Reacties voor: Tim Cook reageert op verkiezingen: ‘Samen vooruit, ongeacht wie je bent’

Tim Cook heeft een memo aan het personeel gestuurd, waarin hij ze een hart onder de riem steekt na de presidentsverkiezingen van 2016. De nieuwe president Trump past niet bij het privacy- en minderhedenvriendelijke beleid van Apple.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 20 reacties

  1. Clinton vond privacy wel heel belangrijk.

    Zo belangrijk dat ze zelfs haar werkmails over haar eigen server liet lopen. 😎

  2. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  3. Vreemd dat een apple baas zicht met de verkiezingen bemoeid en zeker naar het personeel toe…. Als mijn baas zijn voorkeur zo naar mij oplegt had ik een andere werkgever gezocht.

  4. @dirk: Opzich een beetje vreemd, maar als je weet dat je personeel zich er zorgen over maakt mag je er best aandacht aan besteden. Lijkt me alleen maar positief. Communicatie is key.

  5. Ach ja, eerst maar eens kijken waar Trump mee komt en/of hij zijn ‘beloften’ allemaal waar gaat en vooral waar kan maken. Zijn macht is niet onbeperkt dus zaken die tegen de heersende ethiek ingaan, worden niet getolereerd, president of niet. Maar ook voorzie ik dat hij de volle 4 jaar niet vol gaat maken…

  6. @Thom: en de personeelsleden die op trump hebben gestemd….

  7. Trump heeft zijn eerste belofte al geschonden. Hij zou Clinton laten opsluiten…..

  8. Origineel geplaatst door dirk
    Vreemd dat een apple baas zicht met de verkiezingen bemoeid en zeker naar het personeel toe…. Als mijn baas zijn voorkeur zo naar mij oplegt had ik een andere werkgever gezocht.

    Wat vindt je precies vreem aan de brief dan? Hij steekt personeel alleen maar een hart onder de riem en ik haal er niets negatiefs uit.

  9. Origineel geplaatst door dirk
    Vreemd dat een apple baas zicht met de verkiezingen bemoeid en zeker naar het personeel toe…. Als mijn baas zijn voorkeur zo naar mij oplegt had ik een andere werkgever gezocht.

    Hij legt geen voorkeur op, maar Trump heeft tijdens zijn campagne genoeg statements gemaakt die ‘minderheden’ raken. Mensen kunnen nu het gevoel krijgen dat ze, net als Trump, lekker ongenuanceerd kunnen droeftoeteren. Cook pleit nu voor continuering van de tolerantie en dat er voor Apple dus niet wijzigt.

  10. @Tim:

    Cook steekt medewerkers die ongerust zijn een hart onder de riem. Hij noemt Trump niet bij naam, maar het is duidelijk dat Cook niet van de populistische politicus houdt

    Origineel geplaatst door Bollie
    Trump heeft zijn eerste belofte al geschonden. Hij zou Clinton laten opsluiten…..

    Verdiep je eerst is in de VS. elk jaar verleent de president gratie voor dat het ambt wordt overgedragen.

    Stel ze vinden wat over Clinton en stel ze pakken haar op en stel de openbaar aanklager begint een strafzaak en stel ze wordt veroordeeld en ze wordt “opgesloten” dat voor januari dan verleent Obama gratie en ze is vrij.

  11. Tim Cook klets uit zijn nek. Hij maakt zich zorgen dat Apple meer productie in eigen land moet laten doen in plaats van in lage lonen landen en hogere belastingen moet betalen als hij dat niet doet.

  12. Hebben wij tegenwoordig niets beters te doen dan Trump-bashen? Geef hem een kans. Als hij het verprutst, verliezen de Republikeinen over twee jaar de meerderheid in het Huis van Afgevaardigden en/of wordt hij niet herkozen. Je mag alles vinden van zijn uitspraken, maar hij is wel eerlijk. ”What you see is what you get.” Clinton laat daarentegen niet het achterste van haar tong zien. Zo noemde Clinton zwarten ”super predators” in 1994 (Video). Ook heeft de Democratische Partij Sanders’ campagne gesaboteerd. (Als Sanders presidentskandidaat voor de Democraten had geweest, zou Trump de presidentsverkiezingen niet hebben gewonnen.) Verder geven de onthullingen van Wikileaks (The Podesta Emails) een beeld van hoe Clinton en de mensen om haar heen zijn. Zo nam de campagneleider van Clinton, John Podesta, deel aan ”Spirit Cooking” (Video).

  13. Well said.

  14. Apple voor iedereen ( om er te werken mss wel).
    -Prijzen zijn te duur om voor iedereen goed te zijn.
    -zoals in ander artikel te lezen valt: niet alle opties zijn voor iedereen. Daar gaan de Amerikanen ook voor op de rest enz.

    Dus …

  15. Ik vraag me af waar de Q voor staat in de lbtg(q). Is er iets nieuws?

  16. @Patrick: Q staat voor queer. Het is een door special snowflakes gebruikte term om aan te geven dat ze anders zijn.

  17. Origineel geplaatst door N.
    Hebben wij tegenwoordig niets beters te doen dan Trump-bashen? Geef hem een kans. Als hij het verprutst, verliezen de Republikeinen over twee jaar de meerderheid in het Huis van Afgevaardigden en/of wordt hij niet herkozen. Je mag alles vinden van zijn uitspraken, maar hij is wel eerlijk. ”What you see is what you get.” Clinton laat daarentegen niet het achterste van haar tong zien. Zo noemde Clinton zwarten ”super predators” in 1994 (Video). Ook heeft de Democratische Partij Sanders’ campagne gesaboteerd. (Als Sanders presidentskandidaat voor de Democraten had geweest, zou Trump de presidentsverkiezingen niet hebben gewonnen.) Verder geven de onthullingen van Wikileaks (The Podesta Emails) een beeld van hoe Clinton en de mensen om haar heen zijn. Zo nam de campagneleider van Clinton, John Podesta, deel aan ”Spirit Cooking” (Video).

    Hilarische reactie. ‘Trump bashen’ 😂

    ‘t is een typisch gevalletje ‘wie kaatst kan de bal verwachten’, Donald T heeft zelf (al jaren) getoond kampioen basher te zijn.
    En Trump eerlijk?!? Hoe krijg je die twee woorden in één zin zonder 😳 …
    Hij is vaak zat in het nieuws geweest met die ‘eerlijkheid’ – aka regelrechte leugens, onwaarheden en verdraaiingen 😕

    Grappig ook dat je wikileaks aanhaalt. Met hun timing volledig door het ijs gezakt als manipulators. Die ‘nieuws’feiten hadden ze ook al in handen tijdens de strijd tussen Clinton en Sanders, door hun timing hebben ze twee keer bewust (voor)verkiezingen beïnvloed door resp. niet en wel te publiceren..

    Wel heel ironisch dat hij juist gewonnen heeft dankzij dat systeem waar hij zo tegenaan schopte: Clinton heeft de popular vote gewonnen, Trump de kiesmannen. Was ook niet voor het eerst dat degene met de meeste stemmen niet de verkiezing daar won. Dáármee had hij dus wel een punt: het systeem is verrot – maar daar hoor je ‘m nu ineens niet meer over, nu het in zijn voordeel uitpakt… 🤔

  18. Oh oh Tim. Gegokt op het verkeerde paard. Nou ja, 80% van de wereld dus we kunnen het hem moeilijk kwalijk nemen. Gekke jongens die Amerikanen.

  19. @Ferryman: Ik had het niet beter kunnen verwoorden! 😊

  20. @Ferryman: Ja, je hebt het goed gelezen. Trump is eerlijk. Hij neemt geen geld aan van landen waar homo’s de doodstraf krijgen, minderheden onderdrukt worden en vrouwen iets beter worden behandeld dan vee. En waar hoor je links Amerika om huilen? Niet om Clinton die haar campagne financiert met geld van de Golfstaten, niet om de situatie van homo’s en vrouwen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika, en niet om de slachtoffers (voornamelijk moslims) van de bombardementen in het Midden-Oosten door het Westen. Mensen huilen, omdat de mainstream media de afgelopen anderhalf jaar heeft verteld dat Trump ”literally Hitler” is, hij homo’s weer de kast in duwt, hij vrouwen weer achter het aanrecht zet, en zijn supporters vol met haat zitten en intolerant zijn. Het is regressief links dat een heel jaar lang zijn supporters terroriseert ([1], [2]) en momenteel de steden slopen ([1], [2], [3]). Dit is waarom mensen op Trump stemden. Dit is waarom ik vind dat het ”midden” prominenter aanwezig moet zijn, omdat discussies in het Westen gedomineerd worden door de ”flanken”.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.