Reacties voor: Tim Cook: ‘We nemen de Apple TV zeer serieus’

Tim Cook liet in een interview op de D10-conferentie in Californië weten de Apple TV nog steeds zeer serieus te nemen. Voordat ze een televisie produceren, zullen ze eerst afvragen hoe belangrijk dit is.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 26 reacties

  1. Zolang de Apple TV niet zonder jailbreak als volwaardige mediaspeler te gebruiken is wordt het niets met dat ding.

  2. Op de vraag of ze bezig waren met een TV kon hij geen antwoord geven. Zegt al genoeg toch.

  3. Origineel geplaatst door cozmo
    Zolang de Apple TV niet zonder jailbreak als volwaardige mediaspeler te gebruiken is wordt het niets met dat ding.

    Wat je zegt is onzin. Ik heb geen JB op mijn Apple TV en gebruik hem dagelijks. Ooit overwogen om een film te huren? En zelfs als je dat niet wilt, kun je met IVI heel eenvoudig een film converteren. Nee, Apple zal nooit zorgen dat je rechtstreeks films kunt streamen van Icefilms of usenet. Is dat gek?

  4. @flieps: Ja, dat is gek want een belachelijke en overdreven betutteling van de klant/gebruiker.
    Veel mensen hebben hun films op een NAS, Ga dat maar eens allemaal omzetten en op je Mac zetten. Niet iedereen heeft er behoefte aan om alles maar te huren of aan de leiband van Apple te lopen.

  5. @viermaal raden.: Als je er geen behoefte aan hebt: Er zijn zat alternatieven die wel doen wat je wilt. Maar voor veel mensen hoeft dat niet en die gebruiken liever een apple tv aangezien het makkelijk(er) werkt.

  6. Dat mag ik hopen ja.. net een iTV3 gekocht haha

  7. ik heb nu een atv 2 en ga pas een atv3 kopen als JB beschikbaar komt. ik wil gewoon een optie hebben om film te huren EN mkv/avi af te spelen.

  8. Origineel geplaatst door viermaal raden
    Veel mensen hebben hun films op een NAS, Ga dat maar eens allemaal omzetten en op je Mac zetten. Niet iedereen heeft er behoefte aan om alles maar te huren of aan de leiband van Apple te lopen.

    ik heb mijn hele iTunes bibliotheek op een NAS staan. Werkt perfect. alleen Zorgen dat je er maar met 1 iTunes client tegelijk op je netwerk actief hebt.

  9. ATV is een hele goeie aanvulling op je entertainment set. Als je films op HD hebt staan kun je die streamen via AirPlay en dus NIET alleen films in iTunes. Met het programma beamer for Mac.

  10. Ik heb films op een WD-nas, lifebook.
    Met ‘remote’ en ‘aceplayer’ speel ik ze moeiteloos af. Uitzending gemist ook btw. En geen jailbreak.

  11. Ik heb de Apple TV 2 met Jailbreak en een Apple TV 3.

    Ik download alleen maar in x264 formaat en zet deze op een NAS welke je via PLEX altijd kunt afspelen. Dus installeer PLEX op je PC/Mac en stream via je iPhone/iPad naar je Apple TV3, werkt echt perfect!

    Via mijn Apple TV 2 met JB gebruik ik XMBC of Media Player, werkt ook prima!

    Dus JB is echt niet perse nodig om gedownloade films te kijken, je kunt je DVD5’s natuurlijk ook omzetten naar mkv bestanden.

  12. ondanks het feit dat hij lang niet zo goed verkoopt als Apple’s populairdere producten

    Vandaar dat ie non-stop uitverkocht is…

    Maar helemaal mee eens, ook ik gebruik veel meer mijn andere Mediaspeler, vanwege DTS HD en MA geluidstracks, maar heel veel mensen die gewoon (en terecht) AppleTV gebruiken om films te huren, en al het andere wat de ATV heel goed kan! Kom tussen de trailers op de ATV wel eens wat leuks tegen mocht ik tijd hebben dan huur ik hem, hoewel het 2 minuten duurt er 1 te downloaden.

    De zeurpieten die lopen te klagen over wat hij niet kan zijn te beroert 5 euro uit te geven voor een film…

  13. Origineel geplaatst door viermaal raden.
    Niet iedereen heeft er behoefte aan om alles maar te huren of aan de leiband van Apple te lopen.

    Dat begrijp ik, maar Apple denkt daar zelf anders over. En ATV is van Apple…..

  14. @viermaal raden: Films streamen in elk formaat vanaf je iPhone 4S (niet 4) of iPad 2 of de nieuwe iPad gaat perfect en zonder converteren. Met bijvoorbeeld goodplayer, of It’s Playing. Met die laatste hoef je zelf niet eens noodzakelijkerwijs de films op je iPad / iPhone te hebben, je kunt ze direct vanaf een nas of gedeelde map streamen.

  15. Origineel geplaatst door Maarten
    Origineel geplaatst door viermaal radenVeel mensen hebben hun films op een NAS, Ga dat maar eens allemaal omzetten en op je Mac zetten. Niet iedereen heeft er behoefte aan om alles maar te huren of aan de leiband van Apple te lopen.ik heb mijn hele iTunes bibliotheek op een NAS staan. Werkt perfect. alleen Zorgen dat je er maar met 1 iTunes client tegelijk op je netwerk actief hebt.

    Kun je dan rechstreeks vanaf je NAS muziek en films afspelen op de ATV? Volgens mij moet je dan nog steeds een Mac PC of laptop aan hebben staan met iTunes actief om dit via delen van media op de iTV te kunnen krijgen. Mij lukt het i.i.g. niet zonder tussenkomst van een Mac of iOS device rechtsreeks vanaf mijn Synology NAS met iTunes-server ondersteuning te streamen.

  16. @Louisvl: Het jammere van deze oplossing is dat je hiervoor toch weer je iPhone/iPad moet gebruiken om Aceplayer te kunnen afspelen (via mirorring) op je ATV. Is dat bovendien wel full HD?
    Volgens mij kun je met Remote van Apple geen films van je NAS op ATV afspelen, zonder gebruik van van een gedeelde iTunes bibliotheek op een PC/MAC.
    Kortom: je heb onnodig altijd een extra client-apparaat aanstaan.

  17. Origineel geplaatst door viermaal raden.
    Niet iedereen heeft er behoefte aan om alles maar te huren of aan de leiband van Apple te lopen.

    Dat begrijp ik, maar Apple denkt daar zelf anders over. En ATV is van Apple…..

  18. Apple TV werkt perfect ook zonder jailbreak.
    Films huur ik via de iTunes Store en Airplay op de iPhone/iPad voor uitzending gemist.
    Heb ik een avi of mkv die ik op mijn Apple TV wil zien, dan heb je hiervoor ruim de keuze in de App Store om tot een goed resultaat te komen.

    Vind je dit omslachtig of wil je een NAS op een mediaspeler aansluiten, dan is de Apple TV geen product voor jou. Er zijn genoeg spelers op de markt die mediaspelers aanbieden.

  19. Wat een oplossingen. Ik lig echt dubbel.

    Om films naar eigen keuze af te spelen gaan we dus programmaatjes op een iPhone installeren om die vervolgens via Airplay te streamen naar een aTV.

    Natuurlijk. Je kunt ook vanuit (willekeurig voorbeeld) vanuit den Haag naar Parijs rijden om vervolgens via Berlijn naar leiden te rijden.

    En dan heb ik het nog niet eens over de vanzelfsprekend waarmee sommigen zich door Apple laten vertellen wat ze wel en niet mogen en kunnen met een door hen gekocht apparaat.

    Weten jullie wel dat als je iets gekocht hebt dat je er dan mee mag doen wat JIJ wilt en niets meer met de wensjes van een leverancier te maken hebt?

    (Speciaal voor jeffray: IK bepaal wat IK koop en niet JIJ of een fabrikant. En na koop doe IK ermee wat IK wil)

  20. Even jailbreaken i.c.m. Atv Flash Black en je hebt een volwaardige mediaspeler waarmee je al je content op je NAS kan afspelen 🙂

  21. Origineel geplaatst door kevin
    Even jailbreaken i.c.m. Atv Flash Black en je hebt een volwaardige mediaspeler waarmee je al je content op je NAS kan afspelen

    Pcies…ik zocht een oplossing om af en toe eens boven TV te kijken, zonder UTP/Coax te trekken in een huurapp en vond die oplossing in ‘n jailbreaked atv2 met xbmc. Alle zenders streamen via wifi vanaf de sat. dreambox, welliswaar alleen SD kanalen en geen HD…omdat wifi combi atv2 dat niet trekt.
    Streamen vanaf NAS (.mkv x264) werkt prima tot een bestand grootte van max 1,2GB ongeveer.

    Ben benieuwd hoe de atv3 het doet qua streamen, mss toch kopen….mis namelijk nog de airplay functie beneden voor het streamen van vanalles en nog wat naar de tv en surround set via de ipad2

    Het apparaatje atv kan veel meer dan default, maar denk dat de doelgroep te klein is hiervoor…

  22. 1 woord: XBMC

  23. Origineel geplaatst door kevin
    Even jailbreaken i.c.m. Atv Flash Black en je hebt een volwaardige mediaspeler waarmee je al je content op je NAS kan afspelen

    Helaas nog geen jailbreak voor ATV3!

  24. @Jeffrey: Het is maar net wat je nodig hebt. Ik heb thuis een Synology DS 710+. Daarop draait Plex als package. Ook heb ik een Asrock PC’tje met XBMC. Die laatste gebruik ik thuis voor al mijn media.

    Maar als ik bij bv mijn vriendin ben wil ik ook mijn series (gedwnl met Sickbeard, dat ook als package op mijn Synology draait), gewoon bekijken.
    Thuis Telfort VDSL met 52/5. Bij mijn vriendin stream ik moeiteloos 720p series naar haar huis die thuis op mijn Synology staan, zonder haperingen. Dat gaat soms rechtstreeks naar mijn iPad3 met een Plex client en soms via de ATV2 naar haar TV. ATV neem je zo mee overal naar toe, lekker klein. Kan voor mij niet beter.

  25. Inderdaad 1 woord: XBMC. Misschien nog een tweede woord XBMC hub. Meer heb je niet nodig op je ATV (2e generatie alleen mogelijk).

  26. Ik heb een ATV2, download al mijn films en series via de nieuwsgroepen, haal ze even door IVI Pro, die ze gelijk inclusief juiste metadata en netjes geordend in mijn itunes library zet.
    Nog een voordeel hiervan is dat ik heel makkelijk in bed nog even iets kan kijken op de ipad.

    Ik heb ook een tijdje een JB op mijn ATV gehad, maar ik vind het zonder toch net allemaal iets stabieler en makkelijker werken. Ik kan dat uurtje dat IVIPro bezig is wel wachten.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.