Reacties voor: De toekomst van Siri: waarom zou je nog typen?

Siri kan als digitale assistent nog veel intelligenter worden. De huidige generatie kinderen staat ervoor open, want ze zijn opgegroeid met spraakassistenten, waardoor je eigenlijk niet meer hoeft te typen.
Lees het complete artikel → De toekomst van Siri: waarom zou je nog typen?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 25 reacties

  1. Mocht je het gemist hebben. Siri kan beatboxen. Gewoon beatbox zeggen

  2. Er valt nog een hoop te verbeteren aan de Nederlandse taalherkenning van Siri. De spraakherkenning van Google is een stuk beter heb ik gemerkt.

  3. Ik heb complete ruzies met Siri om het licht uit te krijgen…

  4. Waarom zou je nog typen ?

    Nou als iedereen in de wereld praat met zijn telefoon of computer.. Tja…
    Moet er niet aan denken

  5. Stja waar gaat dat heen met de spraakherkenning? Leuk wat je schrijft over kinderen en emoticons. Heel herkenbaar. Mijn dochter van 5 vindt niks leuker dan appjes rond te sturen met plaatjes.

  6. Ehhh waarom zou je Siri (NL) gebruiken? Werkt vaker niet dan wel en áls Siri je dan eindelijk eens een keer verstaat, dan kan de NL versie maar bitter weinig. Als je tijd teveel hebt of het fijn vind om elke keer weer verrast te worden met Siri’s eigen-/onzinnige interpretaties dan is Siri zeker een aanrader. De beperkingen van Siri NL zijn op dit moment behoorlijk fora zeker als je hem met de US versie vergelijkt. Ik verbaas me erover hoe ontzettend slecht siri werkt als je bijvoorbeeld een smsje opsteld naar een bepaald contactpersoon, dan krijgt siri het nog voor elkaar om de naam van de persoon binnen het smsje volstrekt fout te spellen. Kun je alsnog gaan typen. En dat is maar een van de véle voorbeelden. Maar kennelijk heeft een aantal mensen een elite siri NL versie want anders vallen die lyrische reacties die je normaal leest niet te verklaren.

  7. Bij mij werkt Siri prima Typ al veel minderEn met de hue lampen perfect

  8. Waarom omdat ik niet de hele tijd tegen mijn telefoon hoef te praten, niet iedereen hoeft alles constant te horen wat je aan doen ben met de telefoon.

  9. Wie schrijft, denkt beter na.

  10. Ik vroeg aan Siri wat het nummer van de kapper is in mijn woonplaats. Haalt ie keurig van internet en noemt het nummer op. Zegt ie: die wil je zeker bellen. Ja zeg ik. Dat dacht ik al zegt ie….. En sluit af 🙂 LOL

  11. En doven en slechthorenden praten slechter dan goedhorenden. Die moeten sowieso blijven typen. Hopelijk wordt daar ook rekening mee gehouden ipv dat men langzaamaan helemaal af laat hangen van Siri.

  12. Siri en teksten dicteren? Iemand al ontdekt hoe je de interpunctie goed krijgt? Vraagtekens? Laat me niet lachen. Spraakcommando’s vooruit, dat werkt soms aardig goed (hoewel regelmatig totaal niet) maar voorlopig blijft het behelpen. Of niet, Siri? (Ik geloof dat ik je niet helemaal goed verstaan heb…👍😱)

  13. @justin w: hahaha geinig.

  14. @Rudy: dit werkt iig 100% perfect op de  Watch. Gewoon de leestekens, vraagtekens, uitroeptekens uitspreken. Maar misschien spreek ik het wel heel netjes uit 🙂

  15. Lekker in de trein. Iedereen door elkaar tegen ze mobieltje praten #leuk

  16. Lezen en schrijven gaat hand in hand. Dus gewoon leren. Ook als je aan het denken bent dan kan je met een pen woorden en doodles tekenen. Voor jonge kinderen en analfabeten is het makkelijk om iets in te rikken. Net zoals ik dit allemaal tegen de spraakherkenning heb gesproken en dit in het scherm wordt gezet. Betreft het luistervink: toch van de generatie : wie luistert er mee (overheid , bad guys). Van mijn werk mag ik ook geen voice dictafoon gebruiken aangezien dan onze bedrijfsdata naar een “vreemde” cloud dienst gaat. Dus voorlopig tikken en lezen en niet spreken en voorlezen.

  17. Origineel geplaatst door justin w
    Mocht je het gemist hebben. Siri kan beatboxen. Gewoon beatbox zeggen

    Kijk, hier heb ik wat aan! Thx

  18. Dat neurale netwerken in opkomst waren maar dat de ontwikkeling tot stilstand gekomen is, is niet waar.Alleen de commercialiseringsslag gaat met horten en storten.Siri US heeft extensies naar allerlei kennisbanken, alleen niet in het Nederlands. Daarom moet de leiding van Apple duidelijk keuze maken om Siri (met API’s) open te gooien voor app developers of de archiectuur zelf te ontwikkelen (maar dan goed)Zoals Schiller ruimte zoekt om niets te doen, stuurt hij aan op het eersteDan dus opengooien en een GoogleNow invoke zodat je het beste van beiden hebt

  19. @Karst: inderdaad ja.

  20. @Rudy: interpunctie gaat prima. Gewoon de interpunctie noemen en hij zet het voor je neer; vraagteken, komma, nieuwe regel, punt

  21. Ik heb het idee dat de functionaliteit van Siri iets rooskleuriger wordt voorgesteld dan die in werkelijkheid is. Stel een eenvoudige vraag aan Siri en 9 van de 10 keer moet je die, zwaar articulerend, herhalen. Wellicht dat dit voor de Engels-taligen anders is, maar voor nu heb ik Siri simpelweg helemaal uitgeschakeld en maak ik gebruik van de uitermate goed functionerende Google-variant.

  22. @EOTB: Helemaal mee eens.
    Ik kan het niet laten om even te melden dat ik Siti totaal RUK vind. Ik probeer Siri 5x per week mijn vrouw te laten bellen vanuit de auto zodat ik handfree blijf. Allemachtig wat een ergenis!!
    Dan belt ie die dan weer iemand anders. Soms crashte hij mijn totale iphone (6 ). Ik vind het lachwekkend slecht. Leuke technologie die helaas nog in de kinderschoenen staat.

  23. “Kinderen die niet meer hoeven te leren schrijven”.
    Wie zoiets zegt heeft jammer genoeg geen flauw benul van hoe kinderen zich ontwikkelen. Best eens een boek lezen over psychomotoriek, en hoe belangrijk het is dat kinderen leren schrijven met een echte pen, op echt papier.

    Ik begrijp het idee van dit artikel, maar ik zou toch iets nauwkeuriger zijn in het selecteren van citaten. Het kaf van het koren scheiden.

    Dank u

  24. Laatste keer dat ik het probeerde kreeg ik ook “vraagteken” in plaats van “?”.
    Misschien moet ik het nog een kans geven….

  25. Origineel geplaatst door Jesper
    Lekker in de trein. Iedereen door elkaar tegen ze mobieltje praten #leuk

    😂

    Gelukkig zijn er ook stiltecoupés 😄

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.