Reacties voor: Tip: Orange-simkaart werkt op verzoek ook in iPhone 3G

Orange-klanten die naar een iPhone-abonnement van T-Mobile willen overstappen kunnen hun iPhone 3G alvast gebruiken. De transitie-afdeling van Orange/T-Mobile kan zorgen dat de simkaart van Orange alvast in de iPhone 3G werkt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 260 reacties

  1. Leuke tip, want ik heb ook Orange. Maar hoe kom ik aan een iPhone 3G?

  2. Ik kreeg afgelopen maandag een telefoontje van een Orange-medewerkster (of is het nou een T-Mobile-medewerkster?). Ik hoefde slechts mijn iPhone met iTunes te koppelen. Mijn iPhone werkt nu uitstekend met mijn Orange simkaart. Ik zal vanavond proberen of mijn iPhone ook met de Hi simkaart van mijn vriendin werkt, maar ik denk het niet.

  3. Maar moet je dan niet ook een iPhone 3G kopen bij de transitie naar T-Mobile, dat lijkt me toch logisch? Hoe kan je anders (vanuit Tmobile gezien) “legaal” aan een iPhone 3G zijn gekomen?

    Het lijkt me sterk dat ze redeneren dat je naast je oude Orange abo ook al een nieuw Tmobile abo + iPhone 3G hebt afgesloten, dat zou nergens op slaan.

  4. Mijn nieuwe iPhone-abbo bij T-mobile gaat per 27 oktober in.
    Ik heb de iPhone 3G echter al opgestuurd gekregen.
    Beetje sneu als ik tot 27 oktober moet wachten om hem te gebruiken.
    Vandaar dat T-mobile ervoor gezorgd heeft dat mijn Orange-sim ook werkt.

  5. Ik heb ‘t geprobeerd maar ik werd voor gek verklaard. Maar ‘t is wel een aardige regeling voor de trouwe Orange klanten. Maar Ik heb dus voor niets zo’n twee weken met twee telefoons op zak rondgelopen en voor niets de laatste Euro’s van m’n laatste belbundel door ‘t toilet doorgespoeld. M’n overgebleven bundel kon niet naar een iPhone abonnement worden overgezet (terwijl ze mij op ingansdatum van m’n laatste Orange bundel al wilden overzetten). Verder had ik na nummerportatie geen internetverbinding (inclusief WiFi Hotspots) omdat ik als pre-pay klant i.p.v. post-pay in ‘t systeem van T-Mobile stond. In de T-Mobile shop, wisten ze mij alleen mee te delen dat m’n toestel niet deugd.

    Sorry voor m’n klaagzang maar er is van alles mis met T-Mobile.

  6. Ik heb weer eens pech, bij mij is er geen migratie contract aangemaakt, ik kan geen gebruik maken van deze regeling. Toen ik wou verlengen stond mijn achternaam niet volledig in het systeem, daardoor is er een nieuw contract aangemaakt met nummerbehoud. Ik moet gewoon wachten tot 31 oktober want ik kom niet in aanmerking voor de procedure. Dank je wel T-Mobile voor jullie k*t service! Door een fout van hun moet ik op de blaren zitten.

  7. Na heel veel moeite heb ik uiteindelijk toch mijn Orange abonnement af kunnen hopen en zou mijn nummer 2 weken geleden overgezet worden. Omdat ik maar niets hoorde kwam ik erachter dat hier iets fout was gegaan (er stond al een migratiedatum). Nu gaat het morgen gebeuren, maar heb dus voor niets mijn abbo afgekocht.

    Lekker bezig hoor!

  8. Ik heb zojuist gebeld, maar ze konden mij niks zeggen als alleen dat ik daar over word terug gebeld. Ik vind dit wel heel erg raar want toen ik vroeg wanneer. Kon ze me daar ook helemaal niks over zeggen. Vreemde gang van zaken in ieder geval maar goed ik wacht het wel af.

  9. bel met je orangenummer maar naar 1200. keuze 1 aanhouden

  10. Orange helpdesk is echt niet wat het geweest is, je krijgt van iedere medewerker een ander antwoord. Zelf een keer een (duidelijk hoorbaar) kauwgom kauwend ventje aan de lijn gehad die duidelijk geen zin had om me ook maar een centimeter verder te helpen. Volstrekt kansloos dus.
    Ik wacht momenteel al ruim een WEEK op antwoord van Orange/T-Mobile over dit verhaal omdat mij dit inderdaad ter ore is gekomen… Heb mijn Orange abo verlengd en gaat ergens in november over op een T-Mobile abo. 3G erbij gekregen, maar die kan ik natuurlijk niet gebruiken met m’n Orange simkaartje…

  11. is dit echt het proberen waard? Ik wil wel, maar de reacties hier wijzen erop dat ik maar beter kan wachten..

  12. Ik heb net gebeld en kreeg te horen dat het geregeld wordt. Deze week word ik erover teruggebeld. Ik wacht dus rustig af 🙂

  13. Hier nog een: ik ging naar iFactors op de Lijnbaan met de vraag: kan ik mijn orange-abonnement verlengen met een i300 abonnementsvorm. Aangezien Orange en T-mobile 1 bedrijf is een niet heel vreemde gedachte. Niet opzeggen maar verlengen dus. Het antwoord: ja dat kan, je tekent hier een t-mobile contract omdat je toch een nieuwe sim nodig hebt en je belt met de klantenservice, dan wordt alles geregeld”. Ik vol vertrouwen de boel getekend, blij met m’n iphone….kom ik thuis en bel de klantenservice: “nee hoor, dat kan niet! Ja, ze kunnen bij iFactors zoveel zeggen, daar hebben wij niets mee te maken”. Ik terug naar iFactors, want geen zin in 3 maanden dubbel contract. “nee meneer, dat hebben wij nooit gezegd. Nummerbehoud is wel mogelijk”. Goh, da’s nieuw voor me….

    Nu heb ik dus twee contracten, twee nummers en een k*tgevoel. Ik heb al tig abonnementen afgesloten, weet zeker wel hoe het werkt en dacht me bij een dergelijke winkel goed te hebben laten informeren. Als je er dan toch “intrapt” voelt dat aardig zuur. Denk er zelfs over om die drie maanden die nog open staan maar af te kopen om in elk geval mijn nummer op m’n iphone te kunnen gebruiken.

  14. net 11 minuten aan de telefoon gehangen en naar een ***muziekje geluisterd maar dan heb je ook wat, kreeg een hele vriendelijke dame aan de telefoon die mij mededeelde dat ik in 2 dagen terug gebeld ga worden door de afdeling die mijn iPhone gaat “unlocken” en gereed maken voor mijn orange simkaart 😀
    nu gebruik ik die simkaart helemaal niet en ligt ie op de kast maar als dit werkt kan ik iig die 200 euro aan beltegoed dat der nog op staat uitgeven!
    dus ik ben benieuwd!

    Grtz..

    Edit:
    Werd ik net gebeld, (dacht zo dat gaat snel) maar helaas..
    of ik me tijdelijke nummer ook even op wil geven, gaat het verwerken wat sneller..
    Dus wie nog gaat bellen houd je tijdelijke nummer bij de hand!

  15. bij mij was dat echt niet zo wel balen bij mij konden ze geen tijd geven wanneer ze zouden bellen wel erg raar 🙁

  16. als je nog veel beltegoed hebt gewoon je oude nummer doorschakelen…

  17. Helaas is je beltegoed volgens T-mobile niet bruikbaar bij overstap vanaf Orange. Ik kreeg geen enkele tussenoplossing aangeboden, ook niet toen ik aangaf te hebben gehoord van deze actie. Bij overstap naar de 3G geen mogelijkheid het beltegoed op te maken…. En er staat 120 euro…

  18. De aardig dame die ik sprak bij de transitie afdeling gaf zelf aan om evt. de activatie datum van het iphone t-mobile abbo naar achter te schuiven om zo je bel tegoed op te maken.

    Meteen je orange world aanzetten, dan heb je internet op je iphone en dat bedrag gaat van je bel te goed af, daar heb je al voor betaald dus …

  19. Van Orange naar T-mobile is als van het kastje naar de muur…
    Maar da’s persoonlijk.
    😀

  20. Juist dat heb ik ook, zie mijn eerdere reactie.

  21. En waarom kunnen nu orange klanten wel al vroegtijdig verlengen en tmobile klante niet? Is toch het zelfde bedrijf. Stelletje mafkezen daar. Bij t0mobile zijn er heel veel mensen die pas over 6maanden mogen verlengen die het graag nu al willen. Tjonge als ze zo met oude en getrouwe klanten omgaan..

    Ben al klant sinds dat ben bestaat. Abbo vanaf dag 1 daar. Altijd optijd betaald en alleen maar meer gaan bellen in de jaren. Maar eerder verlangen dan die drie maanden kon echt niet. Dus wel als je net je orange abbo 6maanden hebt wel. Ik sta paff.
    Sla mij maar lek.

  22. mijn baas heeft een t-mobile iphone 3g en ze had op een kpn sim veel contacten staan, liet ik haar zien hoe je die dr af moest halen, hat ze gewoon bereik ermee ook 3g, en zelfs bellen kon en sms ze heeft em niet laten unlocken. Hoe kan dit?

  23. Juriaan22 snapt het niet helemaal . .
    Je Orange abo verlengen binnen 3 maanden voor afloop met een iPhone abo en nu dus niet meer die drie maanden wachten en met twee telefoons lopen.
    Vanavond zelf proberen!

  24. Zow… ook net gebeld met Orange. Binnen 3 dagen word ik teruggebeld om samen mn iPhone te unlocken zodat mn orange-kaartje erin kan! Beter, want mn abo van T-mobile gaat pas 24 okt in!!

    T-mobile klanten moeten niet zo zeuren, want die krijgen de iPhone al veel goedkoper dan Orange-overstappers… Mogen wij ook ff? 😉

  25. Net T-Mobile gebeld… dat is niet mogelijk meneer. =.= Ik ga nu maar even langs de shop ^^

    Blijkt ook als je telefonish de Iphone besteld het gratis is. Ik heb nu voor niks 80 euro betaald bij Belcompany

  26. Heb net met orange aan de tel gehangen en deze week krijg ik nog een tel. terug en gaan ze het zo regelen dat ik met mijn orange kaartje tot het nieuwe contract ingaat van t-mobile gewoon met de iphone kan bellen.

    ik moet zeggen nette regeling maar ff afwachten of het ook gaat lukken.
    Zodra klaar post ik nog even mijn ervaringen

  27. Hmm ik ben een orange klant, en heb de iphone gehaald en hoefde maar 1 euro te betalen voor een Iphone 3G 8GB, en dan de goedkoopste abbo.

    Klopt dit wel 😛 want volgens mij moest ik toch 80 euro dokken

    En 5 september kan ik de iphone gebruiken met t-mobile kaart dus hoef deze tip niet toe te passen, is toch maar 1 dagje wachten

  28. Mijn telefoonnummer werd ook vorige week genoteerd en ik zou terug gebeld worden maar ik heb er nog niks van gehoord. Mijn Orange abonnement loopt nog tot November dus het zou wel erg jammer zijn dat ik zolang zou moeten wachten voordat ik de iPhone kan gebruiken…ik heb overigens gewoon 80 Euro moeten betalen 🙁

  29. UPDATE: Werd net gebeld door iemand van T-Mobile!

    Stappen die ik moet doen:

    1) Orange SIM in de iPhone stoppen (het toestel uit laten!)
    2) iPhone aan PC koppelen (iTunes moet geinstalleerd zijn)
    3) Wachten tot het iPhone icoon verschijnt in iTunes

    Volgens mij zei ze dat ik deze stappen nogmaals moest herhalen

  30. net ff bij te-moile shop geweest waar ze het telefonisch hebben nagevraagd.blijkt dat het idd mogelijk is om dit te doen middels een telefonische procedure waarin je dan wordt teruggebeld.niet gevraagd wat hij me nu zou gaan kosten wat de evt. bijbetaling zou gaan kosten.

  31. Ik heb ook net gebeld, ze zei inderdaad dat ze nu een mail ging sturen en ik misschein vandaag en anders morgen terug gebeld zou worden om dit te regelen moet zeggen als het lukt ben ik hier erg blij mee!

  32. Ik belde gisteravond na half 10. Was de benodigde afdeling net gesloten. Vanmorgen opnieuw een poging gedaan en met succes. Na een aantal controle vragen werd ik netjes te woord gestaan door een jonge dame. Zij heeft mijn gegevens genoteerd en mijn tijdelijke telefoonnummer. Daarna gaf ze aan dat ik al op een lijst stond om gebeld te gaan worden. Ze heeft vervolgens een verzoek gedaan om mij vandaag nog terug te bellen. Als ik voor 21.00 niet gebeld ben dan bel ik hun weer…..

    We wachten af…. Anders zou ik pas mijn iphone 27 oktober kunnen gebruiken… Ik heb voor de 16GB 49.95 betaald (i150 abbo) is een speciale aanbieding voor Orange klanten. De dame in de winkel wou me bijna meer laten betalen. Alleen ik had een mailing thuis ontvangen waarin stond dat ie maar 50 euro was. Na enig zoekwerk de iphone voor 49.95 mee gekregen!

  33. Ben net gebeld en heb dezelfde instructies gekregen als Victor. Werkte niet, dus ik heb teruggebeld. Toen werd mij pas verteld dat het soms wel 24 uur kan duren voordat de update die T-Mobile voor je klaarzet wordt uitgevoerd op je iPhone via iTunes.
    We wachten nog even af dus…………….

  34. WOW! De mijne gisteren gehaald voor 80 euro bij belcompany (8GB). Op de bon staat binnen 14 dagen ruilen, dus morgen maar eens kijken of ze willen ruilen tegen een 16GB voor 50euro.

    Heb T-mobile voor de zoveelste keer net gebeld. Het kan inderdaad en ik word vandaag teruggebeld.

  35. @neoMagic:

    Bij mij werd verteld dat ik het al na 15 minuten kon proberen..ik heb het helaas nog niet kunnen proberen.

    Ik heb voor mijn overstap (naja eigenlijk gewoon een verlenging) 80 euro betaald voor een 8GB 3G iPhone dat had dus niet gehoeven????

  36. @ Victor:

    Nee, zou gratis moeten zijn, vertelde een T-Mobile medewerker mij ook aan de telefoon.

  37. @ Victor en Don:

    Klopt. De 8GB versie is (bij een contractverlenging) 1 euro. Voor de 16GB betaal je 49,95. Ik wilde mijn contract verlengen (ben Orange klant) en ze wilde mij de 16GB versie aansmeren voor 150 euro. Dit is de prijs voor niet T-Mobile abonnees. Na een hoop gezeur kwam een slimmerik met de opmerking: “Ja dat ligt aan je klantstatus”. Bleek dat ik status C heb, en dus hoefde ik maar 49,95 te betalen. Dus als je een Orange of T-Mobile klant bent moet je zeker niet meer als 1 euro voor de 8GB of 49,95 voor de 16GB betalen.

    ontopic: net de UPDATE van Victor geprobeerd, ik kan in ieder geval al wel m’n pincode invoeren maar bij het koppelen met iTunes kan m’n iPhone geen verbinding maken met iTunes. Vanavond nog maar es proberen.

  38. @ Fr3d

    Kunnen 3rd party winkels zoals belcompany en t for telecom zulke dingen ook zien/ regelen? Voel me aardig stom om hem daar te hebben gekocht 🙁

  39. Ik heb mijn iphone door Orange telefonisch aan laten smeren, maar wel €79,94 betaald voor de 8GB versie. Heb net gebeld met orange, volgens hun hangt het inderdaad af van klantenstatus.

    Ben trouwens nog in afwachting van het ‘unlocktelefoontje’. Zou deze week moeten lukken volgens de orangemedewerkster.

  40. @ Don:

    Geen idee eerlijk gezegd. Misschien proberen terug te brengen zoals je al eerder zei (weet niet in hoeverre je ‘m al gebruikt hebt)

  41. Net gebeld naar de klantenservice die zeggen: Nee we kijken niet naar de klantenstatus dus je moet gewoon €79,94 betalen. Ik mocht nog blij zijn dat ik geen verzend kosten of administratie kosten moest betalen zei hij ook nog.

  42. Wat is nu waar? Ik wil ook z.s.m. een Iphone maar mijn contact met Orange loopt nog tot half november. Ik raak de weg kwijt en weet niet meer wat er voor een redelijke prijs mogelijk is en wat niet. Dat van die 50 euro voor een 16gb en de mogelijkheid om toch via de klantenservice nog met mijn oude kaart te bellen sprak me erg aan. Ik heb namelijk ook nog zo’n 80 euro beltegoed.

  43. @Ernst:
    Mijn contract loopt ook nog tot 5 November. Ik zou gewoon zeggen dat je wilt verlengen en vragen wat de prijs is en dan besluiten of je het wel of niet wilt. Misschien moet ik nog een keer bellen want ik voel me een beetje afgescheept.

  44. ik ben al 6 jaar orange klant, en heb maandelijks rekeningen van 150 euro, nu heb ik me contract verlengd en bij de phonehouse en iphone 16G gekocht voor fucking 160 euro, dit is toch belachelijk, kan ik hier nog wat aan doen denken jullie, heb hem net iets langer dan 2 weken..

  45. Nou het activeren is gelukt! Ik kan nu met mijn Orange sim bellen. Op een of andere manier krijg ik alleen WiFi niet aan de praat maar dat zal wel aan mij liggen.

  46. yo victor, waarschijnlijk duurt het maar een uurtje. Dan houdt ie er mee op. Het enige wat je er mee kunt is activeren! Heb ik uit betrouwbare bron…

  47. Het werkt nu al een uurtje of twee. Hij is unlocked ik laat het weten als het niet meer werkt:)

  48. @krs
    Dat uurtje is als je de t-mobile kaart erin doet en aan het activeren gaat.

  49. Ik krijg 2 tegenstelde verhalen. Ik heb Orange gebeld en ja ze zeggen dat je via Orange de Iphone kan aanschaffen die vervolgens binnen 5 werkdagen worden ge-unlocked. Je kunt dan vervolgens je orange sim kaart gebruiken totdat je T-mobile abbo ingaat. Bepaalde functionaliteiten zou je niet kunnen gebruiken maar wel bellen en sms-en. T-mobile(winkel) beweert niets van deze afspraak af te weten en verwijst me vervolgens weer naar Orange.
    Ik wil wel zwart op wit hebben dat Orange me de garantie geeft dat deze constructie werkt.
    Anders heb ik een Iphone die ik vervolgens tot half december niet kan gebruiken. Iemand een bevestiging en dan bedoeling schriftelijk gekregen van Orange?

  50. hoi,
    Misschien heb ik het niet helemaal goed begrepen, maar ik ben al een aantal jaren klant bij Orange en zit nog een jaar aan het contract vast. Bij aankoop van een iPhone 3G 16GB was het verlengen van het contract bij T-Mobile niet mogelijk en ik moest dus een nieuw contract afsluiten bij T-Mobile. Ik heb dus nu twee nummers en twee contracten (ja ik weet het, maar ik móest die iPhone hebben!) Ik heb dus wél 159,- euro betaald én 29 euro aansluitkosten.
    Hebben ze me nu een poot uitgedraaid met die prijs van de iPhone?
    Zo ja, kan ik dat nu nog terugdraaien, zodat ik de iPhone ook voor die 50 euro kan krijgen?

    Bedank voor de antwoorden.

  51. ik heb geen bevestiging zwart op wit maar ik ben netjes door Orange gebeld vandaag en alles werkt prima. Wifi, gprs (orange world), bellen & smsen. Ik zou het gewoon doen ik ben erg tevreden over de service. Mijn T-mobile sim gaat in november in.

  52. Ik heb ook gebeld met Orange. Werd teruggebeld. Men zou bij Apple een update hebben aangevraagd, welke klaargezet zou worden. Ik moest mijn orange simkaart in de telefoon doen, vervolgens updaten, dan moest er een half uur tussen zitten en er nog een update uitgevoerd worden (nogmaals dus updaten). Dit alles gedaan, telefoon geeft aan: “simlock actief; OK en Ontgrendel”. Als ik ontgrendel doe en de pincode van mijn orange simkaart invoer kan ik verder en staat er heel even “ontgrendelen…” in beeld. Dan krijg ik mijn schermpje weer, maar dan heb ik maar 1 streepje ontvangst en staat er niet iets van orange of t-mobile… Als ik ga bellen of smsen lukt me dit ook niet….
    Iemand zelfde ervaring of tips???

  53. dat heb ik ook even gehad maar daarna had ik ineens signaal. Misschien dat het bij jou wat meer tijd kost. Overigenszat er bij mij geen half uur tussen. Ik had wel telkens de iPhone uit voordat ik hem aan de pc koppelde. Je hebt neem ik aan ook de nieuwere iTunes?

  54. Ja ik heb de nieuwste iTunes…
    Zou het verschil maken of ik de iPhone aan of uit heb als ik hem aankoppel?

  55. Werd als Orange klant (Orange Music Pakket) afgelopen maandagochtend door T-mobile gebeld, i-Phone 16GB Wit op een I-300 abbo besteld en dinsdagmiddag was ie al binnen ! 🙂 En dat voor maar 1 Euro !! Wordt nu alleen binnen 48 uur gebeld om de i-Phone te unlocken voor mn Orange simkaart voor de komende 2 weken als Orange klant, voordat ik op T-Mobile overgaat (Daar moest ik zelf achteraan en niet vantevoren door T-Mobile geinformeerd) Pluim voor T-Mobile voor de snelle levering, maar -1 voor de slechte informatie omtrent de transitie en dat je te maken hebt met 2 verschillende klantenservices …..

  56. @volvoforlife

    Dat zou kunnen anders moet je contact opnemen met de klantenservice als het morgen bijvoorbeeld nog niet werkt. Proberen met de iphone uit kan geen kwaad lijkt me.

  57. ik heb vanmiddag orange gebeld, ze zeiden dat mijn abbo al was overgezet en dat ik dat transactie gedoe niet hoefde te doen en dat ik um nu gewoon in mijn iphone kon doen en activeren. zoals de beste man zei zo gedaan en is mijn tel (met orange sim erin) gewoon geactiveerd, maar ik krijg geen bereik, als ik flight modus aan en uit doe zegt ie: ongeldige sim. En krijg afentoe bij iTunes ook de melding dat het geen geldige sim is. is er een simpele oplossing?

  58. De wonderen zijn de wereld nog niet uit… Hij doet het!:D

    Dank voor jullie reacties!

    P.S. Helaas geen internet:(
    Ondanks mijn Orange Music (en dus Orange World)

  59. als je een orange sim er in hebt moet je dat gedoe wel doen. Maar volgens mij moet je sowieso een T-mobile sim krijgen/hebben. Die kun je er dan in doen zonder “gedoe”

  60. sorry ik snap je niet helemaal victor, kan je het uitleggen?

  61. Je kunt je Orange kaart dus gewoon in je iPhone gebruiken, simpelweg om het toestel te unlocken. Ga hiervoor als volgt te werk:

    Download en installeer de nieuwste versie van iTunes
    Plaats je Orange kaart in je iPhone
    Gebruik je pincode om het toestel te unlocken
    Sluit je iPhone aan op PC / Mac

    Vervolgens kan je lekker met je iPhone spelen. Bellen is een ander verhaal. Daarvoor moet je echt even met Orange bellen. Ze regelen het vrij snel…

    Bij mij werkte dit allemaal prima.

  62. @rick:

    Je bent je contract verlengt bij T-Mobile neem ik aan? Je moet uiteindelijk dan ook een T-Mobile sim krijgen. Maar zolang je Orange contract nog loopt biedt Oranje je de mogelijkheid om je Orange sim in de Iphone te gebruiken.

    Als je je orange sim in de iphone wilt gebruiken moet er altijd die stappen plaats vinden om je Orange sim te activeren. Ook al zegt de Orange klantenservice van niet. Je moet ze dus maar even bellen.

  63. Mijn orange Abo loopt nog tot februari 2010 (dus nog een anderhalf jaar); heeft zeker geen zin om de Iphone aan te schaffen aangezien ik dan bijna anderhalf jaar 2 abo’s heb (Orange en T-Mobile) ?

  64. is er al iemand die getest heeft of er na succesvol activeren met een orange kaartje ook een andere sim in kan, bv kpn of vodafone? Is voor heel veel mensen denk ik wel interessant……

  65. Ik heb nog geen telefoontje gehad maar toch een poging gedaan en ik heb ook geen bereik wat moet ik doen om wel bereik te kijken?

  66. ook nog geen telefoontje gehad en een paar keer geprobeerd maar nogsteeds invalid sim…vin het wel jammer dat het met zo’n omweg moet …als t-mobile/orange nou gewoon hadden gezegt ok je kan verlengen en dan gaat je t-mobile abo gelijk in met verlies van je “beltegoed” had ik het misschien wel gedaan…naja misschien lukt het in het weekend wel een keer

  67. 1 tip als je je orange sim activeert: zet dataroaming en 3g aan. Ik had dat uitstaan en dan gebeurt er vrij weinig 😉

  68. Hoi,,, ook ik ben gebeld door orange ik heb hiervoor 2 jaar een contract gehad bij hun met een samsung d900 deze loopt 1 okt 2008 af
    ik heb vorige maand een contractverlenging gedaan met daarbij de iphone
    sinds het telefoongesprek kan ik dus eindelijk bellen en smsen met mijn iphone dus het werkt best goed

  69. Ik ben vandaag bij de Phonehouse geweest en die wisten van niks..Ben ik daarna naar de T-mobile shop geweest en die wisten ook van niks. Ik heb hun laten bellen naar de transitie afdeling en zij kregen idd de bevestiging dat het mogelijk was.
    Dus moet nu maar afwachten totdat Orange mij belt om mijn simkaartje in me Iphone te gebruiken.

    Dus mensen, gewoon doorvragen, want het kan echt!!!

    Eigenlijk weet niemand hier iets vanaf in de winkels.

    Succes!

  70. Bellen ze ook op zaterdag want er is me donderdag belooft dat ik morgen(vrijdag) of overmorgen(zaterdag) gebeld zou worden. Heeft iemand enig idee want van dit wahten word ik helemaal gek.

  71. Ik hoop het wel 🙂 maar ik probeer het af en toe wel ….:D

    Wachten sucks!

  72. Ik heb sinds april een verlenging van 2 jaar 25 flex van orange naar t-mobile gedaan met de nokia 6500 slide gratis.
    Nu wil ik graag de iphone 3g 16gb.
    Hoe kan ik dit het beste en goedkoopste doen?
    Ik ben bij de t-mobileshop geweest en die zeiden dat ik dan een nieuw abbo moest nemen en dan voor 2 jaar en zit dan in totaal tot 2012 vast aan een abbo, dit wil ik niet.
    er moet toch een manier zijn? Ik hoorde wel iets over de toekomstige nieuwe voorwaarden van t-mobile en dat ik dan mn abbo kan opzeggen, is dit ergens bekend bij iemand?
    Wat moet ik doen?

  73. geen idee, stephan ben jij gister nog gebeld? ik iig niet

  74. @overtones.

    Nope ik denk dat ze in het weekend niet ons willen helpen 🙂

    Maar ja hoop toch komende week een tel te krijgen want wil nu toch wel ff volledig aan het werk met de iphone!!!

  75. ja ik ben ook nog n eit gebeld, die service valt toch nog wel veel aan te verbeteren helaas.. als hun zeggen dat je binnen 2 dagen word teruggebeld moet je dat niet al te serieus nemen..

  76. tja iedereen met contract verlenging zou wel aan het bellen zijn gegaan….veeel mensen doen het via de “illegale” manier. Maar na dit verhaal lezen zullen veel toch ff naar orange toe zijn gegaan. Heel moeilijk moet het volgens mij niet zijn voor orange enz dus als ze even wat extra mensen erop zetten hebben ze er een hoop tevreden klanten bij (waaronder mij)

  77. Ook ik zit nog steeds op mijn telefoontje te wachten…. Iemand enig idee wat ze daar moeten doen voor wij bereik hebben? Das namelijk het enige waar ik nog op wacht…

  78. oke, ik ben dus net gebeld en kreeg te horen dat ik me tel uit moest doen en orange sim derin, koppelen aan itunes en dan zou der een update klaar staan.. maar klopt t dat als ik dit doe dat me iphone gewoon aan gaat als ik m aankoppel en dat ik geen berincht in itunes zie van een update? please help

  79. @Danny:
    kan helaas geen antwoord op vraag geven, maar heb wel een vraag aan jou.ik heb verleden week dinsdag om 09.00 gebelt. nog niets gehoord. waneer heb jij naar 1200 van orange gebeld?

  80. @John

    ik heb t even voor je opgezocht, ik heb op 3 september om 18 uur met ze gebeld, dat is dus vorige week woensdag, vreemd dat jij nog niet gebeld bent.. hoop voor je dat t vandaag ook nog gebeurt!

  81. Ik heb ook vorige week woensdag rond 18 uur gebeld, dus ik hoop dat ik elk moment een belletje kan verwachten. In de tussentijd probeer ik zelf wel af en toe m’n Orange simkaart in m’n iPhone.

  82. Ik heb vorige week donderdagochtend gebeld volgens mij en nog steeds geen belletje…. Zaterdag heeft mijn iphone voor het laatst aan itunes gehangen maar geen update.

    De enige update die ik had was 2.02 maar das een originele apple update….

  83. bij mij heeft itunes ook nooit een bericht gegeven dat der een update was en dat vind ik zo vreemd..

  84. Toen ik hem voor het eerst koppelde kreeg ik al die melding dat er een update was. Die heb ik toen gelijk maar geïnstalleerd!

    Damn wachten duurt zo lang als je graag iets wilt!

  85. hell yeah !!! maar ach zal wel goedkomen……..maar ik wil het nu!!!!:D

  86. Werd net gebeld, maar net als Danny zie ik geen update-melding…

    @ Danny: is het bij jou al gelukt?

  87. mensen ik las op een ander forum dat het wel eens kan helpen als je itunes eraf en erop installeerd..nog geen tel gehad maar dacht ik deel deze tip even.

  88. @ sietze,

    wat voor melding kreeg je en wat heb je gedaan voor je m aankoppelde?

    @ fr3d,

    nee helaas nog niet, staat nu geen service.. maar die vrouw zei ook dat t wel 24 uur kon duren! maar dat hoop ik niet natuurlijk!!

  89. Kan iemand mij helpen?

    Ik heb sinds april een verlenging van 2 jaar 25 flex van orange naar t-mobile gedaan met de nokia 6500 slide gratis.
    Nu wil ik graag de iphone 3g 16gb.
    Hoe kan ik dit het beste en goedkoopste doen?
    Ik ben bij de t-mobileshop geweest en die zeiden dat ik dan een nieuw abbo moest nemen en dan voor 2 jaar en zit dan in totaal tot 2012 vast aan een abbo, dit wil ik niet.
    er moet toch een manier zijn? Ik hoorde wel iets over de toekomstige nieuwe voorwaarden van t-mobile en dat ik dan mn abbo kan opzeggen, is dit ergens bekend bij iemand?
    Wat moet ik doen?

  90. @ Danny:

    en bellen met Orange om doorgeschakeld te worden met T-Mobile werkt ook al niet. “Ja het is hier heel druk dus ik heb je verzoek gemaild en er wordt contact met je opgenomen”. Ik ga zo proberen om m’n iPhone te herstellen en hopelijk wordt dan de ‘Orange update’ gelijk meegenomen.

  91. Ik heb de orange(eindelijk oud dutchtone) simcard in mijn iphone geplaatst. Nieuwste versie van itunes geïnstalleerd. Iphone aangesloten via usb (telefoon was uit). Dan gaat de iphone automatisch aan. Duurde even voor itunes klaar was. Daarna moest ik me registreren bij itunes en daarna kreeg ik de melding dat er een update voor me klaarstond (2.02) deze werd gedownload en geïnstalleerd en de iphone werd opnieuw opgestart en dat was het. Ik heb alleen nog geen bereik maar dit zal waarschijnlijk pas mogelijk zijn als ik zelf ook gebeld ben. Hier wacht ik nu dus nog op….

  92. Okee, heb afgelopen vrijdag mijn orange abonnement bij t-mobile verlengd voor twee jaar met een i15o abonnement. Ik kreeg de telefoon (16GB) mee voor 49 euro. Nu wil ik natuurlijk liefst met dat ding gaan bellen en dat lukt natuurlijk niet zomaar in verband met simlock. Wat moet iik nu precies doen om mijn iphone geschikt te maken voor mijn orange sim om tot het werkelijke einde van mijn contract met een orange sim te kunnen bellen.

    Ik begin een beetje de weg kwijt te raken. Hoe regel ik dat? Naar wie moet ik bellen? Hoe gaat het verder?

    Dank alvast voor jullie reacties

  93. Het nieuwsbericht lezen en even bellen naar 1200…. Dan kom je op een lijst om gebeld te worden. Als je gebeld word dan krijg je een uitleg wat je moet doen. Als je belt hou dan wel even je tijdelijke nummer van T-mobile bij de hand!

  94. mensen!! jullie gaan t niet geloven!! hij doet t!! heeft een paar uurtje geduurt maar er staat orange in me beeld 😀
    ik kwam net thuis en keek of die t al deed, maar nee der stond geen service..
    dus ik denk ik koppel m nog eens aan me pc, hij ging niet eens synchroniseren dus ik koppel m weer af en 2 sec later hoor ik me iPhone een geluidje maken.. ik kijk en jah hoor hij doet t 😀

    ik is blij 😛 haha succes allen!!

  95. @ Danny:

    Gefeliciteerd 🙂 Enjoy!

  96. Kijk eens aan eindelijk goed nieuws mijn geduld raakt op om 17.00 dan ga ik weer bellen. Orange stuurde net ook al een sms met een dubbel rekening. 80 euro i.p.v. 40

  97. @ Sietze:

    Had ik ook. Ze hebben een tijdje terug een brief gestuurd dat ze twee maanden geleden een storing hadden in hun factureringssysteem. Gevolg was geen factuur in augustus maar wel twee in september (augustus en september samen). Mijn vriendin heeft ook Orange en kreeg dezelfde brief dus dat zal het waarschijnlijk zijn.

  98. klopt heb ik ook gehad, met dit unlocken moet je gewoon geduld hebben ben ik achter gekomen..

  99. @ Danny:

    Heb je al die tijd (vanaf het moment dat ze belden tot je Orange in beeld zag) je Orange simkaart in je iPhone gehad?

  100. Moet ik dat even nakijken vanavond…. Hopelijk ook een telefoontje binnenkort…

  101. woensdag avond gebeld(rond 19:00uur).
    Er is toen een mailtje verzonden naar de desbetreffende afdeling.
    ik zou terug gebeld worden.
    Vandaag werd ik terug gebeld door orange/t-mobile.
    Apple zet voor mijn binnen een half uur tot max 24 uur de update klaar.
    Ik moest dan 2x syncen, en ut zou goed komen.
    Na 1x syncen werkte het al prima.
    Duurde ff, maar het is beter dan wachten tot einde abbo:D:D

  102. het doet het !!!!!!! jongens suc6 🙂

  103. gefeliciteerd Dapensa en Stefan!

    @Fr3d,

    nee heb m der 1 keer deruit gehaald en weer derin gedaan maar dat was voor t syncen

  104. Stappen:
    01: Neem een aanbod aan om te vernieuwen van Orange naar T-Mobile met een Iphone.
    02: Zodra je hem hebt bel je de klantenservice en zeg je dat je je Iphone wil gebruiken met je Orange simkaart.
    03: Wacht een telefoontje af (zorg dat je die ook opneemt ;))
    (ps: de wachttijd loopt op en is nu al minimaal 5 werkdagen)
    04: De medewerker zet een update klaar op I-tunes die binnen 24 uur klaar staat.
    05: Sync je Iphone (simlock actief) met de Orange simkaart erin met I-Tunes.
    06: Probeer hem uit.
    07: Doet hij het niet, wacht dan een half uur en sync hem weer met I-Tunes.
    08: Probeer hem uit.
    09: Doet hij het nogsteeds niet, herhaal dan na 24 uur stap 5,6 en 7.
    10: Veel plezier van je Iphone.

    PS: NA HET UNLOCKEN GEEN NIEUWE UPDATES AANNEMEN TOTDAT JE T-MOBILE CONTRACT IS INGEGAAN. ANDERS IS HIJ WEER GELOCKED.

  105. Ik ben nu al weer een week of twee verder maar van t-mobile nog steeds geen telefoontje gehad!
    Nu lees ik hier in de reacties dat er mensen al na 3 dagen terug gebeld zijn.
    Ik heb mijn iphone nog niet eens uitgepakt omdat de helpdesk van t mobile zei dat ik er niks mee kon. Ik vraag me af wanneer ik terug gebeld ga worden.

  106. 2 weken geleden kon het nog niet…
    ik zou opnieuw bellen 😉

  107. 24u later en nog steeds geen update-melding…ik ga maar weer es aan de T-Mobile bel trekken…zucht

  108. Bij sommige pc’s zie je een melding, bij andere niet.
    probeer de orange sim eens uit.

  109. Belden ze mij maar dan had iets om naar uit te kijken… Suc6!

    Ik neem aan dat jullie gebeld worden op je Orange nummer en niet op je tijdelijk T-mobile nummer?

  110. Unlock met Orange-sim is gelukt. Kan nu bellen/sms-en, maar nog geen internet (krijg melding: ‘U heeft geen abbonement op een mobiele dataservice’). Heb echter wel een Orangeworld-abbo. Iemand een idee?

    Ter info: Unlock is volledig tav andere providers. Werkt nu bijv. ook op KPN-sim.

  111. @ IPhoner:

    ik probeer het ook met de Orange Sim (T-Mobile sim zelfde resultaat btw). Helaas sta ik nu al 15 min in de wacht bij T-Mobile dus dat schiet ook niet op.

  112. YEAAA!!!! eindelijk gebeld na 4 dagen en nu is ie dan eindelijk ook geschikt voor mijn orange kaart 😀 geen internet maar ja dat duurt nog maar een maandje!!!

    kan ind nu ook vodafone en kpn enz in.

    succes allemaal!!!

  113. @IPhoner:

    ook niet de verwachte 2.1 firmware ?

  114. @ iPoner,
    je mag dus niet updaten nadat je m heb geunlocked?? dat hoor ik voor t eerst..
    volgens mij gebeurt dat vanzelf toch als je synct??

    @mike,
    je kan nu dus ook vodafone derin doen??

  115. nee geen 1 update
    hij vraagt of je de nieuwe updates wil installeren.

  116. Ow yeah, zojuist gebeld, dalijk als ik thuis ben maar ff proberen ben nu op me werk en ik laat weten hoe of wat ik had btw vorige week donderdag gebeld in de namiddag.

  117. Op welk nummer ben je terug gebeld op je orange nummer? of op het nummer van de sim van t-mobile?

  118. dat is wel klote dat je niet kan update.. maaaajaaaaa… je moet der wat voor over hebben he 😛

  119. je word op je orange nummer gebeld, want het tijdelijke t-mobile nummer werkt pas als het nieuwe contract ingaat.
    Je kan als je hun belt ook gewoon een ander nummer opgeven waarop je teruggebeld wil worden.

  120. ja het werkt en ik werd teruggebeld op me orange nummer idd,

    na 1 keer koppelen aan itunes werkte het trouwens al, wel chill maar ja vrijdag word me nummer overgezet naar t-mobile en dan gaat ook me i300 abbo in dus voor mij maakt het niet heel veel uit

  121. Ik heb *^$@*& donderdagochtend om 8 uur gebeld en ben nu nog niet terug gebeld! Ga gelijk even bellen duurt me nu echt te lang!

  122. Vraag voor de zekerheid of alle gegevens kloppen, want ik denk dat bij mij iets fout is gegaan. Ben maandag gebeld, maar het werkt nog steeds niet bij mij. Heb gister wel een update gekregen, maar dit was voor de carrier settings en helaas geen unlock update 🙁

    Voor de mensen waar het wel gelukt is:

    Ik neem aan dat jullie je iPhone aan de computer koppelde met de Orange simkaart gelocked? Ik heb dit namelijk ook gedaan maar heb ook geprobeerd met de simkaart unlocked en dan aan iTunes hangen. (Heb dit ook geprobeerd met de T-Mobile simkaart) Helaas zonder resultaat…

  123. Ik heb nu net gebeld, hele aardige dame aan de lijn, ik zou binnen een week terug gebeld worden. Ben benieuwd, Iphone lag al een maand in het doosje, en ik zou nog tot 13 oktober moeten wachten.

  124. pfffff vorige week woensdag gebeld week verder nog steeds geen telefoontje, vind dit wel te ver gaan. ik bel elke dag en het enige wat ze dan zeggen is ze hebben het druk jaja het is goed met ze..

  125. @IPhoner

    Hoezo weet jij zeker dat je niet kan updaten?
    Het is niet dat de iphone is unlockt door jailbreak oid.
    Naar ik weet is dit een officiele apple unlock.
    Dan verwacht ik ook dat apple bij de volgende update (2.1 as vrijdag bv) hier rekening mee houd…

    Of zit ik er nu helemaal naast???

  126. ik vind t ook een beetje vreemd, ze hebben mij der ook niks over verteld..

  127. er word sinds afgelopen maandag avond verteld dat je geen update kan uitvoeren.
    Dus vandaar dat de anderen dat niet hebben meegekregen. Het is een officiele apple unlock voor de orange sim.
    Apple heeft er helaas geen rekening mee gehouden idd, dus als je voor vrijdag gebeld word zou ik wachten met het unlocken totdat de nieuwe firmware beschikbaar is en dan beide tegelijk binnenhalen 😉

  128. jah das nu te laat voor mij helaas.. hahah.. nou t gaat mij derom dat ik me beltegoed op kan maken (zal waarschijnlijk gebeuren in me vakantie naar turkije) en daarna kan ik m eventueel gewoon updaten mocht ik dat echt nodig vinden..

  129. Zojuist gebeld! Ja meneer het duurt 7 tot 8 werkdagen. Uw aanvraag is volledig verzonden dus het zou goed moeten gaan…….

    Pfff still waiting!

  130. @Sietze:

    zal ik ‘t nieuws nog slechter maken…………….ik wacht al sinds verleden week dinsdag. afgelopen dinsdag gebeld voor uitleg. ik zal zsm worden teruggebeld. vandaag weer gebeld, nu was ‘t zeeeeeeeeer druk en kon het wel 2 werkweken duren.
    nog steeds hoopvol, maar wel teleurgesteld

  131. We hebben geduld meer niet… Eén positief punt wij kunnen 2.1 wel installeren!

  132. Vandaag een telefoontje gekregen, wacht vanaf vorige week woensdag… Kan dus nog wel een dag extra wachten en haal dan beide updates tegelijk binnen. Zal voor de zekerheid eerst updaten zonder Orange sim 😉

    We blijven geduld hebben 🙁

  133. Vorige week donderdag gebeld, alle gegevens genoteerd en ik zou binnen 48 uur teruggebeld worden… tot op heden nog steeds niets gehoord 🙁 Sinds wanneer is 48 uur ineens een week? Heb ik iets gemist 😛 Beetje jammer allemaal, zeker wanneer je leest dat wanneer je een officiële unlock doet bij T-mobile, dat het binnen een halfuur geregeld is allemaal! Gelukkig dat k morgen eerst 2.1 erop kan knalle, dat verzacht het een klein beetje, maar nog steeds vind ik het bagger!

  134. Eindelijk is het dan gelukt! Een tip die ik meekreeg van een medewerker van T-Mobile is om de iPhone leeg aan iTunes te hangen (dit werkte in ieder geval voor mij wel). Ik zag geen update-melding maar na een herstart wel ‘Orange’ bovenin het scherm.

    Succes!

  135. @Fr3d: Gefeli! Maar wat bedoel je precies met “leeg”? Geen sim erin? Of zeg maar de fabrieksinstellingen?

    Mij nog steeds niet gelukt 🙁 Al 2 weken mee bezig………….

  136. @ neoMagic:

    wel de simkaart erin (bij mij werkte het met de T-Mobile simkaart), iPhone herstellen (dus fabrieksinstellingen terugzetten). Met het koppelen aan iTunes gekozen voor nieuwe configuratie en toen werkte het. Later reservekopie erop gezet en werkt nog steeds.

  137. heb 3 dagen geleden gebeld. Kreeg heel vriendelijk te horen dat ik na 24 uur, hooguit 48 uur gebeld zou worden. Ik bel gisteren en er werd me verteld dat ik verkeerd was geinformeerd en dat ze 5 dagen achterlopen. Zo te horen hier lopen ze wel langer dan 5 dagen achter. Ik zal maar gewoon wachten..

  138. @Fr3d: OK ik ga het meteen proberen 🙂 Kun je alleen nog aangeven op welk moment je je Orange sim in de telefoon hebt gedaan?

  139. Iemand al een upgrade uitgevoerd met de orange sim unlock reeds uitgevoerd ?

    OF

    Vandaag iemand al een upgrade naae 2.1 gedaan en daarna de orange sinlock uitgevoerd ?

    En wat was het resultaat ? blijf alles werken … ik hoop / verwacht van wel

  140. Ja jumbo66, dit vraag ik mij ook af.

    Ik denk dat er aardig wat mensen zijn die van Orange zijn overgestapt dus iemand moet het toch weten..

  141. Ik wil het ook graaaaag weten of het werkt.
    Lees wel veel over 1gen iphones die nog steeds perfect werken, ondanks jailbreak enz….
    Dus goede hoop voor onze orange unlock……

  142. @neoMagic:

    Ik heb gister alle ‘unlock-handelingen’ uitgevoerd met TM simkaart (synchen, half uur wachten, synchen) en vanochtend ter controle de Orange simkaart geplaatst. Dit keer werkte het wel. Heb jij al meer succes?

    En ook ik ben wel benieuwd of de unlock blijft na 2.1!

  143. nog niemand gedaan ?

  144. Alles is goed gegaan! Update 2.1 staat er op en ook de orange unlock is gelukt! Nergens in iTunes was te achterhalen dat er daadwerkelijk een unlock klaar stond maar na een paar keer los en aankoppelen kreeg ik uiteindelijk orange in beeld! I’m a happy man!

  145. @gizmo:
    had je eerst de update gedaan en daarna je orange kaart unlocked??

  146. @ Gizmo

    Ben je wel gebeld door Tmobile?
    of heb je het gewoon geprobeerd?

  147. @Dapensa
    Eerst zonder sim in de iPhone de update 2.1 van apple laten uitvoeren. Daarna de orange sim in de iPhone en een paar keer aan en los koppelen! Bij mij gaf ie niet duidelijk aan dat er een unlock plaatsvond, na ongeveer 1 uur kwam plotseling Orange in beeld.

    @Mr. T
    Je moet wel eerst een telefoontje krijgen dat de unlock klaar staat voor jou specifieke iPhone

  148. @Gizmo:
    Ik heb maandag al mijn phone unlocked.
    dus aan jouwn advies heb ik niets… helaas..
    Ik wil weten of die update gaat fucken met de unlock….. thats all…..

  149. Okay, vandaag de gok maar genomen.
    Ook met de orange unlock kan je gewoon updaten.
    Ik heb het net gedaan en geen enkel probleem!

  150. Nou, het is me nog steeds niet gelukt.. mochten jullie een gouden tip hebben, plz let me know!
    Ik ben al ruim een week geleden gebeld met de instructies, maar het lijkt allemaal niet te werken.

    Wat ik wel ontdekt heb is dat als de T-Mobile sim in de iphone doe (ipv Orange conform instructies) en dan de iPhone herstel (op aanraden van Fr3d), dan krijg ik direct daarna een melding in m’n iTunes dat er een update met aanbiedergegevens klaarstaat om te downloaden… geïnstalleerd, maar na nog een keer syncen gebeurt er alsnog niets (noch met Orange sim, noch met T-Mobile sim)…

    Wat is nu de juiste handeling? Zoals Orange zelf zegt met een Orange sim? (In dat geval krijg ik na herstellen via iTunes géén melding dat er een update met aanbiedergegevens te downloaden is).

  151. @ neoMagic:

    die update is voor de zogeheten carrier settings (dan veranderd de operator naam, verder niet). Je hoeft niet perse een update-melding te krijgen, was bij mij ook niet het geval. Handelingen die ik heb gedaan:

    * iPhone uit en T-Mobile sim erin
    * Aan pc hangen, iTunes opstarten
    * Op iPhone bij sim keuze kiezen voor ‘OK’ (simlock dus)
    * Wachten (wel of geen update-melding)
    * Loskoppelen
    * Uitzetten

    Half uur wachten

    * Aan pc hangen, iTunes opstarten
    * Op iPhone bij sim keuze kiezen voor ‘OK’ (simlock dus)
    * Wachten (wel of geen update-melding)
    * Loskoppelen
    * Uitzetten

    Bij mij werkte het daarna. Als het niet lukt zou ik even gaan bellen met T-Mobile (en vriendelijk doch dringend vragen of ze de update nogmaals klaar kunnen zetten)

  152. @Dapensa:

    Heb je eerst geupdate en daarna je iPhone unlocked of was ie als unlocked voordat je de update had uitgevoerd? Ik heb namelijk weer verhalen gehoord dat het af te raden is om te updaten (unlock vervalt)

  153. @Fr3d:

    Ik heb mijn phone al een week unlocked via orange.
    Heb gister pas de update gedaan.
    Dus het is (bij mij iig) allemaal goed gegaan.
    Ik hoorde ook dat de update vervalt.(iphoner eerder deze pagina)
    maar daar is niets van waar.
    Vond het al vaag dat dit werd geroepen.
    Het is een officiele unlock door apple, en zou dus nooit eraf (moeten) gaan bij een upgrade van de firmware.

  154. @Dapensa:

    Daar heb je wel een punt. Ik ga vanavond maar es de proef op de som nemen…

  155. oke ik heb t ook maar is gegokt en het heeft gewoon gewerkt!! me iPhone werd gewoon opnieuw geactiveerd na de installatie 🙂

  156. Ik heb mijn telefoon nu geupdate naar 2.1 en ben nog steeds in afwachting van een telefoontje van Orange/T-mobile…..

  157. Ik wacht ook nog op een telefoontje van Orange/T-mobile, heb op dinsdag 9 september gebeld. Ik kon overigens de iphone, met uitzondering van de belfunctie wel gewoon gebruiken. Ik kom ‘m in feite gebruiken als een Ipod touch. Echter na het installeren van firmware 2.1 kan ik er niks meer mee, hij vraagt continu op een simkaart, anders is de iphone niet te activeren via itunes.

    Iemand dezelfde ervaringen of tips?

  158. @Ernst:
    Nieuw met firmware 2.1 is dat de activatie niet meer via iTunes loopt maar op de telefoon zelf.
    Daarom kan je ook niet activeren zonder Sim… Knal er een T-mobile simkaartje in (bijv degene die je bij je abbo hebt gekregen of prepaid kaartje) en dan kan je m wel activeren.
    Ik wacht zelf overigens nog steeds op een telefoontje van Orange sinds 4 september 🙁

  159. 4 september heb ik zelf inderdaad ook gebeld! Als ik bij 2.1 mijn Orange sim erin heb werkt ie ook gewoon met uitzondering van bellen en sms’en…

  160. BREAKING NIEUWS

    Had vanochtend rond 11 uur de transitiedesk van Orange – T Mobile aan de telefoon. wacht net zoals Neomagic al geruime tijd ( 3 weken ) , 1 1/2 week geleden gebeld door T-Mobile, die zouden de update klaar hebben gezet, tot op heden, op verschillende manieren zoals hier ook besproken geprobeerd maar zonder resultaat.

    De Mw. van de helpdesk wist te melden dat het SINDS VANOCHTEND NIET MEER MOGELIJK is om de orange sim te activeren voor de iphone, ook zouden de de reeds gedeblokeerde sims het niet meer doen ???

    De mw. was wel zo vriendelijk om namens mij een klachtenprocedure op te starten. Gelukkig voor mij hoef ik nog maar 1 week te wachten maar voor vele andere zal dit zuur zijn.

    Don’t shoot the messenger, ik vertel hier alleen maar wat tegen mij is verteld vanochtend door T- Mobile

  161. nou bij mij doet die t nog gewoon.. wat was de reden waardoor het niet meer mogelijk is?

  162. Ook ik heb vandaag gebeld om te vragen hoe lang ik nog moest wachten.
    Kreeg een dame aan de lijn, die mij ook wist te vertellen dat het vandaag 1 grote crisis is op de transitie afdeling, omdat de iphones schijnen vast te lopen met de unlock en de firmware update. Ze gaan voorlopig nog geen klanten opbellen zolang ze er niet uitzijn met Apple. Het kan dus wel weken gaan duren. Die mevrouw wist overigens van nik,s dat je voor €120 je Iphone kan unlocken via T-mobile zelf.

    Vroeg me namelijk af waarom je wel voor €120 je Iphone legaal kan unlocken, en als je word beloofd dat je iphone gratis wordt unlock dat je je Orange kaart kan gebruiken, het allemaal 1 groot probleem is..

    Ik wordt helemaal gek van het wachten!!!!

  163. nou bij mij doet die t nog gewoon.. wat was de reden waardoor het niet meer mogelijk is?

    Heb je een update gedaan ?, zou dan maar even oppassen met herstarten. Zo te horen is er meer aan de hand, waar rook is is vuur

  164. Zijn er toevallig, ondanks de berichtgeving van Jumbo66, mensen die vandaag WEL gebeld zijn door Orange/T-mobile?

  165. jah heb de update gedaan.. en momenteel doet ie t nog steeds gewoon.. dus ik wacht af..

  166. Dit meen je niet geef nou maar gewoon die unlock! Damnit!!

  167. M’n zus heeft net gebeld, op zaterdag twee (!) weken geleden van bovenstaande deal gebruik gemaakt. Tot op heden niet gebeld door TM, wel al drie keer zelf gebeld en van het kastje naar de muur gestuurd, loze beloftes dat ze met spoed terugbellen, maar dat gebeurt gewoon niet!

    Net nogmaals gebeld en dit was het verhaal: Door updates die Apple doet is het tot nader order NIET mogelijk om te toestellen te unlocken voor de Orange SIM’s! Met andere woorden: TM verschuilt zich achter apple en zegt de overeengekomen oplossing niet te kunnen realiseren!!! Klanten moeten maar gewoon wachten totdat de TM-SIM geactiveerd wordt of tot Apple met een nieuwe update komt!
    Als je 120,- Euro betaalt voor een unlock, kan het natuurlijk allemaal wél!
    Dit riekt naar een verkapte contractverleng-truc!

    Graag jullie bevindingen en tips…. we zijn de wanhoop nabij!

  168. Misschien toch maar een hardware unlock overwegen… dit schiet dus wederom totaal niet op namelijk. Begin langzamerhand een beetje spijt te krijgen dat ik zo gretig was om de iPhone bij T-mobile te halen. Tot nu toe alleen maar mooie praatjes, bij zowel de T-mobile shop als bij de klantenservice dat m’n Orange kaart gegarandeerd zou (gaan) werken, maar dit kan ik zo te horen dus voorlopig wel vergeten :S

  169. Ach ik wacht al drie weken ruim, dit kan er ook nog wel bij…

  170. Door updates die Apple doet is het tot nader order NIET mogelijk om te toestellen te unlocken voor de Orange SIM’s! Met andere woorden: TM verschuilt zich achter apple en zegt de overeengekomen oplossing niet te kunnen realiseren!!! Klanten moeten maar gewoon wachten totdat de TM-SIM geactiveerd wordt of tot Apple met een nieuwe update komt!

    DIt is mij ook verteld vandaag en ik voel me echt genaaid! De enige reden dat ik nu al een T-Mobile abonnement heb afgesloten is omdat die orange-unlock mij beloofd is. Ik stel voor dat alle mensen die op deze manier ‘opgelicht’ zijn naar t-mobile bellen en een klacht indienen! Ik ga het ook doen en ik zeg meteen dat ze het kunnen goedmaken door bij deze mensen het toestel te unlocken zonder die belachelijke 120,- euro te betalen. T-mobile doet niet erg zijn best om de klanten tevreden te houden!

  171. Wat dacht je van Radar weer aanschakelen? Dan kan t-mobile opeens alles!

  172. Ohw ja unlocken via Apple levert problemen op maar in de t-mobile shop kan het wel? Hoe tegenstrijdig kan dat zijn?

    Ik ga een brief schrijven over de belachelijke service. Deze gaat niet alleen naar T-mobile ik zal ervoor zorgen dat de verschillende consumentenbonden en programma’s deze ook ontvangen.

  173. Ik heb vandaag rechtstreeks met het bekende 070 nummer van Tmobile gebeld. Die jonge daar vertelde dat je gewoon via hun je Iphone gratis kan unlocken. Dit geldt alleen voor migratie klanten, dus klanten die van Orange naar Tmobile overstappen. Echter de unlock kunnen ze 2 dagen niet gebruiken. Ook niet van klanten die €120 willen betalen. Dus als ik donderdag bel naar die afdeling dan zullen zij het kosteloos regelen.

    Ik wacht af..

  174. Welk 070 telefoonnummer die ken ik niet…. Dan ga ik donderdag ook bellen!

  175. Ik kreeg leuk een brief van orange thuis: u mag uw abonement verlengen ik dacht leuk ik naar de tmobile store Pff ik kwam binnen nummer 45 was aan de beurt ik trok nummer 72 vervolgens 1,5 uur gewacht tot ik aan de beurt was, goed na enige tijd gekeken te hebben welk abbo er het beste bij mij past besloten om te kiezen voor de Iphone, die gast keek me ineens heel raar aan, maargoed na alles afgehandeld te hebben betaald alles zegt hij ohwja je kan ehm pas gebruiken in December omdat dan pas je abbo echt afloopt… mmm ok vaag dacht ik ik kreeg er tog een tmobile sim bij ¿¿¿¿. maargoed vervolgens afgelopen vrijdag gebelt met orange over de “speciale regeling” vertelde de medewerker daar van je word maandag terug gebelt :S ik ok kan ik wel mee leven, maandag om 15 uur zelf maar even gebelt: Ja sorry we lopen 5 dagen achter :S ARGH !!! ik denk dat het nog wel even kan duren aangezien alle berichten op dit forum: HET IS DUS ALLEMAAL KUT GEREGELD ik word er ook ************ ziek van. Kheb tevens alles al geprobeert tmobile sim erin itunes gestart orange sim erin itunes gestart niks helpt gewoon, ik gebruik me iphone nu gewoon als mp3 speler.
    Misschien handig voor de gene die apps op de tel wil zetten hieronder een link hoe dat moet:
    http://www.iphoneplace.nl/algemeen/itunes-account-zonder-creditcard/
    Bij mij werkt het iig, kan je tog nog wat meer doen dan muziek luisteren 😉

  176. tsja.. t-mobile had niet gerekend op zóveel mensen.. ja ja.. vast.. ga naar een gemiddelde nederlandse iphone-site.. kijk hoeveel verschillende reacties er zijn ongeveer met ik ga een iphone 3G kopen.. dan kan je echt wel indenken dat het er behoorlijk wat zijn.. stelletje amateurs

  177. Ja ook zo mooi orange en tmobile zijn gefuseerd dat geeft heel veel voordelen. EHM ?? WELKE ???

  178. @ Sietze

    Gaat om het volgende nummer: 070-3056007

  179. Dankje! Ga morgenvroeg even bellen…

  180. dit is echt verdomd irritant. iemand al nieuws? ze zouden me meer dan een week geleden na 24 uur terug bellen, daarna weer ebeld, ja 5 dagen vertraging, en nu dit nieuws?? slecht hoor..

  181. Nee nog geen nieuws ga morgen bellen. Is om moedeloos van te worden…
    Ik kan mijn T-mobile kaartje pas 27 oktober activeren zo langzamerhand is het al bijna zover. Hoe moeilijk kan unlocken zijn denk ik dan.

  182. ik moet anders dus nog de volle 3 maanden wachten

  183. sietze, al nieuws?

  184. Oke ik heb gebeld! Het verhaal is als volgt:

    De klantenservice stuur een mailtje naar de transitie afdeling in breda zij regelen een update voor je en dit was begin deze week niet mogelijk ze hadden een NO GO zoals mij nu vertelt is.

    Vanaf vandaag is er weer een GO en mogen ze weer registreren en doorsturen. Echter als je reeds T-mobile klant bent dus geen overstapper vanaf orange. dan kun je het het hierboven vermelde nummer bellen.

    Overstappers moeten via de klantenservice! Ik hang nu in de wacht bij de klantenservice!

  185. Vanmorgen direct geholpen, zeer behulpzaam (070). Imei, nieuwe T-mobile nummer bij de hand en binnen een half uur kon ik met mijn Orange sim bellen. Over eventuele kosten voor unlocken is niet gesproken. Mogelijk omdat ik aangaf graag, totdat mijn nieuwe abonnement zou ingaan, met mijn huidige Orange abonnement te willen bellen.

    Ik wens iedereen veel succes en dank voor alle suggesties.

  186. mooi dat het bij jullie is gelukt. ik heb net gebeld en hij kon me niet meer helpen vandaag, bellen me morgen terug….

  187. Ik wordt helemaal gek!!!!!

    Ik bel dus vandaag ook ff terug naar het 070 nummer, kunnen ze het vandaag opeens niet voor me regelen!!! Is toch niet goed van te worden.

    @ Ernst.

    Heb jij gewoon naar 070 gebeld en gezegd dat je je Iphone kosteloos wilt unlocken???

    Ik gooi nog eens een baksteen daar naar binnen..

    Ik wordt echt gek!

  188. @Mr. T: Nee, ik heb het niet over geld gehad. Ik heb gezicht dat ik met mijn iphone met mijn orange-sim wilde bellen, dus gevraagd of ze de telefoon daarvoor geschikt wilde maken. heb wel mijn tijdelijk t-mobilenummer moeten doorgeven.

    Succes

  189. @Mr. T: ik belde om 5 uur en hij kon het ook niet regelen. volgens mij zei hij dat de mensen die dat regelen naar huis gingen, weet niet zeker. word je wel terug gebeld?
    p.s. ik heb ook gewoon gezegd dat ik mijn orange kaart wil gebruiken in de iphone (en dat ik daar al vaker voor heb gebeld, en 2 weken op wacht)

  190. Zojuist maar even met dat 070-nummer gebeld.. ze vertelden mij dat ze een mailtje gaan sturen naar een andere afdeling. Mijn tijdelijke t-mobile nummer en huidige Orange nummer doorgegeven en weer afwachten…. pffffff
    @Degenen die wel succes hadden via dat 070-nummer: hebben jullie specifiek naar iemand/een afdeling gevraagd??
    Na 3 weken nog altijd geen millimeter opgeschoten 🙁

  191. Ik heb net ook maar eens gebeld na het 070-nummer, na begin vorige week 1x gebeld te hebben. Er stond voor mij een mailtje klaar, dus ik moest nog maar even geduld hebben.
    Zo moeilijk kan het toch niet zijn allemaal!? Ik wil gewoon mijn iphone gebruiken!

  192. ze zouden me vandaag terugbellen, maar ik betwijfel of er iets gaat gebeuren. de t-mobile mensen zijn heel aardig, maar het blijkt dat ze niet tot resultaten komen. ze sturen je van de hoek naar het kastje, en ik heb het idee dat ze je voor niks laten wachten.

  193. Net gebeld 19/09 14:48 met de Orange klantenservice en gemeld dat ik graag gebruik wilde maken van de bekende regeling… geen probleem volgens de Orange medewerker. Doorverbonden met iemand van T-Mobile (daar werd iig de telefoon mee opgenomen) Volgens deze uiterst vriendelijk dame (die verbaasd was dat de Orange medewerker niet gemeld dat het vooralsnog niet mogelijk was) was het door de update van Apple nog steeds niet mogelijk en ben ik vervolgens op een wachtlijst gezet om terug gebeld te worden zodra ‘t weer mogelijk is. Ze voorspelde daarvoor een wachttijd van 2,5 week. Maar omdat ik pas vanaf 18 December overga naar T-Mobile dus nog wel de moeite waard 🙂
    Dus of de problemen nu wel of niet over zijn… ik geloof er niet zo in… zou eerst van meer mensen willen horen dat ‘t wel weer mogelijk is voordat ik weer 20 min in de wacht ga staan!

  194. Je kan maar beter niet bellen. Kost je alleen maar geld en je schiet er niks mee op! Het enigste wat nog rest is WACHTEN, WACHTEN en nog een wachten!!!

  195. tering lijers die t-mobile.
    alleen maar gezeik.

  196. godver, ik werd dus niet teruggebeld. dus ik bel weer, zegt ie dat er een mail wordt gestuurd en na mijn aandringen dat ik vandaag nog teruggebeld zou worden, niet dus! was wel echt te voorspellen. Het komt echt m’n neus uit nu

  197. er is me verteld dat het niet mogelijk is op dit moment en dat ze ermee bezig zijn om het op te lossen.

  198. Vorige week moest ik te lang wachten bij de klantenservice dus heb ik opgehangen. Zojuist een tweede poging gedaan bij het eerder genoemde 070 nummer en daar werd mij verteld dat zij het nu niet meer rechtstreeks doen en mijn gegevens (orange nr. en t-mobile nr) zijn genoteerd en doorgestuurd naar de afdeling die het moet regelen. Wachttijd is ongeveer een week!

    Ik ben dus sinds 4 september ook nog geen fluit opgeschoten. Mijn geduld raakt een beetje op nu maar goed ik geef ze nog één kans….

  199. Ben benieuwd of Orange/T-mobile hier ook meeleest… ben bang van niet maar dat zouden ze eigenlijk wel moeten doen!!!

  200. kheb besloten nummerbehoud te annuleren. kan over 3 dagen tmob kaart gebruiken. had er geen hoop meer in

  201. Ook ik wordt van het kastje naar de muur gestuurd en ben het spuugzat. Na meerdere pogingen te hebben ondernomen (zie post van darnok) ben ik afgelopen zaterdag naar de t-mobileshop gegaan en heb om verduidelijking gevraagd. Het spreekt voor zich dat ze me die niet konden geven. Voor jullie beeldvorming: ik ben door de medewerker van de klantenservice doorverwezen naar de shop en de eerste opmerking die ik in de shop te horen kreeg was: “maar dan moet u niet bij ons zijn, maar bij de klantenservice”. De medewerker begon daarna te sputteren dat het unlocken in eerste instantie helemaal niet mogelijk was, dus dat dit gewoon een extra service was. Extra service jaja. Als ik niet lichtelijk gefrustreerd was geweest, dan had ik er misschien om kunnen lachen. De medewerker heeft de klantenservice dringend verzocht om vandaag contact met mij op te nemen, maar zoals jullie wellicht al kunnen raden, is dat tot nu nog niet gebeurd en heb ik weinig hoop meer.
    Ik heb zaterdag in de winkel gevraagd naar de mogelijkheden tot ontbinden. Volgens de medewerker was dit niet mogelijk, aangezien ik mijn handtekening heb gezet. Op mijn reactie dat ik mijn handtekening heb gezet op voorwaarde dat ik mijn iphone binnen vijf werkdagen kon gebruiken, deelde hij doodleuk mede dat dat een mondelinge afspraak was die ik niet hard kan maken aangezien deze niet op papier staat…..

    Om eerlijk te zijn: ik ben er klaar mee, hoef de iphone niet meer en wil al helemaal geen zaken meer doen met t-mobile. Ik ga onderzoeken op welke manier ik onder het contract uit kan.

  202. Door de nieuwe firmware van i-tunes is de oplossing teniet gedaan.
    T-Mobile zette een bestandje klaar op i-tunes zodat de iphone je simkaart kon lezen, maar deze firmware zorgt er vrolijk weer voor dat dat bestandje er word afgeknikkert.
    T-Mobile is nu bezig met een nieuwe oplossing, vandaar dat het zo lang duurt 🙁

  203. Ook ik heb het gehad met zowel Orange en T-mobile… na bijna een maand nog steeds geen millimeter verder.

    Intussen heb ik een SIM-kaartje gekocht bij Yes-sim (yes-sim.nl). De eerste die ik ontving werkte niet (een zwarte), maar de tweede (goudkleurige) wel en ik kan nu gewoon bellen met mijn Orange SIM in de iPhone 3G dankzij dat extra (ultradunne) SIM-kaartje 🙂

    F*CK ORANGE & T-MOBILE!!! Zo. Dat moest er even uit 😉

  204. Ik heb dat simkaartje ook gezien! Ik wacht nu gewoon af of ik überhaupt nog gebeld ga worden. Ik kan mijn T-mobile simkaart er 27 oktober gewoon inprikken. Dus dan wacht ik daar wel op….

    In de tussentijd gewoon mijn oude telefoon gebruiken! Ik hoorde trouwens ook dat voicemail beluisteren buiten je bundel valt. Dus die zetten we straks ook uit!

  205. Er wordt af en toe gesuggereerd dat t-mobile een ‘update’ op iTunes plaatst.
    Dat lijkt mij sterk gezien de iTunes server in beheer is bij Apple.
    Als het wel zo is, dan wordt deze ook door iTunes gedownload en zou de firmware in de iTunes folder moeten staan (C:\Documents and Settings\username\Application Data\Apple Computer\iTunes\iPhone Software Updates).

    Wie met een unlocked 3G iPhone kan hier een antwoordt op geven?

  206. En ik ben dr ook klaar mee..nu een week i-phone in huis, en nog steeds de melding…no sim card installed. insert an unlocked and valid sim to activate i-phone.. De klantenservice zeiden dat ik een 2g toestal had..ik zeg nee een 3g.. voilgens onze gegevens heeft u een 2g Ik zeg ja en volgens mijn contract heb ik een 3g met i-300 bundel..ow maar hier staat dat u een sim only heeft van 300 min.. na een week lang te horen hebben gekregen..over 20 min is ie actief,ow maar het kan ook 24uur duren, of 48uur.. morgen ga ik naar t-mobileshop en ik ga er pas weg als ie het doet..

  207. Pff weer gebelt met tmobile zoals altijd van het kastje naar de muur gestuurd en uit eindelijk krijg je dan weer te horen: Ja sorry we zijn er met man en macht bezig en we weten niet hoelang dit gaat duren :S ik ben nu 2 weken verder, !#$@#!$!$%@#$%$!% tmobile conclusie: beste is gewoon dus om een yessim te bestellen en dat ga ik nu ook doen !

  208. Ik word dus ook helemaal gek!

    Het kan wel echt maanden duren…Ik wil dus ook maar een Yessim gaan bestellen. Weet alleen iemand welke yessim ik moet bestellen? Er staan er zoveel op die site? Is het gewoon alleen de chip van €15,-

    Wat is eigenlijk het verschil tussen de Yessim en de chip van Iphoneguide?

    Hoor graag van jullie…

  209. Vandaag een ATV-dag opgenomen om eens flink te gaan schelden bij T-mobile. Want,…. geheel in de lijn der verwachting ben ik afgelopen maandag niet gebeld, ondanks de heldere afspraak die gemaakt was. Het hele internet heb ik uitgepluisd om te onderzoeken hoe ik T-mobile zover kan krijgen dat ze het contract ontbinden, dus bepakt en bezakt stond ik klaar om naar de shop te vertrekken. (Met de nadruk op stOnd)
    Slim als ik ben (ahum) heb ik de i-phone toch nog even aan de computer gehangen om te checken of ie het echt niet doet. Ik gun het ze in de winkel namelijk niet dat ze kunnen zeggen: “maar mevrouwtje, uw toestel doet het toch gewoon???”

    En wat denken jullie…….. HIJ DOET HET!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Het is toch niet te fimen. Lag bijna naast mij stoel van verbazing toen “orange” in het schermpje verscheen. Jeetje zeg. Het zou fijn zijn geweest als T-mobile even had gebeld om door te geven dat i-phone werkt, maar ach…. hoe gaat dat gezegde ook alweer: “je moet niet op iedere slak zout leggen”.

  210. @Myrthe: gefeliciteerd! 🙂 Maar welke firmware draai je nu eigenlijk? Vast geen 2.1?
    @Mr.T: je moet die goudkleurige hebben… een USB simreader is trouwens niet nodig (niet bij mij, althans)

  211. Huh! Hoe krijg je dat voor elkaar? Ik ben inderdaad ook wel nieuwsgierig welke firmware hebt en wanneer je voor het eerst de belofte hebt gekregen dat hij het zou gaan doen/dat ze jouw terug zouden bellen……

  212. Wat ben ik blij dat ik dit forum heb gevonden. Ik zit met precies hetzelfde verhaal als jullie allemaal, geen antwoord van T-mobile maar ik heb veel aan jullie antwoorden.

    @Myrthe: ik ga het vanavond maar weer eens proberen, als het bij jou lukt moet het bij mij toch ook lukken 😉

  213. bij mij doet ie het ook ineens wat ik heb gedaan.

    1. me iphone uitgezet
    2. orange simkaart erin gedaan
    3. iphone aan
    4. itunes aangesloten via usb kabeltje (toen gebeurde er niks)
    5. iphone losgekoppeld
    6. toen kwam in het scherm wachten op activering kan even duren
    7. na ong 2 minuten kwam er oarange in het beeld (die veranderde later naar Tmobile)

    Ik hoop dat dit ook bij jullie werkt ik heb Firmware 2.1 !!!!!!!!!

    Laat even weten bij wie dit nog meer werkte aub thx grtz kaazZ

  214. Bij mij ook!!!!!!! Wordt helemaal gek!! hahaha!!!!!!
    Hoe doet t gwoon!!

  215. Bij mij niet! wordt hier echt strontziek van!!!!!!
    edit:
    Yeah! na ongeveer 20X in en uitpluggen is het gelukt!!
    NIET OPGEVEN!! gewoon doorgaan!
    Maar hoe kan het dat me 3G het gewoon doet?
    ik heb bij orange geen bundel daarvoor dacht ik.
    Edit2:
    Ok het was van korte duur, er staat T-mobile in beeld wat na 4 min veranderd naar orange, en dan knalt die eraf naar geen service. Ik was heel even blij…

  216. kaazz je bent een held. het werkte na de tweede keer!!!
    laat me weten of mensen het toestel al op nieuw hebben aangezet bijv.
    thanks!!!!!!

  217. Yep hier ook… denk dat T-Mobile en Apple eindelijk een oplossing hebben gevonden! heb dit eerder ook al geprobeerd maar toen niks… nu wel, echt goed!

    Werkt nog steeds na sync’en en aan en uitzetten. Ik ben een gelukkig man!

  218. @hanker

    Meen je niet.. werkt het bij de rest nog wel gewoon? Hopelijk doet ie van mij het wel als ik zo thuiskom

  219. @hanker

    kan het niet zijn dat je gewoon geen bereik hebt?!? (of krijg je dan 5 platte streepjes en geen operator i.p.v “No Service”?) Bij mij werkt alles nog gewoon… alleen geen internet maar ik hoop dat het aanzetten van Orange World (wat ik zojuist heb gedaan) dat oplost…

  220. Ongelooflijk wat een heerlijke dag is het toch vandaag! Dacht laat ik eens kijken op het forum of er al nieuwe ontwikkelingen zijn. Lees ik dat ie het bij sommige ineens doet…

    Natuurlijk meteen geprobeerd uiteraard. En jawel hoor: HIJ DOET HET!!!!! 😀 Geniaal!
    Zonder dat ik gebeld ben door T-moible/Orange, snap dus nie echt wat nu allemaal het probleem geweest moet zijn, maar k ben blij dat ie werkt eindelijk.

    Myrthe bedankt voor het testen bij de T-moible shop 😉

  221. Gasten,

    Wordt helemaal gek hier… hij doet het !!! thanx Kaazz

    prettig weekend allemaal

  222. Ik heb inderdaad ook 2.1 en mijn werkwijze was hetzelfde als die van Kaazz.
    Trok de kabel min of meer gepikeerd uit de computer onder het motto van: “zie je nou wel, hij doet het toch niet”, toen m’n i-phone ineens tot leven kwam.

  223. Nou ja zeg, bizar.. ook hier werkt het nu ZONDER mijn Yessim.. 😀
    Iemand interesse in de yessim?
    Fijn weekend!

  224. Hmmm, hij blijft het nu wel ff doen maar als ik hem uit en aan doe dan komt er weer simlock te staan en dan druk ik op ontgrendel en dan 0000. en dan doet hij het weer.

  225. Heerlijk Heerlijk Heerlijk!!!

  226. bij mij staat er naast de provider zo’n bolletje. ik had gelezen dat het bolletje voor GPRS staat. Moet ik me zorgen maken dat ik constant online ben bij orange? heb geen orange world ofzo, maar ik kan soms wel bijv mail ophalen. iemand?

  227. apple heeft ervoor gezorgd, na sterk aandringen van t-mobile, dat iedere iphone een orange sim kan lezen, dankzij een nieuwe update die je binnenhaalt via i-tunes.

  228. apple heeft ervoor gezorgd, na sterk aandringen van t-mobile, dat iedere iphone een orange sim kan lezen, dankzij een nieuwe update die je binnenhaalt via i-tunes.

    Waar haal je deze wijsheid vandaan? En kan dan iedere Orange sim gewoon in de iphone, of moet er toch nog gebeld worden met 1200 om e.e.a. te laten klaarzetten zoals in de startpost is beschreven?
    Mijn abonnement loopt namelijk nog tot mei en mijn vrouw is inmiddels erg happy met de iphone die we nu als tweede abonnement hebben. Maar als dit inderdaad werkt krijgt zij mijn oude simlock vrije bel-ijzer en neem ik de iPhone…

  229. @ hanker:

    Locked sim betekend niet dat de iPhone weer gesimlocked is maar dat je sim is beveiligd met een Pincode… “traditionele” telefoons starten helemaal niet op zonder pin, de iPhone geeft aan dat ie gelocked is en met “ontgrendel” unlock je de sim… niets om je zorgen over te maken dus!

    Als je het vervelend vind kun je het vragen om pincode gewoon uitzetten in je settings…

  230. Opeens…. Je hebt het….

    HIJ DOET HET!!! Eindelijk na drie weken aan de praat!

  231. Ja ben ook benieuwd of ik geen toeren hoge rekening krijg ivm orange world etc, ik heb geen orange world, heeft iemand hier ervaring mee ??

    @mrtnd
    ik heb me toestel al 2 keer opnieuw aan gedaan en het werkt nog steeds

  232. Hoi,
    Mijn orange abbonement verloopt in december en ik wil ook graag de iphone. Betekend dit nu dat ik die gewoon met een tmobile abb kan nemen en dan tot december mijn orange kaart erin kan gebruiken?
    En het enige wat ik moet doen is hem op itunes aansluiten?

    Graag hulp 😉

  233. @Michel: ja je kan gewoon de iphone gaan halen en met je orange kaart het toestel al gebruiken.

    @kaazz: ja edge en push enz. staat uit maar toch is er een klein beetje dataverkeer. Gewoon niet op internet gaan, dan is er ook minimaal dataverkeer denk ik

  234. Ik heb hem nu twee dagen gebruikt en werkt prima allemaal! Heb in twee dagen tijd 2.7 mb aan data verkeer. Ik heb Orange World trouwens. Ik heb toch nog wat geld over in mijn bundel dus tot eind oktober blijf ik gewoon lekker internetten…

    Jammer dat t-mobile niet een off. bericht op hun blog zet over de mogelijkheden en de oplossing.

  235. @IPhoner – Is dit echt zo?
    Ik heb geen bereik als ik mijn orange kaartje instop. Ik heb al meer dan twee weken geleden gebeld met TMobile, ze zouden me terug bellen. Ik dacht ik probeer het gewoon, omdat het bij sommige mensen hier werkte. Maar helaas….of doe ik iets fout? Krijg wel een carrier update.
    Maarrrr, is het zo dat je echt 30 min. moet wachten en dan nog een keer die update doen?

  236. Voor mij vooralsnog geen iphone met Orange denk ik. Ik heb gisteren gebeld met Orange, van de transitie afdeling heeft de uiterst vriendelijke dame nog nooit gehoord, ik zou bij sales moeten zijn. Maar mijn Orange-abonnement loopt af op 31/5/09, dus kunnen ze nu niets voor me doen, anders dan dat ik een extra iphone abonnement neem en met twee toestellen ga rondlopen. Overzetten van de SIM raadde ze me af, daar zou alleen maar gedonder mee zijn. En ik mag pas verlengen 3 maanden voor afloop van het contract, dus op 1 maart. Eerder verlengen kan dus niet bij orange/T-mobile, en de komende 8 maanden ook voor de iphone betalen met een parallel iphone abonnement lijkt me niet erg economisch…
    Dat je aangeeft dat mogelijk tegen die tijd ook KPN en Vodaphone met abonnementen komen en ze mij dan als klant mogelijk kwijt zijn maakt geen indruk. Ik heb nu een abonnement van 47,50/mnd en de gemiddelde rekening is rond de 120 euro. Voor zo’n klant zou ik moeite doen, maar ik ben geen Orange/T-Mobile…

  237. De iPhone werkt. Ik kan nu bellen via de sim van orange.

  238. @Erwal, idd kwestie van geduld

  239. @neoMagic

    Ik heb wel interrese in die yessim van jou neomagic,
    Meld me anders maar ff aan: TripleyX@hotmail.com

    ben ondertussen ook al 4 keer naar de t-mobile geweest met het verhaal dat ze me gaan bellen maar hoor niks..

  240. vandaag nogmaals zelf geprobeerd en het is gelukt. Ik kan nu gewoon bellen met me orange kaartje. En ik ben niet eens teruggebeld door T mobile. 🙂

  241. @Dave: check http://link.marktplaats.nl/196536522 (prijs is bespreekbaar ;))

  242. toch maar de iphone van mijn vrouw genomen, kan zij vanaf morgen bellen met mijn oude telefoon. Binnen 5 minuten had ik het hele zaakje aan de draai, en inderdaad zonder telefoontje va Orange. Gewoon SIM er in en synchroniseren… Briljant!

  243. Jeetje wat ben ik mega blij dat ik dit forum gevonden heb!
    Al drie weken in het bezig van de Iphone en al brommend net als vele van jullie, geen gebruik kunnen maken vanwege orange.

    3 telefoontjes van het kastje naar de muur. Gisteren nog een vrouw van de orange klantenservice aan de lijn gehad die zei dat het nog wel een lange tijd kon duren..Ik zie de tip van kaazzz..en verrek..HIJ DOET HET!

    Heel erg bedankt!

    Nu maar eens volop genieten van dat ding, het werd tijd!

  244. Op tweakers schreef iemand dit:

    Ik heb net een belletje gekregen van de t-mobile klantenservice en die aardige mevrouw wist mij te vertellen dat ze alle orange klanten die overstappen naar een iphone abbo gaan bellen/smsen/brief sturen dat ze de iphone gewoon kunnen activeren via itunes met hun orange simkaart.

    Niks geen moeilijke procedures meer blijkbaar.

  245. klopt heb ik net ook gedaan

  246. Hoi
    Ik heb net een Iphone aangeschaft maar als ik hem aan mijn computer hang dan krijg ik van Itunes deze melding: De Iphone kan niet met Itunes worden gebruikt, omdat de vereiste informatie voor activering niet kan worden opgevraagd van de iphone. Controlees of de simkaart is geplaatst en niet is vergrendeld met een pincode.

    Ik heb nu een orange simkaart erin. Wat moet ik doen????

  247. het is al gelukt, heb gewoon ok gedrukt en nogmaals de iphone aangesloten!

  248. Ik heb het voor elkaar gekregen met het terugzetten van de originele fabrieksinstellingen. Dit gedaan met de orange kaart erin, en na een minuut of 5 draaien van het wieltje ineens de mededeling dat de Iphone hersteld was. Daarna met Itunes terugzetten gekozen, van de al opgeslagen instellingen en zo, en alles werkt, ook de contacten staan er allemaal in. Te gekke oplossing, want bij T-Mobile weten ze echt niet waar ze mee bezig zijn.

  249. @Bianco

    fabrieks instellingen ???? probeer gewoon dit met 2.1

    1. me iphone uitgezet
    2. orange simkaart erin gedaan
    3. iphone aan
    4. itunes aangesloten via usb kabeltje (toen gebeurde er niks)
    5. iphone losgekoppeld
    6. toen kwam in het scherm wachten op activering kan even duren
    7. na ong 2 minuten kwam er oarange in het beeld (die veranderde later naar Tmobile)

    Ik hoop dat dit ook bij jullie werkt ik heb Firmware 2.1 !!!!!!!!!

    Laat even weten bij wie dit nog meer werkte aub thx grtz kaazZ

  250. Vandaag pas een sms gekregen van T-Mobile!

    Uw Orange simkaart is nu ook geschikt voor uw Iphone Kijk op http://www.t-mobile.nl/iphoneservice voor instructie. Vr. Groet T-Mobile

    Ik kan al meer dan een week dat ding gebruiken!!!

  251. Sinds vandaag mijn iPhone 3G met Orange simkaart werkend, na SMS van Orange/T-Mobile.
    Werkt als een speer, sim erin, telefoon aan iTunes 8 en bellen maar.

  252. Ik heb hier een unlock kaart gekocht: het werkt perfect!

  253. @Sietze

    Hoi Sietze of iemand anders waarbij Orange World wel werkt:
    Ik heb de iphone 3G in werking met orange simkaart. Was geen probleem. Maar internet (Orange world extra)werkt niet. Iemand idee hoe dit opgelost kan worden? Bij T-mobile/orange hebben ze geen oplossing.

  254. Ik lees hier op het forum meerdere reacties waarin mensen aangeven bij overstap van Orange naar T-Mobile (i-150 abonnement) de iPhone 16 GB voor 50 euro aangeboden krijgen. Zie bijvoorbeeld de reactie van Sietze op 4 september 2008.

    Ik heb al een aantal keer met Orange gebeld, maar ze ontkennen telkens dat dit mogelijk voor mij zou zijn. Er wordt me verteld dat dit enkel en alleen mogelijk is als je voor meer dan 100 euro per maand aan abonnementskosten kwijt bent, en dat het sowieso niet mogelijk is met een i-150 abonnement. Ik had al gelezen dat het aan je klantstatus lag, maar voor zover ik me kan voorstellen hebben de mensen die de iPhone voor 50 euro i.c.m. een i-150 abonnement vroeger echt niet abonnementen van meer dan 100 euro per maand gehad. Kan iemand mij hier iets meer over duidelijk maken? Ik zou het nogal vervelend vinden als ik zo’n 100 euro teveel betaal voor de 16GB iPhone…

    Alvast bedankt voor de reacties!

  255. Hoi Adriaan,

    Als je naar de winkel van T-mobile gaat, kun je een 16GB iphone krijgen voor 50,- als je van orange naar t-mobile overstapt ook met een i-150 abb.
    Het maakt niet uit wat je abonnementskosten waren bij Orange. Hopelijk kun je hier wat mee!

  256. Sjupan,

    Bedankt voor je snelle reactie! Ik ben heel benieuwd of het gaat werken, ga het vanmiddag direct proberen.. ik zal hier z.s.m. laten weten of het inderdaad gelukt is!

  257. Het is gelukt! Heb hem inderdaad voor 50 euro meegekregen in de T-Mobile winkel.. helemaal geweldig!

    Ontzettend bedankt dus!

  258. Ok, hallo,

    ik ben nu dus ongeveer zes weken om mijn nieuw ontvangen Iphone aan de praat te krijgen met een orange sim kaart. Alles wat hier aan tips staat heb ik geprobeerd…en niets werkt. Enige wat ik telkens in beeld krijg in de Iphone is simlocked en of ik dat wil negeren of pincode wil intoetsen. Nou, pincode levert niks op en nergeren ook niet. Ben ook al diverse malen bij T-mobile shop geweest waar ze mij uiteindelijk ook niet verder konden helpen. Ze vinden het ook heel vervelend… Ik snap er echt helemaal niets van, is er iemand die mij kan vertellen wat ik eventueel over het hoofd zie?

    Wat ik nu doe is:

    1 stop orange sim kaart in iphone
    2 sluit iphone aan op itunes
    3 dan moet er volgens T-mobile :

    Laat de iPhone via uw laptop/pc verbinding maken met iTunes. De iPhone wordt nu gedeactiveerd. gebeurt niet

    Stap 3: Verbreek de verbinding met iTunes. dat doe ik dan

    Stap 4: Maak opnieuw verbinding met iTunes. Het toestel wordt nu opnieuw geactiveerd en iTunes vraagt of je de update van de carrier settings wilt installeren. gebeurt dus ook niet

    Stap 5: Installeer de nieuwe carrier settings. Dit kan even duren. Dit gebeurt al helemaal niet

    Kortom ik snap er helemaal niks van!

    Iemand die iets hierover kan zeggen???

    Alvast bedankt!!

  259. beste mensen,

    ik heb een iphone 16 gb uit amerika, en aan orange abbonement die nog een jaar loopt, ik zou graag mijn orange abbonement inclusief internet willen gebruiken met mijn iphone uit de vs waar nog een simlock op zit, wat moet ik doen hem hem aan de praat te krijgen?

    Vast al bedankt voor de reacties,
    mvg max

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.