Reacties voor: Tim Cook over privacy: we vragen je altijd om toestemming

In een open brief belooft Tim Cook zorgvuldig om te gaan met de privacy van gebruikers. Op een speciale pagina staat aangegeven hoe precies.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 5 reacties

  1. Haha die foto erbij. Maar is dot dan een recente foto?…want heeft hij daar nou de Apple wacht om?..

  2. Er staat: “0,00385 procent van alle klantinformatie is met de regering gedeeld. ”
    Als je bedenkt dat Apple 800 miljoen accounts heeft, dan resulteert een ogenschijnlijk laag percentage toch nog best in een groot aantal gevallen, nl meer dan 30.000.

  3. Origineel geplaatst door Bernd
    Er staat: “0,00385 procent van alle klantinformatie is met de regering gedeeld. “Als je bedenkt dat Apple 800 miljoen accounts heeft, dan resulteert een ogenschijnlijk laag percentage toch nog best in een groot aantal gevallen, nl meer dan 30.000.

    Wereldwijd gezien is dat dus heel weinig.

  4. Leuk dat ze het vragen, maar hoeveel mensen gaan de uitgebreide policy lezen. Daarnaast kan er van alles met je data gedaan worden. Tenzij het versleuteld is en niet direct herleidbaar is naar waar het vandaan komt, is er enige waarborg. Alsof iedere gebruiker een overzicht heeft met gedetailleerde informatie over hun datasets en waar deze geplaatst zijn. Naast het overzicht van de diensten die toegang hebben tot deze sets.

    Daarnaast bestaat er ook zoiets als liegen en verzwijgen. Diefstal (met bv. onderhandse toestemming) blijft een andere mogelijkheid.

  5. Apple heeft het hier alleen om de strafrechtelijke procedure met databerzoeken die het krijgt (via warrants e.d.) van gerechtshoven.
    Dat is het formele circuit.

    Deze feel-good campagnes gaan netjes voorbij aan het ongedocumenteerde circuit. Embedded journalisten ook, die tikken braaf de PR teksten over.
    Er is veel meer aan de hand, maar dat past niet zo lekker in de online strategie (healthkit, homekit, iCloud drive) die veel meer om het lijf heeft dan men zich realiseert – en ook uiit de eerste iOS8 roll-out zijn gehaald.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.