Reacties voor: Tim Cook: ‘iPhone-geruchten zorgen voor lagere verkoop’

Volgens Tim Cook zorgen geruchten rondom de nieuwe iPhone ervoor dat er minder iPhones zijn verkocht. Afgelopen kwartaal nam de verkoop met 25% af.

Reacties: 35 reacties

  1. Tot mijn grote spijt zie ik het gebeuren dat de iPhone 4S inmiddels steeds verder begint achter te lopen op zijn grote concurrenten (o.a. Samsung Galaxy S3 en HTC One X). Ik denk daarom dat er ook een groot aantal mensen zijn die overstappen op één van deze telefoons…

  2. Origineel geplaatst door GastonM
    Tot mijn grote spijt zie ik het gebeuren dat de iPhone 4S inmiddels steeds verder begint achter te lopen op zijn grote concurrenten (o.a. Samsung Galaxy S3 en HTC One X). Ik denk daarom dat er ook een groot aantal mensen zijn die overstappen op één van deze telefoons…

    Ik denk dat Apple door alle rechtszaken geen tijd meer heeft voor innovatie.

  3. Ik merk dat er mensen in mijn omgeving zijn, die een beetje Apple-moe beginnen te worden en overstappen op die speelgoed dingen uit Korea e.o. Ook verzadiging zal een rol kunnen spelen, niet iedereen is gecharmeerd van Apple spullen (hoe dom kun je zijn, niet dan?)…

  4. Aandelen Apple nu verkopen? Of nog te vroeg.
    Wie hoog staat kan hard vallen. Sinds het overlijden van Steve ben ik niet meer overtuigd van Apple en zijn innovaties. Phone4S, iPad3 etc.
    We zullen zien wat de iPhone5 zal doen. Concurrentie genoeg, maar een Appleliefhebber blijft dat meestal voor zijn leven 🙂

  5. Quote: Geruchten over een iPhone met 4-inch scherm zouden ervoor zorgen dat mensen de aankoop nog even uitstellen. Apple profiteert altijd van de aanhoudende stroom geruchten, omdat het een hoop gratis publiciteit oplevert. Maar het blijkt Apple ook in de weg te zitten. De nieuwe iPhone wordt volgens de geruchten eind september of begin oktober verwacht.

    Daarom had Apple slim moeten zijn en de nieuwe iPhone in de Juli moeten uit brengen, dan waren de negatieve cijfers er niet geweest, en de concurrent had dan nog maar zeer weinig in de melk te brokkelen.

  6. Cook had de cohortes moeten sturen met quotes als “tot oktober hoeven jullie niets nieuws te verwachten. Doorwerken, koopvolk !”
    Achteraf klagen en wijzen, heeft Steve dat ooit gedaan ?

  7. Lijkt me logisch, doordat Apple totaal geen informatie vrijgeeft gaan er vanzelf geruchten ontstaan.

  8. Het wordt straks gewoon een klapperrrrrrrrrrrrr…..laat maar koooooomuhhhhh!!!!
    Als Siri in het Nederlands live gaat kan dat ook nog wel eens voor een extra duw zorgen.

  9. Jan, wat een onzin allemaal. Als je zo redeneert, moet je zo ongeveer elke week met nieuwe handel komen.

  10. Origineel geplaatst door GastonM
    Tot mijn grote spijt zie ik het gebeuren dat de iPhone 4S inmiddels steeds verder begint achter te lopen op zijn grote concurrenten (o.a. Samsung Galaxy S3 en HTC One X). Ik denk daarom dat er ook een groot aantal mensen zijn die overstappen op één van deze telefoons…

    Ik denk dat de mensen die vorig jaar een 4S gekocht hebben niet nu massaal overstappen. Misschien dat jij zo rijk bent dat je elk half jaar een nieuwe kunt kopen, maar de meeste mensen doen toch wat langer met een duur toestel…

  11. Origineel geplaatst door Patrick
    Ik denk dat Apple door alle rechtszaken geen tijd meer heeft voor innovatie.

    Ja hoor ! Alsof de tienduizenden mensen die voor Apple werken allemaal met de rechtszaken bezig zijn. De rechtzaken hebben toch niets te maken met het zogezegd stilvallen van innovatie.

    De uitleg van Cook is toch de logica zelve. Ikzelf ken verschillende mensen die een iPhone willen (en er voordien nog geen hadden), maar wachten op het nieuwe model dat binnenkort verschijnt. Je kan toch beter even wachten en het nieuwste hebben, zeker als het over een uitgave van 600 – 700 euro gaat.

  12. Origineel geplaatst door WouterHet wordt straks gewoon een klapperrrrrrrrrrrrr…..laat maar koooooomuhhhhh!!!!
    Als Siri in het Nederlands live gaat kan dat ook nog wel eens voor een extra duw zorgen.

    Ja want die enkele duizend iPhones die in Nederland verkocht worden ziet Apple echt als een extra duw…. Je weet toch wel dat Nederland helemaal niks voorstelt in die 35 miljoen verkochte iPhones………

  13. Tim Cook slaat de spijker op zijn kop. Dat is natuurlijk helemaal waar!

  14. Wat maakt het uit? Ze wachten met het kopen van een 4s tot de 5/6 uit komt.. Doe ik ook.. Who cares, hij verkoopt nog steeds beter dan die galaxy s

  15. Welke innovatie hebben die anderen dan?… toch helemaal niets.@Patrick:

  16. Ze zouden idd moeten komen met iets moois als je de concurrentie bekijkt. Maar ookal valt t elk jaar toch wat tegen en verwachte we stiekem meer: uiteindelijk kopen we hem en zijn we weer tevreden.
    Ik blijf nog ff met m’n 4s omdat ik bij de 1e gen en 3GS steeds probeer er 2 jaar mee te doen.

  17. @jan Als Apple de iPhone in de zomer had uitgebracht waren er waarschijnlijk eerder geruchten geweest met het zelfde resultaat als nu.

  18. Ik hoop dat de iphone5 net iets anders dan de geruchten wordt. Ios6 kan ook op mijn iphone4s.dus daar hoef ik de 5 niet voor. Een iets langer scherm met mini aansluiting,en ik zie er uit als de iphone4 ,is voor mij geen reden om over te stappen. Gorillaglas 2,beter camera,iets minder zwaar. Dat komt meer in de buurt. Apple maakt een product zoals zij dat willen. Samsung maakt een product zoals de klant dat wil. (alleen de software is bagger).Die 2 zouden samen moeten werken. Hoe dan ook,,,,het wordt de iphone5 of als dat tegenvalt de samsung.

  19. Ik hoop gewoon dat ik nog eens echt verrast wordt door Apple. Dat is de laatste tijd toch niet meer voorgekomen….

    Dus al mijn hoop is op de presentatie in september gericht.

  20. Ik vind het raar dat de verkoopaantallen “tegenvallen” ik denk nog altijd dat een bedrijf niet elk jaar meer en meer kan verkopen het houd gewoon een keer op.

    Voorbeeld: als je als apple zijnde al 5 jaar lang dezelfde verkoopaantallen heb en miljarden winst maak per jaar wat heb je dan te klagen?

    Mensen willen altijd meer en meer..

  21. Vorig jaar was toch dezelfde situatie, toen was er dezelfde dip omdat toen de iPhone 5 al zou komen, in vergelijk met dat kwartaal zijn verkopen zelfs beter, wat is hier negatief aan, ik wil geen Samsung!!!! Al kreeg ik geld toe!!!

  22. Zo zie je maar, ook Apple wordt sterk beïnvloed door de analisten.. Prachtige cijfers overigens. Alleen zijn “we’ allemaal gewend geraakt aan onwaarschijnlijke verkoopcijfers die altijd weer weer de meeste stoute verwachtingen hebben overtroffen. Tot gisteren dus. Conform verwachting. Prachtig dus. Wat Apple m.i. niet zo goed doet (en nooit heeft gedaan) is in de nieuwe vervangingsmarkt (iPhone) het spel met de consument te spelen van: wacht maar wanneer u iets van ons hoort wat u gaat ons product sowieso kopen. Zoals veel reageerders m.i. terecht al opmerkten. De Koreanen, andere Amerikanen en anderen hebben zeker niet stil gezeten. Ik ben er vanovertuigd dat releasen van een nieuw stukje hardware per jaar, wat ook nog 1 a 2 releases voorborduurt op vorige sessies in een vervangingsmarkt de komende tijd niet meer haalbaar zal zijn. Met andere woorden: Laat Apple met de iPhone 5 weer een stunning device op de markt zet, daarbij vol ondersteund door iO6 met b.v. betalen en ticketing d.m.v. NFC. De banken zullen niet echt lachen. Velen onder ons echter wel.

  23. Apple krijgt het niet gemakkelijk komend jaar. Ze zullen echt met iets beters moeten komen dan wat de geruchten nu beweren. Een alleen maar “langere” iPhone is niet genoeg.

    En het klopt.., Apple begint minder “hip” te worden. Is dat erg? Denk het niet gezien dat Apple motiveert om meer te innoveren.

    Na 10 vette jaren….

  24. Gruber slaat de spijker weer eens op zijn kop:

    “It’s a testimony to just how remarkable Apple’s last few years have been that 23 percent year-over-year growth looks so bad on a chart.”

    http://daringfireball.net/linked/2012/07/24/aapl-charts

  25. Iedereen wachtte op de 4 en moest’m hebben en o o wat een geklaag toen er problemen waren met de verbinding.
    Het is niet allemaal “goud” wat er uitgebracht word.

  26. Financiële malaise m’n ass… Kom gewoon met een opvolger zodat alle early adopters hun abbo gewoon hadden kunnen verlengen met een nieuwe iPhone! Ik ben Apple en T-Nobile af aan het raken!

  27. Apple heeft haar eigen verwachtingen overtroffen. Het zijn de analisten die elkaar gek maken, dan kan je Apple niet aanrekenen. Ze hebben perfect geperformed.

    Je moet je gewoon niet gek laten maken.
    Het Apple beleid is prima, om het jaar een nieuwe versie, helder en makkelijk (je word toch gek van al die Samsung versies die ook nog eens allemaal Galaxy heten). En hoeveel draaien op android 4+, 1,5%!

    De mijne ook. Ik koop om de twee jaar een nieuwe versie, iPad1, iPad3, iPhone 3G, 4 en straks dus de 5.
    Zo heb ik het gevoel dat ik altijd up to date ben en is het nog enigszins betaalbaar omdat je de vorige nog voor goed geld kan verkopen.

    Het eco-systeem van Apple bevalt mij uitstekend en ik zal hier voorlopig nog lid van zijn.

  28. Iphone loopt achter op samsung s3? Dacht het niet, Heb je gezien hoe traag dat ding werkt

  29. @Patrick

    Klopt,

    De Advocaten die normaal gesproken met nieuwe ontwerpen, innovatie etc. bezig zijn hebben nu inderdaad geen tijd meer omdat ze hun handen vol hebben aan rechtszaken.. En als de rechtszaken zijn afgelopen hebben ze geen tijd omdat ze dan bezig zijn met het in elkaar zetten van toestellen.. Hahaha, wat een clown!

  30. Origineel geplaatst door Bartje
    Origineel geplaatst door PatrickIk denk dat Apple door alle rechtszaken geen tijd meer heeft voor innovatie.Ja hoor ! Alsof de tienduizenden mensen die voor Apple werken allemaal met de rechtszaken bezig zijn. De rechtzaken hebben toch niets te maken met het zogezegd stilvallen van innovatie.

    Origineel geplaatst door Okkieee
    @PatrickKlopt,De Advocaten die normaal gesproken met nieuwe ontwerpen, innovatie etc. bezig zijn hebben nu inderdaad geen tijd meer omdat ze hun handen vol hebben aan rechtszaken.. En als de rechtszaken zijn afgelopen hebben ze geen tijd omdat ze dan bezig zijn met het in elkaar zetten van toestellen.. Hahaha, wat een clown!

    En er nog echt serieus op ingaan ook…

    *facepalm

  31. @masor:
    Ben ik het mee eens.

  32. Ik denk niet dat mensen van iPhone 4S zullen overstappen naar de 5. ik als gebruiker van 3GS ga zeker wel stap naar de 5 doen. dat zal ik alleen doen indien batterijduur niet omlaag gaat. ben jaren blij met mijn 3GS(1e versie) die ik nu inmiddels al 3 jaar heb. Vanwege mankementen moet ik wel overstap doen. GPS doet het niet en Prut camera.

  33. @ferry:

    En dan daar weer op ingaan

    *double facepalm*

  34. Ik sprak net iemand bij Vodafone, die zei dat Vodafone verwacht de nieuwe Iphone pas april volgend jaar te kunnen leveren : (

  35. @Patrick: Ik denk dat dit geen goede stap zou zijn, omdat de IPhone in alle gevallen veel makkelijker te bedienen is, ik vind dat hele Android maar niets, werkt veel te omslachtig.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.