Reacties voor: Toekomstvisie: iPad als verlengstuk van de televisie

VRT-medialab heeft een filmpje gemaakt waarin ze de tv-mogelijkheden voor de digitale consument uitleggen. Die zit steeds vaker met iPhone of iPad op de bank. Je kunt op die manier extra content bieden.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 10 reacties

  1. Dit bestaat voor de mensen in België vanad8 oktober komt Mobistar uit met tv voor de consument thuis en wie dat pakket dan heeft kan daadwerkelijk via zijn iPad tv kijken en ook alles bekijken wat opgenomen is geweest …

  2. Draadloos streamen van iPad naar TV scherm zit standaard in de november update van iOS.

    Interactie tussen iPad en live TV is interessant, maar zeker geen killer feature. Daarbij is interactie via SMS veel interessanter voor de zenders.

  3. Lijkt me een correcte en logische analyse. Maar ik denk dat daarnaast met Google TV eindelijk het Internet op de TV gaat doorbreken. Consumenten kiezen dan hun eigen content. En dan zouden video kanalen en video content voor bedrijven wel eens belangrijker kunnen worden dan hun website…

  4. Tja, je kunt ook lekker vrijen op de bank…

  5. Dat is precies wat ik doe. Kijk ik een film, dan zoek ik in IMDB HD “waar ken ik die ook al weer van” acteurs op. Of in Wikipedia om iets meer te weten over iets wat je hoort op de TV, en natuurlijk het 2e scherm van de NOS.
    En idd, m’n iPad gaat mee naar de wc (het nuttige met het aangename verenigd) en bed.
    Die Steve zat toch niet zo gek met zijn naamgeving iPad ;~} (voor de goede orde, ik heb een gezonde relatie)

    Al met al denk merk ik dat ik het steeds meer bij me heb. M’n iPhone4 gebruik ik alleen nog maar echt mobiel (en om thuis te bellen natuurlijk)

    @Mars; er is ook een kamasutra app ;~)

  6. Origineel geplaatst door iFreek
    Draadloos streamen van iPad naar TV scherm zit standaard in de november update van iOS.

    Sorry maar dat heb ik dan even gemist.. Waar doel je dan op? een interactie tussen Apple TV en Ipad/Iphone? Of snap ik het nu niet?

  7. Combi TV en Internet is een no-brainer. Je ziet nu ook steeds meer TV’s met ingebouwde internetfunctionaliteit. Helaas kun je vaak nog niet daadwerkelijk tegelijkertijd internetten en TV kijken (dus split-screen). Volgens gadget-guru Vincent Everts ligt dit (uiteraard) niet aan de techniek, maar aan de omroepen. Die willen dit niet en hebben de fabrikanten restricties opgelegd! Ze gedragen zich al net zo als de telecomproviders. Om hopeloos van te worden.

  8. Best een MILF in dat blauwe shirtje 😛

  9. Al jaren gebruik ik mijn imac als tv doormiddel van een Eyetv hybride usb tv stick. De mogelijkheden worden dan ineens veel ruimer.

    Ten eerste heb ik mijn tv, dvd recorder en stereo-installatie verkocht en worden ingevuld door de Imac gekoppeld aan internet en digitenne van kpn. Heerlijk een alles in 1 apparaat.

    Met eyetv luister ik radio en kijk tv en de harddisk van de imac in combinatie met eyetv hybride tv stick geeft mij de mogelijkheid om tv programmas op te nemen.

    Eyetv heeft een App in de store waarmee ik via mijn imac tv kan kijken op mijn ipad via wifi.

    Ook kun je met eyetv opgenomen tv programmas streamen over internet naar een andere locatie, dus mijn imac werkt dan als server.

    Ook tv kijken en met de imac tegelijk werken behoren tot de mogelijkheden.

    Met Iteleport App in de appstore kun je via de ipad de imac bedienen.

    Verder is de camera en microfoon in de imac in combinatie met software een beveiligingscamera..

    Ga zomaar door voor oneindig veel combinaties….

    Ik mis alleen een aanbieder die rechtstreeks over Internet tv streamt, dan ben ik van al die aparte apparatuur van een tv provider verlost ! Dit laatste zou mooi aansluiten waarop in dit artikel wordt gedoeld !

    Laat maar komen ! De Media heeft nog teveel de vinger in de pap als het erop aankomt en wij consumenten willen zelf kiezen of we reclame bekijken tussen de tv programmas door en willen een programma bekijken wanneer wij dat wensen, en dan bedoel ik ook echt alle uitzendingen ON Demand !

  10. UPC is hier al druk mee bezig.

    UPC presenteerde maandagochtend op de grote tv-beurs IBC in de RAI in Amsterdam zijn nieuwe dienst om op te nemen op afstand. Via de gewone site, de mobiele site en apps voor de iPhone en de iPad is het mogelijk in te stellen dat de dvr van UPC een programma moet opnemen. De mobiele opnamedienst was eind vorige week al uitgelekt doordat de mobiele testsite even online stond. De invoering volgt in fases in oktober en november, aldus UPC.
    Ook ontvangen van herinneringen per e-mail of iPhone-pushbericht is mogelijk, net als het instellen van favoriete kanalen, het ontvangen van tv-tips en het bekijken van de on-demand top 10. UPC werkt nog aan andere apps, zoals een Symbian-versie. De apps zijn gratis maar ontvangen van sms-reminders kost wel geld. Later kunnen klanten ook hun UPC-rekening via de dienst bekijken.

    ‘De volgende stap is ook mogelijk te maken om content te kijken op de iPad’, aldus Mark Giesbers van UPC. Het on-demandaanbod is via de nieuwe apps nu nog niet te bekijken. Maar dat komt wel in zicht met de komst van UPC’s nieuwe interactieve tv-platform eind 2011. Dat platform maakt kijken op diverse apparaten in huis mogelijk, waaronder tablets en mobieltjes.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.