Reacties voor: T-Mobile en KPN gaan 5G niet tegelijk aanbieden op 4G-frequenties

Vodafone heeft ervoor gekozen om 5G aan te bieden op 4G-frequenties. T-Mobile en KPN zullen dit echter niet doen, hebben beide providers beloofd. De techniek zou hooguit een snelheidswinst van 10 procent opleveren.

Reacties: 8 reacties

  1. We zullen straks zien wie het beste strategie heeft. Hoop Vodafone voor mij:)

  2. Origineel geplaatst door Cihan
    We zullen straks zien wie het beste strategie heeft. Hoop Vodafone voor mij:)

    Er is toch geen beste strategie? Iedereen moet wachten tot het op de juiste band wordt uitgerold. Tot die tijd is dit een slimme marketing truc van Vodafone om mensen aan zich te binden met weinig bijzonders.

  3. Best kans dat niet alle 5G frequentiebanden ondersteund worden door de eerste iPhone met 5G.. was ook het geval met de Europese iPhone 5, die werkte alleen op 4G met de Vodafone frequenties, pas later volgde met de 5S de volledige ondersteuning.

  4. Naast snelheidswinst gaat het ook om reactiesnelheid. Die is toch gewoon hetzelfde op elke frequentie…

  5. Ach zolang er nog geen voldoende smartphones zijn die 5g ondersteunen heeft dat 5G niet veel nut voor de consument. Voor mijn persoonlijk gebruik is 4g ruim voldoende.

  6. Als iPhone bezitters hoeven we gelukkig ons niet zo druk te maken over 5G.
    Het lijkt wel alsof hele volksstammen ineens niet meer kunnen leven met 4G. Terwijl we hier echt een super goed 4G netwerk hebben. Dat 5G gaat vooral veel extra straling opleveren.

  7. Origineel geplaatst door Cihan
    We zullen straks zien wie het beste strategie heeft. Hoop Vodafone voor mij:)

    Helaas ik kreeg net een speedtestje door, liet 4g snelheden zien

  8. Origineel geplaatst door Cihan
    We zullen straks zien wie het beste strategie heeft. Hoop Vodafone voor mij:)

    No brand is your friend.

    Het lijkt er op dat het nog even gaat duren want voor de corona crisis was er al veel te doen over huawei en de 5G leveranciers. Met de uitrol van 4G hoorde je mensen ook zeuren dat ze het niet nodig vonden en nu is 3G te traag voor veel mensen.

    Ook toen had je een gesteggel over de frequentiebanden. Dus veel dejavu momenten wat dat betreft. Ik verwacht wel een nieuw voordeel van 5G en dat is een voortborduren op voLTE. Wat is dat? Simpel gezegd je telefoongesprekken lopen over je dataverbinding (maar niet uit dezelfde bundel qua verbruik). Als je met 5G even kort gezegd een betere dataverbinding hebt en een hogere minimale snelheid (heel belangrijk) dan kun je dus beter bellen met minder verstoringen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.