Reacties voor: TomTom carkit wordt vanaf nu geleverd met adapter voor iPhone 4

TomTom levert de carkit voor de iPhone tegenwoordig met een adapter voor de iPhone 4. De adapter is een plastic opzetstukje, die voorkomt dat de houder beter past.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 34 reacties

  1. Navigon heeft al een houder voor de laatste iPhone,
    en wie al zo’n houder heeft (3G & ‘s) kan enkel de houder ZONDER de zuignap bestellen.

    Al vraag ik me af of het nog wel nodig is om een “actieve” houder te hebben nu de GPS van de iPhone 4 stukken beter is …

  2. en weet iemand al waar je de adapter voor de iphone 4 kan kopen/bestellen?

  3. @Harald: Waar kan je dan zo’n Navigon houder voor Iphone 4 halen/bestellen? Ik las nl dat Navigon pas in oktober op de markt komt met een houder voor iphone 4.

  4. Ja mijn iPhone 4 heeft een prima GPS ontvangst en ik heb echt geen extra ontvanger meer nodig!

  5. Lol ‘adapter’. Gewoon een stikkie plastic (of wat is het eigenlijk)?

  6. Voor gps ontvangst is het niet echt nodig, maar een beetje prik wel! tijdje rijden en je iphone doet het niet meer…..

  7. Ik heb bij mijn oude 3GS ook nooit het idee gehad dat ik een extra gps chip nodig had hoor??? Was volgens mij meer voor de iPod touch bedoeld…

  8. Hoop voor eigenaren van deze carkit dat TomTom deze adapter ook los gaat verkopen. Anders schieten zij er nog weinig mee op.

  9. Met een stukje uit een Ikea stoelpoot viltje geknipt heb je perfecte fit met de adapter en een iPhone 4.

    Desnoods nog een rondje van het spul op het TomTom logo plakken, dan ben je helemaal klaar.

  10. Origineel geplaatst door iPhoneuser1000
    Ik heb bij mijn oude 3GS ook nooit het idee gehad dat ik een extra gps chip nodig had hoor??? Was volgens mij meer voor de iPod touch bedoeld…

    Mijn oude 3GS was voortdurend de weg kwijt. Zowel bij gebruik van Navigon als TomTom. Het is Apple nu eindelijk gelukt om een goed werkende gps chip in de IPhone4 in te bouwen. Iets wat de concurrentie al jaren gelden gelukt is…

  11. En de mensen die al 100 euro hebben betaald? En nu dus met een waardeloze carkit zitten?

  12. De GPS chip van de iPhone 4 beter??? Wanneer ik de iPhone 4 uit mijn TT houder verwijder, verlies ik heel dikwijls het contact met de sattelieten. Terug inpluggen geeft me directe verbinding.

  13. Terwijl ik juist aan het overwegen was, nu mijn vriendin mijn oude iPhone heeft om de TTcarkit aan te schaffen. Even afwachten dus of de adapter gemakkelijk aan te brengen en weg te halen is.
    Mio heeft een universele?!? Ga ik me daar wel in verdiepen.

  14. Vertel wie koopt er een TT carkit voor 100 euro en een TT app voor 90 euro terwijl je een nieuwe TomTom standalone voor veel minder hebt?

  15. Origineel geplaatst door Francis
    De GPS chip van de iPhone 4 beter??? Wanneer ik de iPhone 4 uit mijn TT houder verwijder, verlies ik heel dikwijls het contact met de sattelieten. Terug inpluggen geeft me directe verbinding.

    Waarschijnlijk omdat de TomTom-houder de functie van de iPhone overneemt. Als je de telefoon dan uit de houder neemt, dan moet de iPhone de GPS-chip nog aanspreken en een (cold?)fix krijgen.

  16. @zackary: ik bv! enorm handig nml, maar 1 apparaat bij je!

  17. Ik neem aan dat TT, ze gewoon GRATIS weg gaat geven…

  18. Origineel geplaatst door Melvin
    En de mensen die al 100 euro hebben betaald? En nu dus met een waardeloze carkit zitten?

    Dan ben je gewoon achterlijk. Eerst iets kopen voor een telefoon en vervolgens klagen dat het niet werkt op een ander product.

  19. Wie heeft gevonden wat deze kauwgombal kost (om geen voor de hand liggende grappen over een navigatiehulp voor de TT site te maken…)

  20. Hier hoef je niet eens achterlijk voor te zijn als je eerst een 3GS had gekocht, was genoemde carkit bedoeld voor de 3Gs. Dus heeft hij hem terecht gekocht.

    Origineel geplaatst door Tom
    Origineel geplaatst door MelvinEn de mensen die al 100 euro hebben betaald? En nu dus met een waardeloze carkit zitten?Dan ben je gewoon achterlijk. Eerst iets kopen voor een telefoon en vervolgens klagen dat het niet werkt op een ander product.

  21. Op de site van tomtom is het stukje plastic of “adapter” voor de iphone 4 nog nergens te bekennen.

    Weet iemand al een koopsite/plek voor die adapter?

  22. Hoop dat dat apdaptertje ergens te krijgen is

  23. @Arnoud: Ditto ! Werkt ALS een oud-Hollands zonnetje.

  24. Als ze nu de mensen die de carkit gekocht hebben voor de 3gs in de winkel een gratis adapter geven voor de iphone4 zou dat supper zijn

  25. Net TT aan de lijn gehad:
    De adapter komt wel, maar ze zoeken nog uit of dat via hun eigen store gaat of via een ander kanaal.

  26. Ik had mijn TT carkit ook allang van een stukje stoelpoot rubber voorzien. Maar het probleem met de carkit is niet dat rubberstripje dat je erop moet plakken, maar het feit dat de iPhone 4 niet in de houder past MET bumper. En omdat de mijne nogal last heeft van death-grip heb ik die wel nodig. Dus heb ik mijn gratis bumper eraf gehaald en een niet gratis gear4 rubber hoesje gekocht dat er makkelijk af kan. Gewoon een stom design van TT. Er zijn ook houders die in de breedte verstelbaar zijn, zodat het altijd past. En ja, bij mij werkt het ook zonder carkit prima, bovendien heeft mijn nieuwe auto een ingebouwd navigatiesysteem 🙁

  27. Weet iemand de optimale dikte van dit technische hoogstandje?

  28. Nog iemand last van barstjes in iPhone door gebruik van TT carkit?

  29. Gewoon met wat plakbandjes en eventueel wat ander materiaal het “balkje”aan de onderkant van de adapter wat verdikken en voila hij doet het weer…. (tomtom logo hoef je verder niet af te plakken … gaat echt om het zwarte balkje waar je iphone aan de onderkant tegen aankomt en dat naar binnen kantelt als je de iphone er in zet … met de 4g komt daar met de achterkant niet tegen aan… als je dat ophoogt zodat de achterkant dit wel indrukt dan doet ie het wel weer ….

  30. Ik heb vanmiddag een email aan TomTom gestuurd. In 1e instantie werd aangegeven dat ik maar een nieuwe carkit moest kopen. Ik heb ze toe nhet stukje van het forum toegestuurd. Hieronder hun antwoord:

    Hartelijk bedankt voor uw reactie. Ten eerste wil ik aangeven dat ik me natuurlijk heel goed voorstellen kan dat u geen zin heeft nu alweer een nieuwe houder te kopen, en ik heb uw feedback tevens doorgegeven: hopelijk komt er inderdaad een mooie oplossing.

    Ondertussen is er echter nog niks officieel, en wat door TomTom is doorgegeven aan de iPhoneclub-redactie heb ik nog niet eerder gehoord. Zoals gezegd is het altijd mogelijk dat het op waarheid berust, want vele geruchten die voor officiele statements al te vinden is op het internet blijkt waar. Er is echter genoeg dat niet waar is, en iedere mededeling die ik zelf hierover zou doen zou niets dan speculatie zijn, en daar waag ik me liever niet aan. Echter, aangezien u geregistreerd bent bij ons als gebruiker van de iPhone komt er wellicht nog een mail over als er wel iets officieel te melden is.

  31. @sander:
    Volgens de specs is het verschil in dikte tussen een 3GS en een 4: 12,3 – 9,3 = 3 millimeter. Jouw hoogstandje moet dus 3 mm dik zijn.

  32. @Hillechien:
    Thnx Hillechien, die som had ik ook al gemaakt 😉
    Maar mijn 3G heb ik reeds verkocht, dus kan ik ze niet naast elkaar leggen.
    Bij de 4 zit de connector in het midden, maar hoe zit dat bij de 3 ivm de ronde achterkant?
    Maar de TT adapter zal het probleem oplossen neem ik aan 🙂

  33. Origineel geplaatst door Hillechien
    @sander:Volgens de specs is het verschil in dikte tussen een 3GS en een 4: 12,3 — 9,3 = 3 millimeter. Jouw hoogstandje moet dus 3 mm dik zijn.

    Mits beide in het midden zitten, zou het 1,5 mm kunnen zijn 😉

  34. @Sander:
    Je hebt natuurlijk gelijk. 1,5 mm zal wel meer in de buurt zijn. Het stukje antislip stoelpootrubber dat ik er op heb geplakt is 3mm dik, maar het is schuimrubber, dus de dikte doet er niet veel toe.

    Ik kreeg trouwens op 4 aug. dit van TomTom:
    Apple vereist dat alle leveranciers van iPhone accesoires een strikt certficatieproces volgen. Dit betekent dat we geen uitspraak mogen doen over eventuele compatibiliteit met de iPhone 4, totdat we volledig gecertificeerd zijn door Apple.

    Dus Apple zal zorgvuldig dat palletje op dikte gecontroleerd hebben 🙂

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.