Reacties voor: Tip: Foutmelding bij streaming video? Zet T-Mobile Speedmanager uit!

Kun je de livebeelden van de Tour de France niet bekijken op je iPhone, omdat je een foutmelding krijgt? Of wil je het NOS Journaal weer via 3G bekijken? Schakel de T-Mobile Speedmanager uit, dat scheelt een hoop gedoe.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 36 reacties

  1. Speed.t-mobile.nl “pagina openen niet mogelijk”

  2. Hoe moet dat voor mobistar klanten? Ik heb hier namelijk ook last van.. Krijg ook de melding dat het videoformaat niet kan worden afgespeeld bij de nos livestream.. Iemand een idee hoe ik dat kan verhelpen?

  3. Via iPod is dit probleem er niet (wifi, duh), maar ik vind het wel royaal van de NOS!
    Zijn ze zoiets ook met andere sporten van plan? (voetbal, tennis?)

  4. Ben bij Proximus Belgie en krijg de melding “kan deze film niet afspelen”

  5. Ik had speedmanager sowieso al nooit aan.. Achterlijke optie.

  6. @Jean-Paul Horn:

    Op mijn tv kan ik de NOS wel bekijken hoor.

  7. @etienne In Nederland kunnen bij ook de BBC ontvangen op de tv, helaas geeft ons dat geen toegang tot BBC iPlayer. Je zult dan waarschijnlijk moeten hopen dat VTM/Canvas (of wie de rechten dan ook in Belgie heeft) ook zo’n stream gaat aanbieden!

  8. Origineel geplaatst door Gast
    Speed.t-mobile.nl “pagina openen niet mogelijk”

    heb je wifi aanstaan? Dan werkt het niet. Je moet via 3G verbinding maken. Tenminste bij mij werkt dat goed.

  9. Ik heb bewondering voor de NOS en Triple IT die dit zo snel voor elkaar gekregen hebben. Het beeld is niet altijd optimaal, maar ja dan moeten ze maar wat minder hard gaan fietsen. Bij rustige scene’s is het vlijmscherp. Hoe dan ook, dit is de toekomst!

  10. Dat is dé oplossing, thanks voor de tip! Overigens jammer dat NOS dit niet heeft laten weten en dat T-Mobile klanten die 30 euro of meer per maand betalen “knijpt”…

  11. Origineel geplaatst door Tim
    Dat is dé oplossing, thanks voor de tip! Overigens jammer dat NOS dit niet heeft laten weten en dat T-Mobile klanten die 30 euro of meer per maand betalen “knijpt”…

    Dat vind ik altijd zo jammer als mensen gelijk de bedrijven er op aanspreken. Waarom zou NOS jou dit laten weten? De oorzaak ligt niet bij hun.

    En T-mobile “knijpt” de abonnementen niet ze bieden alleen maar de mogelijkheid gebruik te maken van een speedmanager. Je hebt zelf de keuze deze aan of uit te zetten.

  12. Ja had probleem had ik eergistere in de trein.

    Ik wou NOS app kijken en het werkte niet.

    toen dacht ik van naja de podcasts moeten het wel gewoon doen.

    Die deden het ook al niet.

    PS: als je naar http://speed.t-mobile.nl/ wilt gaan moet je niet op het Wifi Netwerk zitten…

  13. kan de website speed.t-mobile.nl niet openen. Iemand anders last van?

  14. Wat is het nut van de speedmanager? Ik bedoel wat voor voordeel heeft de speedmanager dan bij andere applicaties?

  15. @Menno:

    Er waren ook maar een paar mensen die er maar een paar weken last van hadden…

  16. Origineel geplaatst door RiczaWat is het nut van de speedmanager? Ik bedoel wat voor voordeel heeft de speedmanager dan bij andere applicaties?

    Het werkt gewoon als een proxy. Het comprimeert alle data (html en images), zodat er dus minder bandbreedte nodig is (en dus sneller) om de content naar je telefoon te krijgen. Voor beide kanten dus voordelig, als het goed zou werken…

  17. Vodafone werkt bij mij ook niet, heeft iemand anders dit ook?

  18. @Peter: Bedankt voor de uitleg!

  19. Bij mij doet de NOS (nieuws) applicatie het nog steeds niet , ook al staat de speedmanager uit.

  20. Ook bij mij doet de NOS applicatie het niet op mijn iPhone 3G met 3G snelheid.

  21. Helaas, bij mij werkt het ook niet op een 3GS. Dat wil zeggen, NOS Journaal geeft een foutmelding als ik via 3G werk, op Wifi gaat het goed. Dit terwijl ik net de speed manager heb uitgezet.

    Nog even een double check gedaan. Speedmanager staat echt uit, maar geen NOS journal voor mij. Er is nog iets anders aan de hand.

  22. Voor zover speedmanager websites/diensten onbruikbaar maakt valt niet door de gebruiker te beïnvloeden. Uit betekend alleen uit voor plaatjes, niet voor bijv html content wat door deze proxy onvoorspelbaar verminkt kan worden. De inhoud van het oorspronkelijke bericht klopt dus ook niet. Een soortgelijk probleem is het plaatsen van beelden/video via 3G/GPRS op MobileMe wat vanaf de iPhone door speedmanager onmogelijk is en dit is nog wel 1 van de door Apple gepromote features.

  23. Dit is echt al de zoveelste keer dat die ongewenste speedmanager dwars ligt! 🙁 Volgens de T-Mobile helpdesk kan je er niet omheen. Ik vind het dusdanig hinder en een geval van “schijt aan de wensen van de klant” dat ik al besloten had dat het echt exit T-Mobile is zodra mijn abonnement verlopen is. Dan maar een provider die zich niet hardnekkig bezig houdt met klantje pesten.

  24. Nou wordt ie mooi….. gisteren het Journaal bekeken, maar halverwege stopte het.
    Nu lees ik deze tip en denk: “Fijn, dat probleem opgelost”.
    Via speed.t-mobile.nl de speedmanager uitgezet.

    En nu? Nu krijg ik de foutmelding dat het formaat niet kan worden afgespeeld…. tja. Dat helpt dus niets (bij mij)!

    Maar er zal wel wat anders aan de hand zijn…. want nu de Speedmanager weer aanstaat (op de midden stand… niet de hoogste stand) doet hij het nog steeds niet.

  25. Helaas werkt het uitzetten van de speedmanager bij mij ook niet. Vrees dat tmobile en nos mensen er nog maar een keer moeten kijken…

  26. t-mobile…bleh..begin er nooit aan:s

  27. Journaal doet ook bij nog niet na uitschakelen speedmanager

  28. Deze tip moet serieus worden heroverwogen of herzien of aangevuld!

    Gisteren 23:00
    Journaal van 20:00 laadt niet, ongeacht of de speedmanager aanstaat.

    Vandaag 12.44:
    Speedmanager aan:
    Journaal van 5 juli 2009 20:00 laadt niet.
    Journaal van 6 juli 2009 12:00 laadt WEL (!)
    Speedmanager uit:
    Journaal van 6 juli 2009 12:00 laadt nog steeds GOED
    Journaal van 5 juli 2009 20:00 laadt nog steeds niet

    Dat gisteren het journaal van 20:00 niet laadde ligt volgens mij eerder aan het NOS-journaal, de file zelf of de App, dan dat het aan de Speedmanager ligt.

  29. Geen “format-errors” meer, loopt echter wel vast na enige tijd gekeken te hebben. Getest op een 3G en een 3GS. Beide telefoons met OS3, T-Mobile en geen jailbreak o.i.d.

  30. Ehmm, ik heb het probleem dat mn batterij leegloopt tijdens het kijken naar de stream van de NOS. Let wel, met de stekker in het stopcontact! :-(( hebben meer mensen hier last van? hoogst merkwaardig…zacht gezegd.

  31. In de G3 stand kan je gemakkelijk omzetten via de speed.t-mobile.nl site. wifi uitzetten.
    Ik heb de NOS journaal app van de Iphone afgegooid, home ingedrukt houden, kruisje aantikken. daarna heb ik de app opnieuw erop gezet uit de app store. geen problemen meer.

  32. Laatste tip, het herinstalleren van “NOS Journaal”, uitgeprobeerd. Maar nog steeds geen beeld via 3G. Nog andere oplossingen.

  33. Is er ook verband tussen SpeedMgr en een onrustige cursor dmv de “parallel”ware van commercials die meeliften op die snelheid?
    Want na mn bevestiging optimalisatie snelheid bleek de cursor mobiel verminderd effectief omdat hij minder controleerbaar werd. Meestal komt dat door adware.
    Ik heb het weer uitgezet hoewel ik inschat dat hetdan al te laat is.
    Verder werkt t-mobile heel redelijk al moet ik nog horen hoe men het voorelkaar jrijgt dat een g1 al direct in de gallery een sexfoto bevat
    De dialogen met users ivm beveiliging ..moeten beter.

  34. Komt me voor dat het gewoon ov2r elkaar heen struikelende adwarecontent is die wil graag betalen voor de eerste plek op de rij maar wel ten koste van jouw batterij!

    Origineel geplaatst door Koen
    Ehmm, ik heb het probleem dat mn batterij leegloopt tijdens het kijken naar de stream van de NOS. Let wel, met de stekker in het stopcontact! ( hebben meer mensen hier last van? hoogst merkwaardig…zacht gezegd.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.