Reacties voor: Tim Cook vindt niet dat Siri achterloopt door strengere privacy

Apple krijgt wel eens kritiek dat Siri minder slim is dan assistenten van andere bedrijven, omdat de privacy van klanten heilig is. Maar Tim Cook is het daar niet mee eens, vertelt hij in een nieuw interview met Vice.

Reacties: 7 reacties

  1. Maar waarom is Siri dan wel zo slecht? En loopt het zoveel achter? Tim cook?!

  2. Leuk interview, de interviewer kijkt alleen wel erg treurig.

  3. Volgens mij zegt hij juist WEL dat Siri achterloopt omdat men geen (minder data verzamelt, en vervolgens legt hij uit waarom ze geen data verzamelen…

  4. Had je een goede reden dat Siri slechter is gebruikt hij hem niet. Wat is dan wel de reden?

  5. Door het gedachtengoed van Apple ben ik nog niet geheel m’n vertrouwen in technologie (web-based) verloren. Het zou verboden moeten worden voor bedrijven om jouw gedrag op internet te monitoren en volledige profilen op te bouwen. Ik mag ook niet bij iemand in de tuin staan om te kijken wat de buren doen. Dat heet dan meteen spionage en stalking.

  6. Siri zou slechter zijn omdat o.a. contextuele vragen vaak mis gaan; Siri “onthoudt” je eerdere vraag niet (goed), dus referentie daaraan werkt niet.
    Denk aan; “wie is de president van de USA”, met na het antwoord van Siri “waar ging hij naar school”.
    En Siri geeft nog te vaak aan dat het antwoord op internet gevonden kan worden…

    Maar door de integratie in iOS zorgt er wel voor dat Siri dingen kan regelen op je telefoon…

  7. Origineel geplaatst door Robin
    Door het gedachtengoed van Apple ben ik nog niet geheel m’n vertrouwen in technologie (web-based) verloren. Het zou verboden moeten worden voor bedrijven om jouw gedrag op internet te monitoren en volledige profilen op te bouwen. Ik mag ook niet bij iemand in de tuin staan om te kijken wat de buren doen. Dat heet dan meteen spionage en stalking.

    Ben het grotendeels met je eens. Verboden om te profilen hoeft voor mij niet perse. Dat moet iedereen zelf bepalen, maar ik vind wel dat bedrijven eerlijker en transparanter moeten zijn. Simpelweg verkondigen dat ze privacy hoog in het vaandel hebben staan slaat vaak nergens op. Het enige wat ze daarmee willen zeggen is; je privacygevoelige gegevens die je met ons deelt staan veilig op onze servers en we proberen ervoor te zorgen dat de gegevens niet in handen komen van kwaadwillenden die onze systemen proberen te hacken.

    Maar wat ze altijd zoveel mogelijk verhullen is dat ze de privacygevoelige gegevens gebruiken om te profileren en juist die data te verkopen aan bedrijven die jouw een advertentie willen aanbieden.

    Maar de bedrijven waaraan jouw profiel wordt verkocht daarvan is niet bekend hoe zij met jouw data omgaan.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.