Reacties voor: Toekomstmuziek: hoe lang is de iPod nog relevant?

Apple vernieuwt de iPods, maar dat wil niet zeggen dat ze nog een lang leven voor zich hebben. Is de iPod eigenlijk nog wel relevant in 2015, en zouden we ze echt missen als ze verdwijnen?
Lars Paymans -

Reacties: 17 reacties

  1. Wat ze bijvoorbeeld hadden kunnen doen, is dat je als je een iPod touch koop je 3 6 maanden Apple Music krijgt. Of korting op Beats hoofdtelefoons, zodat de aanschaf van een iPod weer interessant wordt.

  2. Ik ben nog steeds een voorstander voor een ipod. Ik heb heel veel platen die ik heb gedigitaliseerd en die zeker niet in de itunes store of apple music te vinden zijn. Ook mix ik vaak setjes in elkaar en luister dit dan achteraf terug op mijn ipod.
    Dus ik hoop dat de ipod nog lang blijft bestaan. En vind het beter om een ipod en iphone gescheiden van mekaar te hebben.

  3. Niet lang meer. De nano is nog handig met bv hardlopen. Maar daar heeft apple al de watch voor. Het verbaast mij dan ook dat er nog een ipod gekomen is. Maar er zal nog markt voor zijn 😛

  4. Ik zweer nog bij mijn tot de nok toe gevulde 160GB iPod. Er is zoveel geweldige muziek die niet op de verschillende streaming diensten te vinden is. Ik probeer van tijd tot tijd weer eens een ander maar wordt elke keer teleurgesteld in het aanbod.

  5. Het is ook een goed uitstapmodel. Voor de mensen die de hoge prijzen voor een Iphone niet meer willen betalen, maar die toch geinvesteerd \ijn in Apple music (of gekochte muziek via itunes).

  6. Ik zou persoonlijk niet meer een iPod aanschaffen zeker geen iPod touch omdat de iPhone hetzelfde en meer doet.
    Maar goed voor mensen die geen iPhone willen/hebben/kunnen betalen etc is het zeker een goed alternatief.
    Maar of het nou een toekomst heeft, weet het niet zeker er zijn zoveel mensen met zoveel wensen

  7. Ik gebruik mijn iPod classic dagelijks in mijn auto. Lekker vol met muziek en mijn eigen mixtape erop om natte luisteren. Op de iPhone staat bij mij geen muziek op. Geen ruimte voor op de iPhone door verschillende apps en foto’s en video’s. Dus laat de iPod bestaan.

  8. Ik gebruik de iPod shuffle bijna dagelijks. Ideaal voor hardlopen/fitness. Batterij gaat heerlijk lang mee en je klikt hem zo ergens aan vast en je merkt niet dat je hem draagt. Ik vind zelfs de iPod nano dan te groot. Je voelt toch terwijl je beweegt.

    Apple Watch ga ik daar niet voor gebruiken, vooral omdat je dan een bluetooth headset nodig hebt. Ik heb liever gewone oordopjes waarmee ik niet zo voorzichtig hoef te doen, die tegen zweet kunnen en je niet hoeft op te laden.

    Overige iPods zijn voor mij overbodig.

  9. Eigenlijk zouden ze de ipod touch moeten hernoemen naar ‘ipad nano’ want dat is ie in feite:
    Een ipad die je in je broekzak kan steken.

  10. Het leuke aan een iPhone is wel dat hij alles te bieden heeft tov een iPod .

  11. Origineel geplaatst door Barend
    Wat ze bijvoorbeeld hadden kunnen doen, is dat je als je een iPod touch koop je 3 6 maanden Apple Music krijgt. Of korting op Beats hoofdtelefoons, zodat de aanschaf van een iPod weer interessant wordt.

    kan ik je ergens wel in volgen maar zelf verkies ik een totaal beleving van muziek , internet, gps en telefoon in 1 toestel

  12. Origineel geplaatst door iphone_user
    Niet lang meer. De nano is nog handig met bv hardlopen. Maar daar heeft apple al de watch voor. Het verbaast mij dan ook dat er nog een ipod gekomen is. Maar er zal nog markt voor zijn 😛

    Met de iPod krijg je geen boete als je die in je hand houdt terwijl je rijd hahaha. Ik gebruik mijn iPod nog voor in de Auto. Deze is aangesloten op mijn pioneer die ik weer kan bedienen op mijn stuur. Met de iPhone lukt dit niet.

  13. Origineel geplaatst door Mellie Mel:

    Met de iPod krijg je geen boete als je die in je hand houdt terwijl je rijd hahaha. Ik gebruik mijn iPod nog voor in de Auto. Deze is aangesloten op mijn pioneer die ik weer kan bedienen op mijn stuur. Met de iPhone lukt dit niet.

    Klopt niet helemaal. iPod kunnen ze onder artikel 5 gooien wegens gevaarssetting.

  14. Origineel geplaatst door ronny1967: Het leuke aan een iPhone is wel dat hij alles te bieden heeft tov een iPod .

    Nou ja, bijna alles. Een iPhone met 128GB èn 4″ scherm is er (nog) niet, zo’n iTouch sinds kort wel.

    Vreemde combi trouwens, zou persoonlijk een iPhone met 128G en 4″ scherm wel overwegen, òf een iPod Touch met 128G èn (5″ of) 5,5″ scherm maar de huidige 128G iPhones en Touches niet. Telefoon moet draagbaar genoeg zijn om altijd bij me te hebben dus 4″, Touch moet meer dan alleen maar extra geheugen voor heel veel geld bieden tov 5S om zinvol ernaast te zijn, met hetzelfde scherm en een tragere processor en geen touchID biedt hij dat zeker niet… En een aparte mediaspeler met voldoende opslag kan voor video’s best een groter scherm gebruiken.

    Ach, ‘behelp’ me wel met een mini2 128G, daar kun je ook video op kijken 😏
    Jammer alleen van de 4:3 verhoudingen bij meestal 16:9 content.

  15. Zolang er miljoenen van verkocht worden zal het product blijven bestaan. Maakt gewoon allemaal verder niet uit. Geld is de enige motivatie.

  16. FM radio op ipod nano gebruik ik nog veel als ik onderweg ben.

  17. Nog drie weken. Hahaha…!! Het blijft natuurlijk relevant zolang voldoende mensen het willen kopen. Sinds de introductie van de iPhone is de verkoop flink gedaald, maar er blijven mensen die graag een iPod willen hebben. Vooral met een fors geheugen kan je die trekken.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.