Reacties voor: Tim Cook moet Apple’s belastingbeleid uitleggen aan Amerikaanse Senaat

Tim Cook moet volgende week voor de Amerikaanse Senaat het belastingbeleid van Apple uitleggne.

Reacties: 7 reacties

  1. Geheel terecht. Vind het zwaar crimineel dat die grote bedrijven vaak hooguit 1,9% belasting betalen.

    Voor wie geinteresseerd is: Zeer interessante docu van Tegenlicht over belastingparadijzen.

  2. @Jochem Oldemans: helaas zal apple weer de enige zondebok zijn in de meeste kranten terwijl zowat alle multi-miljard bedrijven zich hier aan schuldig maken maar dat is dan weer geen interessante titel.

  3. @Jochem Oldemans: Zolang de mazen er zijn kan je het ze niet kwalijk nemen. Niets meer niets minder. Het zal overigens nooit veranderen. Want juist hierdoor levert dit werk en dus in zekere zin geld op in landen met deze gunstige belasting klimaten.

    Snap overigens wel de US het niet waardeert. Overigens gebeurt dit al jaren, is de overheid/senaat/IRS er al jaren van op de hoogte. Alleen wanneer er pas ruchtbaarheid aan wordt gegeven komen ze in actie.

  4. Wat jullie allemaal vergeten dat Nederland word vaak door deze Amerikanse Internationals gebruikt om belasting in VS te ontlopen ze betalen liever hier in Nederland belasting wat een stuk lager is. Dus hoe dan ook het is goed voor ons landje all betalen ze niet zo veel.

  5. In ons land is het belastingsysteem ook goed geregeld, zodat bijvoorbeeld Braziliaanse bedrijven hierheen komen omdat hun stelsel dramatisch is

  6. Geld maakt mensen slecht, de drang naar geld groeit net zo snel met het vermogen dat stijgt.

  7. Overheden moeten niet zo klagen verander de wetten die je dat niet dan moet je ook niet janken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.