Reacties voor: Toetsenbordprobleem in iOS 8.3? Dit helpt!

Blijft het toetsenbord hangen in iOS 8.3? We hebben een oplossing voor je! Ook bespreken we het probleem dat iPads met iOS 8.3 regelmatig crashen.
Lees het complete artikel → Toetsenbordprobleem in iOS 8.3? Dit helpt!
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 27 reacties

  1. Dat zoomen uit zetten stond al uit bij mij. Nog steeds toetsenbord probleem.

  2. Probeer het eens te activeren (zoom) en heropstarten en dan een te uitschakelen. Het is een dom voorstel maar kan misschien helpen?

  3. batterijprobloeem hoor je altijd na iedere update. Na een paar dagen klaagt niemand meer. Ik weet niet waarom maar heb ooit gelezen dat sommige toestellen na een grote update opnieuw moeten indexeren. Flinke opslag en veel data? Dan istie wel even bezig. Heb ik gehad met de 4, 4s, de 5 en de 6. Na enkele dagen heb je nergens meer last van.

  4. Hele bruikbare informatie! Had inderdaad al een tijd last van ‘hangende letters’. Ik had Zoomen al wel uit staan maar Focus stond nog aan, deze heb ik nu ook uitgezet.

    Ik had echter niet altijd last van het probleem dus ik kan nog niet zeggen of dit het probleem verholpen heeft.

  5. @MoBieler: Een andere reden kan zijn dat de toestellen na de upgrade tijdelijk meer worden gebruikt (al is het maar om de nieuwe mogelijkheden te verkennen 😉 ).

  6. Heb zelf geen last van het toetsenbord, juist zoomen aan gezet. Wat ik wel van 8.3 opvalt is dat scrollen minder gaat, zoals Facebook maar ook tweetbot3.

  7. Ik heb juist het idee dat mijn iPhone 5 bijna een 50% langer werkt met een batterijlading sinds de update naar iOS8.3.

    Verder met de iPhone en de iPad Air 1 geen problemen geconstateerd.

  8. Ook bij mij staat zoomen gewoon uit, toch blijven letters hangen af en toe.. Dus dat lijkt me geen oplossing dan..?

  9. Zelf het probleem van een dode IPad meerdere malen ervaren op IPad 3 32 Gb WiFi/G3. Na geruime tijd start deze weer op met de Apple embleem waarna beginscherm maar dan weer doodleuk op Zero gaat. Dit kan zich meerdere malen herhalen. Ook af en toe gewoon als op Windows helemaal vastlopen. En redelijk veel komt voor dat de toetsaanslagen een ontzettende vertraging hebben.
    Al met al is Apple op dit moment geen Apple meer. Zelfs vorige week op MacBook Pro via Avast virusscanner ruim 30 x besmetting. Daar hoefde men zich enkele jaren geleden niet druk te maken.

  10. Ik heb zelf ook een toetsenbord probleem ontdekt, echter niet hakende letters. Bij mij gebeurt het alleen bij whatsapp. Ik kan dan niks meer op toetsenbord drukken terwijl het zichtbaar is. De scherm werkt boven de toetsenbord prima. Terugvegen dan werkt onderkant weer. Weer terug naar gesprek. Nog steeds onbruikbare toetsenbord. Mijn oplossing is telkens whatsapp helemaal
    Opnieuw opstarten. Heel apart dit. Ik gebruik geen jailbreak

  11. Bij mij komt er in de mail geen toetsenbord tevoorschijn. Ik heb Swiftkey eruit moeten gooien.

  12. @omed: dat heb ik ook idd! Al vanaf 8.2 (fris geinstalleerd).

  13. @Eric van de Meerakker:

    Zoveel nieuwe mogelijkheden heeft 8.3 niet.

  14. Zoom functie stond niet aan, helpt dus niets

  15. Bij mij was het probleem verholpen door bij instellingen>toegankelijkheid>spraak alles uit te zetten.

  16. Ik ervaar gelukkig geen toetsenbord problemen.
    Waar ik echter sinds 8.3 wel last van heb zijn sporadische FPS drops in de animaties (zoals na het drukken op de homeknop of van het ene hoofdscherm naar het volgende hoofdscherm te vegen.) iPhone 6, 128 GB, geen jailbreak.

  17. Een tip:
    Voor mensen die de volgende geprobeerd te hebben zoals met iCloud Drive, hard reset en zoom uit hebben (deze staat bij mij gewoon uit) is er nog een andere tip die ik kan geven en zojuist uitgeprobeerd.

    Instellingen -> Stel opnieuw in -> Herstel toetsenbordwoordenboek

    Bij mij is nu een hangende toetsenbord verdwenen bij iOS 8.3 😉

  18. Is er al een oplossing voor de steeds crashende toetsenborden, of moeten we wachten tot bugfix release ios9?

  19. Origineel geplaatst door Cloverfield
    Is er al een oplossing voor de steeds crashende toetsenborden, of moeten we wachten tot bugfix release ios9?

    Probeer eens mijn bovenstaande tip. Daarmee is mijn probleem opgelost. Je reset alleen de toetsenbordwoordenboek.

  20. Hier al sinds de aankoop van iPhone 6 problemen met keyboard en enkel imessage wanneer ik iPhone kantel om in landscape mode te schrijven.

    Ik lijkt blijkbaar de enige te zijn met dit probleem, vind er niets over op het internet.
    Lijkt me bizar dat dit een hardware issue zou zijn…?
    Bedankt

  21. Ander toetsenbord probleem…

    Heel soms als ik wil typen staat mijn toetsenbord bovenaan het scherm. Dit krijg ik niet weg door te kantelen. Ik krijg het weg als ik de app opnieuw opstart. Hebben nog meer mensen dit probleem? Dit is pas gekomen na de update.

    Ik heb een iPhone 6 plus, iOS 8.3.

  22. Het probleem wat ik tegen kwam is dat mijn vergrootglas op het toetsenbord een kwartslag naar rechts gedraaid stond, dat leverde veel onduidelijk op…

  23. De iPhone van mijn dochter doet nog vreemder. Daarbij (met name whats app) lijkt het of iemand anders zit te typen. Dus ook als je niets doet of aanraakt worden er letters, punten of returns gegeven. Bij Facebook springt hij willekeurig van tabblad naar tabblad…. Iemand enig idee?

  24. Sinds ik mijn 6 heb, heb ik geen update meer gehad hierop. Alles draait nog retesnel. Eerst alles opgelost zijn, dan pas updaten…ik ben altijd zo’n beetje de laatste, en nooit problemen sinds mijn iPhone 3G…

  25. In sommige posts zie ik een fenomeen dat op buitenlandse forums Ghost Tapping wordt genoemd. Ik vind hier nergens een oorzaak en zeker geen oplossing voor. Mijn iPhone 6plus heeft sinds enige tijd ook last hiervan. Gaat zelf tekens tikken in WhatsApp, mail etc en start andere apps uit zichzelf, heel irritant. Heb hiervan een filmpje gemaakt en zal dit meenemen naar een afspraak bij Apple Genius in Amsterdam. Volgens mij is dit een behoorlijk issue aangezien dit fenomeen ook problemen veroorzaakt in financiële apps zoals ING Banking waarbij het automatisch allerlei verkeerde codes intikt en ik de app helemaal opnieuw moet activeren. Ben benieuwd wie hier ook last van heeft.

  26. Sinds de update op de iPhone verdwijnen ineens alle mailtjes uit alle boxen. Ze zijn nergens meer te vinden. Is dit een bekend probleem? Hoe kan ik het voorkomen? Zo kan ik niet op mijn iPhone vertrouwen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.