Reacties voor: Tim Cook: ‘Voorlopig geen grotere iPhone’

Tim Cook liet tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers weten geen 5-inch iPhone te willen maken, voordat de nadelen van zo'n groot scherm zijn geëlimineerd.
Lees het complete artikel → Tim Cook: ‘Voorlopig geen grotere iPhone’
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 25 reacties

  1. En wie zegt nu dat die nadelen allang niet al verholpen zijn en ondertussen op de achtergrond gewerkt wordt aan een iPhone met groter scherm voor begin 2014?? Er zal eerst een 5S uit moeten komen denk ik…

  2. zou de duim theorie hier iets mee te maken kunnen hebben?…. Beetje achterhaald dit!.

  3. Wat een onzin argument.
    Het lukt Apple ook om retina schermen voor de iPad te maken en voor de Macbook PRO

    Dus het formaat kan geen excuus zijn voor kleurkwaliteit, resolutie en helderheid. Of hij geeft hiermee aan dat de gebruikte schermen in die producten RUK zijn. 😛

    Let maar op.
    Volgend jaar een Phablet van Apple.

  4. Mooi! Ik wil geen groter scherm. Dat vreet nog meer stroom. Met een Mophie Juicepak icm iPhone 5 kom ik net de dag door.
    Als ik een groter scherm nodig heb pak ik m’n iPad mini.

  5. Ik vind het scherm van de iPhone 5 prima.. Groter hoeft het voor mij niet.. Het scherm van de Samsung galaxy is toch gewoon veel te groot… En dat van de Samsung galaxy note is gewoon belachelijk..

  6. Interessant dat dit zo opzichtig zegt.

    Wel vind ik het statement erg opvallend: Om een groter scherm in de iPhone te gebruiken, zou Apple moeten inleveren op zaken zoals kleurkwaliteit, resolutie en helderheid. Kleurkwaliteit resolutie en helderheid hoeven natuurlijk niet per se achteruit te gaan.

    Zelf vind ik de 4″ inch van de Iphone 5 niet klein en niet groot. Iets groter mag van mij wel. Bijvoorbeeld 4.3″ of eventueel 4.5″. Dit is voor mij ook wel de maximale grootte. Ik denk trouwens ook dat dit voor veel mensen geldt. Je ziet met de S3 ook dat veel mensen hem wel kopen, maar dat ze het 4.8″grootte scherm niet helemaal kunnen bereiken met één hand. Iets wat Apple bij de introductie van de Iphone 5 als erg belangrijk beschreef.

  7. De iPhone 4 heeft al een scherm dat groot genoeg is. Het blijft een GSM met een paar extra mogelijkheden. Als je groetr wilt pak je toch de iPad mini

  8. Hahahah grappig. Waarom levert samsung dan niet in op kleurkwaliteit,resolutie en helderheid??? Wat een trieste uitspraak zeg!

  9. Origineel geplaatst door RP
    Mooi! Ik wil geen groter scherm. Dat vreet nog meer stroom. Met een Mophie Juicepak icm iPhone 5 kom ik net de dag door. Als ik een groter scherm nodig heb pak ik m’n iPad mini.

    Mag ik vragen waarvoor jij de hele dag je telefoon gebruikt? Als ik de telefoon normaal gebruik (redelijk veel WhatsApp berichten, SMS, bellen, internet en beetje games) dan heb ik tegen 22u ‘s avonds nog 20% lading over!

  10. Een telefoon blijft toch een apparaat dat gewoon zo klein mogelijk moet zijn, zodat je het overal mee naar toe kan nemen. Het grotere scherm van de iPhone 5 werkt echt lekker maar toch mis ik het kleinere formaat behuizing van de iPhone 4/4S.

    Ik denk dat een groter scherm tot een bepaalde grootte nut heeft, maar dat je daarboven op andere vlakken weer zoveel moet inleveren dat het geen zin meer heeft. Natuurlijk is voor je gevoel groter altijd beter en voelt een kleiner scherm opeens miniscuul aan als je terug gaat, maar alles wat je op het grotere schem doet kan je net zo goed op het kleinere.

  11. Allen, de opmerking over de resolutie gaat niet over dat ze het niet kunnen fabriceren, maar dat er wéér een nieuwe resolutie toegevoegd moet worden en verwerkt moet worden door ontwikkelaars. Dit kost veel tijd en geld, en de resolutie van de iPhone 5 is net een jaar uit. Als ze dit hadden willen maken hadden ze wel al een andere resolutie in de iPhone 5 gestopt, als ‘voorbode’ op de nog grotere iPhone.

    Apple wilt niet de fragmentatie als dat die met Android optreedt. Dat is ook het succes van de App Store 🙂

  12. Origineel geplaatst door Thomas
    Allen, de opmerking over de resolutie gaat niet over dat ze het niet kunnen fabriceren, maar dat er wéér een nieuwe resolutie toegevoegd moet worden en verwerkt moet worden door ontwikkelaars. Dit kost veel tijd en geld, en de resolutie van de iPhone 5 is net een jaar uit. Als ze dit hadden willen maken hadden ze wel al een andere resolutie in de iPhone 5 gestopt, als ‘voorbode’ op de nog grotere iPhone.

    Apple wilt niet de fragmentatie als dat die met Android optreedt. Dat is ook het succes van de App Store 🙂

    oke expert

  13. @Zaandammer: Daar komt ook nog bij dat de kleuren van samsungs erg onnatuurlijk zijn ( persoonlijke mening) laat ik anders zeggen erg anders uitvallen.

  14. Origineel geplaatst door Zaandammer
    oke expert

    Heeft niks met expert te maken, gewoon logisch nadenken.

  15. Jammer
    Ik heb graag een groter scherm zodat ik een beetje fatsoenlijk kan internetten en mail lezen.
    Ik wil eigenlijk bij iOS blijven maar als er geen groter scherm komt zal in toch over gaan naar Samsung.

  16. We krijgen eerst een iwatch later dit jaar en een iairbook waarvan t losse 12″ scherm een ipad wordt compleet met streamin apps vanaf de airbook dock.Vervolgens een 6″ iNote die het gat vult tussen ipad mini en iphoneAllemaal high end producten

  17. Full-hd is niet niks hoor, ziet er mooi uit.

  18. @LlukeK: Jij noemt dat redelijk veel, maar als je 20% overhoudt is dat relatief weinig.

  19. Een groter scherm is voor mij niet nodig. Ik vind het goed zo. Ik wil zeker geen strijkplank a la galaxy,…

  20. Nee hoor Tim en een goedkope versie komt er ook niet.

  21. Groter hoeft voor mij absoluut niet. Ben vorige zomer overgeschakeld naar een S3 omdat ik niet op de 5 wilde wachten, maar dat toestel is gewoon veel te groot voor deftig gebruik. Bestuur graag alles met 1 hand, en dat ging met de S3 niet (goed genoeg). Blij dat ik sinds begin dit jaar weer een iPhone heb. 4″ is groot genoeg. 😉

  22. Persoonlijk heb ik liever het formaat van mijn 4s, maar er zijn schijnbaar een hoop mensen die een groter toestel willen, dus, na de verschillende formaten Macbook Airs, Macbook Pros, iPad en iPad Mini, waarom niet gewoon twee formaten iPhone 6 volgend jaar? 3,5 inch en 4,5 inch, problem solved!!

  23. Tsja, stel je toch eens voor dat Apple zich gewoon eens aan een standaard zou houden, in dit geval de (Full) HD multimedia standaard, dat kan natuurlijk niet.
    Apple zal en moet het anders doen en wacht waarschijnlijk tot een schermfabrikant een 5″ 2346×1280 (or whatever) scherm kan maken.

  24. De tijd zal het uitmaken, maar ik denk dat Apple zich vergist. De meeste mannen hebben een telefoon in hun broekzak of jasje, terwijl de meeste vrouwen een telefoon in hun tas hebben. In die handtas past best een grotere telefoon. Voor mensen met dikkere vingertoppen en voor ouderen is een grotere telefoon een uitkomst. En hoeveel mensen toetsen er nu eigenlijk met één hand?
    Op een gotere telefoon zie je navigatie, games en filmpjes ook beter! Bovendien zouden de verhoudingen bij een bredere telefoon ook weer beter kloppen.
    Als apple een ipad mini met een goede resolutie kan maken, waarom dan niet een iets gortere telefoon?

  25. @Apple740: Ik denk dat je apple daar juist dankbaar voor moet zijn.

    Door tegen de stroom in te gaan komen ze wel vaak met nieuwe dingen.
    Een scherm met super hoge resolutie zoals Retina bestonden al in laboratoria maar het gebruik van die schermen in consumenten electronica daar was apple de eerste mee.

    En terecht dat je je dan houd aan je eigen voorwaarden en regels. De afwijkende maten hebben een reden. Met de originele iphone was dat dat je met een had het apparaat moest kunnen bedienen. Je duim moest moeiteloos het gehele scherm kunnen aanraken. Dat brengt een afwijkende scherm aspect ratio en resolutie met zich mee.

    De aspect ratio en resolutie waar het van afwijkt was in eerste instantie bedoeld voor film kijken. de iPhone 5 sluit zich nu in ieder geval aan bij de aspect ratio maar heeft vanwege Retina een afwijkende resolutie. Wat geeft het jou voor een nadelen dat apple zich niet aan de film aspect ratio en resolutie standaarde houd met de iphones en tablets?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.