Reacties voor: Tim Cook toont weinig interesse in phablet en goedkope iPhone

Tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers was de aandacht gisteren sterk gericht op de woorden van Tim Cook. Elke opmerking over lager uitvallende marges zou immers geïnterpreteerd kunnen worden als een aanwijzing dat er een goedkopere iPhone aankomt. Geruchten wijzen daar al een paar weken op. Toch gaf Tim Cook alleen maar hints die in […]
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 23 reacties

  1. Voilà. Kunnen we nu ophouden met zeiken over die 4,8″. Hij komt er niet.
    Gelukkig maar.

  2. Phablet zou ik toch omschrijven als 5.5 inch+.

  3. Truukje kennen we inmiddels wel, ze spreken heel hard uit dat het er niet komt en twee jaar later komt het er toch met een grootse aankondiging.

  4. Goed nieuws is dat. Apple blijft bij hetgeen dat ze groot heeft gemaakt.

    Ben blij dat ze hun mission statement niet wegsmijten voor meer omzet/marge/macht etc… Zo blijven ze langer een sterk merk.

    Als ze hun ziel verkopen om te kunnen “winnen” van Android/Samsung (wat zou kunnen lukken) heeft binnenkort iedereen een Apple (of meer Nepple naar mijn mening) en wordt het merk serieus gedowngrade, waardoor de ze échte liefhebbers zullen verliezen en na eventjes de aller-aller grootste te zijn geweest, verdwijnen in het niets.

  5. Ik zie af en toe eens mensen bellen met een SGS3. En telkens heb ik zo iets van: “het ziet er eigenlijk toch een beetje belachelijk uit, om met zo een groot ding aan uw oor te telefoneren”. 4inch is meer dan voldoende.

  6. Ik hoop echt dat ze niet mee gaan doen aan die rare grote schermen rage! Dat waait zeker wel weer over. Als er een nieuwe iPhone met 3.7″ scherm uitkomt, zal ik deze boven de 4″ kiezen. Ik zie gewoon niet de toegevoegde waarde. Het originele formaat houdt gewoon veel beter vast en is beter te bedienen met 1 hand. Als ik een groter scherm wil pak ik wel de iPad.

  7. …groeimarkten als Azië, Zuid-Amerika en Oost-Europa bieden een enorm potentieel want het gaat om grote aantallen mensen die nog geen smartphone hebben…

    Absoluut. Maar ook daar staan ze gewoon in de rij voor de huidige reeks iPhones. Die veel duurder zijn dan de instap-Android-foontjes.

    Dus Apple hoeft niet zo hard mee te doen in die ‘we-verkopen-veel-maar-maken-nauwelijks-winst’ wedloop.

  8. Origineel geplaatst door donstil
    Truukje kennen we inmiddels wel, ze spreken heel hard uit dat het er niet komt en twee jaar later komt het er toch met een grootse aankondiging.

    Ja, klopt ben ik het mee eens.

  9. Het belangrijkste voor Apple is om de best mogelijke producten ter wereld te maken om het leven van mensen te verrijken. We zijn niet geïnteresseerd in omzet om de omzet. Dat is niet waarom we bestaan. We willen alleen de beste producten maken.

    Hmmm de arrogantie straalt er weer van af (zie foto), hoe bedoel je de beste….. product is dan goed maar de rest hè daar mankeert zoveel aan, bugs in IOS, Kaarten hierbij verdwaal je, WiFi alleen met een draadje zeker, Klantondersteuning (we laten ieder die ons geholpen heeft met de iPad groot te maken lekker vallen, geen updates), Siri die nu na 2 jaar nog geen lokale talen kent, garantie voorwaarden die in ieder land discutabel zijn etc etc etc.

    Gooi gewoon 2x per jaar iets op de markt, prijs het de hemel in en als er dan fouten zijn ben je er niet meer, No Comments!

    Nog een paar maandjes, dan gaan de Appeltjes eruit, inmiddels is er veel meer en beter in de markt gekomen en ik verwacht geen innovatieve producten meer.

  10. Het enige wat ze moeten verbeteren is; snelheid, camera aan de voorkant en accuduur! Dan is het product perfecto! 😉

  11. steeds grotere schermformaten, ja geweldig, dat is nu net waarom mijn volgende telefoon voor het eerst een iphone wordt. Ik word die kasten in mijn zak zat. Aan mijn oor, dat zal me een worst wezen, mensen zie ik ook met een galaxy note bellen, ik ben wat dat betreft blijkbaar niet zo bezig met uiterlijke zaken, ik vind het er niet raarder uitzien als een iphone of een nokia van 5 jaar oud.

    Wat ik wel belangrijk vind, en vooral leuk, om een geavanceerd toestel te hebben, het hoeft niet per sé het allerbeste te zijn, maar in het topsegment, ja, dat vind ik fijn, omdat alle software dan mooi vloeiend werkt. Mijn sgs3 vind ik eigenlijk te groot om comfortabel mee te nemen en met één hand te bedienen. Wanneer heb je dat nodig, zeggen velen. Ik deed dat eerst ook. Tot ik erachter kwam dat je dat best vaak zou willen kunnen.

    Schrok me dan ook dood van de geruchten over een 4,8 inch scherm op de iphone in de toekomst. Was mijn aankoopstrategie al aan het heroverwegen, dan toch maar liever een goedkoop androidtoestel.

    Enfin, ik zal blij zijn als de woorden van Tim Cook waarheid blijken en blijven, dan kan ik in de toekomst ook de geavanceerdere toestellen blijven kopen.

    Overigens heb ik in mijn “androidvriendjeskennisenkring” wel een stuk of vijf mensen zitten die denken over de overstap naar iOS vanwege het schappelijkere formaat.

  12. Die Androidphones zijn zo groot omdat ze er gewoon niet in slagen om hetzelfde als Apple te maken in het formaat van een iPhone.
    De ironie wil nu dus dat net door die zogenaamde “feature” mensen beginnen te roepen dat Apple ook die kant op moet.
    Het is echt zowat de idiootste discussie ooit.

  13. En kom nu niet zeggen dat die kleine Androids hetzelfde kunnen als een iPhone. De concurrerende toestellen die je echt met een iPhone kan vergelijken zijn groter. En nee dat is geen pluspunt maar een beperking verkocht als feature.

  14. Ja dat is het net.. Je kan tegenwoordig geen top segment Android phone kopen die 4 inch of kleiner is. Ongelooflijk.

    Met 1 hand dingen doen is echt handig. Zeker als je veel weg bent. Als je bijvoorbeeld op een fuif bent met een pint, of je trolly aan het meesleuren bent. Ik zou zeer zeer blij zijn als iPhone hun eigen blijft en niet met de onnozele phablets rage.

    en Apple doet dit toch al langer.. Een product over meerdere prijs segmenten en vaak is dit toch gewoon een oud model afgeprijsd. Het zou me niet verbazen als er gewoon iphone 4, iphone 4s, iphone 5, iphone 5s in de winkelrekken zou liggen. En telkens 100 eur minder. Dus de iphone 4 zou al voor 300-350 eur verkocht kunnen worden.

  15. “Best mogelijke producten zonder het doen van concessies”… euhm en de iPad Mini dan met zijn inferieure scherm dan?

    Mantra: eerst zien dan geloven.

  16. Jij hebt duidelijk nog geen iPad mini vast gehad. Volgende keer dat je in een winkel staat neem je er eens één in je hand en kijk je eens naar het scherm. Dan weet je ineens waarom een retinascherm niet nodig is.

  17. @Mondo: Omdat je zonder bril de pixels ook niet ziet?

    Nee maar even serieus. De iPhone heeft een veel sterker Retina-scherm dan de iPad, hoeveel rijker zullen ze de iPad mini Retina maken t.o.v. de iPad? Of gaan ze voor het minimum, zoals de iPad?

  18. @Mondo: Android niet in staat om kleine toestellen te maken die het zelfde kunnen? Dat ze het niet doen, wil niet zeggen dat ze het niet kunnen. Ieder zijn meug, er zijn vast mensen die groter veel beter vinden, kijk alleen maar naar de reacties op berichtgeving dat de iphone 4,8 inch schermen zou krijgen, daar vind je ook vele reacties van mensen die bij het idee alleen al gaan kwijlen.

    Dat er mensen zijn die zo blind idolaat zijn van een product, dat ze andere producten of producenten daarvan gebaseerd op onzin of onwetendheid de grond in trappen is nu net een punt waardoor ik de overstap niet zou maken.

    Helaas lopen er bij android ook van die, laat ik het heel netjes zeggen, “rare” mensen rond. En bij rare had ik een woord in gedachten waardoor ik waarschijnlijk niet aan de regelgeving van de reacties, c.q. fatsoensregels in het algemeen zou voldoen.

    Android heeft zijn tekortkomingen, features noemen androidfans het volgens jou, net als iOS zijn tekortkomingen heeft. Die jij waarschijnlijk ook als features zal beschrijven. Ook hier geldt weer, ieder zijn meug. Samsung, Sony en HTC hebben hun kwaaltjes, net als Apple. Wees blij met de keuze die je gemaakt hebt en kam een ander eens niet af. Het benadrukken van de “nadelen” van een ander, waar is dat nu voor nodig, of ben je onzeker over je eigen keuze en moet je die steeds maar op nieuw voor de wereld bevestigen?

    Ik vind het jammer en net als zjazjoe ongelooflijk en geen slimme zet van android dat ze geen toptoestellen in kleiner formaat maken, maar kunnen, of er niet in slagen? Ik denk eerder dat het een -uiteindelijk misschien niet zo slimme- keuze is. Mij raken ze, als android gebruiker van het eerste uur, hierdoor in ieder geval wel kwijt.

  19. @Stijn: In 2 jaar tijd kan er veel veranderen man.

  20. @Marc: Android begon als een Blackberry knock-off die vanaf het moment dat Steve Jobs een iPhone uit zijn zak haalde opeens een touchscreen kreeg en een iPhone-immitatie werd. En dat het een immitatie is, dat zie je nog steeds. Jawel, je kan geen enkele androidphone met dezelfde specificaties en snelheid vinden tegen de afmetingen van een iPhone. Dat is het enige dat ze niet konden kopiëren. Die afmetingen zijn er niet zomaar hoor. Die zijn perfect gemaakt zodat je met je duim de linkerbovenhoek kan aanraken zonder je telefoon uit je hand te laten vallen.

    Maar het is zoals je zegt: iedereen zijn ding. Als je tevreden bent met een oversized phone die zelfs met die afmetingen niet eens een dag met één batterijlading vol kan houden, mij goed. Je betaalt er ook een pak minder voor dan een iPhone.

    Het argument dat er mensen zijn die graag een grote iPhone willen, is een non-argument. Maar goed dat Apple voor veel mensen beslist wat smaak en design is, want de meesten hebben er geen flauw idee van. Dat zie je wel als er weer eens eens een zelfgemaakt geboortekaartje in de bus ligt. Leuk hoor, maar kom niet af met de bewering dat het beter of mooier is dan the real thing, gemaakt door een professional.
    Je ziet het verschil. Wat me eraan stoort is dat er dan mensen komen vertellen dat de professional de knock-off moet gaan imiteren omdat ie anders niet goed bezig is.

    Over je voorlaatste alinea:

    Ik ben geen Applefanboy. Ik kan genoeg kritiek uiten op Apple. Hun afschuwelijk slechte garantiepolitiek is daar bijvoorbeeld eentje van. Maar daar gaat deze discussie niet over.

    Ik ben ook niet onzeker over mijn keuze voor een bepaalde telefoon omdat die telefoon mijn identiteit niet bepaalt.

  21. Dus hun doel is geen omzet? Vandaar dat hun producten zo goedkoop zijn!

  22. Origineel geplaatst door donstil
    Truukje kennen we inmiddels wel, ze spreken heel hard uit dat het er niet komt en twee jaar later komt het er toch met een grootse aankondiging.

    Sorry, maar dat noem ik geen trucje. Je kunt er oprecht van overtuigd zijn dat jouw mening de betere is en dat op dat moment volkomen overtuigd weten te brengen. Als de markt je echter inhaalt en je bewijst dat je verkeerd zat (ook al zat je misschien wel goed), dan moet je als bedrijf wel gek zijn om stug vol te blijven houden dat de markt het verkeerd heeft. En marketinggasten zullen het dan *altijd* zo verkopen dat jouw product dan wel weer veel beter is dan dat van de concurrent. Dat is nu eenmaal het systeem dat we zelf gecreëerd hebben en gretig van gebruik maken.

  23. Origineel geplaatst door Vraag
    Dus hun doel is geen omzet? Vandaar zijn hun producten zo goedkoop!

    “Het doel is niet omzet om de omzet.”

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.