Reacties voor: Tip: schakel roaming op de iPhone uit tijdens de vakantie

Times Online waarschuwt voor hoge data-roamingtarieven in het buitenland, zeker wanneer mensen nog vlak voor hun vakantie een iPhone 3G ophalen. Maar door roaming uit te schakelen voorkomen je een forse rekening.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 23 reacties

  1. Als extra ‘security’ verander ik de gegevens van (in mijn geval) de Vodafone inlogegegevens ook nog. Overal een ‘1’ voor en achter (userid etc.).

  2. Die extra ‘security’ is niet nodig hoor. Ik was overlaatst in Frankrijk en data roaming stond uit. Er stond geen ‘G’ of ‘E’ naast mijn proividerlogo. Toen ik data roaming even aanzette verscheen deze wel. Deze functie werkt dus goed, ook met een gehackte iPhone.

  3. Ik werk als Belg in Nederland en heb Roaming steevast op UIT staan. Echte superfunctie die ik op mijn oude HTC toestellen wel gemist heb…
    Als ik wil surfen of mail ophalen gebruik ik het Wifi netwerk van het werk wel. 😉

  4. Wij waren de pineut, in de VS een iphone gekocht en eigen simkaartje erin gezet! Lekker internetten met de wifi van het hotel, week later thuis een rekening van 650 euro!

  5. @Bas: als je wifi van het hotel gebruikt heb je alleen de wifi kosten… Ik vrees dus dat je DACHT wifi te gebruiken terwijl je in de praktijk gewoon Edge/GPRS gebruikte…

    Schoolvoorbeeld van Roaming uit zetten!!

  6. Misschien een stomme vraag, maar hoe zit ‘t dan met de ‘push’ functie? Kheb wel dotMac, dus ben benieuwd wat er zou gebeuren met de launch van mobileme en al die push mail enzv…

  7. Vorige week even met de T-Mobile factuur-helpdesk gebeld vanwege een rekening van 46 euro voor 1.6MB data. Het blijkt dat T-Zones in Spanje 30 cent per 10KB kost!!!

  8. Het wordt eens tijd dat ook de roamingtarieven voor data aangepast worden. Voor de providers is dit ook beter, mensen willen best betalen voor data in het buitenland maar tegen de huidige tarieven doen de meesten dit dus gewoon niet en dat lijkt me een gemiste kans.

  9. als het goed is staat deze functie standaard uit. altans bij die van mij was dat wel zo..

  10. @Spete
    Voor mensen met bv een KPN-abonnement werkt dat dus niet. Je kunt invullen wat je wil, maar je blijft altijd verbinding houden met het EDGE netwerk. Tenzij je BossPrefs gebruikt; daar kun je EDGE dus écht uitschakelen.

  11. Pascal kun je mij uitleggen hoe dat zit met die Bossprefs, ik heb dus telfort/kpn en ga binnenkort
    ver weg….thanks Roaming knop heb ik al standaard uit.

  12. Ja, ben ook al de sjaak: weekje weg €495:( met de groeten van KPN

  13. En ik maar denken dat dit wel duidelijk was allemaal.
    Je weet wat je instelt en je weet dat in het buitenland andere tarieven gelden.
    Omdat ik zakelijk heel afhankelijk ben van e-mail had ik op mijn Ericsson T68 (ja, heeel oud 😉 )
    al mail to SMS ingesteld. Buiten NL zette ik dit altijd even uit omdat de nota anders hoger wordt dan de vakantie zelf. Later overgestapt op i-mode van KPN (eerste in Hilversum 😀 ) en ik kon volwaardig mail ontvangen. Hierbij ook weer, UIT buiten het land! Na alle dwalingen met WM toestellen nu de iPhone, nog steeds het zelfde. Ik dacht serieus dat na ruim 8 jaar mail op de telefoon mogelijkheid iedereen dit nu wel wist, mijn beperking dus. (**maakt notitie voor volgende podcast **)

  14. Wist opzich wel dat ik het uit moet zetten in het buitenland, maar nu zet ik het net uit, en probeer safari uit en kan gewoon nog steeds surfen, werkt het anders in Nederland ofzo?

  15. Ik had mijn onhandige BlackBerry opgeborgen. Roaming aan en maar reizen over de wereld. Bij de eerste rekening van 2600 Euro heb ik het maar uit gezet. De tweede rekening van 3800 Euro was natuurlijk niet meer te vermijden. Verklaring van Vodafone: BlackBerry comprimeert de data beter. Yeah sure, my ass! Het zijn gewoon criminelen. Enfin, ik heb voorlopig de BlackBerry maar weer uit de mottenballen gehaald. Dit maakt de iPhone natuurlijk ongeschikt voor zakelijke doeleinden. Het blijft een geweldig stuk speelgoed natuurlijk…..

  16. Bij mij kan ik ook gewoon alle internet applicaties draaien met data roaming uit. Ik gebruik Bossprefs om EDGE en WIFI uit te zetten, dan weet ik iig zeker dat het werkt. Dus een nog betere tip: download bossprefs en zet het daarmee uit!

  17. heb voor 10 € pmaand internet bij kpn afgesloten wereldwijd gewoon vast bedrag van 10 euro per maand .

  18. toen ik in parijs was downloade ik ene liedje van 6.70 mb. koste me 80 euro!!!:@:@:@:@

  19. @ bart : voor een tientje heb onbeperkt internet in nl. Niet wereldwijd. Anders zat iedereen wel bij kpn 😉 dus als je op vakantie gaat toch maar niet internetten!

    @ silencer : data roaming uitzetten zorgt ervoor dat enkel onopgemerkt inter stil gezet word. Mail ophalen. Weerbericht ophalen.. Als je safari opent zal je indd gewoon internet hebben.

  20. Bij T-Mobile kost GPRS in het buitenland € 30,- per mb ! Let daar dus op

  21. Hallo, ik ga een paar dagen naar tsjechie en wil graag alles uit hebben om hoge kosten te voorkomen. Ik heb de iPhone en heb dataroaming uitgezet en de 3G. Toch zie een rondje naast de provider. Nu lees ik dat je dan toch op internet kunt. Als ik nergens op klik en alleen bel of sms. Krijg ik dan geen extra rekening?
    En hoe zit het met een applicatie die ik erop heb gezet? Het is een gratis vertaal applicatie, die ik erop heb gezet via de App Store. Kan ik die zonder internet gebruiken of kan ik beter een boekje kopen? Als ik een woord wil vertalen, dan gaat wel dat rondje draaien. Maakt ie dan verbinding? Alvast bedankt.

  22. @NickP:

    In nederland is het geen roaming je zit dan op je eigen netwerk 😉 Zo dra je de grens overgaat word je data verkeer geblokkeerd.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.