TomTom Go Navigation.

Reacties voor: TomTom rommelt met de prijzen: app wordt fors duurder (of toch goedkoper?)

TomTom rommelt met de prijzen. Nadat de abonnementen eerder deze week met maar liefst 400% (!) omhoog gingen heeft het bedrijf stapsgewijs weer 'prijsverlagingen' doorgevoerd. Per saldo gaan de prijzen echter omhoog.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 28 reacties

  1. Ik vraag mij oprecht af, wie dit nog gebruikt, en waarom dit nog gebruikt wordt?

  2. Zou fijn zijn als er een Tomtom truck app uitkomt, gat in de markt.
    Hoogte, breedte, gewicht, tunnel beperkingen etc etc.

  3. Voorheen gebruikte ik altijd TomTom, maar sinds het een Teletubbie uiterlijk heeft en in een subscription model valt, ben ik overgestapt op Waze. Nooit spijt van gehad. Ook al is Waze gratis, en jij dus het product bent, heb ik niet het idee dat er minder van mij “getracked” wordt als dat het betaalde TomTom dat doet. Gebruikersdata is en blijft big business.

  4. Tomtom west europa was goede app
    Daarna abbo en prijzen ineens veranderen neem nooit geen tomtom meer

  5. En het ging al zo lekker bij TomTom…ik gebruik sinds een maand Googlemaps, en hoe wel het even wennen was wil ik niet meer terug naar de tomtom app, ik ben bang dat ze met deze actie hun eigen graf hebben gegraven….

  6. @Justin: Bestaat al 10 jaar, begonnen met de Snooper Truckmate en toen kwam de Garmin Dezl. Op een beurs ooit gevraagd of tomtom ook met iets kwam, maar zij zagen er geen brood in. nu komen ze er niet meer tussen.

  7. Exit TomTom.

  8. Gebruik de app al jaren, hele fijne app, flitsers in de app aangegeven en een duidelijke routebeschrijving. Dit is alleen wel vreemd moet ik zeggen 😬😄

  9. De kaarten van TomTom zijn gewoon nog steeds een van de beste, de files werken altijd perfect. Een beetje betalen is dus niet erg. Zeker als je bedenkt dat de kaarten fijn offline staan. Dat voordeel merk je vanzelf als je ergens rijdt zonder dekking.
    Wel erg is dat ik betaal voor een app die precies de helft van de tijd in CarPlay blijft hangen bij het laden.

  10. Voor de meeste, rechttoe-rechtaan navigatietaken volstaat Maps prima; verkeersinfo in Maps is ook nog eens afkomstig van TomTom. Ik weet alleen niet of het ook HD Traffic Info van TT is…

  11. TomTom is goede app tot Apple kaarten werd verbeterd. Apple gebruikt kaarten van TomTom. Dus ik gebruik al tijdje Apple kaarten. Het bevalt mij goed.

  12. Voor mij de beste navigatie app! Offline kaarten per land of gebied te downloaden, perfecte file informatie, weergave eigen snelheid en duidelijke en rustige vormgeving van de kaarten. Welke andere navigatie app heeft dat ook? Ik heb ze allemaal geprobeerd maar er komt er geen één in de buurt naar mijn mening.

  13. Ook een manier om je uit de markt te prijzen/werken… als de concurrentie het niet doet, dan doe je het lekker zelf op deze manier… 🤔

  14. Al jaren heb ik het gevoel dat de gebruikers van TomTom niet meer serieus genomen worden. Mondjesmaat zijn er updates en veel issues worden laat verholpen of er wordt geen gehoor aan gegeven.
    Core business van TomTom is niet meer de navigatie app of apparaat, maar data en kaarten verkopen. Wij als gebruikers zijn niet interessant meer voor ze.
    Ik vind het dan ook heel begrijpelijk dat steed meer mensen een andere oplossing zoeken.
    Zelf kan ik na al die jaren (sinds TomTom Europa), nog steeds niet wennen aan de nieuwe lay out met al die dikke lijnen en onoverzichtelijke rijbaan aanduiding.
    Navigatie gebruik ik vaak op de motor en kijk dan bijna niet naar het scherm. De stem en de timing van de stem is voor mij de enige reden waarom ik nog TomTom gebruik. Voor het merendeel gebruik ik Apple kaarten en daarnaast Scenic voor eigen gemaakte routes (Dit kan tegenwoordig ook met TomTom).
    Wel vraag ik me af waarom ik nog een abonnement bij TomTom zou nemen of zou verlengen terwijl Apple kaarten gratis is en ik Scenic gekocht heb en daar niet meer voor hoef te betalen.
    TomTom was in het verleden zeer goed. Vandaag de dag merk je in alles dat hun service en customer focus ver beneden pijl is. Dat is jammer, maar gelukkig zijn er inmiddels genoeg goede alternatieven. TomTom schijnt ons niet meer nodig te hebben maar wij hun ook niet. 😉

  15. @Nick: Ik gebruik het 1 maand per jaar. Als ik een rondreis maak. Bij TomTom kan ik namelijk thuis in de browser heel makkelijk routes maken met meerdere via punten en opslaan. Als ik dan in het buitenland ben hoef ik alleen de betreffende route voor die dag aan te tikken en ik kan gaan rijden.
    Perfect!

    En daarbij ook zoals hierboven al vermeld werd, de kaarten download je. Nooit gedoe als je geen bereik hebt in the middle of nowhere.

    Verder gebruik ik voor dagelijks gebruik Waze. Ik vind de refreshrate van Apple kaarten niet om aan te zien. Als je door de bocht gaat dan zie je het beeld met horten en stoten verder gaan…

  16. Een goed alternatief is om gebruik te maken van offline te downloaden OpenStreetMap navigatie apps, zoals maps.me (totdat deze kortgeleden werd overgenomen) of de aanverwante app Organic Maps.
    Voordeel van OpenstreetMap is dat de kaarten sneller geupdate worden dan betaalde apps als Sygic of TomTom, zeker in nieuwbouwwijken.

  17. Ooit voor 54,99 als app aangekocht, toen er nog geen abo vormen waren. Weggegooid geld want niet meer te gebruiken.
    Vond het altijd een prima navigatiesysteem maar van de lifetime updates kwam niet veel terecht.

  18. @Nick: Ik, interface is veel fijner (vind ik) dan de gratis applicaties. Bovendien werkt het prettiger wanneer je in het buitenland moet navigeren (geen internet verbruik nodig) ☺️

    Maar goed, ook ik gebruik nu Google Maps (enkel TomTom wanneer we op vakantie gaan).

  19. Het enige voordeel van TomTom is dat hij, voor mij, beter navigeert naar huisnummers icm een app van derden.
    Verder echt zonde om in deze tijden een TomTom te kopen, al dan niet in app versie.
    Echt geen goed woord over voor hen.

  20. Deze verhogingen zijn asociaal. Advies stap over op bv Waze

  21. Origineel geplaatst door Léon Dekkers
    De kaarten van TomTom zijn gewoon nog steeds een van de beste, de files werken altijd perfect. Een beetje betalen is dus niet erg. Zeker als je bedenkt dat de kaarten fijn offline staan. Dat voordeel merk je vanzelf als je ergens rijdt zonder dekking.

    Wel erg is dat ik betaal voor een app die precies de helft van de tijd in CarPlay blijft hangen bij het laden.

    Ik gebruikte tot voor kort de oude TomTom West Europa app, maar sinds ik een nieuwe iPhone heb krijg ik ‘m daar helaas niet meer op geïnstalleerd. Dus overgestapt op de kaarten app van Apple zelf. Voor files en flitspalen gebruik ik al jaren Flitsmeister; is mijns inziens nauwkeuriger dan TomTom.

    Dus met beide (Apple kaarten en Flitsmeister) samen is een perfecte combi.

  22. Ik gebruik gewoon kaarten app. Heel soms de gratis Tom Tom dat kan tot 75 km per maand, heb ik ook al lang niet meer gebruikt weet niet of dat nog steeds zo is

  23. @Macvin: dat herken ik totaal niet

  24. Origineel geplaatst door Leo
    @Macvin: dat herken ik totaal niet

    Ik ook niet voor wat betreft Apple kaarten. Werkt perfect

  25. Ik gebruik voor mijn werk de TomTom go Professional 6250 wat ik echt de beste navigatie vindt voor op de vrachtwagen bij het berekenen van de routes houdt die standaard rekening met hoogte lengte en breedte en daar kunnen de navigatie apps van Google Apple waze FM en wie je nog meer heb nog steeds niet tegen op boxen vooral de Lifetime functie in combinatie met FM is echt goud waard👌🏻

  26. Ik heb enorm de behoefte om te reageren waar ik dat normaliter niet heb. Ik zou graag willen betalen voor écht een goede navigatiedienst. Feit is, die is er niet. Sinds 2 maanden gebruik ik TomTom intensief maar de app start vaak niet eens op (CarPlay). Is de UI vreselijk gedateerd, pixelachtig en sober. Al zijn gebouwen in 3D in steden wel weer fijn. Files en gevaren op de weg worden met veel vertraging weergegeven. Of ze zijn er al, of ze zijn al lang weer weg. Geschatte aankomsttijden bij files calculeren niet mee. Trajectcontroles zitten er niet lekker in en nog wel wat dingen. Is hij vrij agressief om je terug te sturen naar zijn ideale routen (wat het zeker niet altijd is). Worden parkeerplaatsen slecht aangegeven rondom bestemming en zo zijn er nog wel wat dingen. Als je het echt onder de loep neemt mag je ook wel wat verwachten voor een subscription based model. En nu dan deze prijzen. Ik zou graag willen betalen voor een goede dienst maar eerlijk is eerlijk; van alle aanbieder vind ik Waze nog steeds een van de beste. En het is nog gratis ook. (Al zal je ergens vast met je data betalen). Op bijna alle vlakken beter dan TomTom

  27. Al zou TomTom gratis zijn, ik wil nooit meer zonder Waze. Onbegrijpelijk dat mensen er überhaupt voor betalen.

  28. Ik zie hier veel vergelijkingen met andere navigatie-apps. Hoewel Google Maps en Apple Kaarten steeds beter worden kunnen die niet tippen aan TomTom. De enige gratis app die dat kan is Waze. Waze kan veel meer bronnen verwerken dan Maps of kaarten en is daardoor vergelijkbaar met TomTom. In Nederland is dat het geval, maar niet in ieder ander land. Bij Waze ben je afhankelijk van het aantal gebruikers omdat die een belangrijke bron vormen. Zijn er in een land weinig Waze-gebruikers dan wordt de navigatie minder betrouwbaar. Zijn er veel dan wordt het betrouwbaarder. In Nederland en Engeland gaat dat goed. In Duitsland minder heb ik me laten vertellen, maar dat weet ik niet uit eigen ervaring.

    Als het gaat om het integreren van verkeersdata in een route-advies dan is TomTom nog beter dan Waze en zeker beter dan Maps en Kaarten. TomTom weet nog beter wat de impact is van werkzaamheden of een ongeval en of en hoe je daar langs kan worden geleid. Zelf vind ik de lay-out van TomTom ook veel prettiger dan Waze. Maar dat is misschien een kwestie van smaak.

    Flitsmeister heeft in Nederland en België nog meer data beschikbaar maar is voor navigatie voorlopig nauwelijks geschikt. Dus die zou ik alleen gebruiken voor erbij.
    Maps gebruik ik als ik geen adres heb, maar alleen de naam van een bedrijf weet. Of als ik in een stad even wil lopen naar een restaurantje of zo. Google heeft namelijk heel veel kennis van over dit soort adressen en voor zulke wandelnavigatie vind ik ze goed genoeg.
    Apple Kaarten gebruik ik zelden, alleen soms om even te proberen.
    Als ik niet zou willen betalen zou ik Waze gebruiken.
    Maar voorlopig hou ik het bij TomTom. Het beste routeadvies en de beste lay-out in mijn ogen. Flitsmeister op de achtergrond.

    Mijn vergelijking baseer ik op veel artikelen, eigen ervaring en inside informatie uit de wereld van verkeersdata waarin ik werk.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.