten ze eerst maar eens wat zien!! Navigon werkt in elk geval bij merendeel meer dan goed!! Super zelfs!! Xxx

  60. Maar Gonny, zo’n bericht op een site als iphoneclub.nl? Dan is het niet raar dat je als lezer denkt dat je het over tomtom en/op de iPhone hebt.

    Voor algemene berichten over software/hardware producenten zijn al genoeg sites toch? En over tomtom icm de iPhone is hier al genoeg aandacht.

    Weer zes minuten van mijn leven naar de klote 😉

    Verder goede site!

  61. Warm regards, TomTom PR Team… dit is dus de IDEALE baan… Met 0,0 aan werk, toch elke x weer de volle aandacht krijgen van zowel de trouwe TT fanbase als de ‘vreemdgaande’ Navigons en overige navi-apps…

    Ik volg al een tijdje deze hele discussie over TT vs Navigon… en er zijn wat dingen die me opvallen

    1) Best knap dat iedereen weet hoe killer/slecht de TT app is terwijl deze nog niet eens beschikbaar is…
    2) Iedereen ervanuit gaat dat TT een vakantie navigatie is. Ik gebruik mijn navigatie systeem voor in mijn auto ELKE dag… VOOR MIJN WERK… Ik ga op vakantie en rij naar schiphol en op vakantie zie ik wel hoe ik van A naar B kom. Meestal met behulp van Google maps & een wifi punt @ hotel of ouderwets via een route beschrijving… En anders neem ik gewoon een taxi, kost me omgerekend misschien 5 euro, hoef zelf niet in 1 of ander vreemd land te rijden, kan mijn aandacht richten op relaxen ipv als een gek op de claxon van mijn huurauto te rammen omdat het maar niet opschiet.
    3) Iedereen schijnt niet te snappen dat TT van deze gratis aandacht, alleen maar harder in zijn vuistje lacht als ze daadwerkelijk alles ‘uit’ brengen

    Feiten zijn, TT is nog niet uit, ze hebben gezegd dat het in de zomer uitkwam en die is nog niet voorbij. Dat ze laat zijn en irritant weinig informatie verstrekken is dat ook, maar denk dat het ook een beetje marketing is. Vergeet niet dat TT in de States een vrij leuk aandeel heeft in de navigatie markt en dat Garmin hun grootste concurrent is.

    Daarnaast denk ik dat TT meer jaagt op de dagelijkse gebruiker van navigatie software dan de vakantieganger die 1x per jaar TT opstart.
    Weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben blij als ik straks nog 1 apparaat in de auto heb voor navigatie, muziek-bron & snelle informatie opzoeken van bijv. POI’s. En het zal mij niets uitmaken of dit nu TomTom is of Navigon. Als er maar 1 app is die het kan.

    Ik ga pas dingen roepen als ik alle apps een x heb kunnen testen, hetzij op mijn eigen iphone of die van een ander.

  62. Logisch: bij de komst van de iPhone 3Gs heeft TomTom OOK een toekomst onthuld: de komst van TomTom op de iPhone … waar we ondertussen nog steeds op wachten.

    Dus in september nog zo’n ‘loze’ beloftes dat ze met iets op de markt gaan komen … de vraag is alleen wanneer … dromen zijn bedrog :-/

  63. Origineel geplaatst door Lavoro
    Maar Gonny, zo’n bericht op een site als iphoneclub.nl? Dan is het niet raar dat je als lezer denkt dat je het over tomtom en/op de iPhone hebt.

    Niemand weet toch of het voor de iPhone is? Stel dat het wel zo is, dan heb ik apatisch zitten toekijken en de boot gemist. En wat je zegt over algemene hardware/softwaresites: ik daag je uit om daar iets over dit evenement te vinden. Die hebben ofwel het bericht niet gehad, of denken: “jaja, toekomst van navigatie… dat zal wel weer een nieuwe GO zijn”.

    Raar ook trouwens dat het evenement *na* de IFA valt. Meestal kondigen bedrijven daar hun nieuwe apparatuur aan.

  64. Als pro tomtom moet ik sommige mensen hier toch toelichten dat navigon geen c-merk is ofzo. Wie regelmatig naar fr of de gaat weet dat de navteq kaarten daar beter zijn dan de teleatlas versies. Bovendien is navigon niet enkel op PDA, ze leveren ook software aan Becker ( Audi etc) softwarematig Hebben Ze toch altijd een stevigere reputatie dan TomTom, waar TomTom beter in is dat is die all in one oplossingen à la TomTom go, komt wrsl door palmverleden,de navigon 8310 ed zien er beter uit maar daar houdt het op als het op update mogelijkheden komt. Maar laten we eerlijk zijn. Navigatie op 3,8″ is meer een gadget… Of heb ik het mis?

  65. Ow ow, een strijd.

    Ik heb me tot nu toe prima gered met Maps die standaard op de iPhone geinstalleerd staat. Brengt me altijd waar ik wil zijn. Nadeel is echter de constante internetverbinding die je nodig hebt.

    Daarom wachtte ik ook nog zonder stress op Tom Tom, alhoewel ik het gebrek aan communicatie ook zeer kwalijk vind.

    Maar ja het is niet anders.

  66. Pfff wat een hype, als het over de iPhone gaat tenminste. Als het iets anders is, ben ik wel benieuwd!

  67. Luister, als de Tom Tom applicatie dezelfde prestatie levert als Sygic vind ik navigatie op de Iphone hopeloos! De Gps data komt gewoon niet snel genoeg door en de 3d framerate van een 3G is ook niet voldoende voor een vloeiend afhandelen… Ik ben dan ook verschrikkelijk ontgoocheld geweest tijdens een rit in hartje Parijs….

  68. @Max:

    Alle navigatieproducten zijn bestemd voor de 3GS. Dus moet je niet klagen als het op een 3G niet zou voldoen.

    Overigens had ik Sygic al op m’n 3G en werkte perfect.

  69. Zou de aanbieding van Tom Tom Hardware voor de iPhone betekenen dat je de Iphone app niet zonder die toebehoren kunt gebruiken? Wandelen, Fietsen, ed.
    Want dan kan ik nu beter die andere navigatie software kopen.
    Paul

  70. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    de toekomst van navigatie

    hier kan ik mij helemaal in vinden. de tomtom iphone IS immers tijdens de WWDC al onthuld.

    verder geloof ik niet dat tomtom het iphone platform als “navigatie van de toekomst” zien. sterker nog, ze hebben mobile navigatie systemen altijd als bijzaak gezien….

  71. Ik vraag me af of er instanties zijn die iets kunnen doen aan het feit dat er met TomTom aandelen nogal wat geld van hand veranderd is op de bekendmaking van het feit dat ze met iPhone navigatie gingen komen. Vind het eigenlijk een vorm van misleiding. Maar ja, ik heb toch geen aandelen en TomTom kopen doe ik zeker niet meer nu ik Igo heb 🙂

  72. In de Duitstalige Connect, uitgave 9/2009 staat voor het volgende nummer, uitgave datum 4 september, een test gepland tussen Tomtom, Sygic en Roadee tegen de update van Navigon.
    Ter info.
    Bron Connect 9/2009

  73. Op het IEX-beleggersforum verscheen zojuist de volgende “amateur-recensie” van wat we mogen verwachten:

    —–
    ….kreeg ik ineens een iPhone voor mijn neus geschoven met daarop…….

    Je raad het al….

    TOMTOM!!!!

    Het was nog niet de final version, maar het zag er al gelikt uit moet ik zeggen.

    wat ik in de paar minuten heb ondervonden:

    – Het start sneller op dan Navigon,
    – minder haperingen in de software tijdens calculeren van route dan Navigon (bij mijn iPhone tenminste)
    – Het navigatie scherm is helemaal wat je gewend bent van TT alleen andere kleuren.
    – verticaal scroll menu zoals in de preview werd getoond.
    – geen GPS status scherm zoals elke andere PND. je kunt dus niet de signaal sterkte en satellieten bekijken.
    – het viel me op dat ik binnen 4 seconden al een fix had, en dat binnen!
    – geen multitouch ondersteuning, jammer… had wel cool geweest voor in en uitzoomen

    De complete cradle is niet eens zichtbaar als je de iPhone van voren bekijkt, afgezien van de aansluiting natuurlijk.

    Sterker nog, het eerste wat ik dacht was “Waar zit in godsnaam alle elektronica in??”

    Het geluid is wel subliem moet ik zeggen, lekker hard en toch helder.

    De zuignap is niet afneembaar
    —–

    Dat ziet er veelbelovend uit! Misschien toch wel het wachten waard geweest.

  74. @Beleggertje:

    Verhaal komt oorspronkelijk van itomtom.nl vandaan. Een site (opgezet door Tomtom) waar tot op de dag van vandaag nog geen spatje zinvolle informatie heeft gestaan.

    Overigens was er een jaar geleden al het verhaal dat er werkende TT software was dus “What’s the News”?

  75. Origineel geplaatst door viermaal raden
    @Beleggertje: Verhaal komt oorspronkelijk van itomtom.nl vandaan. Een site (opgezet door Tomtom) waar tot op de dag van vandaag nog geen spatje zinvolle informatie heeft gestaan.Overigens was er een jaar geleden al het verhaal dat er werkende TT software was dus “What’s the News”?

    Ik had ook zojuist ontdekt dat dit een misleidende door-posting was en wilde dat hier even melden. Je was me voor. Als het een gebruikerservaring van gisteren of vandaag was geweest dan had ik het nog wel nuttige informatie gevonden.

  76. Dat is dus over 2 dagen.. zal mij benieuwen.

  77. 22 september
    iemand iets gehoord/gezien?

  78. Origineel geplaatst door Chak
    22 september
    iemand iets gehoord/gezien?

    Nog steeds niets te vinden… Is die persconferentie wel geweest?

  79. Origineel geplaatst door Chak
    iemand iets gehoord/gezien?

    Ik heb gisteren met het PR-bureau van TomTom gebeld, om te vragen of er nog wat stond te gebeuren. Er was al bekend dat de persbijeenkomst zou plaatsvinden in België (daar had ik al eerder naar geïnformeerd) en wat blijkt… ze hebben Live Services in België gelanceerd!

    Niet interessant voor Nederland dus.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.