Reacties voor: Toekomst: betalen met Pebble of iWatch bij de iPad-kassa

Met een Pebble en iPad kun je betalingen doen, bewijst Payworks. Is dit de manier waarop de iWatch straks betalingen mogelijk maakt?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 12 reacties

  1. Ja okee en als je smartwatch word gejat ben je het zaadje!! En kan degene die hem gejat heeft lekker al je geld uitgeven ( niet dat dat veel geld zal zijn gezien de financiële situatie in Europa)

  2. Origineel geplaatst door Joost
    Ja okee en als je smartwatch word gejat ben je het zaadje!! En kan degene die hem gejat heeft lekker al je geld uitgeven ( niet dat dat veel geld zal zijn gezien de financiële situatie in Europa)

    Op naar Pebble 2, met fingerprint!

  3. @Joost: Komt vast wel een wachtwoord bij kijken..

  4. Ik zit al bijna een half jaar te zeuren om een simpele komma in bijv. Runkeeper op mijn Pebble te krijgen.

    Nu staat er bijv. 5X3 KM ipv 5,3 KM op mijn Pebble.
    Schijnt erg moeilijk te zijn…..
    Laten ze dat eerst eens regelen.

  5. @Joost: Waar zeur je dan over?

  6. eng of niet, veilig of niet….

    BRILJANT dat het überhaupt mogelijk is!

    ben blij dat ik die pebbel heb!

  7. @020: Hahaha idd

  8. @Gonny van der Zwaag: daar heb je een punt

    Origineel geplaatst door Jack
    waar zeur je dan over?

    Elk beetje geld is geld

  9. Natuurlijk beschermt iedereen het, pff.

    Apple moet niet zo koppig zijn en gewoon NFC gebruiken, en verder kunnen ze een soort systeem maken dat je maar een bepaald bedrag kan betalen via NFC.

    @Gonny van der Zwaag: Niemand gebruikt die vingerafdruk bij de 5S in mijn omgeving (4 mensen) maar er zullen mensen zijn die het wel doen, je kan echter niet zomaar klakkeloos iedereen roepen want dat is niet zo.
    De reden dat ze dat niet doen is omdat het niet altijd even goed werkt en het is trager dan pin.

  10. @Patryk: de vingerscan is absoluut sneller dan de pin. Ik heb op m’n iPhone4 daarom ook nooit de pincode gebruikt, zwaar irritant. Op de iPhone5 gebruik ik wel pin, dankzij de vingerafdrukscanner. De snelste manier om je iPhone 5s aan te zetten is door de homeknop in te drukken en je vinger er op te laten liggen. Net iets sneller dan eerst power knop indrukken of swipen, tenzij je direct naar bijvoorbeeld een e-mail wilt, dan kun je beter over de betreffende mail swipen en dan je vinger even op de homeknop houden, zodat je meteen op de mail terecht komt.

    Voor mij is het ontbreken van een vingerafdrukscanner op de iPad de reden om niet te upgraden van m’n iPad3 naar de air. Zo handig is het, zo snel went het!

  11. Ik verbaas me wel eens over dergelijke angstreacties bij innovaties.

    • Bij de eerste bankierapps op de iPhone: “Ooooh, maar wat als je iPhone dan wordt gejat? Dan ben je al (!) je geld kwijt!” Inmiddels gebruikt iedereen het.
    • Bij onze eerste artikelen over vingerafdrukscanners: “Ooooh, maar wat als je een wondje hebt? Dan kom je niet meer in je iPhone!” Inmiddels gebruikt iedereen met een 5s het.
    • Bij artikelen over elektronische deursloten met iPhone-app: “Ooooh, maar wat als je iPhone leeg is? Dan ben je buitengesloten!”

    Zonder ook maar een moment te denken, dat de makers van dergelijke systemen daar natuurlijk over na hebben gedacht. Dus ook bij deze angstreactie van Joost: over een jaar of twee weet je niet beter en gebruik je het 10x per dag. Bij de meeste betaalsystemen zijn microtransacties eenvoudig en snel te doen, terwijl je voor grotere bedragen toch echt een wachtwoord of pincode moet invoeren. Ja, de toekomst is hartstikke eng en onzeker. Maar je kunt ook wachten tot de early adopters al een stuk vooruit zijn gelopen en dan pas erover nadenken of je het wilt, in plaats van nu al allerlei beren op de weg te zien.

  12. @Patryk: Touch ID is trager dan pincode intoetsen? Hmm, dan leven wij in echt heel verschillende werelden. Ik heb nog nooit iemand ermee zien stuntelen. Ik lees op forums e.d. ook erg weinig klachten erover (en ik heb toch behoorlijk wat ervaringen van gewone gebruikers gelezen).

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.