Reacties voor: Tolkien’s Lord of the Rings voor het eerst als ebook te lezen

De boeken van Tolkien, waaronder de Lord of the Rings-trilogie, is eindelijk officieel als e-book uitgebracht. De boeken zijn met 100% korting te koop bij Fictionwise.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 13 reacties

  1. 100% korting als je via Fictionwise koopt? Dus gewoon gratis?

  2. hahaha 100% korting die ga ik ook kopen

    typfoutje denk ik zal 10% zijn.

  3. Het is wel 100% korting; je krijgt het geld bijgeschreven op je tegoed in de winkel om nog meer eBooks te kopen:
    http://www.fictionwise.com/help/micropayrebatefaq.htm

  4. Iemand maakte ons erop attent dat de boeken al lang verkrijgbaar zijn via Stanza door een bepaalde boekrepository toe te voegen. Het gaat hier echter om illegaal ingescande versies en dat is precies wat in het artikel ook al werd genoemd: dat de boeken digitaal te lezen zijn is niets nieuws, wel dat ze voor het eerst officieel als ebook zijn uitgebracht.

  5. Hoe gaat dit dan in zijn werk? Moet ik de boeken ‘kopen’ via die site, voor de 100% korting?

  6. Al geven ze 200% korting…
    Ik ben volgens mij de laatste op deze aardkloot die nog geen enkel boek hiervan gelezen en nog geen enkele film hiervan gezien heeft…en dat wil ik graag zo houden!
    Dat geouweh**r over elven, tovernaars, verre tochten door onmogelijke landschappen en ringen met magische krachten… oeverloos gelul tijdens ellenlange tochten… geef mijn portie maar aan fikkie.
    Ik snap echt nooit hoe dit soort toestanden überhaupt spannend kunnen zijn, dreigt de ene te verliezen, dan heeft-ie ineens toch nog ergens iets met nèt wat meer toverkracht dan de ander: “Ik vermorzel je onder die vreselijk grote zware steen die ik zomaar zonder handen kan optillen en op je neer kan laten vallen!” Oei, wat nu…!? Maar gelukkig: “pffoe, maar ik heb toevallig nog een opgedroogde okselhaar van een oerfeministische zeemeermin en die heeft zoveel toverkracht dat ie die steen kan tegenhouden!”
    Zucht.
    Maar voor al diegenen die wèl van zeververhalen houden is dit goed nieuws natuurlijk 😉

  7. @sredlums: Net als in alle literatuur heb je in het fantasy genre goede verhalen en slechte. Wat Tolkiens verhalen goed maakt is dat de helden hun doel bereiken door hun eigen zwakte te overwinnen. De natuur mag dan losgeslagen zijn – de personages zijn psychisch reeel en invoelbaar. Dat maakt Harry Potter ook beter dan veel andere boeken waar magie in voorkomt.

  8. Een van de sterke punten van Tolkien wat het voor mij erg leuk maakt, waren zijn “world-building” skills en kundige grip op de Engelse taal (en taal in het algemeen). Er is wat mij betreft geen auteur geweest na Tolkien die zo obsessief achtergrond historie, fauna, geografie, talen, dialecten, etc. heeft gecreeerd.

    Als je dat oeverloos gezever vindt, is dat natuurlijk je goed recht en iedereen heeft een eigen smaak. Dat Tolkien echter goed was in wat hij deed, kan niemand ontkennen. Tolkien biedt toch echt veel meer dan clichés–of misschien zijn ze inmiddels clichés door het onmetelijke aantal fantasy schrijvers dat dankbaar van Tolkien heeft geleend.

    Tolkien heeft een genre gestart waar miljoenen mensen van genieten. Dan moet je toch iets beters hebben geleverd dan “gezever.”

  9. Origineel geplaatst door Gert
    @sredlums: Net als in alle literatuur heb je in het fantasy genre goede verhalen en slechte. Wat Tolkiens verhalen goed maakt is dat de helden hun doel bereiken door hun eigen zwakte te overwinnen. De natuur mag dan losgeslagen zijn – de personages zijn psychisch reeel en invoelbaar. Dat maakt Harry Potter ook beter dan veel andere boeken waar magie in voorkomt.

    Dank voor je reactie. Ik snap uiteraard ook best wel dat er veel kwaliteitsverschil zal zijn… alleen ik vind het hele genre gewoon niet interessant. Ook niet de fantasy. Ik ben er wat te nuchter voor denk ik.

  10. @sredlums: Het gaat hier natuurlijk niet over de kwaliteit van het boek, maar om het feit dat een van de meest populaire boekwerken van de vorige eeuw nu officieel verschenen is in ebook formaat. Ik vraag me wel af waarom je reageert op iets wat je totaal niet aanspreekt? 😉

  11. Origineel geplaatst door iPhonez
    @sredlums: Het gaat hier natuurlijk niet over de kwaliteit van het boek, maar om het feit dat een van de meest populaire boekwerken van de vorige eeuw nu officieel verschenen is in ebook formaat. Ik vraag me wel af waarom je reageert op iets wat je totaal niet aanspreekt?

    Goede vraag. Het genre fantasy spreekt me niet aan, maar het feit dat (voor mijn gevoel) echt de hele wereld zó ontzettend gek is op deze boeken/films verbaast me nog steeds oprecht. Ik betwist niet dat ze (in hun genre) kwalitatief goed zijn, maar ik zet wel vraagtekens bij de mate waarín, en de hoeveelheid mensen waardóór ze gewaardeerd worden. Ik zie het toch voor een groot gedeelte als kuddegedrag.
    maar uiteraard snap ik dat mijn hele reactie offtopic was (net zoals deze) en dat het eigenlijk gaat om de beschikbaarheid in digitale boekvorm.

  12. Kan iemand mij eens wat repositories bezorgen?

  13. @sredlums: Hmmm…kuddegedrag…daar zeg je wat. Misschien wat naïef van mij, maar ik kan me toch haast niet voorstellen dat mensen een boekwerk van pakweg 1400 pagina’s gaan lezen als ze niet geïnteresseerd zouden zijn. Wat dat betreft denk ik dat het met kuddegedrag nogal meevalt. Ik zou trouwens maar oppassen – je hebt ook een iPhone – straks verdenkt iemand jou van kuddegedrag. 😉

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.