Reacties voor: Toetsenbordjes voor de iPhone: ProMini en EFO Mini

Twee hardware-toetsenbordjes voor de iPhone: de EFO Mini en de ProMini. Beide werken via Bluetooth en bevatten een touchpad en/of speciale functie- en multimediatoetsen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 43 reacties

  1. Prijs valt nogal mee, leek ding voor presentaties of je tv besturen in de toekomst zou apple wat meer ondersteuning gaan bieden voor deze hardware ??

  2. Trouwens wel erg grappig dat ze een product laten zien en dat je het dan dus niet ziet werken op de achtergrond, waar het dus om gaat ! 🙂

    Edit: Is dat trouwens niet presentatie software wat op die laptop draait ???

  3. Koop een iphone voor het touch screen, ga dan niet een toetsenbordje aanschaffen…

  4. De uitslag van de poll tot nu toe spreekt voor zich denk ik.

  5. Vraag mij af of dat touchpad gedeelte van de Promini überhaupt werkt met de iPhone.

  6. De EFO Mini is wel leuk om een toetsenbordje in je portemenee te hebben en om te gebruiken als ik een lap tekst moet typen.

  7. Waarom koop je een iPhone als je een toetsenbord wil?

    Neem dan een B**********

  8. @Martijn:
    Omdat de BB abbos in belgie nog altijd pokkeduur zijn

  9. handig voor in de auto

  10. @ Swoozy: you said it!
    Anders had ik wel een nokia of bb gekocht

  11. @ James: Iphone abbo’s zijn anders ook vrij prijzig dacht ik zo?

  12. Wie gaat er nu een extra toetsenbord meeslepen om te kunnen typen op zijn iPhone? En hoeveel groter zijn die toetsjes nu helemaal?
    Nee, onzin… bovendien zijn er al driehonderd van dergelijke toetsenbordjes in de handel.

  13. kan je niet gewoon een normaal bluetooth toetsenbord koppelen?

    dus bijvoorbeeld deze:

    http://store.apple.com/nl/product/MC184Z/A?fnode=MTY1NDA1Mg&mco=MTMzNzg4OTY

    klein genoeg voor in mijn tas en tikt een stuk beter dan zo’n klein ding.

  14. @Arawn: ja dat kan, zelf al uitgeprobeerd met de iPhone 4. Leuke is ook dat de functietoetsen als helderheid, muzieknoppen en volume gewoon werken. Ook CMD+C, V voor copy/paste en dat soort zaken…

  15. Ik heb een nokia bluetooth Toetsenbord SU‑8W, kun je je iphone in zetten mocht je een lange mail moeten typen.
    Werkt perfect!!
    Is opvouwbaar en is handig en groot genoeg om met 10 vingers te typen

  16. Wat denk ik meer zou slagen zijn kleine gamepads of zo, voor spellen die niet prettig spelen via de touch screen. (Real Racing bijvoorbeeld.)

  17. Ik ben het helemaal eens met anderen hier:

    Ik heb nu juist een iPhone zodat ik alles compact bij de hand heb en een touchscreen die ECHT WERKT.

    Ga dan niet weer een apparaatje erbij kopen….

  18. Dikke lol dit. Het on-screen keyboard biedt een top ervaring voor zijn grootte. Deze kleine pastic ruk toetsenbordjes zullen daar niets aan toevoegen.
    Stel dat er ooit iWork komt voor de iPhone en ik wil een lang stuk typen, dan maak ik wel verbinding met m’n Apple wireless keyboard.

  19. Is er nou ook Swype voor de iPhone? Dat je het als een default toetsenbord kan gebruiken? (Jailbreak)

  20. Ik vind het ook vrij onzinnig, zo’n kleine toetsenbordjes. Dat van de iPhone zelf, geeft een vrij goeie typ-ervaring eens je er aan went.

    Wat ik wel heb gedaan is, ik heb me nu een Apple BlueTooth toetsenbord gekocht. Ik heb nu een tasje waar ik enkel dat (vederlicht) toetsenbord insteek, het is ook vrij klein, en een dock en mijn iPhone. Ik kan het ergens zetten, pairen, en als je lange teksten wil schrijven is het voldoende, EN het is een PAK lichter dan een 15″ Macbook Pro.

    Omdat er meer en meer scenario-software uitkomt voor de iPhone waar je files kan importeren vanaf de desktopversies van scenario-software en die ondersteuning biedt voor de tab-toets van een bluetooth toetsenbord, wordt het een bijna volwaardige vervanger voor een laptop als je ergens naartoe gaat alleen om te schrijven.

    Ik noem het… mijn ‘ultramobiele’ setup 😉
    En zo voel ik ook steeds minder de nood aan een iPad…

  21. Grappig, ik gebruik juist Logitech Touch Mouse Server om met m’n 3GS op m’n notebook te typen en pointen Erg handig! Als gadget…

  22. Erg jammer, deze poging.
    Ook jammer dat de ThinkOutside/iGo/Dell Bluetooth Foldable keyboards niet meer worden gemaakt / verkocht.
    Beetje ruwe bespreking:
    Toetsen hebben dezelfde feel als een laptop. iPhone / iPod in de houder, tikken maar in elke applicatie. Nu alleen nog op zoek naar een knappe tekstverwerker voor iPhone/iPod die permanent woordaantal weergeeft.
    Prima instrument voor de verslaggever onderweg die helemaal klaar is met die laptop-ellende, alleen om een stuk tekst te componeren.

  23. EFO Mini is een grap. Wat een lomp ding zeg. De pro ziet er al wat stoerder uit maar voor de iphone is het niet nodig op landscape heb je een ideale toetsenbord. En als je lange stukken moet typen moet je sowiezo geen iphone gebruiken maar desktop of laptop. En als je echt niet zonder kan koop dan gewoon wireless keyboard van apple zelf.

  24. Als ik er een zou kopen zou het zeker de pro mini zijn omdat ik hem vooral zou gebruiken voor de media center pc aan mijn tv. Nu gebruik ik mijn iPhone er voor maar omdat de computer geen wifi heeft moet ik dan een kabel leggen. Wat voor veel gedoe zorgt. Als ik een film heb kan hij gewoon op de externe hdd en dat werkt prima. Als ik hem zou hebben denk ik dat ik hem ook wel voor mijn iPhone zal gebrouiken.

  25. Ik gebruik (en typ dit bericht) met het iGo stowaway Ultra Slim opvouwbaar bluetooth toetsenbord die ik voor mijn UMPC heb gekocht. hij heeft zelfs een standaard (oorspronkelijk voor de UMPC) waar mijn iphone zowel staand als liggend prima op past. en hij is klein genoeg om mee te nemen. Door de volledige grote toetsen is het ook makkelijker om te typen. Voor zowel de UMPC als nu de iPhone zeer tevreden mee.

  26. Als het voor de apple tv zou werken kocht ik hem direct!
    Werkt het op de apple tv ….?

  27. Werkelijk zinloos zeg, het mooie van een iPhone is juist dat je niets extra nodig hebt, en zeker niet zo’n klein kl*te toetsenbordje…als ik dat wil, koop ik wel een smartphone met toetsenbord.

  28. Origineel geplaatst door Pete
    Werkelijk zinloos zeg, het mooie van een iPhone is juist dat je niets extra nodig hebt, en zeker niet zo’n klein kl*te toetsenbordje…als ik dat wil, koop ik wel een smartphone met toetsenbord.

    Helemaal mee eens. (bahalve kl*te)

  29. Als ik dat had gewenst, dat had ik een BB gekocht i.p.v. een iPhone.

  30. Hier zak ik waarlijk op te wachten:
    Kom ik thuis van het werk, klik ik m’n TV aan, iPhone aan de Apple-TV kabel (wordt de iPhone gelijk opgeladen), TVOut (jailbreak) gaat daardoor automatisch aan, waardoor de iPhone op de TV verschijnt. BTStack (jailbreak) verbindt met bluetooth toetsenbordje. Lekker op de bank ploffen en vanuit die relaxete positie lekker internetten en Youtube filmpjes, Uitzending Gemist enz. kijken. Neem dan wel de versie met dat aanraakschermpje, zodat je de iPhone op TV aangesloten beter kan bedienen…

    Je iPhone is nu een soort van mini pc-tje, dat zeer goed vanuit je luie TV-stoel te bedienen is.
    Kost wat, maar dan heb je ook wat…

  31. Wat een stom filmpje van die EFO Mini zeg! Je ziet niet eens ‘live’ op het scherm verschijnen wat er getypt wordt! Dus… 😉

    Nee een iPhone is juist prima zo, lekker klein en compact. Misschien is een los (bluetooth) keyboard beter op z’n plaats icm een iPad.

  32. Zouden ze ook op de Ps3 werken? Heb je 2-in-1 🙂

  33. Elk bluetooth toetsenbord werkt met de iPhone, iPod Touch en iPad?!!

  34. Origineel geplaatst door karel-willem
    Ah, ik heb de ProMini al gevonden: http://www.focalprice.com/HE275B/24GHz_Mini_Wireless_Remote_Control_Keyboard_Mouse_Presenter_Combo_Black.htmlScheelt toch weer 25 dollar. ; )

    Oeps, dat is geen Bluetooth uitvoeringmaar een 2.4 Mhz ding met een dongle. Dat werkt niet echt samen met een iPhone – iPod – iPad.

  35. Nou ik moet eerlijk zeggen dat ik een Blackberry en een Iphone heb. En dat het typen met de BB vele malen sneller gaat dan met de Iphone.
    Dus ik was al opzoek naar een klein toetsenbordje en ben benieuwd hoe die EFO mini werkt. maarja ik wil hem wel eerst proberen dan..

  36. Wel leuke hebbe-gadget maar zoals eerder gezegd alleen handig voor lappen tekst en dat doe ik alleen op me laptop.
    Smsen en hyven gaat prima op de iPhone dus dan is hij overbodig.

  37. @James: dus je koopt een iphone omdat blackberry te duur is? 😮

  38. Onzin. Ik heb mijn iPhone waarvoor deze bedoeld is. Als ik een toetsenbord wil ga ik achter de PC zitten of met mijn laptop of netboek ook schoot. Waarom willen mensen van zo’n gebruiksvriendelijk apparaat als een iPhone toch steeds een volwaardige PC maken. Dat vind ik van dat jailbraken overigens ook. Als je iets wilt met andere functionaliteiten loopbaan iets anders. Wat een verloren energie allemaal!

  39. @Peter: Heb jij zelf ervaring met het werken met een Igo stowaway tb en een Ipod Touch (3gen) .Ik krijg hem niet zichbaar, maar op mij iPad wel. Enig idee waar dat in zit?

  40. @iTouchiReview: Dat zeg je nou wel zo hard, maar ik krijg het Igo stowaway toetsenbord niet aangesloten op mijn iPod touch (3e gen), maar wel weer op mijn iPad. Raar, maar waar

  41. Origineel geplaatst door Peter
    Arawn

    ah ok dank je wel! dat is wel heel gaaf 🙂 binnenkort even kopen.

  42. de een is lelijk en de ander ook.. 🙁

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.