Reacties voor: Tim Cook praat over iWatch, iOS 7, Apple TV en meer op D11 (update: video)

Tim Cook sprak op technologieconferentie over iOS 7, de Apple TV, iWatch en veel meer. In dit artikel bundelen we alle interessante uitspraken van de Apple-CEO.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 37 reacties

  1. 1 iphone per jaar! Net als jullie deed dit de geloofwaardigheid van een budget phone voor mij ook in het niets verdwijnen.

  2. Ze ontwikkelen 1 model per jaar. Dat betekent natuurlijk niet dat de iphone 4s met een iets andere behuizing niet als budgettelefoon gereleased zou kunnen worden.

  3. @Jeroen Swets: met een iets andere behuizing?
    Ik had toch uit de vele artikels bedrepen dat die budget phones een 4 inch scherm gingen hebben dus kan je dit niet vergelijken met een iphone 4s. Apple is met zijn iphone/ipod 5 begonnen met een groter scherm en Apple kennende zie ik die toch niet terugvallen op een 3.5 scherm in de volgende generaties.

  4. @Dekon: Zodra de volgende iPhone verschijnt kunnen ze de dan oude 5 een plastic behuizing geven en 8GB geheugen om hem als budget model in de markt te zetten.

  5. Apple wil gewoon mooie dingen maken en zijn niet zo bezig met budget en werelddominantie. Daar heb je andere bedrijven voor.

  6. @Dekon: Daarom zijn het geruchten. Volgens mij wordt er met budget iPhone gewoon een ouder model bedoeld zoals nu al het geval is. Waarom zou je er een andere behuizing om doen?

  7. Jammer dat geruchten na verloop van tijd zowat als waarheden aangenomen worden. Gezien de reputatie van Apple lijkt me een budget telefoon niet echt tot de mogelijkheden behoren… En terecht!
    Het idee dat de “oude” telefoons (nu 4 & 4S, straks wellicht 4S & 5) de “budget” modellen zijn is natuurlijk al een mooie strategie.

  8. Ik vind het bewonderenswaardig hoe van een paar nietszeggende uitspraken zo’n lap tekst met aanname’s kan ontstaan.

  9. @a-ne-moontje: Hetzelfde kon dan ook de afgelopen maanden gezegd worden over de budget phone geruchten.

  10. Had ik wel stiekem verwacht, in mijn ogen wordt iPhone 4S de budget iPhone maar ik ben wel bang dat hij geen 380 euro gaat kosten maar meer richting de 450 euro, iPhone 3GS was ook bij Apple voor 349 euro terwijl de iPhone 4 daarna 379 euro werd.

    Maargoed, ben blij dat Tim Cook zelf zegt dat ze het bij 1 iPhone per jaar houden, ik verheugde mij toch niet op, ik zit met smacht te wachten op iOS7 en hopelijk zal die net zo soepel als iOS5 op mijn iPhone 4 draaien, maar daar zullen we pas over 12 dagen te weten komen.

  11. Voor de comment over de mogelijkheid van iWatch die gequote wordt (“Het is een markt die klaar is om verkend te worden. Hij is klaar voor ons om enthousiast over te worden. Veel bedrijven zullen zich op deze markt storten.”)

    zegt Cook dit:

    There are lots of gadgets in the space. I would say that the ones that are doing more than one thing, there’s nothing great out there that I’ve seen. Nothing that’s going to convince a kid that’s never worn glasses or a band or a watch or whatever to wear one. At least I haven’t seen it. So there’s lots of things to solve in this space.

    Cook is dus helemaal nog niet klaar voor een iWatch.

    Ik geloof ook niet dat de iWatch speelt bij Apple. Je moet maar eens kijken naar foto’s van Ive of Jobs; ze dragen vaak geen horloge of steeds dezelfde, niet echt bijzondere horloge. Dat wijst er op dat het niet echt fans van horloges zijn. Dan ga je er ook niet heel erg goed of hard voor designen.

  12. Ben benieuwd of er 10 juni ook een macbook gepresenteerd word, anders wacht ik nog met aanschaffen van een MBp 13″ retina

  13. Meer toegankelijkheid voor ontwikkelaars… laat dit aub het toetsenbord zijn.. SwiftKey voor iPhone (niet te verwarren met swype) zou zo’n ongelofelijke killer feature zijn. Dat is werkelijk het enige wat ik echt mis van mijn uitstapje naar Android.

  14. Er zijn mensen die $600.000 voor zo’n gesprekje betalen πŸ™‚

  15. Goed dat apple maar 1 smartphone per jaar maakt. In 2012 heeft samsung 60 telefoons uitgebracht, dat is minimaal 1 telefoon per week! Dat is ook teveel van het goede.

  16. Origineel geplaatst door Gio
    Ben benieuwd of er 10 juni ook een macbook gepresenteerd word, anders wacht ik nog met aanschaffen van een MBp 13β€³ retina

    Je kan hem nu beter kopen bij Saturn, krijgt je 21% kortin erop en dat scheelt echt wel paar honderd euro. En de nieuwe rMBP zal alleen de nieuwe Intel processoren hebben, meer niet.

  17. @Patryk: Zeker weten? Zal de retina 13″ niet een stuk sneller zijn dan de huidige? Ik ben zwaar aan t twijfelen tussen retina en normale macbook pro die nu bij Saturn voor iets meer dan 950,- over de plank gaat..

  18. Wauw wat een verschillende interpretaties lees je op het D11 interview zeg.

    Site A sluit een iWatch uit terwijl site B nu heilig overtuigd is dat ie op het WWDC komt en site C twijfelt omdat Cook zegt dat het een interesse gebied is waar ze nu langzaam enthousiast van kunnen worden

    Je kan veel opmaken uit de woorden van Cook omdat hij eigenlijk niks zei. Alles product specifieke vragen daar wou hij namelijk niet op antwoorden. De rest was gewoon een antwoord zonder echt de vraag te beantwoorden.

  19. Origineel geplaatst door Gio
    @Patryk: Zeker weten? Zal de retina 13β€³ niet een stuk sneller zijn dan de huidige? Ik ben zwaar aan t twijfelen tussen retina en normale macbook pro die nu bij Saturn voor iets meer dan 950,- over de plank gaat..

    Je zal het niet echt merken, als voorbeeld neem ik de huidige MacBook Pro 13″(dus niet retina) en de vorige generatie, ze hebben haast geen verbeteringen die echt denderend zijn, bij normaal gebruik merk je het helemaal niet en bij zware toepassingen is het niet eens de moeite waard, het is meer op papier beter maar in het echt niet helemaal, maar als ik bv. de 15″ vergelijk is de huidige beter dan de vorige dus dat is een andere koek.
    Oftewel, als jij een rMBP 15″ wilt nemen en je wilt de beste van de beste dan zou ik wachten tot de nieuwe uitkomt, maar jij wil de rMBP 13″ en die zal nie zoveel sneller zijn dat je die 21% korting kunt overslaan, zo zal de rMBP je nu bij Saturn 1242.11 euro kosten, en dat is eigenlijk zelfs goedkoper dan een normale prijs van MBP nu (dus je krijgt in het algemeen 286.89 euro korting) in mijn ogen is dus wachten op een nieuwe rMBP 13″ niet eens de moeite waard en die dingen gaan sowieso jaren mee.

  20. @kasuja: idd, de 1e vraag bv al is Apple still cool? draai draai draai en geen antwoord. Denk dat de apple hype langzamerhand zijn coolness aan het verliezen is. het is door bouwen op iets bestaands en niet vernieuwend meer sinds de ipad3 en iphone 4. wat dunner, groter, en een IOS dat eigenlijk nu alweer is achterhaald.

  21. De kortingen die je nu krijgt zijn leuk maar over twee weken komen de nieuwe modellen.

    Dit is om voorraden leeg te krijgen

  22. @Patryk: juist die processor upgrades gaan enorm verschil maken natuurlijk πŸ˜‰

    – batterijduur
    – performance
    – warmte obrengst
    – en vast nog wel meer.

  23. Er is veel precies werk voor nodig om een telefoon goed te maken als je de hardware, software en de bijbehorende diensten allemaal moet maken. We hebben er voor gekozen om die aspecten goed uit te voeren. Om dat te doen hebben we bepaalde keuzes gemaakt. We kunnen daarom niet onze focus verliezen door op meerdere devices te richten.

    Vandaar de antenne gate van de iphone 4 en de krasbestendigheid van de iphone 5. Oowja vergeet Apple maps niet… Voor mij blijft iPhone de beste telefoon die er is, maar helemaal perfect zijn ze nog niet natuurlijk.

  24. Raar iedereen heeft het gedacht budget iphone komt niet want van iedere idevice komt maar 1 per jaar wat doen we met ipod mini, ipod touch, … Oke 1 mini en 1 touch per jaar maar zijn wel 2 idevice van dezelfde soort, zelfde met macs.Budget iphone kan gewoon onder andere naam en niets aan de hand is er zoals beloofd 1 iphone per jaar. Iwatch gaat iedereen vanuit komt, er is enkel sprake van intressant rijp om zaken als nike fuelband te doen deze is wel geen. En ik zeg geen iwatch zelfs verweg ervan.

  25. Ik ben bang dat het allemaal weer erg gaat tegenvallen. Ik hoopte toch wel op eens wat nieuws. Waarschijnlijk dus gewoon een 5 model met wat updates waar je verder niets aan hebt. IOS 7 verwacht ik ook niet veel van. Vernieuwend zal het niet zijn ben ik bang. Ik ben best een Apple liefhebber maar ze blijven nu toch wel wat hangen in het eerste ontwerp. Best jammer.

  26. @Martin: Voor wie nu al denk dat het gaat tegenvallen kan het alleen maar mee vallen. πŸ˜‰

  27. Origineel geplaatst door Dekon
    @Jeroen Swets: met een iets andere behuizing? Ik had toch uit de vele artikels bedrepen dat die budget phones een 4 inch scherm gingen hebben dus kan je dit niet vergelijken met een iphone 4s. Apple is met zijn iphone/ipod 5 begonnen met een groter scherm en Apple kennende zie ik die toch niet terugvallen op een 3.5 scherm in de volgende generaties.

    Op dit moment is elk “artikel” niet meer dan speculatie, dus heb je ‘t sowieso niet Γ©cht goed begrepen πŸ˜‰
    Ik hoop dat er geen budget iPhone zal verschijnen,al vind ik in het interview nergens wat terug dat mij daarvan ook overtuigt (dat er géén komt..).

    Hij zegt dat ze maar 1 toestel maken maar sprak niet over het jasje… Zou dan evenwel kunnen dat het budget aspect enkel en alleen het exterieur betreft…zo zit je met dezelfde hardware,dus 1 toestel… .

    Misschien vergezocht,althans dat hoop ik van harte! want voor zij die een high end toestel willen om welke reden dan ook, die moeten het hoofd maar neerleggen bij ‘t prijskaartje.
    Mocht er geen Budget iPhone komen is dat geen slag in het gezicht voor zij die de huidige niet willen/kunnen betalen,voor deze mensen zijn er andere opties (vorige modellen,tweedehands,ander OS…),doch eerder een vuist op de neus van mensen als ik, moest dat ding toch op de markt gegooid worden.

    “Apple moet maar eens dit,moet maar eens dat…”,Apple moet niks.
    Je stapt toch ook niet bij Ferrari binnen om ze eens eventjes duidelijk te zeggen dat ze niet ver meer zullen lopen met die peperdure wagens en dat het hoog tijd wordt voor eentje uit karton…”maariemoet wel netso hard rijje,heh…enkel voor een prikje! Γ©n doe maar een houder voor mijn budget iPhone ook,nu je toch bezig bent”

    πŸ™‚ πŸ™‚ πŸ™‚

  28. Origineel geplaatst door kasuja
    @Martin: Voor wie nu al denk dat het gaat tegenvallen kan het alleen maar mee vallen. πŸ˜‰

    Je hebt helemaal gelijk πŸ˜‰

  29. Origineel geplaatst door Civman
    @kasuja:idd, de 1e vraag bv al is Apple still cool? draai draai draai en geen antwoord. Denk dat de apple hype langzamerhand zijn coolness aan het verliezen is. het is door bouwen op iets bestaands en niet vernieuwend meer sinds de ipad3 en iphone 4. wat dunner, groter, en een IOS dat eigenlijk nu alweer is achterhaald.

    Sommigen onder ons schaffen geen apple devices aan vanwege de “coolness”,gewoon omdat ze goed zijn.
    en het OS achterhaald…is het een race dan?
    Laat ik je wel even in de oren fluisteren dat het “achterhaalde” OS van apple wΓ©l het meest stabiele is,evenals de hardware.
    Vraag maar ‘ns na in een elektronicazaak van welk merk mobieltje ze ‘t meest hebben liggen, ter herstelling…
    Niet de iPhone,dat kan ik je nu al zeggen πŸ˜‰

  30. Het filmpje werkt niet in safari op mijn MAC……… πŸ™

  31. @rodie: Apple maakt hippe producten. Maar altijd uitgaande van de gedachte wat zou ik zelf willen gebruiken en hoe kan dat product eenvoudiger bedient worden.

    Als zon product aan slaat heb je even een hype. Sommige mensen noemen de iPod nog steeds een hype. Hypes zijn van korte duur. de iPod, de iPhone en de iPad zijn allemaal producten die hun sector hebben veranderd en ze zijn allemaal de hype voorbij.

    Producten die een markt op zijn kop zetten en massaal nagemaakt worden zijn in mijn ogen de hype voorbij.

    Met elk product dat in de belangstelling staat (hype of niet) heb je 2 soorten kopers. soort 1 kopers die al overtuigd zijn van de kwaliteit en het gebruiksgemak.

    soort2 kopers die mee gaan op de hype en net zo makkelijk weer over gaan op het volgende merk dat op dat moment hip is.

    soort 2 is de groep die gaat klagen als iets hen te lang het zelfde blijft bij producten waar ze stiekem toch van zijn gaan houden. Als het product het niets deed dan waren ze allang door verhuisd naar de volgende hype bij samsung of HTC.

    wat ik eigenlijk wil zeggen…
    Trek het je niet aan als mensen zeggen dat apple zijn beste tijd gehad heeft en niets vernieuwende meer uitbrengt. Dat is de menieng van soort 2 die zijn gewend om steeds iets drastisch nieuws te krijgen. (althans een drastisch nieuw uiterlijk en nieuw OS per opvolgend product omdat het bedrijf geen grotere gedachte heeft achter het product behalve na maken wat de concurrent heeft maar den met betere specs.) Die groep weet of snapt niet dat het apple daar niet om te doen is. ben je soort 1 apple gebruiker dan weet je dat het niet om specs maar gebruiks ervaring gaat. en weet je dat apple door de jaren heen niet snel van uiterlijk veranderd met hun producten.

    @Abs: Op Mijn Mac geen probleem

  32. Apple gaat gewoon nooit een budget iPhone maken, dat hebben medewerkers van Apple en Tim Cook zelf al meerdere keren bevestigd

  33. Ik verwacht iTunes for Android.

    Het heeft een aantal voordelen:
    – Muziek breder toegankelijk, dus meer bestaansrecht voor iTunes in post-pc tijdperk.
    – Raakt niet aan het besturingssysteem van Android.

    Bovendien is iTunes voor weinig mensen DE reden om een iPhone of iPad te kopen, dus je raakt er geen klanten door kwijt.

  34. Origineel geplaatst door Ron E
    @Dekon: Zodra de volgende iPhone verschijnt kunnen ze de dan oude 5 een plastic behuizing geven en 8GB geheugen om hem als budget model in de markt te zetten.

    Nee, de iPhone 4S wordt dan het budgetmodel en de 16GB iPhone 5 wordt de middelmoot. Net zoals nu de 8GB 4 het budgetmodel is en de 16GB 4S de middelmoot.

    Origineel geplaatst door Mike
    Apple gaat gewoon nooit een budget iPhone maken, dat hebben medewerkers van Apple en Tim Cook zelf al meerdere keren bevestigd

    Dat klopt niet helemaal. Ze hebben gezegd dat ze niet “puur om het winnen van marktaandeel” een goedkopere iPhone zouden uitbrengen. Groot verschil met “we gaan nooit budget iPhones maken”.

  35. Origineel geplaatst door Ron E
    @Dekon: Zodra de volgende iPhone verschijnt kunnen ze de dan oude 5 een plastic behuizing geven en 8GB geheugen om hem als budget model in de markt te zetten.

    Nee, de iPhone 4S wordt dan het budgetmodel en de 16GB iPhone 5 wordt de middelmoot. Net zoals nu de 8GB 4 het budgetmodel is en de 16GB 4S de middelmoot.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.