Reacties voor: TomTom Car Kit voor iPhone 3GS voor 100 euro in de Apple Store (Update 3x)

De TomTom Car Kit voor de iPhone gaat 100 euro kosten, zo blijkt uit informatie op de website van Apple. Aanvankelijk meldde Apple dat de navigatiesoftware onderdeel van de bundel zou zijn, maar inmiddels is duidelijk dat dit niet correct is gebleken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 215 reacties

  1. Dan zijn er eigenlijk nog 2 vragen.

    1) Welke kaarten krijg je erbij?
    2) Hoe krijg je de App op je iPhone? Zit er in iedere verpakking een promocode?

  2. Hmm dat zou dus betekenen dat je in feite een gratis houder krijgt? De West Europa software kost ook 99,99…

  3. Mooie prijs. 🙂 Alleen je krijgt het programma erbij, maar ook de kaarten? En zo ja, welke?

  4. Kwam, zag en negeerde… 😉 Jammer dat de A/V-kabel er dus niet in past. Geen mogelijkheid om tijdens het niet-navigeren video af te spelen voor de kids achterin.

    *blijft Navigon en zijn $19 houdertje gebruiken*

  5. alleen voor de 3gs? ik dacht dat ook kon werken met de 3g? als het alleen voor de GS is vind ik het best stom (lichtelijk uitgedrukt) want ik wacht er al een tijdje op

  6. En de mensen die TT eerder al los hebben gekocht? Waar kunnen die hun (bijna) gratis houder aanvragen?

    Niet dat ik er iets mee kan als de dock-connector van mijn Parrot carkit er niet in kan…

  7. En wat met de mensen die de afgelopen weken al de kaarten kochten ?

    Krijgen die de houder dan gratis toegestuurd ?

    Men had dit wel even mogen vermelden bij de lancering van de app. Dan had ik wel even gewacht alvorens de software al aan te schaffen …

  8. Dat is een nette prijs, zeker als de Europa kaarten erbij zitten.
    Nu nog afwachten of dit ook werkt met andere navigatie software,en eens kijken of het ding zodanig te slopen is dat het vast ingebouwd kan worden.

  9. Ik voel me genaaid. Ik heb de software los aangeschaft. Ik vind dat ik dan dus recht heb op de houder. Wat een naaistreek.

  10. beetje misleidende titel, meer info:

    Opmerking: Het dockingstation van de Car Kit is compatibel met alle modellen iPhone, maar het Car Kit-programma werkt alleen met de iPhone 3GS en iPhone 3G

    [Red.: De titel is de naam zoals het in de Apple Store staat.]

  11. Origineel geplaatst door Pierce
    alleen voor de 3gs? ik dacht dat ook kon werken met de 3g? als het alleen voor de GS is vind ik het best stom (lichtelijk uitgedrukt) want ik wacht er al een tijdje op

    In de beschrijving staat 3G en 3GS

  12. Dan heb ik er nog een vraag bij:

    wat als je nu al TomTom hebt aangeschaft? Krijg je dan korting op de houder? Is daar iets over bekend? Kon het namelijk niet opmaken uit de website van Apple…

  13. daar gaan we natuurlijk wel voor…:)

  14. Origineel geplaatst door Pete
    Origineel geplaatst door Piercealleen voor de 3gs? ik dacht dat ook kon werken met de 3g? als het alleen voor de GS is vind ik het best stom (lichtelijk uitgedrukt) want ik wacht er al een tijdje opJij leest zeker niet eerst de beschrijving?

    Precies. Eerst lekker schreeuwen en dan pas het artikel goed lezen. Pfff…

    Maar goed, vind de prijs heel netjes voor de houder met software. Had gedacht dat de houder duurder zou zijn.

    Vraag me wel af wat de houder los gaat kosten gezien ze geroepen hebben dat andere navigatie software er ook gebruik van kan maken.

  15. Lijkt erop dat dit een landen-software-kit is: dus BeNeLux, anders is de prijs wel heel laag voor de carkit!

  16. Origineel geplaatst door Sneakerstyle
    Ik voel me genaaid. Ik heb de software los aangeschaft. Ik vind dat ik dan dus recht heb op de houder. Wat een naaistreek.

    Kan me dat wel voorstellen, zeker als het om de Europa kaarten gaat. Maar dat is vooralsnog niet duidelijk.

  17. Gezien het feit dat de West-Europa software los al 99,95 kost en dat niet wordt genoemd welke software erbij zit, denk ik dat het de Benelux software betreft…

  18. Wat een klucht dat Tom Tom. Hun manier van communiceren is het eigenlijk waard om in de schoolboeken te worden opgenomen.

  19. Uhm, beste mensen, lees nu eens is voordat men metene begint te huilen en schreeuwen. Je krijgt er de software bij, NIET de mappen.

    Dus je hebt er nog geen hol aan, aangezien je je scheelt betaald aan mappen.

  20. “Systeemeisten: 1,2 GB beschikbaar geheugen”

    Dan zou je toch denken dat het om West-Europa kaarten gaat (hoewel die in de App-store 1,4 GB vereist).

  21. Zojuist, op de website van TT zelf gekeken,
    UNDER CONSTRUCTION… misschien volgt daar later vandaag eer info te halen.
    ZO niet even klantenservice bellen (vanmiddag). Wil wel duidelijkheid want was vandaag van plan om TT aan te schaffen als app.

  22. Hoop dat Gonny of JP even belt met TomTom voor meer duidelijkheid!

  23. finally!!!

  24. In de specificatie (“overzicht”) wordt gesproken over de “systeemvereisten” van de iPhone. Daarin wordt onder andere 1,2 Gb. genoemd. Dat zou duiden op de Europa kaarten…

    Maar ik vraag me wel af hoe dat dan in zijn werk gaat met het downloaden van TomTom voor de iPhone… Zit er dan een promocode bij (en dus een Amerikaans adres dat je kunt invullen om een Amerikaans App Store account aan te maken?)

    Ben benieuwd…

  25. Origineel geplaatst door Sneakerstyle
    Ik voel me genaaid. Ik heb de software los aangeschaft. Ik vind dat ik dan dus recht heb op de houder. Wat een naaistreek.

    Kan ik me voorstellen. Dat is dan ook de reden dat ik me nooit meer laat upjutten door “aanbiedingen” en dergelijke… Tot nu toe heeft het toehappen bij aanbiedingen, of het “er snel bij willen zijn” me niet blij gemaakt…

  26. Klinkt allemaal goed, maar geduld hebben blijft moeilijk 🙂

    Heb er ook last van 😉

  27. Is er een programma in de AppStore waarmee het verschil in satellietontvangst weergegeven kan worden? Ben erg benieuwd hoeveel beter de ontvangst nou wordt met deze houder.

  28. Origineel geplaatst door Niek
    Is er een programma in de AppStore waarmee het verschil in satellietontvangst weergegeven kan worden? Ben erg benieuwd hoeveel beter de ontvangst nou wordt met deze houder.

    Ik denk wel aanzienlijk beter aangezien dit zal fungeren als een soort externe GPS

  29. De FAQ van tomtom zegt het volgende:

    “15. Will the app be bundled with the car kit when that becomes available?
    When available, the TomTom car kit will be sold without the TomTom app. The TomTom app can only be purchased via the Apple App stores.”

    Het spreekt elkaar allemaal een beetje tegen. Wie probeert het even uit? 🙂

  30. Origineel geplaatst door Marc
    Origineel geplaatst door SneakerstyleIk voel me genaaid. Ik heb de software los aangeschaft. Ik vind dat ik dan dus recht heb op de houder. Wat een naaistreek.Kan ik me voorstellen. Dat is dan ook de reden dat ik me nooit meer laat upjutten door “aanbiedingen” en dergelijke… Tot nu toe heeft het toehappen bij aanbiedingen, of het “er snel bij willen zijn” me niet blij gemaakt…

    het mooie is dat tom tom niets eens aan aanbiedingen doet. In ieder geval wordt je genaaid

  31. Ik ben bang dat het houder los €99,95 gaat kosten en dat zal dan belachelijk duur zijn voor een houder (met gps). Maar als het echt zo is dat houder met west-europa kaart €100 gaat kosten, hebben ze veel klanten binnen.

  32. Mosterd na d maaltijdgevoel

    maar ik ben benieuwd hoe ze de mensen die TomTom al draaien tevreden gaan houden

  33. Je iPhone tegen je voorruit lijkt me geen lekkere oplossing. Ver en heet. Mn Brodit houder zit iets onder de ventilatieroosters van mn Laguna dus is mn iPhone altijd ijskoud. Bovendien zorgt het Apple AV kabeltje voor stroom en audio. Ik begrijp die hype rond die TT houder dus niet. Los van het geld, dat bepaalt TT zelf. Take it or leave it.

  34. Ik hoop dat het iphoneclub team even belt ^^

  35. dus er zit ook een GPS versterker/ontvanger in het aparaat.
    meschien moet het ff getest worden of het compatible is met de ipod touch serie en uiteraard de 2G iPhone.

  36. Ik snap het sowieso niet. Ik hoop dat het maar €100,- gaat kosten voor alles erop en eraan zou leuk zijn.
    Z
    ik zou het leuk vinden als ik er vervolgens ook files mee kan verwijderen zodat ik dan niet meer die onnodige lange tijden hoef te wachten.

    Wat misschien ook leuk is is als tomtom er een functie in zou zetten zodat we onze eigen stemmen kunnen gaan gebruiken voor de aanwijzingen. Zou best wel goed mogelijk moeten zijn.

    Maargoed. We zien het wel, op dit moment heb ik er toch niet zoveel aan aangezien mijn iPhone een beetje stuk is hopelijk wordt daar vandaag iets aangedaan. Het is namelijk zo vreemd dat ondanks dat ik een verzekering heb ik nog steeds een kleine maand moet wachten op mijn reparatie. Ik krijg nog geeneens een leen toestel. Even kijken wat ik ermee ga doen.

    Vandaag ga ik er iig niet aandenken want vandaag ga ik gelukkig lekker van de zon genieten hier in Madeira. Heerlijk! Lekker zwemmen in 30 graden.

  37. Zit nu nog even in Bangkok, maar als ik ‘tuus’ kom dan hoop ik dat e.e.a. wel wat meer helder is geworden. Welke kaart en hoe te installeren. Eerst nog even vakantie 🙂

  38. If you allready have tomtom on your iphone you wont get the holder for free , its like a ps3 came out and within a month 100 euros cheaper. Lession here is not to just buy the app , as you all knew the holder was coming so expect to pay another 100 euros

  39. Wat een onzin reacties van mensen hier zeg!

    Als ik nu een auto koop kan het zo zijn dat ik hem 3 maanden later voor dezelfde prijs met meer opties kan kopen.

    Word wakker, zo zit de wereld in elkaar! Je had ook kunnen wachten met je aankoop en hem nu aanschaffen!

  40. Ik zie nergens staan hoeveel vrije ruimte je nodig hebt voor de applicatie. Zou de applicatie op de houder staan? Zoiets was toch ook bij Nike+, je zag die alleen als je de ontvanger er aan had gekoppeld…

  41. Duur en gewaagd van TomTom.

    Een carkithouder voor alle smartphones is bij de gamma €15,-. Is echter wel zonder GPS versterker, maar toch.

  42. ik wacht wel op namaak uit china 😉

  43. @Marc: Het zou niet onlogisch zijn als je alle kaarten meegeleverd krijgt maar ze nog (via in-app purchase) moet unlocken. Anders zou het downloaden van een kaart in het buitenland wel een heel dure grap worden 🙂

  44. Al iemand aan gedacht dat het ook de software (geschikt om met de craddle te praten) ZONDER kaarten zou kunnen zijn?
    TomTom verkoopt immers ook losse kaarten……

  45. Origineel geplaatst door Marc
    Origineel geplaatst door SneakerstyleIk voel me genaaid. Ik heb de software los aangeschaft. Ik vind dat ik dan dus recht heb op de houder. Wat een naaistreek.Kan ik me voorstellen. Dat is dan ook de reden dat ik me nooit meer laat upjutten door “aanbiedingen” en dergelijke… Tot nu toe heeft het toehappen bij aanbiedingen, of het “er snel bij willen zijn” me niet blij gemaakt…

    Helemaal mee eens !!!
    Ik heb dat al zo vaak gehad, welliswaar met goedkopere spelletjes, maar toch…

    Ik ben blij dat ik nog even heb gewacht en kan me de frustratie van early buyers goed voorstellen.

    ben benieuwd naar de reactie van TomTom

  46. HEEL naai van TT als ze de mensen die al TT hebben aangeschaft in de app store geen gratis houder geven. Wat een lijers zijn t ook he, geen goed woord voor over!!
    Nja ik gebruik Navigon en werkt prima voor mij dus 🙂

  47. Er staat nergens iets over kaarten trouwens, dus misschien moet je die gewoon erbij kopen.
    Er staat dat je de navigatie app erbij krijgt, maar niet dat het kaartmateriaal er ook bij zit.
    Het zou trouwens wel redelijk schandalig zijn als TT nu die houder gratis geeft bij West-Europa, daar komt het toch op neer dan.
    Leuk voor de eerste kopers van de app, ik kan het me dan ook niet voorstellen dat het zo is.

  48. Origineel geplaatst door Sneakerstyle
    Ik voel me genaaid. Ik heb de software los aangeschaft. Ik vind dat ik dan dus recht heb op de houder. Wat een naaistreek.

    Hahaha, jij bent grappig. Dat heet nou goede marketing!

    Geduld is een schone zaak… Zou je eens moeten proberen.

  49. ik eis gratis houder voor de mensen die TomTom reeds gekocht hebben (indien er werkelijk W-Europa kaarten bij zitten)

    Ja ik hoor bij deze mensen..

  50. @Shorty007: “Naai van TT”, “Wat een lijers”?

    Wat zijn internettertjes toch goed in gehuil en gescheld van achter hun PC’tje he, voor ze weten wat er werkelijk aan de hand is. Reken er maar op dat je die kaarten los mag aftikken als je dit pakket koopt.

  51. Tuurlijk zit West-Europa er niet bij. Het is puur de kale TomTom applicatie. Je krijgt, als je nu de kaarten van West-Europa koopt, ook niet de houder erbij.

  52. Houder besteld! Nu nog 2-3 weken wachten…
    Ben benieuwd naar de meegeleverde software/kaarten.
    Het is in ieder geval één van de mooiste houders voor de iPhone die beschikbaar is

  53. Heb je dan nog een internetverbinding nodig, of worden alle kaarten geinstalleerd?
    Is wel handig om te weten als je in het buitenland de navigatie wilt gebruiken.

    Zit de kabel erbij voor de sigarettenaansteker?

  54. ik ben der niks mee,

    heb een ipod-interface kabel op de cd-ingang van men autoradio & hiermee kan ik wel muziek bedienen via mijn stuur!

    ik vraag me wel af voor de mensen die de software al hebben, hoeveel kost die dan ???
    trouwens welke software ???
    stel als je dan nog de BeNeLux versie wilt, kost die dan ook 69,99€ ?
    dus 100+70€ … mooie prijs dan!
    het is weer een beetje vaag op dat vlak …

  55. Origineel geplaatst door Sneakerstyle
    Ik voel me genaaid. Ik heb de software los aangeschaft. Ik vind dat ik dan dus recht heb op de houder. Wat een naaistreek.

    Je hebt helemaal nergens recht op. Dat TT er mogelijk slim aan doet om je een leuk aanbod te doen, dat is een ander verhaal. Jij wilde een early-adopter zijn en de software als een van de eersten te hebben. Gaaf toch!
    Even voor de goeie orde. Ik zou het ook erg jammer vinden als ik in jouw situatie zat en me af zou vragen: “what’s in for me”. Mee eens! Maar recht hebben op is een paar straten te ver, naar mijn mening. 😉

  56. Origineel geplaatst door gijsmans
    Ik begrijp die hype rond die TT houder dus niet. Los van het geld, dat bepaalt TT zelf. Take it or leave it.

    Bijna dezelfde gekte als met de iPhone. En dat voor zo’n simpel zuignap houdertje.

    En hoezo heb je automatisch recht op een houder als je de app al hebt aangeschaft? Denk maar niet dat TT iets gratis weg geeft. Denk dat het gewoon €100 euro voor de houder en Basis TT app + ong €100 euro voor de landenmappen word.

  57. De vraag wanneer de houder beschikbaar zou komen is opgelost. Daarmee zijn er weer genoeg vragen geïntroduceerd. Duidelijkheid alom!

    Sowieso is het waardeloos voor alle mensen die de TT app hebben aangeschaft als ze voor de houder ook nog de volle mep moeten betalen. Zolang er geen duidelijkheid is schaf ik (nog steeds) niks van dat gebeuren aan.

  58. Bij introductie van TT for iPhone was al duidelijk dat er een houder op de markt zou komen. Duidelijk was toen al dat er een mooie aanbieding zou komen zodra de houder uit zou komen.

    Ik ga de houder (incl. TT app) zeker aanschaffen. Tot die tijd werk ik wel met de (betere) navigatie van Navigon.

    Maar kopers van de TT app uit de AppStore moeten wel een mooie aanbieding van de TT houder krijgen.

  59. maar er staat nergens dat je de kaarten van West-Europa krijgt. Misschien enkel Benelux

  60. ik hoop dat dit een type fout is: iphone software “inclusief” want anders voelen alle early buyers zich wel heel erg genaaid (dat is dus incl. mijzelf).

    mocht het geen typo zijn dan verwacht ik van tomtom een keurige oplossing voor de grote groep die eerder voor tomtom heeft gekozen

    edit: las net op het apfeltalk.de forum dat er best wel eens een optie zou kunnen zijn dat slecht de “kale” app er bij zit en dat je de kaarten in-app zou moeten kopen. helemaal geen slechte gedachtengang……….kortom afwachten maar even 😉

  61. Origineel geplaatst door Sneakerstyle
    Ik voel me genaaid. Ik heb de software los aangeschaft. Ik vind dat ik dan dus recht heb op de houder. Wat een naaistreek.

    Je hebt geen recht er op… JIJ koopt het dan. Had je maar moeten wachten. Het enige wat Tomtom kan doen is uit coulance 1 leveren… Maar nogmaal geen recht..Moet je maar gelult hebben…

    Voor de andere mensen die dit ook zeggen…. Jullie weten dat er een houder uitkomt waarom wachten jullie niet

  62. Heb gewacht met het aanschaffen van TomTom tot deze introductie. Nu dus maar ff met de Apple Store gebeld.
    Victoria wist in eerste instantie het product niet te vinden, daarna kon ze me niet vertellen welke software erbij zou zitten. “Maar U kunt, indien niet tevreden, binnen 14dagen het product terug sturen”.

    Tja… weten we nog nix…

  63. http://iphone.tomtom.com/nl-nl/faq.html

    Hier is het volgende te lezen.

    15. Zal de app gebundeld worden met de car kit wanneer deze beschikbaar is?

    Wanneer beschikbaar zal de car kit zonder de TomTom app worden verkocht. De TomTom app kan enkel gekocht worden via Apple’s App Store.

  64. OnZin dat de snelle kopers terecht genaaid worden, op de tomtom site stond duidelijk dat de tomtom software alleen in de appstore the krijgen zou zijn en er niet bij toegevoegd zou worden..

    15. Will the app be bundled with the car kit when that becomes available?
    When available, the TomTom car kit will be sold without the TomTom app. The TomTom app can only be purchased via the Apple App stores.

  65. Citaat van een reactie op Onemorething:

    “Zojuist even met TomTom aan de telefoon gehangen, ben namelijk toch wel erg benieuwd of de Car Kit ook los verkrijgbaar zal worden + eventuele prijs.

    Volgens de medewerker gaat deze bijna zeker ook los verkrijgbaar zijn via de TomTom website, dit om de “early adopter” ook de kans te geven om gebruik te kunnen gaan maken van de Car Kit. Mogelijke reden om de Car Kit nu alvast in de Apple Store verkrijgbaar te maken heeft waarschijnlijk een commerciële reden aangezien Navigon ook een Car Kit heeft aangekondigd (zonder GPS).”

    Dat zou wel beter zijn! Ik heb TomTom ook los aangeschaft & zou de houder ook liever los kopen!

  66. OK nog iets ik zieop de apple site:

    Systeemvereisten

    * iPhone OS 3.0 of hoger
    * 1,2 GB beschikbaar geheugen
    * iTunes-software
    1.2 GB is dit Europa of benelux 🙂

    Ik zie in appl store:

    ben 153 mb
    eur 1.44GB

    Mischien kan iemand hiermee helpen?

  67. Origineel geplaatst door dirk
    Origineel geplaatst door SneakerstyleIk voel me genaaid. Ik heb de software los aangeschaft. Ik vind dat ik dan dus recht heb op de houder. Wat een naaistreek.Je hebt geen recht er op… JIJ koopt het dan. Had je maar moeten wachten. Het enige wat Tomtom kan doen is uit coulance 1 leveren… Maar nogmaal geen recht..Moet je maar gelult hebben…Voor de andere mensen die dit ook zeggen…. Jullie weten dat er een houder uitkomt waarom wachten jullie niet

    joh, doe ff rustig. het staat in dit land vrij om je genaaid te voelen. laat een ieder dat aub zelf uitmaken 🙂

  68. Geduld…..wat een gebler al weer zonder te weten hoe het zit. Wordt ook doodmoe van die ‘tevreden Navigon-gebruikers’ die het nodig vinden elk item over een andere navi-app te ‘vervuilen’ met hun zinloze bijdragen. Ben je tevreden over je app….geniet er dan van…

  69. Origineel geplaatst door dirk
    Origineel geplaatst door SneakerstyleIk voel me genaaid. Ik heb de software los aangeschaft. Ik vind dat ik dan dus recht heb op de houder. Wat een naaistreek.Je hebt geen recht er op… JIJ koopt het dan. Had je maar moeten wachten. Het enige wat Tomtom kan doen is uit coulance 1 leveren… Maar nogmaal geen recht..Moet je maar gelult hebben…Voor de andere mensen die dit ook zeggen…. Jullie weten dat er een houder uitkomt waarom wachten jullie niet

    En wat moeten we dan precies gelult hebben? 😉

  70. Heb net met TT en Apple gebeld en geen van beiden weten te vertellen welke kaarten/software er worden meegeleverd, dus waarom NU bestellen als je niets weet over kaarten etc, terwijl de levertijd 2-3 weken is kun je beter over 2-3 weken bestellen wanneer er meer bekend is.
    Dat bespaart je een hoop ellende van retour zenden en gecrediteerd worden.
    Lijkt mij en beetje DomDom om nu gelijk te bestellen, en reken er maar op dat ze NIETS weggeven.

  71. Origineel geplaatst door dirk
    OK nog iets ik zieop de apple site:Systeemvereisten * iPhone OS 3.0 of hoger
    * 1,2 GB beschikbaar geheugen
    * iTunes-software
    1.2 GB is dit Europa of benelux

    europe is 1.55 gb, ik dacht de benelux onder de 200mb

  72. Tomtom europe is btw 1.44 gb en voor uitpakken is meer nodig dus zal wel gaan om benelux

  73. Ben ik blij dat ik gewacht hebt. Maar ik weet niet waarom iedereen roept dat TomTom de houder MOET naleveren! We weten immers enkel dat de houders met software geleverd worden.. Maar welke software en of er kaarten bij zijn??

    Daarom gewoon wachten totdat alles duidelijk is en pas dan claimen.

    Indien dit het WEL zo is dat bv West EU of Benelux meegeleverd wordt, zou het wellicht raadzaam zijn dat de vroeger kopers van de software zich verzamelen en samen (eventueel via dit forum?) een gesprek met deze Nederlandse firma aangaan. Dat werkt vaak beter dan te schreeuwen dat ze moeten. (Denk eraan het is een vrijwillige koopovereenkomst geweest, TomTom heeft niets opgedrongen) je was niets verplicht en TomTom heeft geleverd wat jij toen gekocht hebt.

  74. Van de beschrijving van de houder op de Apple UK store:

    “You get both the TomTom navigation app for your iPhone 3GS or 3G and the docking kit to hold your iPhone securely in place on your dashboard or windscreen.”

    en even daarvoor:

    “The world at your fingertips

    Always be prepared. The TomTom app comes with an up-to-date, detailed map–and you can add worldwide locations to suit you.”

    Kortom: je krijgt de app bij de houder, en de app “comes with a detailed map”. Je krijgt dus sowieso *iets* van kaartmateriaal erbij.

    Prijs in de UK store is GBP 99.95; vandaag de dag is dat EUR 111.10.

  75. Origineel geplaatst door Roger
    Van de beschrijving van de houder op de Apple UK store:“You get both the TomTom navigation app for your iPhone 3GS or 3G and the docking kit to hold your iPhone securely in place on your dashboard or windscreen.”en even daarvoor:“The world at your fingertipsAlways be prepared. The TomTom app comes with an up-to-date, detailed map–and you can add worldwide locations to suit you.”Kortom: je krijgt de app bij de houder, en de app “comes with a detailed map”. Je krijgt dus sowieso *iets* van kaartmateriaal erbij.Prijs in de UK store is GBP 99.95; vandaag de dag is dat EUR 111.10.

    Ben benieuwd wat hij US gaat kosten en of ik hem daar kan kopen en dan EU kaart erop. Interresant me 1 EUR = .67 USD. Dan zou hij dus 147 USD mogen kosten……

  76. Zitten veel extra’s op. Carkit (om te bellen), lader, gps antenne.
    Er komt de komende dagen vast eentje zonder app, voor die wat het gewoon in iTunes willen kopen.

    Ik wacht nog wel even op de houders van Navigon en schaf me die dan aan.

  77. Onbegrijpelijk, boos worden omdat je (waarschijnlijk) geen gratis houder krijgt als je de kaarten al hebt. Tja, zo gaat dat. Ik had mijn macbook eind mei gekocht, kwam er een week later een prijsverlaging + nieuwe macbook pro’s. Jammer, maar zou ik dan een nieuwe moeten krijgen? Volgens die logica hoef ik mijn spullen maar eenmalig te kopen, en krijg ik elke update meteen de nieuwste versie (gratis!). Doen ze dat niet, dan is het wel echt een ‘naai’ bedrijf.

  78. Ik ben blij dat ik ff gewacht heb met het aanschaffen van de app… Alleen de levertijd 2 a 3 weken in de apple store vind ik erg lang! Kan dat niet sneller? 😉

  79. Zojuist ne Apple gesproken en ook TomTom Customer services, beide hebben een case aangemaakt en ik ontvang vandaag nog bericht hoe het zit op mijn volgende vragen

    1) wat als iemand het al gekocht heeft hoe kan hij dan aan de houder komen en/of krijgt hij deze dan alsnog gratis

    2) Als iemand het aanschaft welke versie zit er dan bij de Benelux of de West europa versie?

    3) Als men het koopt krijgt men dan een redeem code of hoe kan je anders tomtom op je iPhone zetten

    Zowel Apple als TomTom Customer services hadden totaal nog geen info gekregen over dit onderwerp laat staan dat ze wisten dat he top hun website staat, schande gewoon dat het personeel bij beide bedrijven niet geïnformeerd worden.

    wordt vervolgd………………….

    p.s ik heb geen tomtom en zal het ook niet willen hebben omdat het ver achter loopt met Navigon maar de houder vindt ik wel leuk met lader erbij etc

  80. Ik denk dat het de prijs is van de houder, je krijgt er een kale app bij en dan mag je nog los je kaarten er bij kopen. Anders had er wel gestaan een losse prijs voor de houder en een totaal prijs met de app. Nu is het nog een beetje vaag maar denk dat het zo is. Voor de mensen die de TT app al hebben is het wel kloten natuurlijk, je zit te wachten en te wachten en eindelijk is het zo ver en dan heb je nog niks. Maar je hebt het toen besteld en zij hebben gegeven wat je wou. Niet gaan zeuren als er nu een betere aanbieding komt want zo gaat dat met aanbiedingen voor producten. Er is maar 1 ding waar zo een bedrijf aan denkt en dat is geld verdienen.

  81. @bashie:
    Systeemvereisten

    * iPhone OS 3.0 of hoger
    * 1,2 GB beschikbaar geheugen
    * iTunes-software

    kale app van 1,2 GB denk het niet!
    benelux is al 500 mb

  82. Jammer dat TT niet duidelijk is wat ze willen/kunnen doen voor de early adapters die de software los hebben gekocht. Ik verwacht dat de TT carkit rond €50 gaat kosten en dan zijn we allemaal uiteindelijk blij en tevreden. Zo niet? Kop dan Navigon met een simpele carkit. Voor de TT-fans: even wachten en het zal wel goed komen.

  83. Baal toch wel heb nu een iPhone kabel van mijn autoradio in de iPhone en dat is om muziek te luisteren. Maar dat zou dus niet meer mogelijk zijn met deze houder ?

    Op welke wijze maakt de iPhone overigens contact met de TT gps ? Gaat dit via BT of via de connector aan de onderzijde?

  84. @Fuqua:
    Voor gps via bluetooth. Audio durf ik niet te zeggen…

  85. Origineel geplaatst door Fuqua
    Baal toch wel heb nu een iPhone kabel van mijn autoradio in de iPhone en dat is om muziek te luisteren. Maar dat zou dus niet meer mogelijk zijn met deze houder ?Op welke wijze maakt de iPhone overigens contact met de TT gps ? Gaat dit via BT of via de connector aan de onderzijde?

    Volgens mij staat dat er dat je muziek op je radio kunt afluisterne.

    eigenlijk is 99 erg goedkoop want je krijgt:
    1) houder
    2) handsfree bellen
    3) oplader
    4) externe gps
    5) wel of geen software..

    Lijkt mij een MEGA deal als er benelux of zo bij zit.

    AFWACHTEN maar… 😉

  86. Origineel geplaatst door Frans
    Origineel geplaatst door RogerVan de beschrijving van de houder op de Apple UK store:“You get both the TomTom navigation app for your iPhone 3GS or 3G and the docking kit to hold your iPhone securely in place on your dashboard or windscreen.”en even daarvoor:“The world at your fingertipsAlways be prepared. The TomTom app comes with an up-to-date, detailed map–and you can add worldwide locations to suit you.”Kortom: je krijgt de app bij de houder, en de app “comes with a detailed map”. Je krijgt dus sowieso *iets* van kaartmateriaal erbij.Prijs in de UK store is GBP 99.95; vandaag de dag is dat EUR 111.10.Ben benieuwd wat hij US gaat kosten en of ik hem daar kan kopen en dan EU kaart erop. Interresant me 1 EUR = .67 USD. Dan zou hij dus 147 USD mogen kosten……

    Leuk maar het is net anders om 😛 1US = .67EUR
    maar voor de rest klopt het wel

  87. @dirk

    Als dat zo is dan hebben de mensen die de TT app al gekocht hebben dus gewoon pech gehad. Het is kloten maar nogmaals het zijn “aanbiedingen” en dat valt altijd tegen als je het al gekocht had en top voor de gene die het nog niet hadden.

  88. Origineel geplaatst door Radjinder
    m 😛 1US = .67EUR

    YEP!! Je hebt gelijk sorry 🙁 🙁 🙁 Maar totaal klopte of niet? 😉

  89. ik speciaal gekocht na hun FAQ te lezen:

    15. Zal de app gebundeld worden met de car kit wanneer deze beschikbaar is?

    Wanneer beschikbaar zal de car kit zonder de TomTom app worden verkocht. De TomTom app kan enkel gekocht worden via Apple’s App Store

    Sorry hoor, maar als ze het er nu toch bijleveren voel ik mij wel bedrogen.
    Niets te early adapter, ik las en zag dat ze hem niet samen ging verkopen, horen ze het ook niet te doen lijkt me.

  90. Ik heb hem gelijk besteld..ik verwacht dat dit een tijdelijke actie is of er komt een correctie. ze kunnen dit niet maken naar de klanten die reeds tomtom hebben gekocht. Ik had het gisteren bijna gedan

    100 euro is niet veel voor een dergelijke set.
    een vergelijkbare carkit zonder gps kost ook snel 80 euro.
    Tomtom carkit kan je niet vergelijken met een houder van 15 euro.

  91. Werkelijk briljant ding! 1 detail: je zult ‘m wel steeds van je ruit moeten halen want reken maar dat ‘t een diefstalgevoelig object zal worden!

  92. nou lijkt me niet dat je Europa er bij krijgt…

    Maar wie besteld hem ff… voor de test 😛

  93. @kal_el:

    Vraag je geld terug is al eerder over gesproken hoe dit te doen…..

    en toch early adopters eigen schuld… geruchten gingen al langer

  94. Wie betaalt nou ergens voor als niet duidelijk is wat je koopt?

  95. Twee punten:
    – 1,2 GB beschikbaar geheugen zou betekenen dat de app 500-600 MB is (aangezien de installatie ruim twee keer zoveel ruimte nodig heeft).
    – Op de FAQ van TomTom’s site (http://iphone.tomtom.com/en-us/faq.html) staat expliciet:

    15. Will the app be bundled with the car kit when that becomes available?

    When available, the TomTom car kit will be sold without the TomTom app. The TomTom app can only be purchased via the Apple App stores.

    Ik heb de app eergisteren gekocht, en vanmorgen de houder besteld, en ik moet zeggen dat ik me nog lang niet zo ongerust maak… Eerst maar eens afwachten wat er aan verdere informatie komt? (Wellicht geleverd met een desktop app?)

  96. Tja, sta eigenlijk op een tweesprong, nu instappen met het risico dat volgend jaar een “ander” model iPhone (4Gs?) zijn intrede doet, of maar even afwachten. Ik denk ga maar voor het laatste.

  97. @melle:
    hmmmzzz maar de vraag is dan kan ik hem ook naar europa omzetten voor meer geld…. of moet ik dan nogmaal 99 euro betalan? voor benelux gebruik ik wel google maps daar vind ik alles mee….

  98. Gonny, ik zie jullie vaker over de ‘geen promocodes’ in Nederland en Belgie posten maar dat is volgens mij alleen voor developers. Apple zelf kan het wel! Ik heb van mensen met een developer accont begrepen dat ze soms ‘beta’ software kunnen testen via een promo-code en dat zou zonder amerikaanse account kunnen.
    Wellicht dat het dus een beperking voor developers is (vooralsnog)?

  99. @Frans op 24 september 2009 om 11:41

    Volgens mij staat er niets over een bijgeleverde oplader..

    Wat zijn we met z’n allen toch lekker snel op de kast te krijgen wanneer het (indirect) over geld gaat. In feite weten we nu nog niets meer als eerder. Er komt een TomTom Carkit beschikbaar maar de exacte prijs is nog vaag.

  100. Ik verwacht dat je een app store bon krijt die je dan kan inwisselen
    Dit is ook wel zo netjes voor de mensen die eerder hebben gekocht.

  101. Dit staat erbij dan ga ik er vanuit dat er een kaart meegegeleverd wordt

    Altijd voorbereid. Het TomTom-programma wordt geleverd met een huidige, gedetailleerde kaart, en je kunt wereldwijd naar wens locaties toevoegen.

  102. Ey mense,

    Waarscheinlijk is dit gewoon een fout van apple.
    Want op de officele tomtom iphone site staat nog dat ie binnekort komt. zou beethe raar zijn als apple het eerder weet dat tomtom zelf.
    Waarscheinlijk komt er eind deze week meer info over op de tomtom site.
    iphone.tomtom.com

  103. Bedankt voor je prachtige stukje proza, ik ga even in een hoekje zitten nu.

  104. Wat kost de “car kit” als je de software al eerder hebt gekocht?????

  105. @johnwalter: Zou je dat wel doen? Ik denk namelijk dat het jaar erop weer een nieuw model komt!

  106. Werkt de GPS antenne van de TT Car Kit ook met Navigon? Weet iemand dat?

    p.s. wordt absoluut zonder kaarten geleverd.

  107. Hij komt zeker weten niet met Benelux. In Duitsland kost de houder namelijk ook 99,95 en voor Duitsland bestaat er geen goedkopere versie van de applicatie. Hij komt dus met West-Europa of zonder kaarten.

    correctie: er bestaat wel een goedkopere versie met Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland…

  108. Btje slappe hap allemaal. TT en Apple weten niet te vertellen welke software erbij zit en tevens ben ik heel benieuwd wat ze doen voor de mensen die al West Europa ( zoals ik) of Benelux hebben aangeschaft.

  109. vraagje, zou je de houder ook kunnen gebruiken met een case (Switcheasy rebel case)

  110. @Wouter:

    Er staat :
    Gemakkelijk opladen

    Door je iPhone 3GS in de houder te docken om hem op te laden tijdens het rijden, is hij altijd opgeladen en klaar voor gebruik

    Dus zal hij ergens gekoppeld moeten zijn met de accu .. Op de foto’s zie ik toch echt een mini USB aansluiting (of hoe dat ding ook mag heten 🙂 )

  111. Nouja, we wachten de reviews wel even af. Beetje nutteloos om nu te gokken hoe het precies in elkaar steekt, zonder meer informatie.

    Gaat iPhoneclub het ding reviewen?

  112. Origineel geplaatst door gserban
    1) wat als iemand het al gekocht heeft hoe kan hij dan aan de houder komen en/of krijgt hij deze dan alsnog gratis

    Alsnog gratis? Wat denk je zelf? Natuurlijk niet. Het nadeel van early adaptor zijn wel eens bestudeerd? Je bent er vroeg bij met het kopen van goederen. Daarna worden ze vaak of goedkoper, of verbeterd, of met extras, etc. Kortom, dat gratis kan je echt vergeten.

  113. Het is een fout van de Apple website, er zit namelijk geen navigatie software bij, ze zijn momenteel ook bezig om de informatie van de website af te halen, helaas!

  114. Het ding zal toch ergens meegeleverd worden simpel omdat je voor een carkit GEEN vrij geheugen vrij zou moeten hebben, en aangezien BNL niet zo groot is……..
    Systeemvereisten
    * iPhone OS 3.0 of hoger
    * 1,2 GB beschikbaar geheugen
    * iTunes-software

    Inhoud van de verpakking
    * TomTom Car Kit
    * TomTom navigatieprogramma voor iPhone
    * Zelfklevende schijf
    * Documentatie

    Duidelijk dat er toch iets van kaarten bij zal zitten, tenzij ze weer iets nieuws verzonnen hebben voor de Iphone

  115. Ligt het aan mij, of is dat ding nu uit de Store gehaald? (zeker teveel vragen gekregen…)

  116. Origineel geplaatst door melle
    Ligt het aan mij, of is dat ding nu uit de Store gehaald? (zeker teveel vragen gekregen…)

    Waarschijnlijk wel..

  117. yep idd, pagina niet gevonden, lol

  118. Hmm, ik had net besloten dat ik de gok wel wilde wagen, maar hij is inderdaad verdwenen. 🙁

  119. ligt het aan mij, of is de pagina op de store verwijderd???

    Edit: laat maar….

  120. De pagina in de Apple Store is ineens niet meer beschikbaar, zouden er dingen in gestaan hebben die niet correct waren?

  121. @Spooky:

    Origineel geplaatst door dirk
    OK nog iets ik zieop de apple site:Systeemvereisten * iPhone OS 3.0 of hoger
    * 1,2 GB beschikbaar geheugen
    * iTunes-software
    1.2 GB is dit Europa of benelux Ik zie in appl store:ben 153 mb
    eur 1.44GBMischien kan iemand hiermee helpen?

    Als je mijn post las stond het er ook al..

    echter in de store staat 1.2 gb
    europa is 1.44 gb
    en benelux 153 mb

    dus wat wordt er geleverd

  122. De houder komt zonder kaarten, maar met een speciale app om handsfree etc etc te begeleiden. De kaarten software dus niet…
    groet TomTom

  123. Origineel geplaatst door dirk
    De houder komt zonder kaarten, maar met een speciale app om handsfree etc etc te begeleiden. De kaarten software dus niet…
    groet TomTom

    Betrouwbare bron :/

  124. op een ander forum gevonden dat Tomtom niet op de hoogte zou zijn geweest dat Apple dit ging publiceren vandaag. Ze kunnen dan ook geen inhoudelijke vragen beantwoorden. ???

  125. ik zit met dezelfde vraag als yogi. Ik heb ook een switcheasy rebel case, maar ik heb een vermoeden dat ze hier bij tomtom geen rekening mee hebben gehouden.
    De iphone elke keer uit de case halen is uitgesloten.

    ivm de gps antenne in de houder, ik las ergens dat de interne gps van de iphone wordt uitgeschakeld als je de iphone in de tomtom cradle dockt. Zou dat kunnen kloppen, want ik lees hier dat de gps connectie via bluetooth verloopt. In het eerste geval lijkt me dat andere software zoals Navigon niet kan werken met deze cradle ?

  126. lijkt me geen lekker idee een houder van 100 euros aan m’n voorruit die je er steeds als je parkeert moet afhalen omdat ze anders je ruit ervoor inslaan

  127. Lijkt er inderdaad dat de houder alweer uit de store verdwenen is. Even afwachten wat er nu aan de hand is.

  128. Hmm hopelijk gaat alles goed, want ik heb vanochtend dat ding besteld…
    Ik wacht het nog eventjes af.

  129. Origineel geplaatst door dirk
    De houder komt zonder kaarten, maar met een speciale app om handsfree etc etc te begeleiden. De kaarten software dus niet…
    groet TomTom

    Jaaajaaaa

  130. @Frans Ok ik begrijp je. Volgens mij zit er idd een miniUSB aansluiting op. Dus als je al een autolader met miniUSB hebt dan kun je die mooi als lader gebruiken.

  131. Early adopters… ??

    Wanneer ik indertijd de keuze maakte voor TomTom (WE), was ik op zoek naar een goede app voor navigatie. Niet omdat ik als eerste die soft wou hebben draaien, maar omdat ik gewoon navigatie software nodig had.

    Op dat moment waren Navigon, Sygic en TomTom op de markt en enkel TomTom had een announcement gedaan omtrent een mogelijke cradle die er zou komen.

    Zoals de meeste mensen baseer je je bij je keuze op reviews, commentaar van anderen, die de software al voor jou onder de loep genomen hebben om voor jezelf de beste oplossing te vinden.

    Navigon en TomTom waren voor mij de mogelijke kandidaten. Navigon had zeer veel positieve kritiek terwijl ik goede ervaring met TT had had van uit het verleden (PND, TTNavigator,…) Omwille van dit laatste ging mijn keuze naar TT.

    Zoals ik al zei had ik op het moment dat ik de software definitief kocht, navigatie software nodig – ik stond niet te springen om als eerste TT op mijn iPhone te zien staan draaien, maar wel om een goed navigatiepakket te pakken te krijgen. Anders had ik niet zoveel tijd gestoken in het lezen van alle commentaren enz…

    Ondertussen kan ik het aantal dagen dat deze app effectief succesvol gewerkt heeft op mijn iPhone (lees werkende navigatie) tellen op 1 hand. Probleem situeert zich in het niet krijgen van een fix of het voortdurend verliezen ervan.
    Een case bij TT wees uit dat zij dit wijten aan de GPS ontvanger in de iPhone die blijkbaar te zwak zou zijn. Tegelijkertijd werd er verwezen naar hun cradle dit dit zou oplossen. Ik citeer: “Wel kan ik u garanderen dat hiermee het niveau van onze stand-alone TomTom producten evenaart”…
    Met “hiermee” wordt in bovenstaande zin het gebruik van de TT cradle in combinatie met hun software bedoeld.

    Als ik een test doe met de Maps applicatie op de iPhone, moet ik zeggen dat ik ook daar vreemd gedrag zie wat betreft lokatiebepaling (door de velden rijden, of een tijdje stil blijven staan op een bepaald punt en dan in ijltempo op de map vooruitgaan…)

    Er lijkt dus wel iets van te kloppen.

    Wat mij hier vooal opvalt is het feit dat de zwakke GPS ontvangst van de iPhone GPS ontvanger blijkbaar een gekend probleem is bij TT. Toch wordt er hiervan niets vermeld, dus kan ik me voorstellen dat een pak mensen nu met een 99€ dure app zitten die niet werkt. Eénieder van jullie zou dit niet kunnen appreciëren, vooral omdat deze groep van mensen nog steeds geen werkend produkt hebben dat ze kunnen gebruiken.
    (Persoonlijk lijkt mij dat de TT app, ondanks zijn zeer late verschijning in de App Store, nog veel te vroeg werd aangeboden – zeker als de software niet uitstekend kan werken zonder de bijhorende hardware)

    Ik begrijp onmiddellijk de reactie van de andere gedupeerden die nu moeten lezen dat er een cradle wordt aangeboden voor de prijs van enkel de software.
    Duidelijk zal wel zijn dat de marketing afdeling van TT niet dom is, en geen cradle voor niets weggeeft. Lijkt mij wel plausibel dat zij bij een 99€ dure cradle software geven waar je op zich niets mee bent en die aanzet tot de aankoop van kaartmateriaal.

    Mijn gevoel is dus dat je waarschijnlijk 99€ zult moeten betalen voor de cradle, of daar nu soft bij zit of niet.
    De software zal waarschijnlijk zoals sommige al eerder zeiden enkel de app zijn zonder kaarten, dus eigenlijk zoals ze zeggen: iemand blij maken met een dode mus…

    Als uiteindelijk de combinatie van app en cradle gaan leiden tot een werkend geheel, dan heb je als eindgebruiker 200€ moeten neertellen…
    Had ik een glazen bol gehad, dan had ik eerder een losse PND gekocht.

    Early adopter: niet dus. Aankoop afgewogen en gebaseerd op reviews en commentaren en… op de halve waarheid over het produkt zelf.
    Zeg nu zelf: een cradle maken is één ding, maar een cradle met daarin een GPS ontvanger… dat doe je niet zonder reden… volgens mij wisten ze al veel langer bij TT dat er een haar in de boter zat…
    De early release van het produkt ? Als je concurrenten je kloppen bij het releasen van hun navigatieprodukt, dan kan je moeilijk bij de pakken blijven zitten. De consument is er uiteindelijk wel de dupe van…

  132. Wat een onzin dat je denkt “recht” te hebben op de houder als je de app al eerder hebt aangeschaft! Je weet toch dat ze de houder in een actie in combinatie met software gaan verkopen…..daar kan je op wachten 😉

  133. Mooi lang verhaal over de GPS ontvangst, feit blijft dat bij mij en vele anderen Navigon al vanaf het begin perfect werkt, zonder extra GPS ontvanger.

  134. @Pete:

    Klopt – dat is dus ook hetgeen mij ontgaat.
    Het is moeilijk om met 100% zekerheid te weten of het nu software of hardware is (tenzij ik naast TomTom de Navigon software zou gaan aanschaffen zodat ze op hetzelfde stukje hardware getest kunnen worden naast elkaar).

    Verder zit je dan met het dilemma: investeer je in een dure cradle, die mogelijk, het probleem met de TT app oplost, of investeer je in alternatieve software met het risico dat net in mijn iPhone de GPS ontvanger niet deugd en geen enkel pakket fatsoenlijk zou werken zonder een externe GPS ontvanger…

    Moeilijke keuze…

  135. Ik heb ook totaal geen problemen met Gps ontvangst. Misschien ligt het aan je autoraam!.

  136. De Houder is inmiddels niet meer te vinden.
    Pagina is verwijderd. Helaas.

  137. @cobus:
    De iphone heeft gewoon een zwakke gps.
    Dit merk je vooral als je redelijk snel door straatjes scheurt.
    Wat ik voordeel vind, is de 3,5mm aansluiting!

  138. @cobus:

    Hmmm, zou niet onmiddellijk aan het autoraam denken aangezien ik vroeger een Windows Mobile toestel gebruikte met losse GPS ontvanger en die deed het voortreffelijk (cradle op dezelfde positie nu als toen). Ook mijn oude TTGo700 lijkt er geen last van te hebben.
    Ook geen metaal folies of dergelijke in de ruit, enkel verwarming (Ford Mondeo)…

  139. Eén voordeel is er voor de TT directie: dit is een dag waarop veel mensen over hun spreken en over hun schrijven. En je weet: ze kunnen beter negatief over je schrijven (hoewel er gelukkig ook veel positieve reacties staan) dan helemaal niet.
    TT: proficiat met deze marketingstunt. De rest komt goed en dan lijkt het ook nog of ze naar ons, Den Bezorgden Mensch, geluisterd hebben.

  140. Pfffff 100 euro is niet niks, maar koop hem toch maar aangezien ik niks betaald heb voor de app 🙂

  141. Nou ja…. nu naait TT ons een keer, hele volksstammen rijden rond met illegale TT IPA files.

  142. Zoals altijd het geval is bij TT ‘nieuws’ . . . er wordt veel gepraat en niets gezegd en dat levert alleen nog meer vragen op. Er zijn beter producten met idem dito product ondersteuning te vinden die wel de klant serieus neemt.

  143. Ik begrijp nu dat ik toch beetgenomen ben door TT. Ik heb de TT-app een maand geleden gekocht. Alleen rechtdoor op de snelweg geeft hij de juiste richting aan, zodra ik een bocht neem denkt de TT dat ik een weiland in rij. Kortom: problemen met de gps-fix, ik heb die carkit dus snoeihard nodig om de app echt aan de praat te krijgen. De prijs van 99,95 bovenop de reeds betaalde prijs van 99,- voor de WE editie vind ik nu toch wel buitensporig. Heb als trouwe TT klant (was tevreden over de TTone, 2keer gekocht) gekozen voor TT op mijn iPhone, maar zal volgende keer wel tien keer nadenken.

  144. 14:21 uur: Het PR-bureau van TomTom heeft in een persbericht de prijs van de TomTom carkit bevestigd:

    Amsterdam, 24 September 2009 — TomTom heeft vandaag de prijs van de TomTom carkit voor iPhone bekendgemaakt. De carkit is los verkrijgbaar van de TomTom applicatie en komt in oktober beschikbaar voor een aanbevolen retail prijs van €99,95.

    Wat een geld voor een losse carkit!

  145. @jip:

    Ik begrijp wat je bedoelt. Mijn iPhone/TomTom vertoond net dezelfde symptomen.
    En inderdaad – voor datzelfde geld had je een mooie PND (met meer functionaliteit trouwens)…

  146. Ik overweeg een andere voorruit met een houder van 6 eurie!

  147. @Elke ariaans:

    Eigen stemmen? Ja leuk! Dan laat ik het mijn vriendin inspreken, heeft ze eindelijk de route juist haha

  148. – zonder software: ik koop hem NIET
    – met software ( minimaal volledige benelux ): KOPEN!:-)

  149. Origineel geplaatst door HIphone
    Ik overweeg een andere voorruit met een houder van 6 eurie!

    Mijn voorruit is duurder dan 6 eurie…..

  150. Origineel geplaatst door Pete
    Mooi lang verhaal over de GPS ontvangst, feit blijft dat bij mij en vele anderen Navigon al vanaf het begin perfect werkt, zonder extra GPS ontvanger.

    En Pete, was je al met je Navigon door Luik en Parijs gegaan? Nou ik wel en dan ga je dus echt anders denken over de GPS van de iPhone. Navigon lijkt iets strakker te navigeren dan TomTom, maar in een drukke stadsomgeving raakt ie evengoed het spoor bijster. Met mijn Mio P560 en Navigon/Tomtom was dit geen enkel probleem. De navigatie vollgde strak en direct de beweging van de auto.

    Tomtom komt echt niet met een houder met GPS ondersteuning omdat de iPhone GPS zo perfect werkt….

    Conclusie: het is Apple die hier de zwarte Piet moet krijgen voor hun zeer matige inplementatie van gps in de iPhone. Apple kan natuurlijk roepen dat de GPS functie oorspronkelijk niet bedoeld was voor turn-by-turn navigatiesystemen maar meer als een aardige aanvulling bij het localiseren. Apple heeft echter wél de applicaties Navigon, Tomtom en de anderen toegelaten. Apple zou dus eigenlijk ook moeten zorgen dat deze apps goed werken. Maar ja, Apple…..

  151. Lekker zeg. Als eerst betaal een hoop geld voor een verouderde kaart en niet goed functioneerde software en vervolgens kan je hetzelfde bedrag nog eens betalen voor een houder. Duur grapje dat TomTom. Ik blijf wel bij Copilot of Navigon 🙂

  152. mag ik ook eens iets zeggen

    a tomtom zou tegelijkertijd(volgens de media) met de app en de houder op de iphone te krijgen zijn. punt
    b tomtom was al laat met de app ipv voor de zomer bijna na de zomer
    c de houder was er ook al niet
    d dus al met al alles te laat
    e tomtom aangeschaft
    f houder nu pas verkrijgbaar
    g ik wil opheldering van tomtom
    h mss is die software wel iets van dat je de houder activeerd???????
    i mss toch maar een andere houder kopen???

    gr mrfred

  153. @mrfred:

    Ik kocht in afwachting van de TT cradle de Griffin TuneFlex AUX.

    Ik gebruikte eerst een andere lader, maar als ik een poging deed om TomTom te gebruiken, zag ik at de lader er niet in slaagde om zowel de iPhone op te laden. Op het einde van mijn traject was ik 20% batterij power kwijt…

    Ben dan op Tuneflex AUX gestuit van Griffin. Een vereiste was de audio uitgang die via de dock connector moest gaan (beter audio signaal via de dock dan via de mini-jack uitgang aan de bovenzijde). Verder is er een remote bij deze lader/houder die je (eventueel) aan je stuur kan bevestigen. Die Tuneflex AUX slaagt erin om de iPhone op te laden (terwijl muziek speelt en genavigeerd wordt). Het is welliswaar niet tegen een tempo zoals je ziet wanneer er enkel muziek gespeeld wordt in de wagen, maar je bent wel zeker dat je iPhone niet met een nog plattere batterij de wagen verlaat dan wanneer je erin stapte ;o).
    Daarnaast zitten er een heleboel extra houders bij in de verpakking voor als je nog een andere iPod thuis hebt liggen…

    Dus dat is er eentje dat ik je zeker kan aanraden. Enkel lof over te vertellen.
    Gezien de dikte van de lader (het stuk dat je in de 12V aansluiting steekt, moet je wel even opletten dat je genoeg plaats hebt rond de 12V aansluiting, anders heb je problemen om vb. audio aan te sluiten.

  154. Mooi bedrag. Even wachten welke kaarten erbij zitten. Als het de Europese kaarten zijn, ga ik hem gelijk kopen.

    Waarschijnlijk een mooie truc van TomTom. Op deze manier hoeven ze niet 30% af te staan aan Apple. Dus betaal je nog altijd 70 Euro voor de app en derest voor de houder, inplaats aan Apple.

    Goed nieuws voor iedereen die geduld kon hebben. Ik hoop voor degene die de app al hebben. Dat de houden voor een leuke prijs ook zonder de software te koop zal zijn.

  155. Op naar de rechter.

  156. Zo wie betaald 200 euro voor tomtom ? Houder western europe , beter een echte tomtom te kopen of navigon , tomtom is niet 200 euro waard doei tomtom .

  157. Als die met de kaarten europa 99 euro kost, dan wil ik de geld wel betalen.

  158. Lezen is moeilijk.

    Er is een update gepost waarin wordt gemeld dat 99,95 ZONDER applicatie is, dus alleen voor de houder !!!

    John

  159. Wat zijn sommige mensen gierig hier!!
    Een carkit, met ingebouwde handsfree, lader, gps receiver, en nog extras, is 100 euro toch niet teveel?
    Ik heb voor de brodit houder 70 euro betaald, en die kan enkel laden.
    Ik heb voor men parrot 150 euro betaald. en die kan enkel handsfree telefoneren.
    Ik heb voor men re-radiating antenne 50 euro betaald, en die kan enkel het gps signaal versterken.
    Dus ik vind 100 euro voor de alles hierboven en nog wat meer niet teveel.
    Tenslotte hebben we toch allemaal een telefoontje van om en bij de 600 euro?
    Get a life people.
    Of koop een TT go….
    Ik koop toch wel deze kit (ik dacht zelfs dat ie nog duurder ging zijn)

  160. Origineel geplaatst door Jan
    Origineel geplaatst door PeteMooi lang verhaal over de GPS ontvangst, feit blijft dat bij mij en vele anderen Navigon al vanaf het begin perfect werkt, zonder extra GPS ontvanger.En Pete, was je al met je Navigon door Luik en Parijs gegaan?

    Geen Parijs, en geen Luik, maar wel Rotterdam,Amsterdam,San Francisco,Phoenix,Antwerpen en nog wat losse kleinere steden, en nogmaals,ik heb echt overal een prima fix,en verlies onderweg zelden of eigenlijk nooit het signaal, en dat hoor ik ook van veel anderen.
    Ik heb TT niet geprobeerd,kan dus alleen spreken over Navigon en voor Amerika G-map, dat zeg ik er wel bij.
    Wat ik wel merk is dat Google Maps een slechtere locatiefunctie lijkt te hebben, het is dus (volgens mij!) ook afhankelijk van hoe de software gebruik maakt van de gps in de iPhone.

    Ik gebruik trouwens ook een TT One, de mac ondersteuning is waardeloos, maar het navigeren is perfect,het is dus echt niet zo dat ik een hekel heb aan TT!

  161. wat een reacties op een houder, kaarten worden na mijn mening echt niet bijgeleverd, maar de software die bij geleverd wordt zal wel zijn om de gps vanuit je app te kiezen, wilt u gebruik maken van de externe gps of die van de iphone, deze keuzen zal dan alleen in tom tom app te maken zijn waardoor het niet met een andere navigatie werkt. tom tom gokt er op dat mensen gaan overstappen op hun app door een beter gps ontvangst en bij gebruik in de carkit een iphone die niet wegsmelt omdat de gps in de iphone te heet wordt.

    dit hoeft natuurlijk geen waarheid te zijn maar ik denk dat dit de bijgeleverde software is

  162. @KllasVaak: huh??? Ik zeg toch ook niet dat mijn voorruit 6 euro is???!!!!

  163. Origineel geplaatst door Michiel de Gooijer
    Wat een onzin reacties van mensen hier zeg!Als ik nu een auto koop kan het zo zijn dat ik hem 3 maanden later voor dezelfde prijs met meer opties kan kopen. Word wakker, zo zit de wereld in elkaar! Je had ook kunnen wachten met je aankoop en hem nu aanschaffen!

    Geen onzin. Onlangs een nieuwe iMac gekocht. Enkele weken later kwam Snow Leopard uit maar die kon ik wel gratis aanvragen en ook gekregen.

  164. Origineel geplaatst door Tripple
    Origineel geplaatst door Michiel de GooijerWat een onzin reacties van mensen hier zeg!Als ik nu een auto koop kan het zo zijn dat ik hem 3 maanden later voor dezelfde prijs met meer opties kan kopen. Word wakker, zo zit de wereld in elkaar! Je had ook kunnen wachten met je aankoop en hem nu aanschaffen!Geen onzin. Onlangs een nieuwe iMac gekocht. Enkele weken later kwam Snow Leopard uit maar die kon ik wel gratis aanvragen en ook gekregen.

    meen je dit nou serieus of kom je uit een ei….
    Dit is uit coulance niet omdat ze het moeten…..
    Die mensen die zitten te klagen zijn gewoon ongeduldig en voelen zich dom omdat ze niet kunnen wachten… hun probleem. Als je een magnetron koop en net een dag na de garantie kapot is en je krijg een nieuwe is het ook niet omdat het moet maar uit coulance….. mensen kijk verder dan je neus lang is… en denk niet zo bekrompen en roep niet gelijk dat je ergens recht op heb maar denk eerst WAAROM… en stel die vraag is ook maar op meer vlakken…

  165. Ik zie net dat deze ook al te bestellen is via CentralPoint.nl daar hebben ze alle info ook staan. http://www.centralpoint.nl/nieuws/6166/primeur-tomtom-car-kit-voor-de-iphone-3gs-en-iphone-3g/

  166. Logo TomTom: rode handjes die omhoog wijzen . . . uit wanhoop denk ik.

  167. Net besteld bij centralpoint.nl Ben benieuwd wanneer ik hem ontvang 

  168. Hmm, iphoneclub bij jullie kost ie 999 euro op jullie webshop? Volgens mij een 9 per ongeluk te veel of niet?

    Dat zal wel een placeholder zijn.

  169. Ben benieuwd of de gps chip ook de navigonsoftware kan ondersteunen. Weet iemand daar iets meer over ?
    Bij mij werkt navigon na elke update 1 x vlekkeloos en daarna vervolgens niet meer; kan geen gps signaal vinden. Heb via de app store zelfs het geld terug gekregen.

  170. Hopelijk komt er ook nieuws over de helaas lang verwachte updates. TomTom houdt het spannend.

  171. Zodan,

    Hoge school DomDom. Wel/Geen applicatie, Wel/Geen prijs en nu weer het geklungel met de Wel/Niet leveren van een houder. Zo moeilijk is het allemaal niet.. .. Al met al heel veel geld kwijt aan software en een houder. Stand-alone TT is goedkoper en uitgebreider.

    Of je neemt Navigon voor € 99,- met heel Europa en een € 15,- houder en geniet van alle gemakken en kwaliteit.

  172. Tom Tom FAIL.

    200 euro om te kunnen navigeren met je iPhone :S. Levensduur van een telefoon is gemiddeld twee jaar en daar hadden ze wel de prijs van de applicatie (of in ieder geval houder-applicatie combinatie) voor mogen aanpassen. Dan koop ik liever een los navigatiesysteem, die gaat langer mee dan mijn telefoon.

  173. @Eric:

    Eric, hoe ben je tewerk gegaan voor je geld terug te krijgen. Aangezien TomTom bij mij niet werkt, wil ik graag dat geld in een werkende oplossing investeren…

  174. net even wat reviews gelezen over central point…krijg er niet zo’n vertrouwen in.
    De helft van de reviews is toch wel negatief (zitten ook hele positieve bij)..
    Ik koop er in ieder geval niks….geen fijn gevoel bij.

    Reviews: http://www.ciao-shopping.nl/Reviews/www_centralpoint_nl__350235

  175. Voor niet-werkende applicaties is het altijd handig om te weten welke nauwelijks-leverbare houders er op welke onduidelijke manier nauwelijks bij te verkrijgen zijn.

  176. Heb zojuist even gebeld met iemand van Apple…I.v.m een bericht dat de carkit gisteravond weer in de store zou staan.
    De info klopt idd dat de carkit uit de store is gehaald i.v.m met niet correcte gegevens over de software.
    De carkit kan ieder moment weer terug komen in de store, maar het kan ook pas in het weekend worden.
    De exacte tijd kan hij niet zeggen.
    We moeten dus met z’n alle de apple store in de gaten houden en wachten op het moment dat de carkit weer in beeld komt.

  177. dit is echt oplichting, 100 euro voor een houder!

    Navigon werkt sowieso beter en voor een 15 euro heb je een houder en een lader op marktplaats, werkt prima. je kunt die kaarten overal downloaden…

  178. Origineel geplaatst door Daniel
    Tom Tom FAIL.

    Je bedoelt Apple fail.
    Als Apple nu gewoon eens een normale gps-chip gaat gebruiken. Of in ieder geval zorgt dat hij meer accuraat is en langer zijn verbinding behoudt (en ook sneller verbinding maakt), is er weinig aan de hand en heb je aan de TomTom app en een simpele houder van maximaal 20 euro voldoende.

  179. @WouWieJ: Daarom zei ik ook applicatie-houder combinatie. Ik wil best 100 euro voor de houder betalen, als ik dan de applicatie goedkoop krijg. De applicatie is los al duurder dan de concurrentie en ze zijn veel later. Ik denk niet dat ze met deze prijzen de concurrentie inhalen, iets wat toch wel belangrijk is in een steeds groter groeiende markt van mobiele navigatie.

  180. “Beste Renault, ik heb 3 maanden geleden een auto gekocht bij jullie en nu zie ik tot mijn grote verbazing dat hij € 2000,00 goedkoper is geworden” klinkt als:
    “Geachte TomTom, ik kon niet wachten op de houder en heb alvast de kaart gekocht, nu 2 maanden later zouden jullie met een aanbieding komen dat als je de houder koopt er gratis software en/of kaartmateriaal bij zou krijgen, hier word ik niet vrolijk van !”

    a) Had je lekker moeten wachten.
    b) De houder is al niet “zo duur” als eerst beweert was.
    c) Ga je ook janken als plots je mobile abo, internet, energie ofweetikveelwat in de aanbieding is ???

    Gatver…………… wat een jankers heb je hier ook !

    Tja sommige hebben gewacht en die worden beloond met software of kaartmateriaal, sterker nog, het verhaal is weg op de webside, ik denk dat het om puur en alleen de houder gaat in een mooie doos. Hebben wij OOK pech, zijn we lekker gemaakt met NIETS…………… janken we met jullie mee !!!
    PUNT.

  181. Origineel geplaatst door Eppo Spaargaren
    “Beste Renault, ik heb 3 maanden geleden een auto gekocht bij jullie en nu zie ik tot mijn grote verbazing dat hij € 2000,00 goedkoper is geworden” klinkt als:“Geachte TomTom, ik kon niet wachten op de houder en heb alvast de kaart gekocht, nu 2 maanden later zouden jullie met een aanbieding komen dat als je de houder koopt er gratis software en/of kaartmateriaal bij zou krijgen, hier word ik niet vrolijk van !”a) Had je lekker moeten wachten.b) De houder is al niet “zo duur” als eerst beweert was.c) Ga je ook janken als plots je mobile abo, internet, energie ofweetikveelwat in de aanbieding is ???Gatver…………… wat een jankers heb je hier ook !Tja sommige hebben gewacht en die worden beloond met software of kaartmateriaal, sterker nog, het verhaal is weg op de webside, ik denk dat het om puur en alleen de houder gaat in een mooie doos. Hebben wij OOK pech, zijn we lekker gemaakt met NIETS…………… janken we met jullie mee !!!PUNT.

    1 ding

    a je hebt een statement

    maar b zit je er toch helemaal naast

    waarom
    als je het video fragment gaat bekijken van tomtom
    dan zegt die jan paul nog wat van tomtom
    dat de tomtom app EN de houder samen verkrijgbaar zouden zijn(tomtom comes whit the tomtom holder)
    tomtom was al laat(zo zoude app nog voor de zomer verschijnen
    niet dus
    en de houder ook al uitgesteld
    dus eigenlijk zijn ze niet heel eerlijk(tomtom dan)
    maar goed ik denk dat we naast het net vissen als het om geld terug actie zou gaan
    we wachten weer af

  182. @Eppo Spaargaren:

    Rustig maar… vrijdag voor iedereen !

    Als het zo is zoals ik verwacht, is het voor iedereen hetzelfde…

    De software die bij de cradle steekt zal waarschijnlijk beperkt zijn tot ‘driver’ software of iets dergelijks zodat de iPhone een externe GPS ontvanger kan gebruiken. Misschien dat er TomTom bij zit als applicatie met misschien een kaart van een stad maar meer niet…

    Dus degenen die gewacht hebben, zijn nog steeds verplicht om bovenop hun 99€ de kost van de kaarten neer te leggen…

    Diegenen die niet gewacht hebben, kopen de cradle, betalen 99€ daarvoor en die applicatie… wel die hadden ze al…

    Voor mij lijken beide dingen hetzelfde (als ik het verhaal goed begrepen heb en wat logica toepas…).

    Geen reden voor niemand om zich druk te maken…
    (by the way – mijn TomTom doet het helemaal niet, wat zou ik dan moeten zeggen…)

  183. Alles goed en wel, maar wat met de mensen die dus wel gelijk de houder gekocht hebben, krijgen die er dan wel de toegezegde software bij??

  184. Als je het verhaal lees, dan weet je dat he OOK voor de 3g is! LEZEN!

    Origineel geplaatst door Pierce
    alleen voor de 3gs? ik dacht dat ook kon werken met de 3g? als het alleen voor de GS is vind ik het best stom (lichtelijk uitgedrukt) want ik wacht er al een tijdje op

  185. @Leo:

    Het probleem is dat er door TomTom gecommuniceerd werd over ‘meegeleverde software’ zonder verder uit te wijden over wat dat dan wel zou kunnen zijn…

    Vanaf dat moment beginnen de speculaties…

    De ene denkt dat je TomTom WE erbij krijgt (n.a.v. de vereiste ruimte die vermeld wordt dat beschikbaar zou moeten zijn op je iPhone)
    De andere denkt dat het enkel de software is om de hardware van de cradle te installeren op de iPhone en misschien een kale TomTom app, met één enkele map om je te laten snoepen. De andere moet je dan bij aanschaffen.

    In het geval van de ene, heb je een zeer ongelukkig publiek dat onmiddellijk bij de release TT kocht en nu denkt dat zowel soft en cradle voor het bedrag verkocht dat zij indertijd enkel voor de soft hebben gegeven, dus een kleine 100€… Indien zij de cradle zouden bijkopen zijn ze 200€ armer en krijgen ze een app waarvoor ze al eerder betaalden. Het gevoel dat ze betalen voor iets waarvoor ze al hadden betaald…

    In het geval van de andere heb je de mensen voor 99€ een cradle hebben, de drivers en misschien…
    Wanneer deze dan uiteindelijk de maps van WE moeten gaan bijkopen eindigen ze waarschijnlijk ook aan het bedrag van 200€…

    Ik weet het niet – dit zijn de 2 scenario’s. Ik denk (en hoop) echt dat het, het tweede scenario zal zijn. Op die manier is het gelijk voor iedereen. Het maakt dan niet uit of je 2 maanden geleden enkel de App kocht en nu de cradle, of in oktober de cradle en apart de mappen moet aanschaffen. Eindesultaat voor beide is de 200€ die ze’rvoor moeten neerleggen…

    Ik denk dat één en ander duidelijk zal zijn als er gecommuniceerd wordt wat nu juist die software gaat zijn…

  186. @Leo: appart bij kopen geen andere keus

  187. Origineel geplaatst door Mat
    @Leo: appart bij kopen geen andere keus

    Ik denk niet dat dat zomaar kan, je hebt als koper en verkoper een overeenkomst gesloten met voorwaarden, die op dat moment geldig waren, ze zullen ze zich aan die voorwaarden moeten houden, en kunnen NIET eenzijdig de overeenkomst verbreken, en ik denk dat de juristen van Apple dat ook wel weten.
    Ze zullen aan die mensen die de cradle met software gekocht hebben de zaak kompleet moeten leveren, zie eerste regel van de de appstore pagina “Geavanceerde TomTom navigatie”.
    Het staat/stond er zwart op wit.
    Als ze later de voorwaarden etc veranderen dan gelden die vanaf dat moment, ik vermoed dat de vermeldde regel in de nieuwe versie verwijderd is.

  188. Eén voordeel van de houder: mijn vrouw kan haar 1e generatie iPhone hiermee ook gebruiken om te navigeren…
    Scheelt toch weer geld, tenminste: als de navigatiesoftware ook te installeren is op de 1e generatie iPhone… Uit een eerder bericht van TomTom bleek dat dat niet het geval zou zijn… Weet iemand hier iets van?

  189. Houder is voor mij zeker 100 euro waard.
    Maar afspraak is afspraak ik heb het met software gekocht en die wil ik Apple / TomTom..

  190. Ik heb toch nog even een update onder het artikel gezet.
    De tekst die in de Apple Store stond, was niet correct (OK, dat wisten we al, maar de PR-manager van TomTom heeft dat nog even expliciet bevestigd).

    – De prijs van de houder is €99,95 exclusief software.
    – De cradle wordt geleverd zonder software.
    – Er zal geen bundeling van hardware en software te koop zijn (TomTom heeft dit eerder bij Windows Mobile en Palm wel eens gedaan, maar dat is dus hier niet aan de orde).

    Voor wie de aankonding van TomTom op het Apple-keynote event nog eens wil nakijken, heb ik ook de betreffende video nog eens eronder geplakt.

  191. Origineel geplaatst door mrfred
    als je het video fragment gaat bekijken van tomtom
    dan zegt die jan paul nog wat van tomtom
    dat de tomtom app EN de houder samen verkrijgbaar zouden zijn(tomtom comes whit the tomtom holder)

    Ik heb ook even gekeken en hoor hem alleen maar zeggen: “blablabla… optional carkit”

    Die zin: “TomTom comes with the TomTom holder” is blijkbaar iets wat je *wilde* horen (wishful thinking).

  192. en nog steeds 2 tot 3 weken wachttijd???

  193. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    Origineel geplaatst door mrfredals je het video fragment gaat bekijken van tomtomdan zegt die jan paul nog wat van tomtomdat de tomtom app EN de houder samen verkrijgbaar zouden zijn(tomtom comes whit the tomtom holder)Ik heb ook even gekeken en hoor hem alleen maar zeggen: “blablabla… optional carkit” Die zin: “TomTom comes with the TomTom holder” is blijkbaar iets wat je *wilde* horen (wishful thinking).

    nee er was ooit een videoootje waarin dat wel door deze meneert vertelt werd en volgens mij hoorde ik wel
    die dingen die je nu ook hoort op de video
    en vervolgens je naam niet bijquoten das jammer
    maar goed
    al was het niet zo dan nog zijn ze veeeeeeeeeeeel te laat met alles

  194. Op de US site’s blijft er geen spaan meer heel van tomdom. En hier is het opvallend stil. Op een klein begraven postje.
    Belangen te groot?

  195. Wat een drukt om niets, je koopt het wel, of je koopt het niet, simpel zeg, en nooit meteen de eerste zijn om dit soort dingen te kopen, dan wordt je namelijk altijd sowieso genaait.

  196. Als je alles bij elkaar optelt is €200 niet teveel voor een app en cradle, ben net even bij It’s en Dixons binnen geweest en voor een gemiddelde TT betaal je toch minimaal 199.
    Als je dan bekijkt dat je nu alles geïntegreerd hebt (foon, audio, diverse apps etc etc) dan valt het allemaal wel mee) en met een stand alone TT en losse mob. kun je niet twitteren, koersen omrekenen, banksaldo bekijken, koersen bekijken, etc etc.

  197. Heb vandaag gereserveerd bij iCentre in Delft.
    Sta als eerste op de lijst en ben heel benieuwd..!

  198. Origineel geplaatst door Spook
    Als je alles bij elkaar optelt is €200 niet teveel voor een app en cradle, ben net even bij It’s en Dixons binnen geweest en voor een gemiddelde TT betaal je toch minimaal 199.
    Als je dan bekijkt dat je nu alles geïntegreerd hebt (foon, audio, diverse apps etc etc) dan valt het allemaal wel mee) en met een stand alone TT en losse mob. kun je niet twitteren, koersen omrekenen, banksaldo bekijken, koersen bekijken, etc etc.

    Eens..het lijkt mij ook niet duur inderdaad voor wat je uiteindelijk in je auto hebt hangen. Helaas heb ik bij m’n nieuw aangeschafte tt-pnd een auto bij gekregen dus heb geen tt-carkit meer nodig…

  199. @dirk:

    eerst en vooral, geduld is met een ‘d’ !
    net zoals vele anderen, heb ik de tomtom navigatiesoftware aangeschaft toen het nog ‘nieuw’ was, toen er nog helemaal geen sprake was van een tomtom carkit. Dus, hoe konden wij dit immers weten. Helaas kunnen we nog niet in de toekomst zien, misschien een nieuw idee voor de app store? De oplossing is eenvoudig; de carkit, zonder de navigatiesoftware (zoals eerst voorgesteld) te koop stellen.

  200. Feedback van TomTom omtrent vraag of de cradle ook afzonderlijk aan te schaffen is (zonder opnieuw aanschaf van de software):

    Mijn oorspronkelijke vraag:
    “Beste, vandaag zag ik dat de cradle te koop is in de Apple store. Volgens uw toelichting is dit een stap in de oplossing van mijn probleem…
    Ik heb echter de software al aangekocht en ben dus niet onmiddellijk van plan terug een cradle + software aan te schaffen.
    Hoe kan ik enkel de cradle aanschaffen ?…”

    Hun antwoord:
    “Apple heeft ook ons verrast met het feit dat zij deze aanbieden. Het zal echter zo zijn dat deze dock zowel via ons als via Apple nog niet beschikbaar is en pas in Oktober uitkomt.
    Deze kan dan los alleen via onze website besteld worden.”

    Ondertussen heb ik van Apple het positieve nieuws ontvangen dat de TomTom software terug gecrediteerd werd…

    Terug naar mijn oude TomTomGo 700…

  201. Origineel geplaatst door Spook
    Als je alles bij elkaar optelt is €200 niet teveel voor een app en cradle, ben net even bij It’s en Dixons binnen geweest en voor een gemiddelde TT betaal je toch minimaal 199..

    Maar als je over twee jaar een nieuwe telefoon koopt, zijn de TT software en cradle onbruikbaar… Losse Tom Tom gaat nog wel 5 jaar mee. Daar zit voor mij het verschil.

  202. DUS…………….tussen de regels van Mario doorlezend, kun je dus stellen dat de cradle zoals hij in de Appstore heeft gestaan MET software geleverd zal gaan worden, en zoals hij erin komt te staan waarschijnlijk niet, ik ben benieuwd hoeveel mensen de cradle besteld hebben.
    Ik ben 1, wie nog meer???

  203. Losse Tom Tom gaat nog wel 5 jaar mee. Daar zit voor mij het verschil.

    Als jij denkt dat een losse TT 5 jaar meegaat dan moet ik je toch teleurstellen hoor. In 5 jaar zeker 5 kaarten updates a minimaal €50 waarvan 1 gratis, dus dat is al €200, tot nu toe zijn in de Appstore ALLE updates gratis (als dat niet zo is dan gaarne reactie)en dan te bedenken dat op technisch vlak ook wel e.e.a verbeterd zal zijn, dat zal met de Iphone ook zo zijn, maar daar kun je dan in ieder geval gratis de nieuwe software op zetten, en ik denk dat de cradle best wel toekomst geschikt gemaakt is en dat Apple weinig aan de vormgeving van de Iphone gaat doen.

  204. Wat een rommeltje, en ik denk dat die GPS alleen maar met TT werkt. Hoe kun je kiezen tussen de interne en de externe GPS? Mijn 3Gs ziet de Bluetooth GPS niet eens. Wat ik ook niet handig vindt is dat er geen remote bij zit. Nu moet je de hele tijd tijdens het rijden het scherm bedienen als je gaat bellen.

  205. De reacties die ik lees in de appstore zijn niet positief over TomTom, iedereen raad Navigon aan?

  206. en hoe en wanneer nu verder?

  207. Origineel geplaatst door Spook
    Losse Tom Tom gaat nog wel 5 jaar mee. Daar zit voor mij het verschil.Als jij denkt dat een losse TT 5 jaar meegaat dan moet ik je toch teleurstellen hoor. In 5 jaar zeker 5 kaarten updates a minimaal €50 waarvan 1 gratis, dus dat is al €200, tot nu toe zijn in de Appstore ALLE updates gratis (als dat niet zo is dan gaarne reactie)en dan te bedenken dat op technisch vlak ook wel e.e.a verbeterd zal zijn, dat zal met de Iphone ook zo zijn, maar daar kun je dan in ieder geval gratis de nieuwe software op zetten, en ik denk dat de cradle best wel toekomst geschikt gemaakt is en dat Apple weinig aan de vormgeving van de Iphone gaat doen.

    Ik heb die van mij al 4 jaar en heb nog geen behoeft aan een nieuwe, nog nooit een kaartenupdate geïnstalleerd. Heb zelden problemen met veranderde wegen. Kaartupdates zullen trouwens op de iphone ook niet gratis zijn.

  208. @Daniel:

    Ik heb na 4 jaar mijn TomTom Go 700 geupdate met de meest recente mappen en was gelijk 70€ armer. Ik kan me ook niet voorstellen dat iPhone gebruikers hun TomTom map updates gratis gaan krijgen – dat zou indruisen tegen de huidige politiek van TomTom… Dus verwacht je’r maar aan…

  209. Tomtom verwacht gewoon dat mensen die een iPhone hebben dit wel over hebben voor TT +houder. Het gaat hier toch ook wel om een specifieke doelgroep, ik denk dat ze deels gelijk hebben…..

  210. Geheel eens met vele reacties hiervoor. TT presteert maar heel matig op de Iphone en die GPS versterker is m.i. hard nodig. Als je dan bijna 2x € 100,- kwijt bent om de zaak betrouwbaar te krijgen, schiet TT zijn doel voorbij. Het zou voor mij een reden zijn iedereen TT af te raden.

  211. is het nu in het belang van Tom Tom en haar aandeelhouders om dit “de gehele introductie van de app en de cradle” zo te managen zoals ze nu doen?

    iemand expert op media/ reputatie gebied?

  212. @magnifor:
    Ik heb nu sinds een maand of 2 Navigon en ik ben super tevreden. Grafisch mooi, duidelijk. Misschien niet helemaal up to date, maar nog geen onoverkomenlijke problemen gehad. Een aanrader. Ken TT niet maar als ik de reacties lees dan lijkt me dit heel veel geld voor iets wat niet, veel, beter is dan Navigon.

  213. Ze praten ineens Duits tegen me. 🙂

    Sehr geehrte/r Kunde/in,

    wir beziehen uns hiermit auf Ihre Apple Online Store Bestellung #########.
    Wir bedauern sehr Ihnen mitteilen zu müssen, dass wir Ihre Bestellung im Moment nicht annehmen können. Sie werden daher keine Auftragsbestätigung von uns erhalten und Ihre Bestellung wird nicht ausgeführt werden können.
    Wir bedauern sehr die Unannehmlichkeiten.

    Mit freundlichen Grüßen
    Ihr Apple Store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.