Reacties voor: TomTom brengt vernieuwde Hands-Free Car Kit voor iPhone uit

TomTom heeft een vernieuwde carkit voor iPhone en Android-smartphones uitgebracht. De universele houder kan meerdere smartphones aan, eventueel met hoesje. De verbinding wordt daarbij gelegd via Bluetooth. Je kunt twee telefoons tegelijk koppelen.

Reacties: 25 reacties

  1. Raar dat tomtom niet even wacht tot de introductie van de iPhone5, met de kleinere aansluiting. Of is de connector op deze nieuwe houder uitwisselbaar?

  2. TomTom heeft de navigatie voor de iOS6 gemaakt en heeft goede relaties met Apple daardoor. Misschien weten ze de hardwareformaten van iPhone5 al.

  3. Origineel geplaatst door Nick
    Raar dat tomtom niet even wacht tot de introductie van de iPhone5, met de kleinere aansluiting. Of is de connector op deze nieuwe houder uitwisselbaar?

    Dat denk ik wel aangezien er vermeld wordt dat hij voor smartphones en iPhone is.

  4. Waarom een carkit? iedere autoradio hheft tegenwoordig blue tooth en een externe microfoon aansluiting. Geluidsbood is dus helemaal niet nodig want je geluid komt via je autoeakera, muziek slaat toch op mute. Erg veel geld terwijl je bij Halfords een supper goedkope houder kan kopen (3,95). Voor de gps ontvangst heb ik het niet nodig, nog nooit problemen met ontvNgst gehad. Voeding, gewoon je Apple kabeltje inbouwen in de auto en aansluten op een usb voedingsblok.

  5. Ik vind het maar een groot en lelijk ding! De vorige tom tom houder voor iphone is toch stukken subtieler.

  6. Ik zie niet direct de vermelding dat deze tomtom carkit een gps versterker heeft maar vermoed dat dit wel zo is net als bij de vorige versie..?

  7. Handig omdat nu uit te brengen TomTom terwijl er zo een nieuwe iPhone aankomt!
    Ik had even gewacht

  8. Origineel geplaatst door Civman
    Waarom een carkit? iedere autoradio hheft tegenwoordig blue tooth en een externe microfoon aansluiting.

    Niet iedereen rijdt in een nwe auto met nwe radio. Wel eens aan gedacht ?

  9. Hoezo wachten op de nieuwe iPhone? Zijn genoeg mensen die dit jaar geen nieuwe iPhone kopen! Daarnaast zal de nieuwe iPhone ongetwijfeld met een adapter worden geleverd zodat je je accessoires kunt blijven gebruiken. Zou me ook niets verbazen dat er ook een iPhone 5 car kit komt. K vind t een strak dingetje, lijkt mij een veel fijner dan de vorige. Zit alleen geen gps ontvanger in maar dat is ook echt niet meer nodig sinds iPhone 4. Ideaal dat je de car kit ook kunt gebruiken wanneer je tel niet in de car kit zit!

  10. fijn en de gene die de houder hier voor hadden daar werkt tomtom niet eens krijg niks te horen laad alleen op
    me oude 4 deed prima maar me 4s daar krijg ik geen stem te horen
    dus zou wel weer een flut ding zijn van tomtom
    dus ik zou zeggen hou het maar ik mot hem niet

  11. Mooi, mijn 3 jaar oude carkit is aan vervanging toe. Alleen jammer dat ik in zowel het persbericht als hier niks terugvind over AUX-uit, zoals bij de vorige wel het geval was.

    Ik sluit namelijk mijn iPhone aan op m’n autoradio, en via bluetooth doe ik liever niet (ivm dat de autoradio calls aanneemt maar de microfoon niet meer werkt) en daar werkt dus die oude carkit goed voor- als ze werkt.

    Wel mooi dat ze kabelhoudertjes meelevern zodat je vrij makkelijk een kabel kan laten lopen over het door jezelf gekozen pad (en niet zomaar over het stuur zoals nu het geval is) en dat ze de kabel nu standaard als USB meeleveren, zodat een USB-verlengkabel mogelijk wordt..

    Ik ga in elk geval volgende week ééntje aanschaffen, Tomtom heeft vast een antwoord klaar op een eventuele kleinere dock-connector. Mogelijk een opzetstukje – en vandaar dan terwijl ook de mogelijkheid om hoesjes te gebruiken – het bovenste klepje is uitschuifbaar voor een eventueel hogere iPhone met 4″ scherm.

    Knap van Tomtom, ze zijn iets duurder maar leveren wel kwaliteit.

  12. @Civman: Niet elke autoradio heeft dat hoor.

  13. Iedereen roept wel, waarom…elke radio….bluetooth etc….maar als je hem gebruikt icm TomTom navigatie is het wel verrekte handig dat ie in een docking zit en ook stroom krijgt. Immers als je dan ook nog audio via bluetooth naar je radio stuurt gaat het vrij hard bergaf met de accu van mijn 3GS

  14. @kasteleman: Begrojp de reacties, ik zal wel verwend zijn met mijn Parrot radio met blue tooth, met 16gb SDcard aan muziek en aux LOL

  15. Lijkt er op dat deze car kit geen extra GPS ontvanger meer aan boord heeft! Jammer, gemiste kans!

  16. Ook op de TomTom website wordt niet gerept over GPS functionaliteit van deze houder. Jammer, want dat zou de enige reden zijn om deze houder aan te schaffen. Een handsfree kit hoef ik niet zo nodig aan het raam te plakken. Daar zijn elegantere oplossingen voor te koop.

  17. @Nick: Je kan hem uitschuiven waardoor die ook geschikt is voor de iPhone 5, zie ook het filmpje.

  18. Origineel geplaatst door Civman
    Waarom een carkit? iedere autoradio hheft tegenwoordig blue tooth en een externe microfoon aansluiting.

    Het is zo lastig navigeren als je telefoon in je broekzak zit.

  19. Origineel geplaatst door Job
    @Nick: Je kan hem uitschuiven waardoor die ook geschikt is voor de iPhone 5, zie ook het filmpje.

    Het gaat niet om de grote maar om dat de pin connector gaat veranderen en dan kan je hem dus nog wel plaatsen maar niet meer laden te gelijk dat is echt super onhandig.
    Als ik in de markt was voor z’n ding zou ik toch echt nog even een maand of 2 wachten tot er nieuwe met nieuwe connectors zijn.

  20. Ik snap alleen dat “ook geschikt voor Android” niet. Er is geen TomTom navigatie app voor Android, alleen TomTom places. Is dit een hint naar TomTom voor Android?

  21. Origineel geplaatst door Joris
    Ik snap alleen dat “ook geschikt voor Android” niet. Er is geen TomTom navigatie app voor Android, alleen TomTom places. Is dit een hint naar TomTom voor Android?

    Het is een carkit om mee te bellen en je kan er mee navigeren, er is meer dan alleen TomTom.

  22. Origineel geplaatst door gertjan
    fijn en de gene die de houder hier voor hadden daar werkt tomtom niet eens krijg niks te horen laad alleen op

    Ik ben 1 van degenen die de eerste TomTom houder heeft en deze werkt prima met de 3GS en met de 4S, dus ik deel jouw mening niet.

  23. Voor mijn geen TomTom meer! De vorige houder trok op niks. Op de snelweg moeilijk te verstaan en door de houder is de achterkant van mijn 3GS kapot gegaan door hem telkens erin te zetten.

  24. 100-150 euro? No way dat ik zoiets koop.
    Daar koop ik een complete dedicated navigator voor…

  25. Wat ik me nou afvraag is, bij mn vorige TomTom houder is de stroom aansluiting kapot gegaan(het punt waar je de stroom-kabel instopt), ik vraag me dus af, zit die kabel bij de nieuwe vast aan de carkit of moet je die dr zelf instoppen????
    Vorige TomTom carkit was top, zowel voor mn 3gs als voor mijn 4s en mn vrouw dr 4.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.