Reacties voor: Tip: bijna echte pushmail op de iPhone

Door het wijzigen van het Autofetch-interval kun je ervoor zorgen dat de iPhone niet elk kwartier, maar elke minuut e-mail ophaalt. Veel moeilijker dan het wijzigen van een cijfer van 15 naar 1 is het niet.
Lees het complete artikel → Tip: bijna echte pushmail op de iPhone

Reacties: 15 reacties

  1. Houd er ook rekening mee dat je telefonisch niet bereikbaar bent als je je mail ophaalt net als wanneer Safari data trekt via GPRS(/EDGE)…

  2. Dit gaat echter wel zwaar ten koste van de batterijduur.

  3. als ik aan het internetten ben of mail aan het binnen halen kan ik gewoon gebeld worden hoor (T-mobiel)

  4. Aangezien je geen GPRS connectie kan hebben onder dat je belt ben je dus 9 van de 10 keer niet bereikbaar voor telefoonverkeer als je deze mogelijkheid gebruikt. Dit is af te raden.

  5. @RW: Dit kan niet als jeeen continue datastroom hebt. En laat dit nu net ‘t geval zijn als je mail ophaalt.

  6. Of je kan een yahoo mail account nemen en je gewone mail naar dat yahoo account laten forwarden. Yahoo heeft namelijk in combinatie met iphone wel een echte push mail. Er wordt dus niet 60x per minuut gekeken of er nieuwe mail is, maar zodra er een nieuw mailbericht is verschijnt dat op je iphone

  7. yup die push van yahoo werkt echt lkkr… ik heb nu gewoon in mijn gmail ingesteld dat alles geforward moet worden naar yahoo en dan op mijn iphone alleen de outgoing info ingvuld voor gmail (imap) en dat als default aangegeven voor verzenden van mails. auto check op manual zetten en je heb toch wel een redelijke word arround 😀

  8. @ martijn

    Ik kan ook gewoon gebeld worden hoor als ik mail/surf via GPRS .. de voice verbinding heeft voorrang op de GPRS verbinding! (kheb ooit het vak mobiele communicatie gehad :P) Wat niet kan indd is als je aan het bellen bent ondertussen ook gprsen!

  9. @Ihy

    Maar elk mailtje wat je dan van je Yahoo beantwoord wordt dan toch alsnog vanaf je Yahoo mail account beantwoord? Ik neem aan dat enkel nieuwe mail via je Gmail gaat toch?

  10. @Roel beantwoorden gaat idd via het account waarvan je mailt. Yahoo dus in dat geval

  11. Hoe stel je dat in dan dat je telefoon overgaat als hij actief data aan het verzenden en ontvangen is? Ik heb Telfort/KPN en als mijn mail wordt opgehaald of ik internet en hij bezig is met inladen krijgen bellers gewoon mijn voicemail. Ik zie dat er mensen hier zijn met de oplossing, kunnen ze die svp delen?

  12. @Roel

    Je kan natuurlijk ook je gmail account blijven gebruiken. Wat je dan doet is de yahoo account als mail notifyer gebruiken(push). Wanneer je mail ontvangt dan haal je toch binnen op je gmail account en stuur daarmee reply!

  13. @ robbert dat ligt aan je provider … als die gprs data voorrang geeft aan voice dan ben je dus onbereikbaar.. andersom niet… ik zou even bellen met kpn… Ik zelf heb T-Mobile

  14. Wat mij briljant lijkt is als je een timer eraan kan verbinden zodattie ‘s nachts, naast mijn oor, geen e-mail ophaalt… iemand een idee?

  15. De iphone is een ‘pseudo class A’ GPRS device. Een ‘echte’ class A gprs device zorgt ervoor dat GPRS en GSM naast elkaar, tegelijkertijd bruikbaar zijn, door het gebruik van verschillende frequenties.
    Class B en C staan respectievelijk voor ‘niet tegelijkertijd, maar automatisch wisselen’ en ‘handmatig wisselen’.
    Aangezien een iphone maar 1 ‘radio’ heeft, kan volledige class A niet. Toch GPRS en gsm naast elkaar gebruiken doet de iphone door een techniek die DTM heet, waarbij het netwerk zorgt dat die twee niet botsen. Dit heet pseudo-, of simple class A.
    Als het gsm netwerk dat je gebruikt geen DTM ondersteunt, zijn GPRS en gsm tegelijkertijd niet mogelijk. Kennelijk is dat bij KPN zo.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.