Reacties voor: TippyTops: fooien berekenen op de iPhone

TippyTops is een fooienrekenhulp voor de iPhone, die ook een checksum kan berekenen, zodat je snel kunt zien of er achteraf met de rekening is gerommeld.
Lees het complete artikel → TippyTops: fooien berekenen op de iPhone
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 5 reacties

  1. Was fooi niet een extraatje? Iets wat je vrijwillig en als dank geeft?
    Was het niet zo dat je dat gewoon ook nog zelf mag doen 😉

  2. In amerika volgens mij al niet meer. Daar zijn ze niet zo bijzonder blij met je als je geen fooi geeft.

    Tenminste dat heb ik altijd begrepen.

  3. Ik amerika zijn de prijzen voor voedsel in restaurants een stuk lager dan dat we hier gewend zijn. De serveerster/ober krijgt hier soms een deeltje van, maar meestal bestaat zijn/haar salaris uit de fooien die hij krijgt op een avond.

    Het is daar dus gebruikelijk dat je het bedienend personeel betaald in de vorm van 6 – 25% fooi. (alles onder de 6% wordt echt als schofterig gezien)

    Rekenvoorbeeldje: Als je als Nederlander/Belg in Amerika uit eten gaat bij een gemiddeld restaurant ben je zo’n 15 a 20$ kwijt voor een avondmaaltijd (inclusief voorgerecht en drinken) Als je dan ruim tipt en je geeft 25$ dan is dat nog maar ongeveer 17 euro.

  4. Het is zelfs zo dat in Amerika belasting wordt geheven op de fooien. Fooi is dus een deel van hun inkomen, en ook al krijgen ze het niet, de belasting wordt alsnog eraf gehaald. Dus in principe best onbeschoft om geen fooi te geven nee.

  5. In Nederland ben je eigenlijk ook verplicht om je fooiengeld bij de belasting op te geven. Al doen weinigen dat.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.