Reacties voor: Keramisch materiaal ook geschikt voor toekomstige iPhone, iPad en MacBook

In een patent beschrijft Apple hoe je keramische materialen ook voor iPhones, iPads en MacBooks kunt gebruiken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 12 reacties

  1. Wat zou nu nog een Apple Watch Edition (‘goud’) waard zijn die je ooit voor ca. €11.000 gekocht hebt?

  2. @Wim van Driel: denk je dat het die mensen wat uit maakt?

  3. Bang voor een volledig witte keramische iPhone? Laat maar komen hoor! En die kunnen ze vast in elke andere kleur van keramiek maken, dus ook zwart. ‘Jet Black’ & ‘Piano White’ zeg maar?

  4. Een iPhone van dit sterke en heel witte materiaal lijkt me wel mooi. Ik hoop dan wel dat het niet – net als bij de Apple Watch – drie keer zo duur wordt als aluminium, anders heb je er weinig aan. Ik vraag me af of het bij de iPhone 7s al zover is.

    Van de iPhone 3G en 3Gs werd gezegd dat de achterkant ook van keramisch materiaal was. Maar dat vraag ik me af. Het leek op plastic, beschadigde en kraste snel als je hem liet vallen en uit zichzelf scheurde het ook nog al snel.

    Een doorzichtige achterkant op de iPhone lijkt me ook wel leuk, als er tenminste wat onderdelen te zien zijn. Apple heeft natuurlijk eerder doorzichtige apparaten gemaakt (de iMac G3)

  5. Origineel geplaatst door Peer
    Bang voor een volledig witte keramische iPhone? Laat maar komen hoor! En die kunnen ze vast in elke andere kleur van keramiek maken, dus ook zwart. ‘Jet Black’ & ‘Piano White’ zeg maar?

    Zie hier een patent voor gekleurde zirconia-keramschische ‘bodies’ uit 1974 (!): link

    Ze hebben het zelfs al over roze! 😀

  6. Origineel geplaatst door Wim van Driel
    Wat zou nu nog een Apple Watch Edition (‘goud’) waard zijn die je ooit voor ca. €11.000 gekocht hebt?

    Ze worden nu niet meer gemaakt, en dat heeft apple zeker niet zomaar gedaan, de bezitters hebben nu een collectors item! Win-win situatie voor beide

  7. Bij ‘keramiek’ denk ik toch nog wel steeds aan bloempotten en creatieve mensen met geitenwollen sokken… Maar ik weet dat ik die connectie zo snel mogelijk moet zien kwijt te raken 😷

  8. Gouden Apple Watch…nou leuk hoor. Heb je voor zoveel duizenden een gouden Apple Watch gekocht waarvan de goudwaarde maar een fractie waard is van dat bedrag. Qua technische waarde is de gouden Apple Watch straks hopeloos verouderd. Wie gaat er dan nog een hoge ‘collectors’ waarde betalen. Niemand denk ik!

  9. Rado maakt al jaren horloges en bandjes van keramisch materiaal.
    Ik heb zelf een horloge dat Irak meer dan 23 jaar draag waar niet een krasje op te vinden is.
    Zo nieuw is het nu ook weer niet.

  10. Shit, dan ga ik toch minder lang met mijn 6s doen dan ik me had voorgenomen. Lijkt me echt helemaal te gek.

  11. @Wim van Driel: kans dat ze over 20 jaar flink meer waard zijn(of eerder). Het is een gelimiteerde oplage, en het is goud uiteraard.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.