Reacties voor: Tim Cook ontkent dat NSA toegang heeft tot Apple-servers

Tim Cook zegt dat de NSA en de Amerikaanse overheid geen toegang heeft tot de servers van Apple. Hij zou meer transparantie willen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 12 reacties

  1. Yeah right… Als je echt transparant wil zijn, maan dan iOS downgrades mogelijk.

  2. Sorry maar iedere OS heeft een backdoor (behalve standard linux).
    Dus klets niet Tim, iOS, Android, WP, BBOS, Windows, Mac OSX, allemaal hebben een backdoor.

  3. Origineel geplaatst door Veronica
    Sorry maar iedere OS heeft een backdoor (behalve standard linux). Dus klets niet Tim, iOS, Android, WP, BBOS, Windows, Mac OSX, allemaal hebben een backdoor.

    ik weet het niet. als baas van een groot bedrijf heb je het voor het zeggen. ik zou er ook op hameren om veilig te zijn.

  4. ik weet het niet. als baas van een groot bedrijf heb je het voor het zeggen. ik zou er ook op hameren om veilig te zijn.

    Sorry maar in de VS is de regering de baas, en als bedrijf ben je verplicht aan mee te werken, doe je dat niet dwingen ze je, doe je dat vrijwillig dan (niet officieel bekend) word je beloond als bedrijf.

  5. Als Tim zegt dat er geen achter deur is dan geloof ik hem als man in de kast heeft hij heel veel verstand van deze zaken en verder is het natuurlijk een heel betrouwbaar man

  6. Origineel geplaatst door Veronica
    Sorry maar iedere OS heeft een backdoor (behalve standard linux).
    Dus klets niet Tim, iOS, Android, WP, BBOS, Windows, Mac OSX, allemaal hebben een backdoor.

    Als jij dat beweert, dan heeft linux dit ook, jij kan niet garant staan dat de één dit wél heeft en de ander niét… Als de topman dit uitdrukkelijk zegt, is dit zo !

  7. Origineel geplaatst door Veronica
    Sorry maar iedere OS heeft een backdoor (behalve standard linux). Dus klets niet Tim, iOS, Android, WP, BBOS, Windows, Mac OSX, allemaal hebben een backdoor.

    Wat een onzin, voor ieder OS is een backdoor te schrijven, maar of die ook daadwerkelijk wordt ingezet is maar de vraag, daarnaast is het nog maar de vraag of je dan wel volledig toegang kan realiseren…. Niet ieder OS geeft alles prijs, daar is wel iets meer voor nodig dan alleen een backdoor 😉

  8. Man alles valt (uiteindelijk) te kraken. Misschien niet voor de ‘huis tuin en keuken hacker’ maar voor een ‘instelling’ als de NSA met een begroting van ‘ik heb me jou daar’ een peuleschil. Die hebben denk ik wel iets betere apparatuur/software en top hackers/programmeurs voorhanden.

  9. De gekraakte 3GS iPhones hebben niks met zijn verhaal te maken! Dat waren individueel gevorderde telefoons die gehackte software kregen. Tim Cook heeft het hier over de servers. (iCloud en dergelijke)

    Of het nou waar is of niet, zijn uitspraken zeggen niks. De FISA rechtbank dwingt iedereen namelijk tot zwijgen. Ze mogen niet eens erkennen dat de FISA bestaat. Dus hij kan makkelijk zeggen dat ze geen toegang hebben, maar dat is volledig betekenisloos.
    Wel erg jammer, want je wilt natuurlijk kunnen vertrouwen op een bedrijf waar je persoonlijke data opslaat.

  10. Wie zegt dat ze niet in een bekende app meekijken. Whatsapp, Vine, Facebook. Die hebben ook allemaal toegang tot van alles als app in je tel. Dus succes met denken dat er niets is en men niet meekijkt.

  11. Er is enkel een manier te garanderen dat er ergens geen backdoor in zit. En dat is dat alle broncode geheel open is! Al het andere commentaar is window dressing en geheel nutteloos! Wie of wat de waarheid zegt is ook onbelangrijk
    Zichtbaar broncode betekend openheid van zaken!!
    That’s all folks!! En als je dit niet begrijpt sorry ignorance is a bliss. !!!

  12. Open broncode zou betekenen dat hackers ook juist weer eenvoudiger lekken kunnen exploiteren. Openlijk broncodes publiceren is niet altijd een goede oplossing, helemaal niet als het gaat om software wat wereldwijd gebruikt wordt.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.