Reacties voor: Times: ‘Nieuwe iPhone in juli voor £100’

Volgens de Britse Times gaat Apple in het Verenigd Koninkrijk de iPhone vanaf juli aanbieden voor 100 Britse pond, iets duurder dan de voorspelde 99 euro die in andere Europese landen gaat gelden. De hogere prijs is een gevolg van het meerjarige exclusieve contract met O2 dat Apple aanhoudt.
Lees het complete artikel → Times: ‘Nieuwe iPhone in juli voor £100’

Reacties: 60 reacties

  1. bestel ik er direct 5 😮

  2. WAW, dat zou leuk zijn :-D!! En ik die dacht dat je er 600 tot 800 euro ging mogen voor neertellen!!

  3. Als het apple puur om de verkoop te doen was had de iphone simlock vrij overal ter wereld verkrijgbaar geweest

  4. Hm, vreemd op het eerste zicht maar misschien niet als je het potentieel van de App store die eraan komt bekijkt, want daar valt veel geld te rapen

    Maar toch, ik denk dat 99 € een beetje te optimistisch is.

  5. 600 tot 800 euro?dan gaan ze er niet teveel van verkopen denk ik.
    ze hebben vorig jaar de prijs ook al laten zakken nadat hij te duur bleek te zijn,hopenlijk maken ze die fout geen 2 de keer.
    niet om de verkoop te doen?dan moet je ze niet op de markt brengen en geen doelstellingen maken, om er een groot aantal van te verkopen.

  6. Dit zijn goede berichten van een ‘betrouwbaar’ medium. Als dit zo is heeft dat ook invloed op de Nederlandse markt. Het zou zomaar voordeliger zijn om te wachten op de Nederlandse release van de 3G dan hem direct vanuit Amerika te importeren. Ik wacht rustig af tot de berichten na de heilige 9e.

  7. Kan niet, denk is na… een iPhone (3G) voor 100 euro? terwijl ‘t oude model 400 / 500 euro koste.
    De iPhone is een toestel wat normaal gesproken los 1000± zou kosten, kan nooit 100 euro i.c.m. een abo zijn. Kwijl maar een end weg, die 600 / 800 euro kan wel kloppen.. in Nederland teminste handelaren hebben daar nog een marge op.

  8. @ joedel: er zal toch wel iets van aan zijn zeker?? The Times zal niet ‘zomaar’ iets publiceren … Als er geen tegenberichten komen de volgende dagen, zou ik dit serieus nemen.

  9. Dit kunnen ze volgens mij ook gewoon niet maken tov de mensen die de 1ste generatie hebben gekocht. Even de prijs met meer dan 200-300€ laten zakken op een maand voor de nieuwe versie met 3G en eventueel zelfs GPS.

  10. Ik geloof hier geen bal van. Apple producten zijn altijd exclusief geweest.
    Voor het geld van een ipod shuffle kun je een veel beter apparaat kopen, maar Apple bied status.
    Nu is het met de iphone nog niet zo dat je een beter apparaat kunt kopen voor hetzelfde geld, maar het is en blijft een status symbool en daar betaal je voor.

  11. Mackjenzie; er zijn al zo vaak ‘grote’ kranten met onzin verhalen.
    Even een nationaal voorbeeld: de kranten hier hebben de iPhone ook al 100x aangekondigt. “volgende week” “eind dit jaar (2007” “volgende maand” etc…

  12. Kan niet, denk is na… een iPhone (3G) voor 100 euro? terwijl ‘t oude model 400 / 500 euro koste.
    De iPhone is een toestel wat normaal gesproken los 1000± zou kosten, kan nooit 100 euro i.c.m. een abo zijn. Kwijl maar een end weg, die 600 / 800 euro kan wel kloppen.. in Nederland teminste handelaren hebben daar nog een marge op.

    En toch gebeurde dat in Duitsland met de 8GB versie, tesamen met een contract van 50€ per maand.

  13. Toestel-subsidie’s werken in elk land anders. Apple werkte met een ander model qua prijsstelling voor de iPhone’s bij de telco’s. In principe dezelfde prijs in welk land dan ook, i.c.m. een bepaald abbo. Vooral NL heeft nog wel eens extreme kortingen bij abbo’s (nieuw of vernieuwing). Als Apple de prijs loslaat zal de prijs hierbij lager zijn dan in andere landen,
    maar de €100,= lijkt mij ook iets te optimistisch, maar ik blijf hopen 😉

  14. stel je eens voor dat steve jobs op zijn keynote inderdaad de magische 200 dollar laat zien. wat een monsterverkoop zal daar niet bij volgen, en hoeveel telecomoperatoren willen daar niet aan meedoen.

    het is inderdaad altijd al zo geweest dat de itunes store(en daarbij dus hoogstwaarschijnlijk ook de app store) op een break even moeten draaien om de hardwareverkoop te stimuleren, maar misschien is apple hiermee een totaal andere richting aan het inslaan.

    beeld je eens in: met de iphone kunnen ze een totale nieuwe markt van mobile gaming aanboren, en zelf de software en de hardware verdelen. dit is tot nu toe nog ongezien (voor zover ik weet). je laat de kosten van de retailers achterwege. dus je kan veel goedkoper goede mooie spelletjes aanbieden. (cfr spore). als dit geen goudmijn is weet ik het ook niet meer.

    verder: stel dat apple 5 tot 10 percent van de abbo-kosten kan incasseren. neem bv 5 euro per maand per iphone. dit is op 2 jaar tijd 140 euro. dit doorrekenen naar (laag geschat) 5 miljoen 3g iphones, en dan heb je een mooi spaarpotje.

    1 bemerking dat ik mij daarbij maak. als de iphone zo goedkoop is, zal de ipod touch ook enorm moeten dalen, en daarbij ook de rest van de ipod -productlijn. en dat zie ik niet zo snel gebeuren.

    anyhow, ik denk dat de £100 iphone nog niet zo vreemd zal zijn. ik hoop er in alle geval op, en laat onze italiaanse vriend van ziphone dan maar zijn werk doen, dan ben ik ook gelukkig!!!

    groetjes

  15. ik hoop dat ze ook met een wat exlusievere versie komen … we willen onszelf wel een beetje kunnen onderscheiden van het pleps he 😉 lol

  16. nooit £100 zonder abbonement. En dan in de winkel activeren. Anders zeker €500. Apple is niet dom.

  17. the iThouch komt niet eens onder de 200 eurie uit en nu willen ze de iPhone voor 99 euro verkopen :S daar klopt toch iets niet?

  18. hoax

  19. wie zou er dan nog een iPod touch kopen? 😛

  20. Filmpje van die kèrel v Diggnation (Kevin Rose) over het gerucht:
    http://www.iphonefreak.com/2008/06/kevin-rose-clai.html

  21. de iphone zal toch alleen zo goedkoop aangeboden kunnen worden doordat telecom aanbieders subsidieren? en dat is nu toch ook al het geval? het lijkt me sterk dat iedereen dalijk voor 150-200 euro een losse iphone kan kopen zonder vast te zitten aan een abbo.. of ben ik nou gek?

  22. lijkt mij wel duidelijk dat daar een duur abbo-tje aan vast zit, of is dat nou zo raar gedacht?

  23. Droom maar lekker verder allemaal.

    ik geloof het pas als het op de keynote gezegd word en op de apple site zelf staat.
    Niemand weet dist soort info van te voren behalve apple zelf.

  24. Droom maar lekker verder allemaal.

    ik geloof het pas als het op de keynote gezegd word en op de apple site zelf staat.
    Niemand weet dist soort info van te voren behalve apple zelf.

    One More Thing..

  25. Als het egt zo is hoef ik niet meer te sparen Hoereee!!!!!
    Ik denk niet dat het egt zo is omdat Apple altijd een duur prijskaartje overal aan hangt.

  26. providers gaan niet subsideren.. waarom? omdat ze apple al subsideren met 30% van de abo(iphone)omzet..

  27. Ow yeah, … one more thing … ^^
    LoL @ Flugge Japie

  28. 9 juni is de keynote toch? damn.. de dagen lijken echt langzamer te gaan in afwachting.. het lijkt sinterklaas wel, alleen ben ik geen 12 meer

  29. pff, pas in Juli…. 🙂

  30. Volgens mij kunnen ze de nieuwe iPhone wel verkopen aan £100 maar alleen op voorwaarde dat je intekent voor een peperduur abonnement van mnstens 2 jaar ofzo bij een bepaalde telecomoperator?

    Zulke verkoopstruuks heb ik in Italië ook al eens gezien waarbij ze dure 3G toestellen met XL scherm verkopen waarbij je dan verplicht een speciaal 3G contract moet aflsuiten waarmee je ook TV kan kijken op je mobiel.

  31. @Badr.

    in verhouding is de Mac niet duurder dan Windows omdat je extra software moet kopen voor entertainment e.d. terwijl een Mac nagenoeg al die software al heeft. Denk maar aan iLife ’08. Bij Windows heb je dit niet of van ‘kleuter’-kwaliteit (» Paint)

    Én, Mac zijn veel mooier ze hebben veel meer stijl en (als je het mij vraagt) betere kwaliteit! 😀 Ook heb je bij een iPod echt waar voor je geld.
    Maar ieder zijn eigen keus natuurlijk 😉

  32. volledig met je eens
    dit is ook zo met de vorm van de iphone we zullen dit wel zien binnen 9 dagen

  33. Ik heb gister van een betrouwbare bron gehoord dat de iPhone in 10 kleuren komt, 100GB intern heeft, GPS, 3G HSDPA met snelheden tot 1 MB p/s , Apple iDrive software ipv TomTom oid, het toestel gaat 250 euro los kosten, maar je kan er ook een abonnement bij afsluiten van 100 euro per maand…

  34. Haha, wordt dat een koelkast of zo? 😛

  35. @ Joedel: je vergeet nog de 6 megapixel camera met 10x optische zoom :-)!!

  36. oja, 6,2 zelfs. wat ik ook nog vergeten was dat er een ultra sonic terminator laser beam op zit, mensen elimineren door op een vervelend persoon (wilders) te richten en op de homeknop te drukken.
    Ik geloof dat de verkorte naam iEliminate heet ofzo? Ze gaan dit als het goed is ook presenteren op de Keynote, geloof dat President Bush ook komt kijken..

  37. En door middel van de nieuwe spraaktechnologie zal je uw SMS-berichten/E-mail/… gewoon maar hoeven te dicteren :-)!! Weg met het onhandige toetsenbord, hello “iTalk”!

  38. Ik lees hier net dat je in Duitsland de huidige iPhone ook al zou hebben voor 99€, incl T-Mobile abonnement (aan 89€/maand). Niets nieuws dus. Maar simlockvrij zou je toch eerder 400-500€ verwachten (en zeker niet minder dan de iPod touch…). Da’s al een hele verandering tov de €799-999 dat apple nu vraagt voor een simlockvrije iphone in Frankrijk of Duitsland.

  39. Onmogelijk: €100,- voor de 3G Iphone?! In Juli al..
    Ik heb geen informatie verkregen of iets dergelijks, maar ik denk dat er wel vanuit gegaan mag worden dat die €100,- zal zijn i.c.m. met een duur 2-jarig abbonement.. En in Juli al? dat is wel erg kortdag (denk ik). MAAR ik hoop van harte dat het klopt!
    Los zal hij (denk ik) gewoon minimaal 599 gaan kosten.
    Helemaal als je kijkt naar de eerdere (verouderde versie) die nu nog minimaal €250,- kost!

  40. Hoezo is juli kort dag? Als Apple een product aankondigd is het vlak daarna al verkrijgbaar toch ?

  41. iPhoneTimeMachine… 500GB externe opslag, via UMTS en Wifi te benaderen.. en spelling- en grammaticacorrectie voor NL (Broodnodig!!!)

  42. @Benny

    Nee, niet altijd. Met de huidige iPhone was het paar maanden na de aankondiging maar als we geruchten mogen geloven (veel containers dan normaal enz..) dan kan het best zijn dat ze direct verkrijgbaar zullen zijn.

  43. Als dit waar is, Koop ik er gelijk 5 ofso.. 1 waarmee je belt/smsty, 1 om mee te spelen, 1 om helemaal te modden netzoals Croiman, 1 om je eigen script op te schrijven en shit en 1 als reserve:D

  44. @jeremy14: PFFFfffffFff

  45. jeremy14: PFFFfffffFff

    @mathijs het is toch ook sarcastisch:P

  46. @jeremy14: Het klonk mij iets te geloofwaardig 😉 sommigen zijn gewoon zo knettergek

  47. @Matijs, Tjaa… Het is waar wat je gelooft:P idd er zijn mensen die zijn Knetter

  48. iedereen praat wel over GPS en 3G, daar hoop ik ook op, maar ik hoop ook op een zelfde prijs 32 GB iPhone met nieuwe functies die nog niemand heeft bedacht behalve Jobbs
    nog 7 dagen voor de stevenote

  49. Ik denk gewoon dat het hetzelde idee wordt als dat ze bij de iPod Shuffle hebben gedaan. Een nieuwe iPhone met dezelfde prijs als de huidige en de huidige (dan de oude) voor minder of hij gaat uit de verkoop.

    Maar 3G komt er zeker in en GPS misschien ook wel omdat je toch Google Maps hebt. Maar 100GB geheugen lijkt me sterk. Ik denk ook dat er een 32Gb versie bij komt zoals iKevin al zei.

    Ik vind ook (ja ook al) dat mensen niet zo moeten overdrijven over de prijs en wat er allemaal in zit. Ik denk dat het zeker $100 kost om dat ding te maken..

  50. KPN belde me en zei dat zij de iPhone pas in december konden leveren. Maar misschien andere providers eerder.

  51. Neen neen, de andere providers belden me net om te laten weten dat de 3G iphone niet voor de zomer van 2010 in de winkels zal liggen!!

  52. De huidige iphone wordt omgedoopt tot Iphone pro en nieuwe model wordt het mindere model met plastic behuizing iphonemac

  53. @Beaux: hoe wit gij da ?

  54. ik hoop dat ie gewoon in december komt (of nat. eerder:p)

  55. Da zou ECHT nice zijn ! ^^

    Khoop alleen dat dit weer zo geen snel verspreide roddel is en dat er dus eigenlijk niets van aan is,want tzou wel een mooie zet zijn van Apple…

  56. dan is het net als een console..

    je geld proberen te redden met de software, in dit geval de appstore itunes store.

    dus zo vreemd is het niet om verlies te lijden op je product, alleen lijkt me 200 dollar wel heel overdreven.

  57. ik hoop dat hij pas in 2010 uitkomt ofzo, omdat ik net een iphone heb gekocht. Maar ik zal wel de enige zijn 😛 (heb er een 2-jarig abbo bij, vandaar…)

  58. @ aap: Je beseft toch dat je hier nu collectief, maar stilzwijgend, uitgelachen wordt :P?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.