Reacties voor: Tim Cook: ‘Nieuwe Siri-functies in ontwikkeling, S staat voor Siri’

Apple CEO Tim Cook heeft tijdens een interview op de D10-conferentie onthuld dat de S in iPhone 4S staat voor Siri en dat er nieuwe Siri-functies in ontwikkeling zijn. Ze zullen over een paar maanden beschikbaar komen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 17 reacties

  1. Ik weet niet of Siri echt ooit zal aanslaan bij de consument. Het is grappig,maar meer ook niet. Ik denk dat apple aan veel betere toepassingen werkt. Verder wel benieuwd wat de nieuwe iphone en ios 6 ons zal brengen. vooral de software, want ik denk dat de iphone 4/4s al goed genoeg is om nog jaren mee vooruit te kunnen. Deze zijn al mooi en snel genoeg voor standaard gebruik.

  2. We zullen zien… Met allerlei API’s en ook eindelijk een Nederlandse variant van Siri zou het wel eens een hele mooie functie kunnen zijn. Maar we zullen even moeten wachten op wat er op 11 juni wordt verteld.

  3. @Densoft: Je snapt de strekking volgens mij niet helemaal. Het gaat helemaal niet om Siri zoals we dat nu kennen. Dit is slechts de aftrap en niet cool in Nederland omdat ze haast niets snapt van wat je zegt en bovendien nog allerlei functies mist die ze in Amerika wel heeft.

    Als hiervoor API’s worden gemaakt, heeft dit gigantische potentie zoals Cook al zei. Als je Apple wilt volgen moet je niet kijken naar wat ze hebben qua technologie, maar naar de potentie daarvan.

  4. Waarom denkt men toch, dat ik het straks leuk vind om tegen m’n scherm aan te lullen. Gaat het niet worden, net als 3D TV met bril.

  5. @Densoft: Dat de iPhone4/4s mooi en snel genoeg is om nog een tijdlang mee te draaien is correct maar dat ze zich daarom beter spitsen op de software ipv de hardware klopt niet.
    Als de concurrentie op de markt komt met dual cores en steeds snellere/betere specs dan kun je niet anders dan meegaan. Daar zijn wij, de consument, zelf de schuldige van. Als je in een winkel bv. 4 smartphones ziet liggen allen rond dezelfde prijs maar 3 daarvan hebben een dual core, 12MP camera, 4″ scherm, etc… en de 4de heeft de specs van de huide iPhone 4S, dan zou Apple na enige tijd de strijd verliezen. Apple zou niet kunnen blijven teren op de ‘hype’ en de naam ‘Apple’. De concurrentie zit namelijk ook niet stil wat software ontwikkeling betreft.
    Daarom heeft een bedrijf ook verschillende departementen die zich bezighouden met Hardware en Software.

  6. Siri is wel degelijk aangeslagen. Loop maar eens over straat in de VS, daar hoor je het echt veel om je heen!

  7. @Yoeri: dan begrijp jij ‘het Apple effect’ blijkbaar nog steeds niet. Het gaat bij Apple nooit primair om specs, maar om de totale beleving.

    Volgens jouw (en vele anderen) is een 12MP camera persé beter dan een 8MP. Iets wat totaal niet klopt. Het enige dat je met zekerheid kan zeggen is dat de resolutie hoger is. Sluitingstijd, gebruiksgemak, accuduur, gewicht, userinterface, bouwkwaliteit, ondersteuning, beschikbare accesoires, grootte van de community, garantie en zelfs imago bepaalt hoe de kwaliteit van de camera door de klant wordt beleeft en beoordeeld.

    Een Android toestel boven een iPhone kiezen puur om de specs is geen grote issue voor Apple aangezien zij een volledig ander ‘eco systeem’ hebben. Fabrikanten van Android toestellen kunnen elkaar voornamelijk beconcurreren op specs, aangezien de rest van het speelveld (de OS) voor iedereen gelijk is.

  8. @AlbertTCB: ik denk dat je mijn commentaar niet goed begrepen hebt. Ik begrijp “het Apple effect” wel degelijk (alles ik heb is van Apple). Volgens mij is een 12MP zeker niet beter dan een 8MP, daar gaat het mij eigenlijk allemaal niet om (heb trouwens een 3G en iPhone 4 in gebruikt, dus niet het laatste nieuwe).
    Ik bedoel dat een bedrijf als Apple upgrades van hardware niet naast zich kan laten liggen vanwege de mentaliteit van het gros van de consumentengroep. Het zit er bij de meesten nu eenmaal ingebakken dat ze ‘de grootste, de snelste, de diksten, etc..’ willen hebben. Je kan aan die groep niet blijven verkopen met praatjes van “It’s fantastic..” . Of je het nu wil of niet, zeker meer dan 50% van de kopers van een iPhone geven niet om Apple en het iOS maar willen gewoon mee met de ‘hype’. En dat weet Apple ook wel, zonder die groep zouden ze geen 200 miljoen iPhones verkocht hebben.
    Ik ben zelf een Apple fanboy dus wat je opinie van mij.

  9. @Yoeri: Ze hebben ook geen 200 miljoen iPhones verkocht, dat was een fout in het artikel.

  10. Als ze de nadruk op de S zetten, lijkt mij dat er geen nieuwe iPhone komt.

  11. Wat zijn precies API’s?

  12. @Thomas: Application Program Interface.

    Voorbeeld: je weet niet hoe een bank precies werkt maar wel dat een van de functies geld overmaken is. En dat je daarvoor op moet geven ‘nummer begunstigde’, ‘eigen nummer’, ‘bedrag (inclusief centen)’ en ‘datum’. Je kent de API (betalen) en dus is het voor je te gebruiken.

  13. “Op de vraag hoe Apple voortaan z’n producten gaat noemen, antwoordde Cook dat de iPod altijd iPod heeft geheten, totdat de iPod mini, nano en shuffle op de markt kwamen.”

    Ik lees hierin, wat we natuurlijk allang verwachten, dat er een nieuwe iPad (mini, nano of wat dan ook) komt.

  14. API’s voor Siri… Komt Siri dan toch naar de iPhone 4?

  15. @draakje: Dank voor je uitleg!

  16. @Peterfransj: Ha ha ha, de fanboys zullen wel zeggen dat je de Applebeleving niet begrijpt. Hoe dan ook, ik voel er ook weinig voor om als een zot tegen een machine aan te kletsen.

  17. Zolang Siri hier niet in het Nederlands werkt voel ik mij eigenlijk een beetje bedrogen door Apple!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.