Reacties voor: ‘Toekomstige iPhone krijgt zuinig OLED-scherm’

Een nieuw patent van Apple laat zien hoe het bedrijf werkt aan een zuinig OLED-scherm. Deze heeft geen backlight, maar staat er normaal gesproken om bekend snel de batterij van je smartphone leeg te trekken.
Lees het complete artikel → ‘Toekomstige iPhone krijgt zuinig OLED-scherm’
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 23 reacties

  1. Als ik zo kijk naar de afbeelding, wordt er nog een oud model iPhone (3G) gebruikt. Zou het niet al een oud concept zijn?

  2. Ben benieuwd. Accuduur blijft een probleem bij smartphones in het algemeen en de iPhone in het bijzonder.
    Als dit waar is, was dat Retinagedoe ook geen lang leven beschoren.

  3. Is dat een nieuw patent? Het ziet er uit als de eerste generatie iPhone, en de naamgeving van de icoontjes doet mij vermoeden bevestigen. Zo heet de SMS-app nog “Text”, heet de muziek-app nog “iPod” en staat het iTunes-icoontje rechtsonderin (iets wat echt alleen in versie 1.0 van iOS zo was). Dit is een patent van vele jaren oud wat nu pas is toegekend o.i.d., maar nieuw is het zeker niet.

    Origineel geplaatst door kolibrie
    Ben benieuwd. Accuduur blijft een probleem bij smartphones in het algemeen en de iPhone in het bijzonder. Als dit waar is, was dat Retinagedoe ook geen lang leven beschoren.

    Er zijn zeer weinig vergelijkbare smartphones met een betere batterijduur.

  4. Heerlijk de iPhone 5 geruchten gaan beginnen

  5. Je kan de achtergrond natuurlijk ook gewoon zwart maken en de tekst wit. Probleem opgelost.

  6. OLED? Waarom geen AMOLED?

  7. @kolibrie: Hoezo niet! Retina is niet de techniek. Retina slaat op de resolutie van het display, die namelijk van 480×320 px naar 960x640px ging, dit was een verviervoudiging. En bracht de resolutie op maar liefst 326ppi (pixels op een vierkante inch) dat was superscherp. Nu zijn er meer telefoons die dat hebben, maar nog steeds erg weinig. En Apple noemt het Retina omdat je oog (retina) bijna geen onderscheid kan maken boven de 300ppi.

    Oftewel dat kan dus ook gewoon met OLED.

    (ter vergelijking: je koop een 40inch tv. Die kun je kopen als plasma, lcd, led. En je hebt ze in 720p. of in 1080p. Een hogere resolutie maar technieken verschillen. Alleen ja voor de resolutie van Apple is geen standaard naam voor de consument, dus om nadruk te leggen op de scherpte van het scherm, noemen zij het retina.)

  8. @Manny: Dan wel een super amoled 🙂 (hogere contrastratio. Maar Apple maakt er vast iets goeds van, al had ik het liever nu al gezien 😛

    OLED: Organic Light Emitting Diode is a new screen technology to rival LCD and plasma.
    AMOLED: Active Matrix Organic Light Emitting Diode.
    There is no substantial difference between the two. Active Matrix is a method for controlling individual pixels.

    Bron

  9. Aub doe het ons niet opnieuw aan (zoals bij iPhone 4S) om allemaal geruchten te posten waar op het einde niets van blijkt te kloppen.

  10. Origineel geplaatst door kolibrie
    Ben benieuwd. Accuduur blijft een probleem bij smartphones in het algemeen en de iPhone in het bijzonder. Als dit waar is, was dat Retinagedoe ook geen lang leven beschoren.

    iPhone in het bijzonder??? iPhone heeft wel de langstdurende batterij momenteel… misschien moet je eens kijken naar Samsung Galaxy SII… Samsung zit met 6 uur bellen, iPhone met 8 uur…

  11. Hmmm… Iets zegt mij dat deze patent al is aangevraagd toen de iPhone 1 uit was. Het model lijkt ook het meest op de eerste generatie iPhone (kijk maar onder bij de luidsprekers en de bezel) overigens ontbreken icons zoals App Store (kwam pas beschikbaar vanaf iPhone 3G) en is de Messages app hier nog txt (sms) zoals het was voor iPhone 1-3Gs.

  12. Apple staat er bekend om niet direct de nieuwste tech in huis te nemen. Hun kracht is juist de bewezen tech zo goed mogelijk uit te werken en daarom werken iDevices met lagere specs zo goed.

  13. @Max: Niet per definitie. Als het gaat om processor enzo dan wel, en nog wel meer, maar daar staan ze niet bekend om.
    Want dat is niet enige techniek die bestaat. Ze waren de eerst die kwamen met een goed werkend scherm op de telefoon. Zij werkte met een nieuwe techniek op warmte (capacitive), terwijl je bij de concurrentie nog moest drukken op de schermen. Ook hebben zij als eerste unibody behuizing, en wat denk je van de glass touchpads op de macbook met multitouch. Firewire, retina display, thunderbolt.

  14. … patent tekeningen zijn nooit waarheidsgetrouw (behalve als het om een uiterlijk gaat)… ik bedoel, anders wisten we nu dus hoe de iphone 5 er uit ging zien… (mijn iphone 4 heeft ook geen OLED scherm… dus het patent zou dan ook raar zijn) punt achter discussie over hoe oud dit patent moet zijn.

  15. Haha nu al geruchten.. Met al die geruchten vind ik iPhoneclub minder leuk worden.

    Ontopic: betere batterijdur zou wel goed zijn, nu is het echt waardeloos.

  16. @ASN: Wat maakt het welk uit model iPhone ze gebruiken het gaat toch om het display.

  17. Hopelijk maken ze het scherm dan ook wat groter. 3.5inch begint nu toch wat ouderwets te lijken en iets groter zou volgens mij veel kopers aantrekken.

  18. Origineel geplaatst door Larzzz
    En Apple noemt het Retina omdat je oog (retina) bijna geen onderscheid kan maken boven de 300ppi.Oftewel dat kan dus ook gewoon met OLED.

    Welke toestellen halen een DPI van meer dan 300 dan?

    Als je kijkt naar de Rage in Android land dan zie ik voornamelijk 4,5″ schermen met 1280×720 en dat is nagenoeg geen 300DPI (250 ofz dacht ik)

  19. @iMars: Even lezen en voila staat: ingediend 2e kwartaal 2010.

    Als ik het goed heb was toen de iphone 4 niet uit.. dus hebben ze gewoon het toenmalige huidige toestel genomen als concept art.

    Vaak is het indienen van een patent de 2e stap, de 1e is het bedenken en de 3e is het maken van een proof of concept, 4e maken van prototype, 5e het zorgen dat het geproduceerd kan worden en daarna zal het pas verschijnen in producten..

    Ik meende dat apple toshiba(?) had gesponsord om een display fabriek op te zetten.. was dit niet ook rond die tijd? Misschien zijn die fabrieken voor dit type scherm..

  20. oLED, wat trouwens organische LED betekent, zat er wel aan te komen. Is eigenlijk beter en kan vaak ook nog goedkoper worden geproduceerd.

  21. Indien ik mijn iPhone hele dag kan gebruiken zonder op te laden zou ik het prachtig vinden. op gegeven moment moet ik mijn avond wel 2x in dag opladen. Heb nu ook een iPod gekocht om daar met apps te werken en push berichten (WiFI op zaak) en iPhone puur gebruiken voor bellen.

  22. @FuZzy: Wat voor werk doe je dan? Een iPhone dock voor op je bureau is nou niet heel erg duur en als je in de auto werkt kun je ook een auto lader kopen…
    Als ik op mijn pc zit staat hij altijd in het oplaad dock naast de pc… synchroniseert hij automatisch en je trekt hem er zo weer uit als je hem nodig hebt..

    Daarnaast vraag ik me af of je niet wat meer met werk bezig moet zijn? 😛

  23. 1 woord super amoled plus

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.