Reacties voor: Laatste Siri-oprichter vertrekt bij Apple

Tom Gruber gaat met hobby bezig
Tom Gruber pakt zijn biezen. De AI-specialist die Siri oprichtte heeft bekendgemaakt dat hij gaat vertrekken. Van de drie Siri-oprichters is hij de laatste die nog bij Apple werkzaam was.
Lees het complete artikel → Laatste Siri-oprichter vertrekt bij Apple

Reacties: 12 reacties

  1. Laat maar weer eens zien hoe belangrijk goed leiderschap en goed management belangrijk is. Siri kan net zoveel begrijpen als een kind van 5 maar loopt ver achter op de concurrentie. Iets wat enorm balen is. Merk dit ook met andere zaken. Apple Pay is lastig maar het deed toch even pijn toen ik gisteren in de supermarkt mijn beste maat zijn samsung zag pakken en daarmee contactloos betaalde terwijl ik mijn kneuterige 2012 bankpasje moest pakken. Heb al eens geprobeerd mijn Rabo pasje in mijn hoesje te doen zodat het lijkt of ik contactloos betaal maar iPhone stoort teveel waardoor het niet werk. Bedankt Tim voor het traag uitrollen van Apple Pay, niet open stellen van NFC en het focussen op geld binnenharken. Focus eens op het doorvoeren (lees drukken) van technieken. Meen 4-5 jaar moeten wachten voordat Siri Nederlands kan en dan nog is het ruk. Als ik NL instel kan ik niet een fatsoenlijk engels liedje starten probeer bijv. maar eens With or Without you af te spelen van U2! Succes! Ik kan Engels instellen maar dan moet ik de hele dag Engels praten tegen Siri en heeft ze weer moeite met het bellen van NL namen.

  2. Maar ze spreekt wel Nederlands.. geen enkele andere spraakassistent spreekt Nederlands..

    En Apple Pay is iets wat de banken in Nederland tegen houden, die willen liever hun enige meuk er door heen duwen..

  3. @Mike: Ik herken me daar totaal niet in! Siri werkt juist beter dan de concurrenten!! Meeste hebben niet eens NL! En Bunq en Apple Pay werkt ook super bij mij.

    @Michel: Hij schuift het liever af op Apple.

  4. Siri is inderdaad één van de zaakjes die Apple niet echt op orde heeft, maar om een link te leggen met de Nederlandse Apple Pay-rollout, gaat wat ver. Google en Amazon hebben bijvoorbeeld geen waardige HomeKit alternatief. Zo heeft ieder bedrijf wel zijn goede en minder goede producten/diensten. Het is maar net waar je waarde aan hecht.

  5. Origineel geplaatst door Mike
    Laat maar weer eens zien hoe belangrijk goed leiderschap en goed management belangrijk is. Siri kan net zoveel begrijpen als een kind van 5 maar loopt ver achter op de concurrentie. Iets wat enorm balen is. Merk dit ook met andere zaken. Apple Pay is lastig maar het deed toch even pijn toen ik gisteren in de supermarkt mijn beste maat zijn samsung zag pakken en daarmee contactloos betaalde terwijl ik mijn kneuterige 2012 bankpasje moest pakken. Heb al eens geprobeerd mijn Rabo pasje in mijn hoesje te doen zodat het lijkt of ik contactloos betaal maar iPhone stoort teveel waardoor het niet werk. Bedankt Tim voor het traag uitrollen van Apple Pay, niet open stellen van NFC en het focussen op geld binnenharken. Focus eens op het doorvoeren (lees drukken) van technieken. Meen 4-5 jaar moeten wachten voordat Siri Nederlands kan en dan nog is het ruk. Als ik NL instel kan ik niet een fatsoenlijk engels liedje starten probeer bijv. maar eens With or Without you af te spelen van U2! Succes! Ik kan Engels instellen maar dan moet ik de hele dag Engels praten tegen Siri en heeft ze weer moeite met het bellen van NL namen.

    De vergelijking met de uitrol van Apple Pay snap ik niet, hele andere tak van sport. Maar toch fijn dat ik gewoon elke dag kan betalen met Apple Pay in Nederland met een Nederlandse bank 😜

  6. Origineel geplaatst door Michel
    En Apple Pay is iets wat de banken in Nederland tegen houden, die willen liever hun enige meuk er door heen duwen..

    Lijkt me sterk want dan zou het met Android ook niet lukken.

  7. Klinkt meer als dat Gruber vijf jaar geleden een flinke bonus in het vooruitzicht is gesteld als hij zijn kennis en kunde vijf jaar lang met Apple zou blijven delen.
    Nu hij als enige van de drie dat op zijn tandvlees gehaald heeft, is hij aan een sabbatical toe.

  8. Origineel geplaatst door Michel
    En Apple Pay is iets wat de banken in Nederland tegen houden, die willen liever hun enige meuk er door heen duwen..

    Hoe krijgt men dat met Android in Nederland dan wel voor elkaar?

    • @Jan Willem: Via de app van Rabo, Rabo wallet. Gebruik tal een half jaar sinds de beta en in het begin 1 of 2 keer gehad dat de service er uit lag, maar sindsdien probleemloos geweldig via telefoon betalen. Tot 25 euro zonder code. Je kunt ook de code van tevoren intikken zodat je ook de komende 30 sec in 1 keer bedragen boven de 25 euro kunt betalen. Werkt ook super met meerdere rekeningen via een simpele swipe in de app.

  9. Origineel geplaatst door Mike
    @Mike: Ik herken me daar totaal niet in! Siri werkt juist beter dan de concurrenten!! Meeste hebben niet eens NL! En Bunq en Apple Pay werkt ook super bij mij.

    @Michel: Hij schuift het liever af op Apple.

    Ik vind alexa nu nog beter
    En ik gebruik alleen maar engels
    Hoop siri wordt beter
    En graag radio als tunein op de homepod
    Echt een gemis

  10. Origineel geplaatst door DennisU
    @Jan Willem: Tot 25 euro zonder code. Je kunt ook de code van tevoren intikken zodat je ook de komende 30 sec in 1 keer bedragen boven de 25 euro kunt betalen. Werkt ook super met meerdere rekeningen via een simpele swipe in de app.

    Pffff, als je toch een code moet intoetsen wat voegt het dan verder toe tov een bankpasje waar je draadloos boven de €25,- kunt betalen maar wel met code moet bevestigen?
    Maar goed, dit heeft verder niks met het topic te maken.

    Gruber gaat weg bij Apple en het zou me inderdaad niets verbazen als hij nog ergens tevoorschijn komt. Al is het maar in een adviserende rol oid. Maar dan meer voor erbij naast zijn hobby’s.

  11. @Jan Willem:

    Omdat het bij Android zo is dat de bank een eigen app heeft welke via de NFC van de telefoon werkt. Bij Apple moet het via Apple en dat kost de banken waarschijnlijk wat geld en daarom doen ze niet mee en houden ze het misschien zelfs wel tegen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.