Reacties voor: Tip: iPhone app-downloads blijven hangen op ‘Wachten’

Bij het installeren van apps kan het voorkomen dat apps blijven hangen in wachtstand. Het kan te maken hebben met de huidige toestroom van nieuwe apps in de App Store. Zo los je het op.

Reacties: 35 reacties

  1. Laatste dagen regelmatig last van gehad. Bij mij hielp het in alle gevallen door de app store app te sluiten en weer opnieuw op te starten.
    Goed om te horen dat het niet aan mijn telefoon ligt trouwens.

  2. Dank voor dit artikel. Ik liep ook al tegen het probleem aan met mijn iPhone en iPad.

  3. Een herstart is niet nodig om apps te annuleren die bezig zijn. Je kunt ook gewoon Vliegtuigmodus uit en aan zetten.

  4. @Roel: Als dat echt werkt, schop jij gewoon dit hele artikel op z’n kont.

  5. wat betekent het als er bepaalde apps op zegmaar download modus gaan.. ik heb bij tweetbot bijv. vaak dat het lijkt alsof hij gaat downloaden en dat duurt 2/3 seconden en dan is het klaar..

  6. Bij mij komt dit heel vaak voor en ik heb ook een hele simpele oplossing. gewoon erop drukken, dan gaat die op pauze en dan er weer opdrukken zodat ie weer verder gaat. Werkt altijd en dan download de iphone hem meteen zodra je de app van pauze afhaalt.

  7. Ik had van het weekend het probleem op al mijn i-devices. Ik heb toen op 1 apparaat alle instellingen hersteld via het menu instellingen en het probleem was verholpen. Ik had namelijk niet alleen het probleem gehad van wachten maar ook dat een gedownloade app die ik op een ander apparaat wou zetten continu het downoaden afbrak. Aan/uit zetten heeft bij mij op geen enkel apparaat

  8. Mijn hele iphone 4s doet sinds de update beetje vaag! Weinig bereik ook met wifi niks wilt laden moet hen steeds uit of aan doen! Of steeds vliegtuigmodes aan en uit..? En batterij probleem niet verholpen .. Help! Iemand?

  9. Ik had het tijdens het restoren van mijn refurbished toestel (oude bleek niet te repareren). Al mijn apps bleven in ‘waiting’ staan. Bleek aan het accepteren van de nieuwe itunes voorwaarden te liggen. Tijdens het klikken op zo’n ‘waiting’ icoon kreeg ik wel de popup dat ik deze moest accepteren, maar de voorwaarden kreeg ik nooit te zien dus na OK klikken kon ik ze alsnog niet accepteren. En zolang er niet geaccepteerd werd bleven al mijn te downloaden apps mooi op ‘waiting’ staan. Toen deed ik iets anders: ik downloadde een oude app die ik ooit eens van de iphone verwijderd had, maar dus nog wel terug te downloaden/installeren was. Toen kreeg ik zowel de popup ‘eerst nieuwe itunes voorwaarden accepteren’ alsmede die itunes voorwaarden zelf om door te lezen/accepteren. Klikte op OK en daar nu de voorwaarden wel geaccepteerd waren gingen al mijn apps gelijk ook als een speer downloaden/installeren.

  10. @errornl: Misschien even het artikel doornemen voordat je reageert?

  11. Ik kreeg gister de melding dat verbinding met de applestore mislukt was. Na een aantal pogingen wel contact gekregen

  12. Bij mij werkt even uitloggen van de store het beste. De rest werkte niet.

  13. Ik verwijder de app gewoon en haal hem opnieuw binnen via de app store. Dan download hij ook weer.

  14. Sinds een aantal dagen kon ik helemaal geen app downloaden via mijn iphone 4. Restart iphone, restart verbinding, restart app, niets hielp. Wat wel werkte was een herstel van de iphone en backup terug zetten. Succes!

  15. al sinds de 3g last van. nu met mijn 4 ook als sinds het begin. pauzeren en starten.

  16. Hallo ik heb een app en die staat al bijna twee maanden op wachten en om precies te zijn is dat de app angry birds en hij blijft ook de hele tijd bij de updates staan in de app store wat kan ik hier aan doen ik heb hem al vaker opnieuw opgestart enzo..

  17. In mijn geval heb ik alleen last van dit fenomeen op de iphone 4S. Op de 3GS en 4 is er niets aan de hand. Op de ipad-1 en ipad-2 ook niet. Lijkt mij dus niet alleen een extern probleem van servers en drukte. Iemand hetzelfde op de 4S ?

  18. Dat pauzeren en starten lijkt me het makkelijkst, dat wist ik niet. Maar ik los het altijd op door de app te verwijderen en vervolgens weer opnieuw te downloaden uit de app store.

  19. Vliegtuigmodus aan/uit werkt bij mij ook

  20. Bij mijn 3G hielp het, om zónder te herstarten nóg eens naar de AppStore te gaan en opnieuw op ‘update alles’ te klikken. Het updaten werd direkt hervat en er was weer voortgang( blauwe vol-lopende balk) te zien.

  21. Mij gebeurde hetzelfde. Toen ik ging kijken zag ik dat de optie “gebruik mobiele data” om Apps te downloaden opeens uit stond.

  22. Aan tikken -> pauze.. -> hervatten.. KLAAR 😀

  23. Sorry, maar als mensen niet eens meer weten hoe ze een iPhone moeten herstarten is er iets mis in mijn ogen.

  24. Had zelfde prblm. Herstarten verhielp het niet. Uitloggen uit de Store en weer inloggen hielp bij mij direct.

  25. Ook hier het probleem op mijn iPhone 4S, herstarten helpt niet. Uitloggen uit de Store resulteerde in heel lang wachten voordat ik weer kon inloggen. Ook geen oplossing dus.

    Nu vanavond doet het zich ook voor in de iTunes store op mijn MacBook. Dus bij mij niet alleen een probleem met de iPhone.

  26. Origineel geplaatst door ikkieman
    Sorry, maar als mensen niet eens meer weten hoe ze een iPhone moeten herstarten is er iets mis in mijn ogen.

    Waar staat het dan dat mensen dat niet weten ?

    Origineel geplaatst door Yonnick
    Mijn hele iphone 4s doet sinds de update beetje vaag! Weinig bereik ook met wifi niks wilt laden moet hen steeds uit of aan doen! Of steeds vliegtuigmodes aan en uit..? En batterij probleem niet verholpen .. Help! Iemand?

    Misschien moet je in het forum zijn en niet in een artikel dat geheel niet gaat over jouw probleem.

  27. Dit artikel mist een klein gedeelte, het kan voorkomen dat een app niet laad/download doordat er een podcast vast staat met downloaden. Podcast krijgt voorrang op app. Je kan de podcast deleten of resumen daarna zal de app downloaden.

    Ik heb dit 2 dagen geleden zo verholpen.

  28. Hier een iPod (met JB) die al een week hierop staat en elke keer crasht door de App Store. We hebben alles al geprobeerd, inclusief via iTunes syncen (alles weghalen, maar ze bleven er staan) en ook een back-up terugplaatsen maar dat haalde ze ook niet weg. De iPod zal hersteld moeten worden helaas.

    Origineel geplaatst door ikkieman
    Sorry, maar als mensen niet eens meer weten hoe ze een iPhone moeten herstarten is er iets mis in mijn ogen.

    Jij bent ook ooit nieuw geweest met iOS aso.

  29. Ik ging het gisteren trouwens nog eens proberen en kon eigenlijk zonder problemen direct een app downloaden. Lijkt er op dat het zichzelf heeft verholpen?

    Nu 2 updates aan het uitvoeren en het lijkt erop dat het wel weer knudde is… Helaas, maar even geduld denk ik… Zal eens rebooten maar denk neit dat dat helpt.

  30. Die Apps van mij willen niet op pauze. Wat kan ik nog meer doen? @errornl:

  31. Origineel geplaatst door ikkieman
    Sorry, maar als mensen niet eens meer weten hoe ze een iPhone moeten herstarten is er iets mis in mijn ogen.

    Er zijn mensen die de iPhone gewoon maanden of langer niet uitzetten of herstarten, stomweg omdat dat niet nodig is. Dus kan we wel voorstellen dat je dat als gewone gebruiker vergeet. Het is geen Windows 😉

  32. ****, bij mij blijven ze ook op wachten staan, aan/uit helpt niet, vliegtuigmodus helpt niet, uitloggen vd store werkt niet… Ipad1 hier, iOS 5.0.1 geen jb…

  33. Hier hetzelfde probleem….iphone4 en itunes willen niet downloaden. herstarten, pauze noem het maar op krijg het niet aan de praat!!!! help!!!!
    (begin al langzaam afkick verschijnselen te krijgen van wordfeud……….want dat kan ik al dagen niet spelen)
    is dit probleem ook bij apple bekent?

  34. @Rob: Hoe kan je een podcast deleten?

  35. Wat bij mij hielp is uitloggen uit je itunes account en weer inloggen..

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.