Reacties voor: Tim Cook spreekt op beveiligingsconferentie van Witte Huis

Apple CEO Tim Cook gaat op vrijdag een toespraak houden tijdens een grote beveiligingsconferentie van het Witte Huis.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 5 reacties

  1. Dat kan wel interessant zijn als ze die 2 tegen elkaar zetten in een debat. Tim is iemand die heel goed na denkt voor hij wat zegt en weegt zo lijkt het eerst alles heel goed af voor hij het echt uitspreekt. Dat kan dus een hele leuke discussie worden als je Tim tegen over de FBI directeur zet in een debat.

  2. Komt hier een reportage van of iets dergelijks? Ik vind dit heel interessant. Een backdoor mag vind ik niet.. Dit is schending van privacy. Dat niet alleen maar als er zo gesproken gaat worden over een backdoor. Dan gaat die uiteindelijk ook gevonden worden.. En geëxploiteerd worden.

  3. Nou ik vind dat die veiligheids maatregelen moeten blijven in ios ik vind het niet echt fijn als de regering op mijn telefoon gaat rond snuffelen en mijn persoonlijke data gaar bekijken

  4. Aan de andere kant valt er wel wat voor een “Extra deur” in OSX/iOS te zeggen, denk bijvoorbeeld aan je nabestaanden in geval van overlijden, die moeten zich nu in allerlei bochten wringen om bij Apple toegang te krijgen tot de iCloud/Apple ID-accounts van hun geliefden, stel je hebt een zoon/dochter die een dagboek of fotoboek bijhoud op zijn/haar iPhone/iPad/iPod Touch/Mac, en die komt door een (verkeers) ongeluk te overlijden, ik zou als ouder (lees: nabestaande) dan toch wel de foto’s/video’s/tekstberichten etc willen kunnen terughalen, of ik nou het wachtwoord van die accounts als ouder wist of niet…..

    Zoals het er nu voor staat moet je helaas om zoiets basaals voor elkaar te krijgen bij deze bedrijven, en ja, Apple is daar niet de enige in, denk bijv. aan Facebook of Instagram, tumblr of YouTube/Google, behoorlijk wat stampij maken om gewoon als ouder/familie toegang tot hun gegevens te krijgen…. enkel om fatsoenlijk je rouwproces af te ronden.

    oops, sorry voor deze iet-wat lange reactie…, terug naar de beveiliging.. ‘t is een goed teken dat Apple een van de weinige (bedrijven in Amerika) is die privacy/beveiliging zó hoog in het vaandel heeft staan en daar ook naar handelt.

  5. @David Wouters: Je hoeft hiervoor geen sorry te zeggen voor je lange reactie; want ik dacht en wilde precies hetzelfde typen/zeggen als jij. 🙂

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.