Reacties voor: Tim Cook: ‘Grootste techbedrijven ter wereld misbruiken je data’

Tim Cook heeft zich kritisch uitgelaten over de privacyvoorwaarden van concurrenten zoals Google. Hij wil dat Apple nooit een bedrijf wordt dat data van klanten doorverkoopt aan adverteerders.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 16 reacties

  1. Mee eens privacy vind ik ook heel belangrijkBen heel tevreden met mijn apple spulletjesMaarrKan toch niet weg bij gmail er is gewion geen goed alternatief, icloud mail zou ik willen het is echter zeer beperkt.Zoekmachine google is ongeëvenaardApple maps is teleurstellend van kwaliteit en met de vlakke curve van verbeteringen duurt het nog jaren voordat het enigszins vergelijkbaar wordtZolang bepaalde services als mail, kaarten of zoeken bij apple kwalitatief onder de maat zijn neem ik het vergaren van mijn info nog voor lief. Het liefst zou ik direct stoppen met gmail

  2. Hoewel dit natuurlijk nog steeds een ingenieus en vooropgezet plan voor imagebuilding kan zijn, ben ik geneigd om Tim Cook te geloven. Als ik gevraagd wordt mijn data te delen in ruil voor een “gratis” dienst, probeer ik ook altijd een goede afweging te maken of die dienst mij de prijs van “gratis” wel waard is. Met als gevolg dat ik niet bij heel veel diensten ben ingeschreven.

    Ik ben overigens van mening dat Microsoft ook wel redelijk verantwoordelijk met data omgaat, hoewel je in dat geval wel zeker weet dat de Amerikaanse overheid meekijkt. Maar je wordt in ieder geval niet tegen je wil gespamd.

    En ik ben inderdaad niet van plan om Google’s fotodienst te gaan gebruiken. Ik heb wel een Google account, wat ik ook veel gebruik, maar mijn foto’s zijn en blijven van mij. Ik heb geen zin om mijn familiekiekjes ineens ergens op internet in een reclamebanner tegen te komen, om maar eens wat te noemen.,

  3. Hahahah leuke praatjes van Cook maar wees gewoon is eerlijk. Zolang je op internet gaat met welke dienst dan ook heb je geen privicy! Of het nou google is of apple maakt helemaal niet uit! Maar wel een leuk opgezet verhaaltje van Cook eerlijk is eerlijk.

  4. Sinds de openbaring van Snowden vertrouw ik niemand meer volledig.
    Apple nog wel enigszins.
    Vind het nog steed eng om geheime dingen versleuteld in bijvoorbeeld 1password te zetten.
    Als Apple dit bedrijf nou ff koopt geeft t wel meer vertrouwen 🙂

  5. Leuk verkooppraatje van Apple, maar Google verkoopt geen persoonlijke data van jou. Google maakt profielen van gebruikers data en daar worden advertenties aangekoppeld. Je Gmail of foto’s worden niet gescand om door te verkopen, maar om advertenties te tonen voor jou je mail. En Alfred, je hoeft niet bang te zijn je kiekjes in reclame banners tegen te komen, ook dat wordt expliciet door Google vermeld. Ze scannen je foto’s zodat jij a)beter kan zoeken en b) als jij altijd fietsen fotografeert ga jij in de toekomst wellicht reclames zien voor fietsen. Niemand anders komt ooit te weten dat jij die fietsen fotograferende gek bent.

    Enige wat Cook doet is mensen bang maken met onzin om op die manier meer klanten te krijgen die kiezen voor Apple.

  6. Goed zo Tim Cook, doe je goed alleen nog de aanpak in de iphone fabriek voor de uitbuiting en dan ben ik meer dan tevreden 😉.

  7. @jan jansen: Ik begon steeds meer te balen van het getuttel in Gmail. Yahoo mail vind ik veel overzichtelijker en prettiger werken en het ziet er mooier uit. Op mijn laptop heb ik Firefox met AdblockPlus en zo dus ook geen reclame meer.
    Het lijkt me sowieso niet goed om alles van Google te hebben.
    Tim Cook heeft zeker een punt met zijn betoog. Maar wat doen al die non-Apple- apps met hun fantastische functies met onze gegevens? Heeft Apple onze gegevens afdoende beveiligd?
    Is het verhaal van Tim Cook niet een beetje hypocriet? Of moeten we zijn betoog lezen als opmaat van een proces van losmaking van Google? Geen Safari + Google meer!

  8. Het is ‘teamwork’, want wij consumenten willen al die leuke functies, het liefst voor niets. We zijn zelf dus ook een beetje hypocriet. Toch vind ik dat Apple meer moet doen voor onze privacy. In ieder geval moet ons de mogelijkheid van beveiliging worden geboden. Eerste stap is een heldere voorlichting over wat apps met onze gegevens doen. Die is er nu soms wel, maar verstopt in de app zelf en vaak verpakt in veel pagina’s leesvoer.
    ‘Vroeger’ kon je in de app-store de privacyvoorwaarden lezen vóórdat je de app aanschafte. Nu niet meer.

  9. Origineel geplaatst door Mike
    Goed zo Tim Cook, doe je goed alleen nog de aanpak in de iphone fabriek voor de uitbuiting en dan ben ik meer dan tevreden 😉.

    Weet eerst eens waarover je praat voordat je reageert….

  10. Origineel geplaatst door Anna
    Het is ‘teamwork’, want wij consumenten willen al die leuke functies, het liefst voor niets. We zijn zelf dus ook een beetje hypocriet. Toch vind ik dat Apple meer moet doen voor onze privacy. In ieder geval moet ons de mogelijkheid van beveiliging worden geboden. Eerste stap is een heldere voorlichting over wat apps met onze gegevens doen. Die is er nu soms wel, maar verstopt in de app zelf en vaak verpakt in veel pagina’s leesvoer.
    ‘Vroeger’ kon je in de app-store de privacyvoorwaarden lezen vóórdat je de app aanschafte. Nu niet meer.

    Tuurlijk kan je nog wel het privacybeleid van een app lezen voor je hem koopt. Scroll maar eens naar beneden.

  11. Origineel geplaatst door jan jansen
    Mee eens privacy vind ik ook heel belangrijkBen heel tevreden met mijn apple spulletjesMaarrKan toch niet weg bij gmail er is gewion geen goed alternatief, icloud mail zou ik willen het is echter zeer beperkt.Zoekmachine google is ongeëvenaardApple maps is teleurstellend van kwaliteit en met de vlakke curve van verbeteringen duurt het nog jaren voordat het enigszins vergelijkbaar wordtZolang bepaalde services als mail, kaarten of zoeken bij apple kwalitatief onder de maat zijn neem ik het vergaren van mijn info nog voor lief. Het liefst zou ik direct stoppen met gmail

    Ik vraag me dan af wat je principes zijn. Dus privacy staat toch niet boven aan.

    Origineel geplaatst door Marco
    Leuk verkooppraatje van Apple, maar Google verkoopt geen persoonlijke data van jou. Google maakt profielen van gebruikers data en daar worden advertenties aangekoppeld. Je Gmail of foto’s worden niet gescand om door te verkopen, maar om advertenties te tonen voor jou je mail. En Alfred, je hoeft niet bang te zijn je kiekjes in reclame banners tegen te komen, ook dat wordt expliciet door Google vermeld. Ze scannen je foto’s zodat jij a)beter kan zoeken en b) als jij altijd fietsen fotografeert ga jij in de toekomst wellicht reclames zien voor fietsen. Niemand anders komt ooit te weten dat jij die fietsen fotograferende gek bent.
    Enige wat Cook doet is mensen bang maken met onzin om op die manier meer klanten te krijgen die kiezen voor Apple.

    Zolang er nog mensen denken zoals jij doet, heb ik nog werk. Haha
    Wilde ik gewoon even kwijt!
    (Cyni mode on: GOOGLE is goed voor de mens)

  12. Ik ben van mening dat tegenwoordig de privacy verkwanseld wordt voor gratis diensten. Zorgelijke ontwikkeling. Laat mij svp maar betalen voor diensten.

    Origineel geplaatst door Mike
    Goed zo Tim Cook, doe je goed alleen nog de aanpak in de iphone fabriek voor de uitbuiting en dan ben ik meer dan tevreden 😉.

    Mike, begint beetje flauw te worden met je off-topic gebash

  13. @Frits: De opmerking van Mike is off-topic als je het alleen over privacy wilt hebben en het is on-topic als je het over ethisch ondernemerschap wilt hebben.
    Bij dat laatste heb ik ook wel eens last van plaatsvervangende schaamte als het over de arbeidsomstandigheden bij Apple gaat (BBC-docu).

  14. Origineel geplaatst door Anna
    @Frits: De opmerking van Mike is off-topic als je het alleen over privacy wilt hebben en het is on-topic als je het over ethisch ondernemerschap wilt hebben.
    Bij dat laatste heb ik ook wel eens last van plaatsvervangende schaamte als het over de arbeidsomstandigheden bij Apple gaat (BBC-docu).

    Je bedoeld over de arbeidsomstandigheden bij Foxconn? Oftewel, waar niet alleen Apple zijn/haar spulletjes haalt, maar zoveel bedrijven. Het rare van die BBC docu vind ik dat er met het vingertje naar Apple gewezen werd, en ook alleen naar Apple. Terwijl Apple juist een van de weinigen is die ook actief bezig is proberen het te verbeteren. Ik snap dat ze meer zouden kunnen doen, zoals bijvoorbeeld een handhaver installeren. Maar ik vond de docu nogal anti-apple.

  15. Mooi idee Tim, tot de inkomsten van de producten dalen, dan worden er snel andere bronnen aangeboord.

    Internet = non private informatie
    Gratis = wasseneus
    Apple nooit info verkopen = utopie

  16. Springt Apple wel zo veilig om met privacy-gevoelige data, meneer Cook? Ik meen me nog een gevalletje Celebgate (‘The Fappening’) te herinneren…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.